Начало / Екскурзии / Екскурзии - Париж

18.07.17! ПАРИЖ и Нормандия - автобус от София и Пловдив

Номер на оферта

/

198686

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:

- Транспорт с луксозен автобус;
- Съответния брой нощувки със закуски;
- Водач-придружител;
- Екскурзоводско обслужване.

Цената не включва

Цената не включва:

- Такси за вход в музеи, билети за корабчета, градски транспорт и пр.
- Медицинска застраховка (2 лв. на човек на ден).

Програма на пътуването

Екскурзии
Париж и Нормандия - автобусна екскурзия от София и Пловдив


13 дни / 11 нощувки
Транспорт: автобус
Дати: 18.07.2017
Цена: 1419 BGN

Преди едно хилядолетие е имало херцогство Нормандия - страната, основана от викингите, с които кралете в Париж не успяват да се справят и, в началото на X век, за да постигнат помирение, дават на предводителя им херцогска титла.
Днес за парижани Нормандия, с живописните си ферми, голяма част от които са превърнати в къщи за гости, с разцъфналите си градини, с плодородните си полета, е символ на почивка на село. Що се отнася до крайбрежието, тук се редуват дълги плажове с фин пясък за любителите на водните спортове, джогинга и дългите разходки и скалисти брегове с надвиснали над морската синева бели канари за тези, които предпочитат уединението с красотата на природата.
Традицията да се ходи на почивка в Нормандия води началото си още от XIX век – писатели, интелектуалци, семейства на индустриалци идват тук да прекарат летата, а нека да не забравяме художниците, наречени по-късно импресионисти, черпещи вдъхновение от красотата на тучната зеленина на нормандските села и от неповторимата прелест на изгревите по нормандския бряг. Нормандия е място за отмора, където човек си почива сред хармонията на околния пейзаж, сред живописните градчета и села, обвеяни с легенди, а над всичко това бди мистичният силует на Мон Сен Мишел – една от най-посещаваните забележителности на Франция.
Екскурзията е тринадесетдневна и включва 1 нощувка в Загреб (околности), 1 нощувка в Страсбург (периферия), 3 нощувки в Париж, 1 нощувка в околностите на Сен Мало или Мон Сен Мишел, 1 нощувка в околностите на Довил/Трувил, 1 нощувка в околностите на Хавър, 1 нощувка в околностите на Руан, 1 нощувка в околностите на Женева на френска територия, 1 нощувка в околностите на Милано и богата екскурзоводска програма в Страсбург, Париж, Сен Мало, Мон Сен Мишел, Довил, Трувил, Онфльор, Етрета, Хавър, Руан, Дижон, Женева и Милано. Настаняването е на база нощувка със закуска в хотели 3 или 2 звезди.
ПОТВЪРДЕНА:

ПЪРВИ ДЕН
04.30 ч. – хотел “Тримонциум” в Пловдив – трансфер ПловдивСофия за тези, които желаят / 07.30ч. – отпътуване от София от Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Качването в автобуса започва в 07.00 ч. Отпътуване по маршрут СофияБелградЗагреб. Вечерта – пристигане в хотела в околностите на Загреб. Настаняване. Нощувка.
ВТОРИ ДЕН
Закуска. Отпътуване от хотела. Преход през Словения, Австрия, Германия. Вечерта – пристигане в Страсбург, настаняване в хотела. Нощувка.
ТРЕТИ ДЕН
Закуска. Сутринта – разглеждане забележителностите на Страсбург: Катедралата и квартала “Малка Франция”. 13.00 часа – отпътуване за Париж. Пристигане късно вечерта. Настаняване в хотела. Нощувка.
ЧЕТВЪРТИ ДЕН
Закуска. Разглеждане с екскурзовод и автобус на забележителностите на Париж: острова Сите, катедралата Нотр-Дам-де-Пари, острова Сен-Луи, Лувъра (отвън), парка Тюйлри, пл. "Конкорд", „Шан-з-Елизе”, Триумфалната Арка, пл. "Трокадеро", Айфеловата кула, Марсово поле, Военното училище, сградата на Инвалидите. Разходка из Латинския квартал (булевард "Сен Мишел", Пантеона, Сорбоната, Люксембургската градина). Разглеждане на квартала Монмартър (базиликата Сакре Кьор, площада на художниците). Програмата е цeлодневна. Нощувка.
ПЕТИ ДЕН
Закуска. Възможност за качване на Айфеловата кула. Свободен следобед. Възможност за посещение на музеи (музея Лувър, музея Орсе). Нощувка.
ШЕСТИ ДЕН
Закуска. 07.30 ч. - отпътуване от Париж за Сен Мало. Пристигане в ранния следобед. Разглеждане на Сен Мало. Сен Мало е град-крепост, който се намира на брега на океана, със запазени крепостни стени, средновековни улици и сгради. Град на корсари, мореплаватели и откриватели, Сен Мало привлича ежегодно милиони туристи със своята величествена хармония. Около 18.00 ч. – отпътуване от Сен Мало. Настаняване в хотел в околностите на Сен Мало или Мон Сен Мишел. Нощувка.
СЕДМИ ДЕН
Закуска. Разглеждане на Мон Сен Мишел - манастир, посветен на Свети Архангел Михаил, построен на скала в океана, счита се за чудо на Средновековието, известен като свято място за поклонение в християнския свят, редом с Ерусалим и Рим. При прилив Мон Сен Мишел е бил остров, при отлив до него е можело да се достигне пеша по пясъка (в момента, разбира се, има мост). Сградите на манастира (XI - XIV век) са истинска панорама на средновековната архитектура. Много писатели са се опитвали да предадат чрез мастилото и белия лист магията на Мон Сен Мишел. Виктор Юго например пише, че за морето Мон Сен Мишел представлява това, което Хеопсовата пирамида представлява за пустинята. Около 14.00 ч. - продължаване към Довил и Трувил. Пристигане и разходка из двете прекрасни курортни градчета. Със своите казина (това на Довил е най-голямото във Франция), луксозни хотели, бляскави вили и дворци, хиподруми и яхтени пристанища, голф игрища и нощни заведения, Довил и Трувил са сред най-престижните курорти на Франция. Сред известните личности, които са обожавали курортите, са Гюстав Флобер, Марсел Пруст, Коко Шанел, Жан Габен, Андре Ситроен, Рита Хейуърт, Ив Сен Лоран, Франсоаз Саган, Омар Шариф. Настаняване в хотел в или в околностите на Довил или Трувил. Нощувка.
OCMИ ДЕН
Закуска. Отпътуване за Онфльор (Honfleur) – една от перлите на нормандското крайбрежие. Онфльор е привлекателно градче, разположено на устието на Сена, предлагащо на посетителя изключителния чар на своето пристанище, строено още по времето на Краля Слънце, с живописните му кейове и с калдаръмените улички, водещи към тях. Разглеждане на Онфльор. Свободно време. Отпътуване към Етрета. Минава се по известния Нормандски мост, който прекрачва устието на Сена. Пристигане в Етрета. Разходка из живописното градче и по плажавете му, предоставящи най-впечатляващите гледки, на които човешкото око може да се наслади по френското атлантическо крайбрежие. Високите бели скали, спускащи се в океана, някои от които изваяни от вълните в причудливи форми, са били вдъхновение за не един писател, художник, сценарист или режисьор. Мопасан, Александър Дюма, Виктор Юго, Морис Льоблан, Андре Жид, Гюстав Курбе, Офенбах са тези, на които незабравимите пейзажи на Етрета дължат своята известност и репутацията си на едни от най-красивите пейзажи във Франция. Настаняване в хотел в Хавър или околности. Нощувка.
ДЕВЕТИ ДЕН
Закуска. Разглеждане на Хавър – едно от най-големите европейски пристанища, един от най-големите градове на френското атлантическо крайбрежие. След Втората световна война Хавър се сдобива с незавидната репутация на най-разрушеното европейско пристанище и възкръсва от пепелта, благодарение на големия архитект и урбанист Огюст Пере, известен още и като магьосникът или поетът на стоманобетона. Хавър е изключение сред многобройните градове в Европа, престроени след войната, заради своята унитарност, заради уважението към историческата структура на града и заради новите технологии на строителство. Той е забележителен пример за най-доброто в следвоенната архитектура, което се базира на добра методология, максимално използване и рециклиране на останките от предишните сгради и на новаторското използване на бетона. През 2005 г. центърът на Хавър влиза в Списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство, което е безспорно признание към модерната архитектура по принцип и в частност - към делото на Огюст Пере. Разходка с корабче по пристанището на Хавър (разходката продължава около 1 час, цената на билета за корабчето не е включена в пакетната цена на екскурзията). Около обяд - отпътуване за Руан – столицата на Горна Нормандия. Руан е прекрасен град, приютяващ една от най-големите катедрали на Франция, строена през XIII век в стил пламтяща готика, френетично рисувана от Моне в десетки платна, пресъздаващи величествената фасада в различни часове на деня и при различни атмосферни условия, различно осветена от слънцето и различно обагрена. Руан е градът, в който най-обичаната френска героиня, Жана д’Арк, е изгорена на клада от англичаните и прахът й е хвърлен в Сена, за да няма гроб, над който да се кланят почитащите я. Гроб наистина няма, но днес, на Площада на стария пазар на Руан - на мястото на кладата, е издигната църква, посветена на Св. Жана д’Арк, в която хората се стичат, за да почетат Орлеанската дева – нейното родолюбие, нейната вяра и нейното себеотрицание. Обиколка на Руан – Катедралата, църквата „Св. Маклу“, ул. „Мартенвил“, двора „Сен Маклу“, ул. „Дамиет“, ул. „О дьо Робек“, ул. „Сен Ромен“, ул. „Рю дю гро орлож“, Площада на стария пазар с църквата „Св. Жана д’ Арк“ и мемориала, посветен на Жана д’ Арк. Настаняване в хотел в околности на Руан. Нощувка.
ДЕСЕТИ ДЕН
Закуска. 07.30 ч. - отпътуване от Руан за Женева. По пътя - разглеждане на Дижон. Името му може би свързваме най-вече с дижонската горчица, но, освен на гастрономическа традиция, Дижон е наследник на богата история и прекрасна архитектура. Столица на страховитото Бургундско херцогство, наричан още „градът със стоте камбанарии”, роден град на Густав Айфел, Дижон днес привлича множество туристи. Разходка из старата част на града. Продължаване към Женева. Вечерта – около 22.00 ч. - пристигане в хотела в околностите на Женева. Настаняване. Нощувка.
ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН
Закуска. Разглеждане на Женева – панорамен тур из международния квартал – „Плас де Насион”, Пале де Насион (седалище на ООН), Седалището на Червения кръст. Пешеходна разходка из Женева - залива с 140-метровия фонтан и бреговете на езерото, кея на Мон Блан – десния бряг на езерото, острова на Жан-Жак Русо със статуята на големия френски философ и писател, разглеждане на стария град – „Плас Ньов”, „Плас дю Бур-дьо-Фур”, катедралата „Сен Пиер”, къщата Тавел, Кметството, „Гран’ Рю”. Възможност за разходка с корабче по езерото. 14.00 ч. - отпътуване за Милано. Вечерта - настаняване в хотел в околностите на Милано / Бергамо / Лаго Маджоре / Пиаченца. Нощувка.
ДВАНАДЕСЕТИ ДЕН
Закуска. Разглеждане на Милано – Катедралата, галерията Виктор-Емануил II, паметника на Леонардо да Винчи, Ла Скала (отвън), замъка Сфорца (отвън). Свободно време – възможност за шопинг, за разглеждане на музеи (Пинакотеката Брера, музея на Ла Скала и пр.). Вечерта - отпътуване за България. Нощен преход по маршрут МиланоВенецияЛюблянаЗагребБелград - София.
ТРИНАДЕСЕТИ ДЕН
Привечер – пристигане в София на Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Трансфер до Пловдив.
ДАТИ И ЦЕНИ:

18.07.2017 - 30.07.2017: 1419 лв.

цена на възрастен в двойна/тройна стая - 1419 лв.
цена на човек в индивидуална стая - 1885 лв.
цена на деца и младежи до 18 г. в стая с 2 възрастни - 1319 лв.
цена на деца и младежи до 18 г. в стая с 1 възрастен - 1359 лв.


ВАЖНО:

При нощувки в Италия туристите заплащат задължително градска такса както следва: в Милано или околности - 4 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и 5 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди.Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени в този каталог. Възможно е през 2016 г. и други европейски градове да въведат подобни такси, които биха се заплащали директно на рецепцията на хотелите лично от туристите.
При посещение на Швейцария Ви съветваме да си осигурите основната сума, която смятате да похарчите в швейцарски франкове, от България.
0001

Тагове

Оферти - Франция |  Оферти - Париж |  Екскурзии - Франция |  Екскурзии - Париж |  Лято в чужбина - Франция |  Лято в чужбина - Париж

Избрани оферти