Начало / Екскурзии / Екскурзии - Хелзинки

04.07.2017! СКАНДИНАВИЯ с Берген и Хелзинки - самолет от София

Номер на оферта

/

195699

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:

- 9 нощувки в хотели 3*: по една в района на Берген, Стокхолм, Малмьо и по две в района на Копенхаген, района на Осло и две на ферибот (Стокхолм-Хелзинки-Стокхолм);
- 7 закуски в ресторантите към съответните хотели;
- Самолетен билет София – Копенхаген – София с включени летищни такси и чекиран багаж до 20кг.;
- Настаняване в четворна кабина икономичен клас на ферибота Стокхолм - Хелзинки – Стокхолм;
- Трансфер летище – хотел – летище;
- Екскурзовод на български език;
- Транспорт с комфортен автобус;

Цената не включва

Цената не включва:

- Настаняване в единична стая - 238 евро / 465 лв.;
- Медицинска застраховка към "Булстрад Живот" за 10 дни с покритие 5000 евро за лица на възраст до 65 г. - 12 лв, за лица на възраст от 65 г. до 70 г. – 18 лв, за лица на възраст от 70 г. до 75 г. – 24 лв, за лица на възраст от 75 г. до 80 г. – 36 лв;
- Билет за панорамен кораб по Зьогнефиорд – 45 евро (предплаща се в офиса на агенцията);
- Фериботен билет Хелзингьор – Хелзинборг – 7 евро (предплаща се в офиса на агенцията) ;
- Доплащане за настаняване в двойна кабина на ферибота Стокхолм - Хелзинки - Стокхолм (за двете посоки) - 70 евро на човек (цената подлежи на препотвърждение);
- Входни такси за посещаваните туристически обекти;
- Ползване на обществен транспорт в някои от градовете;
- По желание застраховка "Отмяна на пътуване";

Програма на пътуването

Екскурзии
Скандинавия с Берген и Хелзинки - самолетна екскурзия от София


10 дни / 9 нощувки
Транспорт: самолет
Дати: 04.07.2017
Цена: 2034 BGN

Копенхаген, Хелзинборг, Гьотеборг, Осло, Ардал, Флам, Гудванген, Берген, Стокхолм, Хелзинки, Малмьо

1 Ден
София- Копенхаген
Полет София - Копенхаген. Трансфер до хотела в Копенхаген. Настаняване в хотела. Нощувка.
2 Ден
Копенхаген
Закуска. Започваме нашата вълшебна разходка из „пристанището на търговци” с фото-пауза при Статуята на Малката русалка, изплувала от дълбините на Балтийско море върху скалата до брега, загърната в своята надежда, тя с тъжен копнеж очаква своя принц вече над 100 години. Продължаваме обиколката с фонтана „Гефион”, Кралския дворец „Амалиенборг” (95DKK), Мраморната църква (35DKK), дворецът „Кристианборг” (150DKK), седалище на датския парламент, Борсата, Кметството със статуята на епископ Абсалон,основател на Копенхаген, Stroget (на датски „stroget” означава „разхождам се”),най-дългата пешеходна улица в Европа ,живописното старо пристанище квартал „Нюхавън”. Ще разгледаме Розенборг (105 DKK)- изящният палат на розите,ренесансовата резиденция на краля-строител Кристиан IV, която приютява кралските колекции, бижута и датската корона. Свободно време с възможност за незабравима разходка с корабче по каналите на Копенхаген /90 DKK/. Не бива да се лишавате от удоволствието от вълнуващи преживявания и емоции в знаменития, най-стар увеселителен парк в Европа-парка Тиволи. Връщане в хотела. Нощувка.
3 Ден
Копенхаген - Кронборг - Гьотеборг - Осло
Закуска. Отправяме се към Хелзингьор. Разглеждане на замъка на Хамлет „Кронборг“ - могъщ и непристъпен, защитаващ покоя и благоденствието на Дания, където шекспировият герой изрича “To be or not to be” . Останалото е мълчание...
Преминаваме на шведския бряг с ферибот от Хелзингьор до Хелзинборг (продължителност: 20 мин.) и продължаваме за Гьотеборг - най-голямото пристанище на Швеция и столица на автомобилостроенето – център за производство на автомобилната марка „Волво“. Разходка по Авенюто (така обикновено местните наричат най-голямата и представителна улица в Гьотеборг - "Кунгспортсавеню") до „културното сърце” на града – Йотаплац. Тук са разположени известният фонтан на Посейдон, Градският театър, Концертната зала и Музеят на кукления театър. Продължаваме за Осло. Настаняване в хотел в района на Осло. Нощувка.
4 Ден
Осло - Ардал - Флам - Гудванген - Берген
Закуска. Ранно отпътуване на север към най-дългия фиорд - Зьогнефиорд. Невероятно красив фиорд в съжителство с прекрасни планини,отвесни клисури,вековни гори,изумителни гледки към върхове и водопади и кристалночист въздух!Преминаване през платото Хемседал и по стария исторически път с най-красивата серпентина слизаме в долината на Зьогнефиорд. Поглед към фиорда от панорамната площадка над Ардал и с панорамен кораб „Фиорд“ (продължителност: 2ч.15 мин. / 45 евро) предприемаме вълнуващо и незабравимо пътуване с впечатляващи и очарователни гледки до Гудванген. Оттук продължаваме с автобуса за Берген. Настаняване в хотел в района на Берген. Нощувка.
5 Ден
Берген - Осло
Закуска.Туристическа програма в Берген - красивата северна симфония на Норвегия, красота,обгръщаща всичко с кристално чист въздух и ярки цветове.Това е всеобщото усещане на хилядите посетители,които идват да се насладят на Берген/ ЮНЕСКО/- обвит в красиви предания и нежна музика,която звучи отвсякъде,тъй като Берген е родния град на гениалния композитор Едвард Григ.Отпътуване за Осло. Преминаване през най-дългия тунел в Европа / 24,5км/-Лаердал. Кратка фотопауза до една от най-старите норвежки дървени църкви в Боргунд. Настаняване в хотел в района на Осло. Нощувка.
6 Ден
Осло - Стокхолм
Закуска. Туристическа програма в Осло: Музея на викингските кораби; музея с полярния кораб „Фрам“ на Фритьоф Нансен; Музея „Кон-Тики“, в който се намират папирусовите лодки “Ра I” „РаII“и сала “Кон-Тики”,с който Тур Хейердал прекосява Тихия океан.Отправяме се към сърцето на града,за да видим Кметството, където се връчва Нобелова награда за мир; Националния театър със статуята на Хенрик Ибсен,елегантния централен булевард Карл ХIV Йохан, Парламента; Университета; Статуята на Карл ХIV Йохан; Кралския дворец,Катедралата на Осло .Следва разглеждане на парка Вигеланд, който най-добре изразява духа и характера на северния народ, неповторимия и уникален парк , наречен на името на скулптора, който в продължение на 40 години го населва с фигури от гранит, бронз и ковано желязо. Около 13ч. отпътуване за шведската столица Стокхолм.Настаняване в хотел в района на Стокхолм. Нощувка.
7 Ден
Стокхолм - Хелзинки
Закуска. Туристическа програма в Стокхолм: Гамла Стан – сърцето на стария град, лабиринт от тесни улички, постлани с калдаръм; ренесансовия Кунглига Слотет /Кралски дворец/, надвиснал над водите на Меларен,който има една стая повече от Бъкингамския Дворец; Парламента;Кметството със „Златната зала”, което всяка година е домакин на бала в чест на Нобеловите лауреати. Посещение на уникалния музей Ваза с най-красивият кораб в шведската история,потънал при първото си плаване. Не си бил в Стокхолм ако не си видял този кораб /130 SEK/. Отпътуване с ферибот за Хелзинки – „белият град на Севера”. Нощувка в четворна каюта на круизен кораб.
8 Ден
Хелзинки - Стокхолм
В 9.50 ч – пристигане в Хелзинки, където ще видим Успенската катедрала /кръстена на Успение Богородично/ - най-големия източноправославен храм в Западна ,църквата в скалите (Темпелиаукио), издълбана в здравия гранит,където звучи вълшебно музиката на органа,паметника на композитора Ян Сибелиус. Обиколката ни продължава с Бялата лутеранска ,символ на Хелзинки и причина града да се слави като "белия град на Севера", неокласическия Сенатския площад, паметника на цар Александър II ,живописния пазар на града,бронзовия фонтан Хавис Аманда, нимфата,появила се от морските вълни - символ на града.Отпътуване с круизния кораб за Стокхолм. Нощувка в четворна каюта на круизен кораб.
9 Ден
Стокхолм - Грена - Малмьо
Пристигане в Стокхолм. Отпътуване за Малмьо-трети по големина шведски град с кратка спирка в Грена – шведско съкровище от захарни изкушения.Следобед разглеждане на Малмьо с неговите идилични и живописни площади - Лила и Сторторгет. Тук се намира статуята на крал Густав Адолф,а до него красив фонтан. Площадът е увенчан от сградата на кметството, зад която се намира църквата „Свети Петър”със забележителен интериор..
Фото-пауза под "Извитият торс" Turning Torso – най-високата сграда в Скандинавия, получила награда на десетилетието за най-добър небостъргач в света. Настаняване в хотел в района на града. Нощувка.
10 Ден
МалмьоКопенхагенСофия
Закуска. Свободно време в Копенхаген. Трансфер до летището. Следобеден полет КопенхагенСофия.
Цена:

- на човек в двойна / тройна стая - 2034 лева

- доплащане за единична стая - 465 лв



Допълнителна информация за туристическите обекти:

- Кралският дворец и Катедралата в Стокхолм - 160 SEK
- Музея Ваза - 130 SEK
- Кметството в Стокхолм - 100 SEK
- Бигдьой,Осло – Музея на Викингските кораби - 80 NOK
- Музея „Фрам“ - 100 NOK;
- Музея Кон-Тики /100 NOK/
- Парка Тиволи в Копенхаген - 110/120 DKK
- “Амалиенборг” в Копенхаген – 95 DKK;
- Мраморната църква в Копенхаген – 35 DKK;
- Двореца Кристианборг в Копенхаген (седалище на датския парламент) – 150 DKK;
- Двореца Розенборг - 105 DKK
- Разходка с корабче по каналите на Копенхаген – 90 DKK (може да се заплати на място);
- Билет за панорамен кораб по Зьогнефиорд– 45 евро (заплаща се предварително в офиса);
- Фериботен билет Хелзингьор – Хелзинборг – 7 евро (заплаща се предварително в офиса/ необходими за достигане до Швеция/;
- Комплекс Цвингер в Дрезден - 10 евро;
* Посочените входни такси са ориентировъчни и имат информативен характер.
Полетно разписание:

София- Копенхаген 13:50 - 15:35
Копенхаген-София 16:05 - 19:40
0002

Тагове

Оферти - Финландия |  Оферти - Хелзинки |  Екскурзии - Финландия |  Екскурзии - Хелзинки |  Лято в чужбина - Финландия |  Лято в чужбина - Хелзинки

Избрани оферти