Начало / Екскурзии / Екскурзии - Рейкявик

02.10.17! ИСЛАНДИЯ - на лов за северното сияние, бг група - самолет от София

Номер на оферта

/

198688

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:

- Самолетни билети с летищни такси и 20 кг чекиран багаж;
- 5 нощувки с 5 закуски в хотели 3*;
- 2 вечери;
- Всички трансфери по програмата;
- Описаната туристическа програма с местен екскурзовод на руски;
- Входни такси по програмата;
- Медицинска застраховка с покритие 25 000 евро на Булстрад;
- водач от ТО

Цената не включва

Цената не включва:

- Напитки
- бакшиши.

Програма на пътуването

Екскурзии
ИСЛАНДИЯ - на лов за северното сияние - българска група - самолетна екскурзия от София


6 дни / 5 нощувки
Транспорт: самолет
Дати: 02.10.2017
Цена: 3690 BGN

ИСЛАНДИЯ – На лов за Северното сияние

1 ден /02.10.2017/
Полет СофияРейкявик /с прекачвани/. Трансфер и настаняване в хотел. Нощуване.
2 ден /03.10.2017/
Закуска. Панорамна екскурзия Рейкявик. Отпътуване към топлите минерални извори на комплекса Синята лагуна за едно отпускане след дългия ден /включено е ползване на кърпи/. Настаняване в хотел в провинцията. Вечеря. След нея ще разберете повече за Северното сияние от нашия местен екскурзовод, а когато падне нощта ни очаква първата ни среща с него. Нощуване.
3 ден /04.10.2017/
Закуска. Днес ще се отправим на юг, близо до активния вулкан под глетчера Ейяфятлайокутъл. Спирка при водопада Селяландфос, който се спуска драматично от планината. Има пътечка, което минава зад водопада и предлага интересни гледки, ако сте подготвени да се намокрите. После пътят ще ни отведе край морето, където ще минем край плаж от черна лава, за да видим и впечатляващите птичи урви близо до Вик. Следва посещение на един от най-впечатляващите водопади в страната, 60 м. високия Скогафос. Той е близо до един от най-интересните етнографски музеи в страната, който съдържа впечатляваща колекция от артефакти от миналото, както и представя традиционни къщи от торф. Връщане в хотела. Вечеря. После отново ще се опитаме да видим танца на Светлините на северното сияние, пресъздаващи драматични форми, цветове и размери. Нощуване.
4 ден /05.10.2017/
Закуска. Днес ще пътувате по Златния кръг. Първо ще научите за специфичната исландска порода малки коне и как са създадени. А после ще посетите геотермални къщи, технология, което се ползва в Исландия от 1924 г. Чрез топлината от термалните извори се затопля почвата и това дава възможност за отглеждане на различни зеленчуци, плодове и дори ягоди. Следващата ни спирка е двойния водопад Гюдълфос, чието име означава Златния водопад, който е част от глетчеровата река Хвита. Последната спирка за днешния ден е националния парк Тингвелир, включен в листата на ЮНЕСКО, където се срещат двете континентални плочи. Вечерта се нощува в Рейкявик.
5 ден /06.10.2017/
Закуска. Днес ви очаква още един ден, посветен на невероятната природа на тази приказна страна. Ще се отправите към фиорда Боргар и водопадите Храунфосар и Барнафос. Мястото е необикновено, защото те извират от полета с лава, застинала под ледник. След това ще видите един от най-големите горещи извори в Европа. Температурата на водата е 97 С , а дебита 180 литра в секунда. Водите му са каптирани и се използват за отопление. Нощуване.
6 ден /07.10.2017/
Закуска. Освобождаване на стаите до обяд. Свободно време в Рейкявик. Трансфер до летището за полет към София.
Забележка:

Северното сияние е природно явление, което се наблюдава в Исландия. За да бъде видяно са необходими подходящи метеорологични условия. Въпреки че, през този период на годината, то се наблюдава всяка нощ, това не може да бъде гарантирано и не може да бъде причина за рекламации по изпълнението на програмата.
Цени:

На човек в двойна стая - 3690 лв.
Единична стая - 4120 лв.


Условия:

Цената на екскурзията е валидна при 20 платили.
Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи – 20 дни преди датата на отпътуване.
Възможно е да има промяна в летищните такси. Ще бъдете уведомени до 20 дни преди началото на екскурзията.
Повечето улици в Рейкявик са много тесни и е възможно автобусът да не може да стигне до хотела. В този случай багажът ще бъде пренесен до хотела, а туристите ще вървят няколко минути пеша / без да носят багаж /.
Възможна е промяна в дните на провеждане на екскурзиите.
За пътуване до Исландия е необходима лична карта или международен паспорт с валидност 6 месеца от датата на връщане в България.
Не са необходими ваксинации.
Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат нотариално заверено пълномощно от другия родител.
Резервации:

- При резервация се плаща 30% от стойността на екскурзията.
- Пълно плащане 45 дни преди датата на отпътуване.
0017

Тагове

Оферти - Исландия |  Оферти - Рейкявик |  Екскурзии - Исландия |  Екскурзии - Рейкявик |  Екзотична почивка 2024 - Исландия |  Екзотична почивка 2024 - Рейкявик

Избрани оферти