Начало / Екскурзии / Екскурзии - Дубровник

06.09; и 06.10.18! Хърватска приказка - автобус от София, Варна, Пловдив

Номер на оферта

/

226420

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:

- 5 нощувки в хотели 3*: 1 в района на Подгорица, 1 в Будванската ривиера, 1 в района на Дубровник/Неум, 1 в района на Трогир, 1 в Загреб;
- 5 закуски в ресторантите към съответните хотели;
- 3 вечери в ресторантите към съответните хотели;
- Туристическа програма в Будва, Котор, стария град на Дубровник с местен екскурзовод, Сплит, Трогир и Загреб;
- Екскурзовод на български език;
- Транспорт с комфортен автобус.

Цената не включва

Цената не включва:

- Настаняване в единична стая – 95 евро/185 лв.;
- Медицинска застраховка към ЗАД „Армеец“ за 6 дни с покритие 5000 евро за лица на възраст до 70 г. – 7 лв, за лица на възраст от 70 г. до 85 г. – 14 лв;
- Трансфер от и до Пловдив при минимум двама туристи (заплаща се предварително) – 30 лв;
- Входни такси за посещаваните туристически обекти;
- По желание застраховка „Отмяна на пътуване“.

Програма на пътуването

Екскурзии
Хърватска приказка: Ниш, Златибор, Колашин, Подгорица, Будва, Котор, Дубровник, Сплит, Трогир, Плитвички езера, Загреб - автобусна екскурзия от София, Варна, Бургас, Сливен, Стара Загора, Пловдив


7 дни / 6 нощувки
Транспорт: автобус
Дати: 06.09; 06.10.2018
Цена: 589 BGN

Ниш, Златибор / Колашин, Подгорица, Будва, Котор, Дубровник, Сплит, Трогир, Плитвички езера, Загреб

Туристическа програма:

1 ДЕН
СОФИЯ – ПОДГОРИЦА
Тръгване от Пловдив в 05:00 от бензиностанция ОМВ до хотел „Санкт Петербург“ (при минимум двама туристи - заявява се и се заплаща предварително); в 08:00 ч. От София - Национален стадион “Васил Левски” и в 08:30 от автогара „Сердика“ (само с предварителна заявка). Транзитно преминаване през Сърбия. Нощувка в хотел в района на Подгорица.
2 ДЕН
ПОДГОРИЦА – КОТОР - БУДВА
Закуска. Кратка туристическа програма в Подгорица - ще имаме възможност да минем по стария турски мост на Рибница при Скалине, моста „Газела”и новия мост „Милениум” над река Морача. Свободно време за снимки.
Продължаваме към Котор и Будва с попътно посещение на Шкодренското езеро – най-голямото езеро на Балканския полуостров, намиращо се на границата на Черна гора с Албания. Фото-пауза на фона на остров „Св. Стефан“ - наричан черногорското Монако.
Пешеходна разходка сред красотата на Котор /ЮНЕСКО/, която е толкова неописуемо пленителна, че го наричат невестата на Адриатика. Пешеходна обиколка на древния град - крепостните стени, Главната порта, площада на оръжията, църквата “Св. Лука”, храмовете “Св. Николай” и Римо-католическата Катедрала “Св. Трифон“ -покровител на града, Пиацата, площада с часовниковата кула, ”Блажената Озана”, спасила Котор от турците, уличката ”Дай ми прок”/позволете да мина/. Може би тук е мястото да опитате Njeguski prsut - шунка от Njeguski, специалитетът на Котор, а някои добавят - и на цяла Черна гора. По желание разходка с лодка из Которския залив.
Продължаваме към Будва-типичен адриатически град,заобиколен от крепостни стени с тесни, колоритни улички. Насладете се на многоликото очарование на Будва - метрополисът на Черна Гора, същинска културна съкровищница. Ще се запознаем със забележителностите на Будва - Стария град, Пристанището, ”Златната котва” /мястото, където е стъпил Ричард Лъвското сърце/, църквите “Св.Иван” и “Св.Троица”, крепостта „Света Мария”, чугунената камбана, подарък от руската православна църква. Настаняване в хотел в Будванската ривиера. Вечеря и нощувка.
3 ДЕН
БУДВАНСКА РИВИЕРА – ДУБРОВНИК
Закуска. Екскурзия до Дубровник (Рагуза)- топлото лице на Хърватия.
Заради своята красота и историческо минало Дубровник се е превърнал в един от най-зашеметяващите курортни градове на Балканския полуостров – град-музей, град-крепост, град-мечта. Туристическа програма в стария град на Дубровник с местен екскурзовод -улица Страдун, великолепния фонтан на Онуфрий, двореца Княжев двор, двореца Спонза, църквата Св.Спас, Францисканския манастир и Аптеката, Доминиканския манастир, Градската часовникова кула, Дубровнишката катедрала, църквата Св.Влах (покровителя на града), Колоната на Роланд-символизираща независимостта и свободолюбието на града-държава. Дубровник представлява уникална симбиоза от различни архитектурни стилове - романски, готически, ренесансов, бароков. Сърцето на Дубровник е Старият град – истинско бижу, приютено между крепостни стени и излъчващо меко перлено сияние с мраморните си фасади и павирани улици и с красивата си барокова архитектура. Свободно време или по желание разходка с корабче до магнетичния остров Локрум, където ще затаите дъх пред красивата природа и очарованието на острова. Настаняване в хотел в района на Дубровник/Неум. Вечеря и нощувка.
4 ДЕН
ДУБРОВНИК – СПЛИТ – ТРОГИР
Закуска. Отпътуване за Сплит. Сплит е град с невероятен чар, отличаващ се с тесни улички и малки площадчета във венециански стил. През 1979 г. историческото наследство на Сплит е добавено в списъка на ЮНЕСКО. Пешеходна обиколка: останките от двореца на император Диоклециан - считан за един от най-ярките примери на късната римска архитектура; катедралата „Св. Доминус“, позната още като „Св. Дуйе“ - покровител на града; Народния площад, крайморката алея Рива. Свободно време. Отпътуване за Трогир, кацнал на живописно полуостровче, където романската архитектура е в уникална хармония с ренесанса, готиката и барока, напомнящи за времената под венецианска власт. Настаняване в хотел в района на Трогир. Вечеря и нощувка.
5 ДЕН
ТРОГИР – ПЛИТВИЧКИ ЕЗЕРА – ЗАГРЕБ
Закуска. Отпътуване за Плитвишките езера - шедьовър на природата и гордост на Хърватска/ЮНЕСКО/. Естествени 16 езера на различно ниво, свързани помежду си от 92 водопада и уникални каскади. Красотата на това място не може да бъде описана или запечатана на снимка, тя трябва да бъде видяна!
Отправяме се към столицата на Хърватия – Загреб, разположен по склоновете на планината Медведница и покрай бреговете на река Сава. Разходка в Загреб – ще видите: аристократичния градски център с централния площад „Бан Йосип Йелачич“, Горни град с неоготическата Катедрала и Двореца на архиепископа, хълма „Градец“ с енорийската църква “Свети Марко”, Камена Врата -най-святото място в Загреб, Парламента. Настанява в хотел в Загреб. Нощувка.
6 ДЕН
ЗАГРЕБ – СОФИЯ
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София и Пловдив (по заявка) вечерта.
ДАТИ и ЦЕНИ:

26.04.2018* - 589 лв
02.06.2018 - 599 лв
06.09.2018* - 599 лв
06.10.2018 - 589 лв
За датите, отбелязани със звездичка е осигурено тръгване от :
Варна в 23:30 ч. - 60 лв; Бургас в 01:30 ч. - 50 лв; Сливен в 03:00 ч. - 45 лв; Стара Загора в 04:00 ч. - 40 лв и Пловдив в 05:00 ч. - 30 лв
При запитване може да се ползва и еднопосочен трансфер!


Цени на музеи:

- Цитаделата в Будва 2 евро;
- Изкачване на крепостните стени в Дубровник - 13 евро/100 хърватски куни;
- „Дворец на Ректора“ в Дубровник - 6 евро /46 хърватски куни;
- „Францискански манастир“ в Дубровник - 2 евро/15 хърватски куни;
- „Княжеския дворец“ в Дубровник - 13 евро/100 хърватски куни;
- Разходка с корабче до остров Локрум – 10 евро при минимум 25 човека;
- Входна такса за Национален парк „Плитвички езера“ - 110 хърватски куни (заплаща се на място)
Необходими документи:

Български граждани, пътуващи по програмата е необходимо да притежават валидна лична карта или паспорт.
За лица до 18 години, пътуващи без родител/родители – нотариално заверена декларация - оригинал и ксерокопие и копие от акта за раждане.
0002

Тагове

Оферти - Хърватия |  Оферти - Дубровник |  Екскурзии - Хърватия |  Екскурзии - Дубровник |  Есен 2023 - Хърватия |  Есен 2023 - Дубровник

Избрани оферти