Начало / Екскурзии / Екскурзии - Рим

02.04.! РИМ-Сиена-Асизи-Флоренция-Верона-Венеция, Любляна, самолет+автобус

Номер на оферта

/

219937

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:

7 нощувки в хотели 3*: 3 в Рим/ района на Рим, 2 в Монтекатини Терме, по 1 в Лидо ди Йезоло, 1 в Тревизо;
7 закуски в ресторантите на хотелите;
Туристическа програма в следните градове: Рим, Ватикана, Сиена, Асизи, Флоренция, Верона, Венеция, Любляна;
Самолетен билет София – Рим с включени летищни такси и багаж до 20 кг.
Местен екскурзовод във Флоренция;
Транспорт с комфортен автобус;
Екскурзоводско обслужване;

Цената не включва

Цената не включва:
Доплащане за настаняване в хотел в Рим – 30 евро;
Доплащане за единична стая – 128 евро за хотел в околностите на Рим / 158 евро за хотел в Рим;
Медицинска застраховка към ЗЗД „Армеец“ за 8 дни с покритие 5000 евро за лица на възраст до 70 г. – 8 лв, за лица на възраст от 70 г. до 75 г. – 18 лв;
Сити такси: 17 евро;
Корабче Пунта Сабиони – Венеция и обратно – 20 евро (заплаща се на място);
Ползване на обществен транспорт във Флоренция - 2,60 евро на посока;
Ползване на обществен транспорт (метро) в Рим - 1,60 евро на посока;
Входни такси за посещаваните туристически обекти;
По желание – застраховка „Отмяна на пътуване“.

Програма на пътуването

ИТАЛИЯ:Рим, Ватикана, Сиена, Асизи, Флоренция, Верона, Венеция, Любляна, Класически тур, комбинирана екскурзия самолет и автобус от София, ПОТВЪРДЕНА!

8 дни / 7 нощувки
Цена: 1125 лв.

Дати:
02.04.18
30.04.18
21.05.18
18.06.18
03.09.18
17.09.18
15.10.18

ПРОГРАМА:
1 ден: СофияРим

Полет СофияРим. Настаняване в хотел в Рим/ околностите на Рим. Свободно време. Нощувка.

2 ден: Рим

Денят е посветен на „Вечния град“ (използва се обществен транспорт) – Рим е град на три хилядолетия, впечатляващо забързан и модерен. Туристическа програма в Рим – пешеходна обиколка на града: църквата „Санта Мария Маджоре“, служила за седалище на папите, базиликата „Сан Клементе“ (6 евро), Колизеума (12евро), Арката на император Константин Велики, Римският форум, Императорските форуми, Пиаца „Венеция“ с Монумента на Виктор Емануел II, първият крал на Обединена Италия, Фонтана Треви, където хвърляме монета, за да се завърнем отново в Рим. Връщане в избрания хотел. Нощувка.

3 ден: РимВатикана

Закуска. Туристическа програма в Рим, посещение на Ватикана – папската държава с Площада „Сан Пиетро“ и Базиликата – най-големият Християнски храм, съхранил шедьоври на религиозното изкуство, обгърнат в Тайнствата на Християнството. Посещение Ватиканските музеи (35 евро) – едни от най-красивите и забележителни паметници на църковното влияние! Тук ще имате възможността на разгледате безценните колекции на папите, „Сикстинската капела“, „Стаите на Рафаело“...
Самият папски център е нарекъл Ватикана мястото за “намесника на Христос на земята”- папата и неговите кардинали. Следобед посещение на Площад Навона – един от най-красивите римски площади, който е построен върху древноримска писта за надбягване с колесници и по тази причина все още е известен и като „Стадионът на Домициан“. Тук се намират „Фонтанът на четирите реки“, „Фонтанът на Нептун“ и „Фонтанът на Мавъра“, а в непосредствена близост е разположена и най-голямата архитектурна и културна забележителност на РимРимският Пантеон – един от многото исторически символи на града! Свободно време. Връщане в избрания хотел. Нощувка.

4 ден: РимАсизиСиена – Монтекатини Терме

Закуска. Отпътуване за Асизи – един от светите градове. Туристическа програма в Асизи: папската базилика „Св.Франциск“ с шедьоврите на великия Джото от ранния Ренесанс, главната църква на Францисканския орден, в която е погребан основателят на ордена – Свети Франциск от Асизи. Горната църква е изписана от Джото, считан за първият ренесансов художник, с 28 сцени от живота на Св. Франциск. В тази църква са се венчали цар Борис III и царица Йоанна, в нея е и гробът на царица Йоанна, в чест на която главният булевард на Асизи се нарича „Джованна ди Савоя, регина деи булгари“.
Отпътуване за Сиена – архитектурната перла на Тоскана, шедьовър от древна история, забележителна архитектура и изкуство, средновековен дух,но и неповторим романтичен облик. Величествената готическа катедрала на Сиена със статуята на Мария Магдалена, създадена от Джовани Пизано, хармоничната Пиаца дел Кампо с форма на вдлъбната черупка, Torre del Mangia, откъдето можете да видите целия град и мраморния Фонтан на радостта са само няколко от най-важните средновековни шедьоври,притежание на Сиена. Отпътуване за Монтекатини Терме. Настаняване в хотел. Нощувка.

5 ден: Флоренция – Монтекатини Терме

Закуска. Туристическа програма във Флоренция (използва се обществен превоз): моста „Сан Николо“ - старият мост на на река Арно; най-важните църкви на Флоренция - „Санта Кроче”и „Санта Мария дел Фиоре“ - Катедралата на Флоренция, Камбанарията и Баптистерията „Сан Джовани“; Площада на Синьорията, Палацо Векио – старият дворец и Галерия „Уфици“. Възможност за обяд в малките ресторантчета. Можете да посетите още „Капелла ди Медичи“ или да се отдадете на шопинг из търговските улици на града. Връщане в хотела. Нощувка.

6 ден: Монтекатини Терме – ПизаВеронаЛидо ди Йезоло

Закуска. Отпътуване за Пиза. В родината на пастата, тирамисуто, Микеланджело, Да Винчи и Ерос Рамацоти, една от задължителните спирки е прекрасното градче Пиза. Туристическа програма в града - сред величествен и грандиозен пейзаж ще видим катедралата на Пиза, наклонената кула (18 евро), баптистерията и Camposanto Monumentale.Отпътуване за град Верона, съхранил любовта на Ромео и Жулиета. Пешеходна разходка в старата част на града: площад ”Бра” - най-големият площад на Верона; Арена ди Верона – третият по големина амфитеатър в Италия; Фонтана “Мадона Верона” - символ на на града; ренесансовия площад „Ербе“, къде са разположени римсият форум и беседката „Берлина“ с позорният стълб на който през 16 в. са завързвали осъдените и са ги замеряли с изгнили плодове; къщата на Жулиета с дворчето и терасата, под която Ромео е разкрил любовта си и бронзова статуя на Шекспировата героиня. Ще може да напишете на листче вашето име и името на любимия човек и да го закачите на стената на къщата; Площад „Синьория“ - аристократичният площад на Верона, в центъра на който се издига скулптура на Данте Алигиери. Отпътуване за Лидо ди Йезоло. Настаняване в хотел. Нощувка.

7 ден: ВенецияЛюбляна

Закуска. Туристическа програма във Венеция: площад „Сан Марко” и едноименната базилика, построена, за да съхрани мощите на Светеца; „Двореца на Доджите“, откъдето е управлявана Венецианската република повече от 1000 години; Камбанарията; Часовниковата кула; моста Риалто; Канале Гранде. Продължаваме към Моста на Академията и втората по значение базилика в града - „Сан Стефано“. Свободно време. Отпътуване за Любляна - столицата на Словения и най-големият град в страната. Разположена е между Адриатическо море и Алпите, близо до вливането на река Любляница в река Сава.
Вечерна разходка в Любляна с посещение на: Старият град, Старото кметство, Тримостието, река Любляница и Францисканския манастир. Настаняване в хотел в Любляна. Нощувка.

8 ден: ЛюблянаСофия

Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.


Допълнителна информация за туристическите обекти:
Катедралата във Флоренция – 2 евро (заплаща се на място);
Базиликата „Сан Клементе“ - 6 евро (заплаща се на място);
Колизеума – 12 евро (заплаща се на място);
Посещение на Ватиканските музеи – 35 евро (цената включва резервация, входна такса, местен екскурзовод и слушалки) – предплаща се в офиса на агенцията;
Намален билет за Ватиканските музеи за деца от 6 до 18 г. и студенти до 26 г. - 27 евро (цената включва резервация, входна такса, местен екскурзовод и слушалки) - предплаща се в офиса на агенцията;
Разходка с гондола по Канале Гранде – 20 евро;
Корабче Пунта Сабиони – Венеция и обратно – 20 евро (необходимо за достигане до Венеция / заплаща се на място);
Посещението на Ватиканските музеи отнема около 3 часа;
Придвижването от Монтекатини Терме до ж.п. гара Прато се извършва с автобус. От там придвижването до Флоренция се осъществява с влак. Продължителността на пътуването е около 20-25 минути.

* Посочените входни такси са ориентировъчни и имат информативен характер.


Условия за записване:
Депозит: 50% от пакетната цена;
Доплащане: 30 дни преди датата на на отпътуване;
Минимален брой туристи за провеждане на екскурзията: 25 туристи;
Анулации и неустойки:
- при повече от 90 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;
- между 89-ия и 60-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;
- между 59-ия и 30-ия ден преди датата на заминаване се удържа 80% от стойността на екскурзията;
- при по-малко от 30 дни преди датата на заминаване се удържа 100% от стойността на екскурзията.
Необходими документи:
Български граждани, пътуващи по програмата е необходимо да притежават валидна лична карта или паспорт.
За лица до 18 години, пътуващи без родител/родители – нотариално заверена декларация - оригинал и ксерокопие и копие от акта за раждане.

**Летищните и горивните такси подлежат на препотвърждение от авиокомпанията. В този случай цената на пътуването може да бъде променена съгласно начислените такси.

* Полетното разписание подлежи на препотвърждение. Туроператора си запазва правото да прави промени в програмата, обвързани с полетното разписание.

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Рим |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Рим |  Великден 2024 - Италия |  Великден 2024 - Рим

Избрани оферти