Начало / Екскурзии / Екскурзии - Екс-ан-Прованс

14.07; и 01.09.18! ПРОВАНС - автобус от София и Пловдив

Номер на оферта

/

224168

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:

- Транспорт с луксозен автобус
- Съответния брой нощувки със закуски.
- Водач-придружител
- Екскурзоводско обслужване

Цената не включва

Цената не включва:

- Такси за вход в музеи, билети за корабчета, градски транспорт и пр.
- Медицинска застраховка (2 лв. на човек на ден)

Програма на пътуването

Екскурзии
ПРОВАНС: Антиб, Екс-ан-Прованс, Авиньон, Оранж, Пон дю Гар, Ним, Арл, Марсилия - автобусна екскурзия от София и Пловдив


9 дни / 6 нощувки
Транспорт: автобус
Дати: 14.07; 01.09.2018
Цена: 772 BGN

Франция е разнолика страна и това е естествено, тъй като е най-голямата в Европа. Нейните области се различават до такава степен една от друга по пейзаж, традиции, архитектура, кухня, дори историческо минало, че на туриста му се струва, че това са различни държави. Днес ги обединяват езикът и общото национално чувство за принадлежност към френската нация, но разнообразието е изключително богато и впечатляващо.
Прованс е една от най-красивите и посещавани от туристите области на Франция, разположена в южната част на страната. Това е областта, от която се е разпространявало на север, към Париж, влиянието на Римската империя, по-късно – на трубадурите, на Италианския Ренесанс. Прованс е земя, обвеяна с легенди, земя на рицарите, на еретиците, на поетите и на красивите дами. Полетата на Прованс, лилави от лавандула или пожълтели от слънчогледи, както и красивите провансалски села, окъпани от слънчева светлина, са вдъхновили не един художник.
Това пътуване Ви дава възможност да се докоснете до тази магическа земя, съхранила най-древните архитектурни паметници във Франция от периода на Римската империя, но и уникални пометници от Средновековието като Папския дворец в Авиньон например, да се полюбувате на играчите на петанк в парковете, да вдъхнете аромата на лавандула, който присъства дискретно навсякъде, да се смесите с местните хора, излезли привечер да поклюкарстват по площадчетата, да поиграят табла или да изпият по един пастис за аперитив в кафенетата, сгушени в сянката на маслинови дървета, палми и пинии.
Екскурзията е деветдневна и включва 1 нощувка в района на Милано, 1 нощувка в Екс-ан-Прованс или околности, 1 нощувка в Оранж или околности, 1 нощувка в Ним или околности, 1 нощувка в Марсилия или околности, 1 нощувка в Загреб и разглеждане с екскурзовод на забележителностите на Антиб, Екс-ан-Прованс, манастира „Абеи дьо Сенанк“, Шатоньоф-дю-Пап, Оранж, Авиньон, Пон дю Гар, Ним, Арл, Салон-дьо-Прованс, Марсилия, разходка в Триест. Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 3 или 2 звезди или от веригите „Етап” или „Премиер клас”.
Програма

ПЪРВИ ДЕН – 18:30 ч. – хотел “Тримонциум” в Пловдив – трансфер ПловдивСофия за тези, които желаят/ 22:00 ч. – отпътуване от София от Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Качването в автобуса започва в 21:30 ч. Нощен преход по маршрут СофияБелградЗагребЛюблянаВенеция - Милано.
ВТОРИ ДЕН - В късния следобед - пристигане в района на Милано. Настаняване в хотел. Нощувка.
ТРЕТИ ДЕН - Закуска. Отпътуване по маршрут МиланоГенуаНица – Екс-ан-Прованс. По пътя – двучасов престой с разглеждане на Антиб - живописно градче на Ривиерата, където акостират най-големите и красиви яхти в света и от което са черпили вдъхновение прочути художници, поети и писатели като Пикасо, Жак Превер, Греъм Грийн, Скот Фицджералд, Реймонд Пене, Моне, Казандзакис и др. - разходка из старата част на градчето. Вечерта – пристигане в хотел в или в околностите на Екс-ан-Прованс. Настаняване. Нощувка.
ЧЕТВЪРТИ ДЕН - Закуска. Разглеждане на Екс-ан-Прованс - старият град, представляващ живописна поредица от булеварди, улици и площади, сгушени в старите крепостни стени на града – бул. „Кур Мирабо”, Фонтана на деветте оръдия, Фонтана на минералната вода, Фонтана на добрия крал Рене, площад „Албертас”, площада на Кметството, катедралата. 12:00 ч. – продължаване към Оранж. По пътя – фото-пауза при лавандуловите полета край манастира „Абеи дьо Сенанк“ и в Горд – китно селце с характерна провансалска атмосфера. Отпътуване за Оранж. Пътят минава през един от най-известните лозарски райони на Прованс. Лозята тук са засадени за първи път още от папите и от тях до днес се произвежда едно от най-добрите вина от долината на Рона – „Шатоньоф-дю-Пап”. Разходка из селцето Шатоньоф-дю-Пап. Настаняване в хотел в или в околностите на Оранж. Нощувка.
ПЕТИ ДЕН - Закуска. Разглеждане на Оранж, известен с отлично запазените си паметници от Римската епоха – античния театър (най-добре запазеният театър по територията на цялата Римска империя) и триумфалната арка, датираща от 20 г. сл. Хр. Отпътуване за Авиньон. Разглеждане на града. Възможност за посещение на моста на Авиньон (увековечен от народната песен „Sur le pont d’Avignon”) и на Папския дворец, който е бил седалище на Папската институция от 1309 г. до 1377 г., по времето на царуването на Филип IV Хубави и на неговите трима сина, и където са се взимали драматични решения по време на тежкия и трагичен конфликт между френския крал и Тамплиерския орден. Отпътуване за Ним. По пътя – разглеждане на аквадукта „Пон дю Гар“. Това чудо на Античността е само част от грандиозния римски аквадукт, който водоснабдявал Ним. Продължаване към Ним. Пристигане. Настаняване в хотел в Ним или околности. Нощувка.
ШЕСТИ ДЕН - Закуска. Разглеждане на Ним: Арената - римски амфитеатър, датиращ от края на I - началото на II век сл. Хр. Арената в Ним е на девето място по големина сред всички амфитеатри, запазени на територията на Галия, и най-добре запазеният амфитеатър на територията на цялата Римска империя и най-вече в горната си част, където на много места са запазени конзолите с дупки, през които са прекарвани въжетата при опъването на гигантския платнен покрив, който е предпазвал от слънцето. Разглеждане на старата част на Ним, парка с храма на Диана, „Ла Мезон каре” (квадратната къща) - прекрасен храм, копие на храма на Аполон в Рим, датиращ от края на I век сл. Хр., който се слави като най-добре запазеният римски храм на територията на цялата Римска империя, „Плас де–л-Орлож”, „Плас д-з-Ерб”, Катедралата. Продължаване към Арл. Разглеждане на Арл (голям римски град и религиозен център през Средновековието, Арл приютява днес два от най-ценните антични паметника във Франция – арената и театъра, както и две перли на романското изкуство – вратата и манастира на Св. Трофим) – Арената, античния театър, църквата „Св. Трофим”, кметството, римския криптопортик, пространството Ван Гог – някогашна болница – приют, където се е лекувал великият Ван Гог по време на престоя му в Арл и чийто двор художникът увековечава в картината си „Градината на болницата в Арл”. Свободно време. Продължаване към Марсилия. По пътя – престой и разглеждане на Салон-дьо-Прованс, китно градче, разположено сред маслинови горички. Разходка из градчето, чиито забележителности са замъкът „Шато дьо л’ Ампери“, Мъхестият фонтан, восъчният музей и най-вече къщата на Нострадамус (къщата, в която великият лекар, химик, астролог и хуманист Нострадамус, който е роден в околността - в Сен-Реми-дьо-Прованс, прекарва последните деветнадесет години от живота си; къщата е превърната в музей, илюстриращ неговия живот и дело, както и легендарното му приятелство с кралицата Катерина Медичи). Продължаване към Марсилия. Вечерта – пристигане в Марсилия. Настаняване в хотел в или в околностите на града. Нощувка.
СЕДМИ ДЕН - Закуска. Разглеждане на Марсилия - квартала на Старото пристанище, Катедралата, булевард „Канебиер”, базиликата „Нотр-Дам-дьо-ла-Гард“ (цената на билета за влакчето до базиликата, която е около 8 евро не е включена в пакетната цена на екскурзията). Свободно време, възможност за разходка с корабче до замъка „Иф“, увековечен от Александър Дюма в романа му „Граф Монте Кристо” (цената на билета за корабчето до острова, на който е разположен замъкът „Иф“ – около 12 евро, не е включена в пакетната цена на екскурзията). Вечерта – отпътуване по маршрут МарсилияНицаГенуаВеронаВенецияТриест. Нощен преход.
ОСМИ ДЕН - Преди обяд – разходка из Триест, живописно разположен на стръмния адриатически бряг. Следобед – пристигане в хотела в Загреб. Настаняване. Нощувка.
ДЕВЕТИ ДЕН - Закуска. Отпътуване за България по маршрут – ЗагребБелградСофия. Вечерта – пристигане на Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Трансфер до Пловдив.
ЦЕНИ ЗА РАННИ РЕЗЕРВАЦИИ до 2 месеца преди датата на тръгване:

14.07.2018 - 22.07.2018: 772 лв. - Лавандулата цъфти през юли
01.09.2018 - 09.09.2018: 772 лв.
СТАНДАРТНИ ЦЕНИ:

14.07.2018 - 22.07.2018: 795 лв. - Лавандулата цъфти през юли
01.09.2018 - 09.09.2018: 795 лв.
- Цена за деца и младежи до 18 г. в стая с 2-ма възрастни - 695 лв.
- Цена за деца и младежи до 18 г. в стая с 1 възрастен - 725 лв.
- Доплащане за индивидуална стая - 236 лв.
- Доплащане за ползване на двойна седалка от един турист - 329 лв.


ВАЖНО:

При нощувки в Италия туристите заплащат задължително градска такса както следва: в Милано или околности - 4 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и 5 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди.Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени в този каталог. Възможно е и други европейски градове да въведат подобни такси, които биха се заплащали директно на рецепцията на хотелите лично от туристите.
0001

Тагове

Оферти - Франция |  Оферти - Екс-ан-Прованс |  Екскурзии - Франция |  Екскурзии - Екс-ан-Прованс |  Лято в чужбина - Франция |  Лято в чужбина - Екс-ан-Прованс

Избрани оферти