Начало / Екскурзии / Екскурзии - Самарканд

20.09.2017! УЗБЕКИСТАН - перлата на Централна Азия - самолет от София

Номер на оферта

/

190006

Дати & цени

Цената включва

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:

- Самолетен билет София-Ташкент-София с Turkish Airways с чекиран багаж 23 кг и ръчен багаж 10 кг;
- Летищни такси: 266 € / 520 лв към 10.10.2016 (цената подлежи на препотвърждение при издаване на самолетния билет);
- Трансфери и транспорт с климатизиран туристически автобус;
- 9 нощувки със закуски на блок маса в хотели:
* 4 нощувки в Ташкент в хотел Wyndham Tashkent 4*
* 1 нощувка в Хива в хотел Asia Khiva 4*
* 2 нощувки в Самарканд в хотел Diyora Palace 4*
* 2 нощувки в Бухара в хотел Asia Bukhara 4*
- 8 вечери, от които 2 с фолклорно шоу в Хива и в „Нодир Диван-Беги в Бухара ;
- 1 обяд в хотел Пирамиди на Червакския язовир;
- билети със скоростните влакове:
* AFROSIAB: бизнес класa Самарканд-Ташкент;
* SHARK: първа класа Бухара- Самарканд;
* самолетен билет с летищни такси за вътрешен полет Ташкент-Ургенч на Uzbekistan Airways;
- Целодневни екскурзии в Ташкент, Хива, Бухара и Самарканд;
- Входни такси за всички посещавани обекти;
- Дегустация на вино в Бухара;
- Посещение на спектакъл EL MEROSI в Бухара;
- Местно екскурзоводско обслужване;
- Опитен водач и преводач на български език по време на пътуването;
- Съдействие за издаване на туристическа виза в Узбекистан;
- 1 бутилка минерална вода на ден в автобуса;
- Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” на ЗАД „Армеец” за лица до 70 г. за застрахователна сума 10 000 евро;

Цената не включва

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:

- Туристическа входна виза за Узбекистан - 15 долара (заплаща се на място);
- Доплащане за единична стая - 380 лв;
- Обзорна тричасова екскурзия в Истанбул с гид на български език – 50 лв на човек при мин. 15 туриста;
- Застраховка отмяна на пътуване и прекъсване на пътуването по неотложни независещи от клиента причини – по желание и при записване;
- Бакшиши: по $3 на ден на човек, общо $30.

Програма на пътуването

Екскурзии
УЗБЕКИСТАН - перлата на Централна Азия - самолетна екскурзия от София


10 дни / 9 нощувки
Транспорт: самолет
Дати: 20.09.2017
Цена: 3399 BGN

Отстъпка от 200 лв на човек за ранно записване до 31.03.2017!

Заповядайте на незабравимо пътешествие в Централна Азия! Този тур ще ви покаже най-интересното от древната персийска империя на Тамерлан!
ПРОГРАМА:

Ден 1
(20.09.2017 София – Ташкент)
Полет от София в 10:00ч с Turkish Airways до Истанбул. Кацане в 11:25 ч и свободно време. По желание, тричасова обзорна автобусна-пешеходна екскурзия с гид на български eзик. Излитане за Ташкент в 18:10 ч и кацане в 00:45 ч. Посрещане, трансфер и настаняване в хотел Wyndham Tashkent 4* или подобен. Нощувка.
Ден 2
(21.09.2017 Ташкент)
След късна закуска, целодневна туристическа обиколка на Ташкент — един от най-развитите и оживени центрове на Средна Азия. Ще посетим уникални лабиринти от тесни улички и забележителни исторически паметници като архитектурния комплекс Хазрет Имам, където се пази най-старият Коран в света от VII в, с джамията Тиля Шейх, мавзолея Кафал Шаши и медресето Барак Хан, където се намира най-богатата библиотека от източни ръкописи; медресе Абдулкасим - националното училище за художествени занаяти. По време на обзорна екскурзия ще видим новопостроения парламент, Ташкентския университет, двореца на Романови и Театъра за опера и балет. Пешеходна разходка по площада на Амир Тимур и площада на Независимостта. Вечеря и нощувка в хотела.
Ден 3
(22.09.2017 Ташкент – Ургенч – Хива)
След закуска ранно отпътуване за Ургенч с полет на Uzbekistan Airways. Кацане, посрещане, трансфер до град Хива. Пешеходна екскурзия на старата част на града – музей на открито, заобиколен от високи стени с джамии, мавзолеи, минарета и медресета. Посещение на комплекс Ичан Кала - първият обект в Узбекистан под егидата на Юнеско. Комплексът впечатлява с 10-метровата си крепостна стена, датираща от XVII в. и с голямото разнообразие от религиозни и светски сгради, намиращи се зад крепостните стени. Ще видим минарето Калта Минор - символ на града и единственото минаре, което е покрито изцяло с керамични плочки. Те образуват сложни, разнообразни форми, в няколко цвята, като преобладаващите цветове са синьото и зеленото. Главната петъчна джамия в старата част на Хива. Според арабския географ Мукадаши джамията Джума е строена през 10-и век. Нейните уникални 213 колони представляват истински музей на дърворезбата. Разходката включва разглеждане на медресето на Амин Кан, мавзолея на Пахлаван Махмуд, минарето на Ислам ходжа и др. Настаняване в хотела Asia Khiva 4* или подобен. Свободно време след обяд. Вечеря в ресторанта с фолклорна програма. Връщане в хотела и нощувка.
Ден 4
(23.09.2017 Хива - пустиня Къзълкум - Бухара)
След закуска отпътуване за Бухара по пътя на древните кервани през пустинята Къзълкум - „Пътят на коприната“. Предвиждат се спирки за снимки в пустинята и по бреговете на величествената река Амударя и свободно време за обяд в чайхана. Пристигане в Бухара в късния следобед. Градът е един от най-старите и значими градове на територията на Узбекистан. През своята 2500-годишна история израства до важен търговски и занаятчийски център по Пътя на коприната. Бухара е и важно религиозно средище, посещавано от хиляди последователи на суфизма, които идват на преклонение пред родното място на Бахауддин Накшбанди - основател на една от най-големите суфистки школи. Заради своето богато културно историческо наследство, старата част на града е включена в списъка с културни ценности на ЮНЕСКО. Настаняване в хотел Asia Bukhara 4* или подобен. Вечеря в местен ресторант. Нощувка.
Ден 5
(24.09.2017 Бухара)
След закуска, целодневна туристическа обиколка на града, която включва "Сърцето на Бухара" — архитектурния комплекс Ляби Хауз XVI-XVII в, Мавзолея на Саманидите от ІХ-Х в; цитаделата Арк - център на държавното управление в Бухара през 4 век; джамията Калян с 48 метровото минаре - символ на свещената Бухара от 12 век; Мавзолея Чешма Аюб ХІV в. със свещен извор, от който, според легендата, е пил вода библейския пророк Йов; медресето на Абдулазиз–Хана; Музея на килимите и др. Вечеря в прочутото медресе „Нодир Диван-Беги” с типично узбекска кухня и фолклорна програма. Нощувка.
Ден 6
(25.09.2017 Бухара-Самарканд)
След закуска трансфер до жп гара и отпътуване за Самарканд със скоростния влак SHARK в първа класа. Пристиганe в Самарканд, основан през 700 г. пр н.е. Повече от две хиляди години градът е бил ключов пункт по Пътя на коприната. Туристическата обиколка започва с посещение на „Регистан” (Пясъчният площад) – световноизвестния комплекс от 3 медресета и джамията с позлатен купол; главната джамия Биби Ханъм от XVII в. — най-голямата и най-красивата джамия строена някога в Централната Азия в чест на първата съпруга на Тимур, дъщеря на китайския император. След почивка за обяд посещение на спектакъла EL MEROSI. Трансфер до хотела Diyora Palace 4* или подобен. Традиционна вечеря в местен ресторант. Нощувка.
Ден 7
(26.09.2017 Самарканд)
Закуска. Обзорна екскурзия в Самарканд с посещение на архитектурният комплекс Шахи Зинда, така наречения „Град на мъртвите” — комплекс от мавзолеи, датиращи главно от ХІV и ХV в. Изключителните шедьоври от теракота, майолика и филигранни облицовки с плочки са били създадени от персийски и азербайджански майстори и представляват образец на керамичното изкуство, останало ненадминато в Централна Азия. Някои от тези най-ранни мавзолеи са били за жените на Тамерлан, за красивата му млада племенница и за неговите сестри. Това, което прави Шахи Зинда прочут е гробницата на Кусам ибн Аббас (Живият цар), братовчед на пророка Мохамед; обсерваторията Улугбек - невероятна конструкция от XV в. Улугбек, внук на Тимур, създава през 1437 г. Зиджи Султани от 994 звезди, считан за един от най-добрите звездни каталози, съставяни в древността; на гробницата на пророк Даниил, почитан от мюсюлмани, юдеи и християни. Следва дегустация на прочутите местни вина. След обяд свободно време за самостоятелно разглеждане на града и посещение на прочутия източен пазар СИАБ в историческия център, също една от забележителности на града с която трябва да се запознаете. Вечеря в националния дом NIGINA HOUSE, където ще наблюдаваме мастер–клас по приготвяне на националното ястие пилаф в домашна обстановка. Нощувка.
Ден 8
(27.09.2017 Самарканд - Ташкент)
Закуска. Посещение на мавзолея "Гур Емир" - гробницата на Амир Тимур, мавзолея Рухабад. Свободно време до трансфер за жп гара и отпътуване в 17:00 ч. за Ташкент със скоростният влак AFROSIAB в бизнес класа. Пристигане в Ташкент в 19:00 ч, трансфер и настаняване в хотел Wyndham Tashkent 4* или подобен. Вечеря и нощувка.
Ден 9
(28.09.2017 Ташкент - Чимган - Чарвак - Ташкент)
След закуска отпътуване за целодневна екскурзия до Чимгански планини. Изкачване със седалковия лифт на височина 800 м, за да се насладим на прекрасната гледка на планините и езерото Чарвак. Продължаваме до брега на Червакския язовир, където се намира курортната зона и хотел „Пирамиди”. Ще ни очаква обяд и възможност за плаж. Полъхът на водата и разкошната гледка на планините създават атмосфера за почивка и отмора през най-горещите летни дни. Връщане в хотела в Ташкент. Вечеря и нощувка.
Ден 10
(29.09.2017 Ташкент- София)
Ранен трансфер за летище и отпътуване в 08:15 с полет на с Turkish Airways. Кацане в 11:35 ч. Свободно време в Истанбул. Излитане за София в 19:25 ч. Кацане в България в 20:45 ч.
Цена за ранни резервации - 3399 лв

Стандартна цена - 3600 лв

Отстъпки от пакетна цена:

- 150 лв - на трети възрастен на допълнително легло в двойна стая;
- 400 лв – на дете до 12 години на допълнително легло в двойна стая заедно с двама възрастни;


Условия за записване:

- Копие от задграничен паспорт, попълнен договор и депозит в размер на 1500 лева на човек;
- Доплащане до 30 дни преди датата на отпътуване; Данни за паспортен и визов режим:
- Визата за български граждани се издава и се заплаща при пристигане на Международно летище в Узбекистан. За кандидатстване е необходимо копие на паспорта с валидност минимум 6 месеца след приключване на пътуването; попълнен визов формуляр; служебна бележка от месторабота или учебно заведение на фирмена бланка. Можем да ви съдействаме за подготовката и подаването на документите за виза, не се налага лично явяване;
- За деца под 18 г. е необходима нотариално заверена декларация от родителя, който не придружава детето;
- За посещение на Узбекистан няма задължителни ваксини;
Забележка:

- Необходим брой за осъществяване на екскурзията: 20 туристи. В случай, че този брой не бъде набран най-късно до 30 дни, се уведомяват всички потребители и се възстановяват всички внесени депозити или се прекалкулира цената.
- Смяната на посочения хотел с подобен от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;
- Цените са калкулирани при курс 1 USD = 1.797 лв (10.10.2016) и при промяна на валутния курс на руска рубла към лева, TO си запазва правото да преизчисли цената към датата на доплащане, която е 18.08.2017 г.
0008

Тагове

Оферти - Узбекистан |  Оферти - Самарканд |  Екскурзии - Узбекистан |  Екскурзии - Самарканд |  Екзотична почивка 2024 - Узбекистан |  Екзотична почивка 2024 - Самарканд

Избрани оферти