Начало / Екскурзии / Екскурзии - Неапол

06.11.17! Неапол, Соренто и Алберобело - автобус от София

Номер на оферта

/

206877

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:

- 4 нощувки в хотел 3* в района на Соренто, 2 нощувки на ферибот
- 4 закуски в ресторанта към хотела
- 4 вечери в ресторанта към хотела
- 2 нощувки на нощен ферибот /фериботни билети Игуменица-Бари/Бриндизи-Игуменица с настаняване на седалки/
- Транспорт с комфортен автобус
- Екскурзовод на български език

Цената не включва

Цената не включва:

- Доплащане за настаняване в единична стая - 86 € / 168 лв.
- Медицинска застраховка към „Булстрад Живот“ за 7 дни с покритие 5000 € за лица на възраст до 65 г.– 8 лв., за лица на възраст от 65 г. до 70 г. – 13 лв., за лица на възраст от 70 г. до 75 г. – 17 лв., за лица на възраст от 75 г. до 80 г. – 25 лв.
- Входни такси за посещаваните туристически обекти
- По желание застраховка „Отмяна на пътуване“
- Kорабче до о.Капри и трансфер до вътрешността на острова (40 € при минимум 25 души)
- Еднодневна екскурзия до Позитано и Амалфи - 25€ (при минимум 25 души / извършва се с местен автобус)
- Еднодневна екскурзия до Помпей и Казерта - 20 € (при минимум 25 души). Отделно се заплаща за Помпей 20€ (цената включва, входна такса и местен екскурзовод) , за Кралския дворец в Казерта -12 € входна такса.
Екскурзия до Метеора ( 5 € за транспорт при минимум 25 души)
Доплащане за каюта в двете посоки за ферибота

Програма на пътуването

Екскурзии
Неапол, Соренто и Алберобело - автобусна екскурзия от София


7 дни / 6 нощувки
Транспорт: автобус
Дати: 09.10; 06.11.2017
Цена: 722 BGN

Автобусна програма 7 дни - 2 нощувки на ферибот/ 4 нощувки в хотел/ 4 закуски/ 4 вечери

Туристическа програма:

1 Ден
СофияИгуменица
Тръгване от София в 11:00 ч. от Национален стадион „Васил Левски” по маршрут СофияКулатаВерияКозани - ЙоанинаИгуменица. Пристигане привечер на гръцкото пристанище. Свободно време за вечеря и разходка. Отплаване с нощен ферибот за Бари/Бриндизи, Италия (потегляне в 00:30ч.).
2 Ден
Бари/Бриндизи – НеаполСоренто
Пристигане на пристанището в Бари/Бриндизи сутринта (около 06:00 ч.). Отпътуване за Неапол. Пристигане около обяд. Обиколка на Неапол, която включва: Пиаца Муничипио, Пиаца дел Плебисчито, Кралският театър “Сан Карло”, Галерията “Умберто I”, Анжуинската крепост, Кралският дворец. Свободно време. Отпътуване за Соренто. Настаняване в хотел в района на Соренто. Вечеря. Нощувка.
3 Ден
(по желание еднодневна екскурзия до остров Капри)
Закуска. Свободно време в Соренто или по желание - екскурзия до остров Капри (40 € при минимум 25 туриста)– истински разкош сред скалите, островът на природните чудеса и легендите, екзотиката и древните руини. Една от главните атракции на о-в Капри е феноменът „Лазурната пещера“, която е задължителна спирка за посетителите. Тя се намира на самия морски бряг в северната част на острова, а дъното й е разположено под водата. ... Другия феномен на о-в Капри са скалите Фаралиони – три варовикови скали в Неаполитанския залив. Една от трите скали (Stella) все още е свързана със сушата, но останалите две (Mezzo и Scopolo) се простират навътре в морето. Престоят на о-в Капри със сигурност е незабравим и изпълнен с безброй вълнуващи и спиращи дъха гледки, които могат да ви накарат да се чувствате като в рая.Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.
4 Ден
(по желание еднодневна екскурзия до Позитано и Амалфи )
Закуска. Свободно време или по желание - екскурзия до Позитано и Амалфи (25 € на човек при минимум 25 туриста). Двата града са били любимо място за почивка на британското висше общество още от XVIII в. Първата спирка е над Позитано, който очарова с каскадата от къщи потънали в цветя и лимонови градини. Продължаваме за Амалфи. Най-голямата забележителност в Амалфи е катедралата Сан Андреа, чиито врати са донесени от Константинопол в началото на XI в. и са спомен от времето, когато местния жител Флавио Джоя изобретява компаса. По онова време Амалфи и Позитано са били част от малка република с огромна флота, която се била установила из цяла Адриатика, достигайки до Кайро, Александрия и Антиохия, и която е създала „Ордена на рицарите” на св. Йоан Йерусалимски. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.
5 Ден
(по желание еднодневна екскурзия до Помпей и Казерта )
Закуска. Свободно време или по желание екскурзия до Помпей и Казерта - 20 €. Туристическа програма в Помпей (20 €). Под пепелта на вулкана откривате съхранените улици и къщи, античния театър, храмовете и работилниците, изрисувани с митологични сцени, пейзажи и портрети. Писателите го описват като “театър под открито небе”. След обяд туристическата програма продължава с посещение на Кралския дворец в Казерта (12 € ). Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.
6 Ден
Соренто- Алберобело-Бари
Закуска. Отпътуване за област Пулия /дълбокия юг на Италия/. В Алберобело сред трулите тези типични за района каменни конусовидни къщи, ще имате усещането, че времето е спряло. Трулите са заредени с много мистичност и положителна енергия, която задължително ще ви грабне. Тук ще можете да дегустирате местни специалитети, като сладкиши, вина, подправки и др. Отпътуване за Бари/Бриндизи. В 20.00ч отплаване с ферибот за Игуменица.
7 Ден
ИгуменицаКаламбака и манастирите на Метеора - София
Пристигане сутринта в Игуменица. Отпътуване за България. По желание попътно посещение на манастирите на Метеора в Гърция (5 € за транспорт при минимум 25 човека) - „висящите във въздуха“ скални манастири, считани за осмото чудо на света. Метеорът се определя като природен и духовен феномен, там е все още жива втората по големина и по важност (след Света Гора) монашеска общност, обитаваща манастирите по върховете на внушителните скали. Разглеждане на Големия Метеор – Преображенският манастир /3 € входна такса/. Тези, които не желаят да посетят манастирите на Метеора ще имат свободно време в Каламбака – китно градче, разположено в подножието на известния скален комплекс от манастири. Продължаваме за България. Пристигане в София вечерта.
* Посочените входни такси са ориентировъчни и имат информативен характер
Цена: 722 лв.

Дата: 03.04.17 / 01.05.17 / 22.05.17 / 04.09.17 / 09.10.17 / 06.11.17


Игуменица -Бари/Бриндизи – Игуменица:

човек в четворна вътрешна каюта- 40 €
човек в тройна вътрешна каюта – 65 €
човек в двойна вътрешна каюта- 83 €
човек в четворна външна каюта- 48 €
човек в тройна външна каюта – 75 €
човек в двойна външна каюта- 98 €
Доплащане за индивидуален фериботен билет, в случай че групата е по-малка от 16 души:

човек настанен на седалка – 20 €
човек в четворна вътрешна каюта – 77 €
човек в тройна вътрешна каюта – 102 €
човек в двойна вътрешна каюта – 120 €
човек в четворна външна каюта – 80 €
човек в тройна външна каюта – 112 €
човек в двойна външна каюта – 135 €
*Цените на каютите са ориентировъчни и подлежат на потвърждение за всяка дата!
Допълнителна информация за туристическите обекти:

- Кралският дворец в Неапол – 4 €
- Катедралата в Амалфи – 3 €
- Входна такса за Големия Метеор – Преображенският манастир - 3 €
* Посочените входни такси са ориентировъчни и имат информативен характер
Необходими документи:

Български граждани, пътуващи по програмата е необходимо да притежават валидна лична карта или паспорт;
За лица до 18 години, пътуващи без родител/родители – нотариално заверена декларация - оригинал и ксерокопие и копие от акта за раждане;
0002

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Неапол |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Неапол |  Есен 2023 - Италия |  Есен 2023 - Неапол

Избрани оферти