Начало / Екскурзии / Екскурзии - Париж

06.09; и 04.10.17! Франция, Швейцария и Италия - автобус от София

Номер на оферта

/

202075

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:

- 10 нощувки хотели 3*: три в Париж, по една в Загреб, Милано, района на Женевско езеро, Лион, района на Ница, Лидо ди Йезоло, Любляна;
- 10 закуски в ресторантите към съответните хотели;
- Туристическа програма в Загреб, Милано, Женева, Париж, Лион, Ница и Любляна;
- Екскурзовод на български език;
- Транспорт с комфортен автобус;

Цената не включва

Цената не включва:

- Настаняване в единична стая – 260 евро / 509 лв.;
- Медицинска застраховка към „Булстрад Живот“ за 11 дни с покритие 5000 евро за лица на възраст до 65 г. – 12 лв, за лица на възраст от 65 г. до 70 г. – 18 лв, за лица на възраст от 70 г. до 75 г. – 25 лв, за лица на възраст от 75 г. до 80 г. – 37 лв;
- Разходка до Двореца Версай (при минимум 25 туристи) — 15 евро транспорт;
- Входни такси за посещаваните туристически обекти;
- По желание – застраховка „Отмяна на пътуването“;
Допълнителна информация за туристическите обекти:
- Лувъра – 15 евро;
- „Нотр Дам“ в Париж – 10 евро;
- Айфеловата кула – 17 евро;
- Разходка с корабче по Сена – 16 евро (може да се заплати на място);
- Дворец “Версай“ – 15 евро;
- Замъкът „Шамбор“ – 11 евро;
- Замъкът „Блоа“ - 10 евро;
- Корабче до Венеция – 20 евро (необходимо за достигане до Венеция / може да се заплаща на място);

Програма на пътуването

Екскурзии
Франция, Швейцария и Италия - автобусна екскурзия от София


11 дни / 10 нощувки
Транспорт: автобус
Дати: 06.09; 04.10.2017
Цена: 1166 BGN

Загреб, Милано, Лозана, Монтрьо, Женева, Париж, Замъците по Лоара – Шамбор и Блоа, Лион, Ница, Монако и Монте Карло, Лидо ди Йезоло, Венеция, Любляна

ПРОГРАМА:

1 Ден
СофияЗагреб
Отпътуване от София за Загреб в 08:00 ч. от Национален стадион “Васил Левски” и в 08:30 ч. от автогара ”Сердика” (изисква се предварителна резервация). Транзитно преминаване през Сърбия. Нощувка в Загреб.
2 Ден
ЗагребМилано
Закуска. Туристическа обиколка на Загреб – град с аристократична и гостоприемна атмосфера, с топло славянско сърце: Националният театър, Централният площад, Старият град с хълмовете Каптол и Градец. Отпътуване за Италия. Вечерта пристигане в Милано. Нощувка в Милано.
3 Ден
Милано – Швейцарските Алпи – Женевското езеро – Лозана/ Женева
Закуска. Туристическа програма в Милано – Италианската столица на модата и финансите- запознаване с най-важните забележителности: Кастело Сфорцеско, внушителната готическа Катедрала, Галерията на Виктор Емануел, която ни отвежда до мечтаната от всички оперни певци “Ла Скала”. Отпътуване за Швейцария, за която Пол Верлен казва” Швейцария е ред, лукс, красота и спокойствие”. Живописно пътуване през Швейцарските Алпи. Фото-пауза на върха на прохода Симплон. Кратка спирка в Монтрьо, най-известният курорт на брега на Женевското езеро. Настаняване в хотел в района на Женевското езеро. Нощувка.
4 Ден
ЖеневаПариж
Закуска. Разглеждане на Женева – космополитна Женева е домът на Световния мир, тук живеят хора от 157 националности, наричат Женева “интернационална столица”, Женева е кръстопът на велики идеи и знаменити личности. Разходка в Английската градина с Цветния часовник, по стръмните улици на Стария град до Катедралата Св.Петър, Кметството и Управата на Кантона, Монумента Брансуик. Отпътуване за Париж. Нощувка.
5 Ден
Париж
Закуска. Денят е посветен на Париж - градът на любовта, на хилядите светлини, на вековната история, на модата! Град, в който всяка улица, всяка сграда е съхранила толкова интересна история, забележителности и красота. Автобусно-пешеходна програма: Опера Гарние, Мадлената, Площад Конкорд, градините Тюйлери, Лувъра, Шанз Елизе, Триумфалната Арка, Площад Трокадеро, Комплекса на Инвалидите, Латинския Квартал и Пантеона, остров Сите и Нотр Дам. Ще можете да се изкачите на Айфеловата кула (17 евро), безспорен символ на Париж, под звуците на популярни френски шансони ще се разходите с корабче по Сена , наричана “люлката на Париж” (16 евро). Нощувка.
6 Ден
Париж
Закуска. Свободно време или екскурзия до Двореца Версай. Дворец, сбъднал мечтите на Краля Слънце Луи XIV за пищност и елегантност (15 евро на турист за транспорт до Версай + входна такса 15 евро). Следобедна разходка сред артистократичното сърце на Париж – Монмартър, където са рисували гениалните си картини – Пабло Пикасо, Ван Гог , Салвадор Дали. Кафетата на Монмартър са като колаж от цветни картини - всяко със свой колорит, със свой дъх, със своя съдба. Свободно време и нощувка.
7 Ден
Замъците по Лоара – Лион
Закуска. Отпътуване за Долината на р.Лоара – тук още се носят легенди за любов и интриги, за пищни балове и ловни трофеи. Посещение на Шамбор (11 EUR) – определян като екстравагантен замък и шедьовър на френската ренесансова архитектура. Тръгнете по спираловидната стълба, която ни отвежда до кралските апартаменти на Франсоа I и Луи XIV, интерес представляват огромните гоблени с ловни сцени и автентичните мебели.Разглеждане на Блоа (10 EUR) – сцена на кралския живот във Франция от Средновековието до 17 век; резиденция на Франсоа I и Анри III, на Катерина Медичи и Кралица Марго. Отпътуване за Лион - разположен по бреговете на две реки: Рона и Соана. Нощувка в Лион.
8 Ден
ЛионНица
Закуска. Туристическа програма в Лион – център на областта, известна с производството на прочутото вино Божоле. Разходка в Стария град улица “Виктор Юго”, площадите Bellecour и Карнот, Катедралата „Св.Йоан Кръстител”, Операта, Hotel Dieu, където Франсоа Рабле написа „ Гаргантюа и Пантагрюел”. Свободно време или по желание изкачване със зъбчатка /5 евро/ до църквата „ Дева Мария Фурвиер”, останките на Римски стадион в квартала Фурвиер. Следобед отпътуване за Френската ривиера.
Пристигане в столицата на Лазурния бряг – Ница. Очарованието на Ница се дължи не само на съчетанието на лазурно синьо море и Алпийския пейзаж, но и на крайбрежния булевард и старото пристанище. Разходете се по Promenade des Anglais и се насладете на гледките към вълнуващия залив на Ангелите, разходете се в Градините на Албърт или опитайте изкушенията на местната кухня – Salade Nicоise или традиционните миди – “Moules Mariniere”. Настаняване в хотел и нощувка в района на Ница.
9 Ден
Монако и Монте КарлоЛидо ди Йезоло
Закуска. Посещение на Княжество Монако – Двореца на фамилията Грималди, посещение на Катедралата на Монако, където са погребани Принц Рение и Грейс Кели. Посещение на квартала Монте Карло и възможност да провокирате късмета си в Американското Казино. Продължаваме към Лидо ди Йезоло - курорт на брега на Адриатическо море. Настаняване в хотел в района на Лидо ди Йезоло. Свободно време. Нощувка.
10 Ден
ВенецияЛюбляна
Закуска. Пътуване с корабче /20 евро/ покрай островите на Венецианската лагуна до Венеция.Туристическа програма - площад Сан Марко и едноименната базилика, построена, за да съхрани мощите на Светеца; Двореца на Доджите, откъдето е управлявана Венецианската република повече от 1000 години, моста на въздишките, Камбанарията, Часовниковата кула, моста Риалто, Канале Гранде. Възможност да обядвате в кокетните малки ресторантчетa около каналите – опитайте и чаша Просеко. Отпътуване за Любляна. Вечерта туристическа разходка в Любляна – град на кръстопът, въплътил духа на централна Европа и Средиземноморието, мост между разнородни култури, настроения и идеи. С нашата разходка ще видите Старото кметство, Тримостието, река Любляна и Францисканския манастир. Нощувка в Любляна .
11 Ден
ЛюблянаБългария
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.
Цена: 1166 лева

Дати: 17.05.17 / 12.07.17 / 06.09.17*/ 04.10.17

За датите, отбелязани със звездичка е осигурено тръгване от:
Варна в 23:30 ч.; Бургас в 01:30 ч.; Сливен в 03:00 ч.; Стара Загора в 04:00 ч. и Пловдив в 05:00 ч.
При запитване може да се ползва и еднопосочен трансфер!

0002

Тагове

Оферти - Франция |  Оферти - Париж |  Екскурзии - Франция |  Екскурзии - Париж |  Есен 2023 - Франция |  Есен 2023 - Париж

Избрани оферти