Начало / Екскурзии / Екскурзии - Янгон

24.02.2018! Мианмар, Виетнам, Камбоджа и Тайланд - самолет от София

Номер на оферта

/

207001

Дати & цени

Цената включва

Общата цена включва:

- Самолетни билети София – Доха – Янгон / Банкок – Доха – София с Катарски авиолинии с включени летищни такси;
- Самолетни билети Янгон – Баган, Баган – Янгон - Сайгон, Сайгон – Сием Рип, Сием Рип – Банкок с включени летищни такси;
- 1 нощувка със закуска в хотел Sedona Yagon 5* или подобен в Янгон;
- 2 нощувки със закуски в хотел Myanmar Treasure Resort 4+* или подобен в Баган;
- 3 нощувки със закуски в хотел Grand Hotel Saigon 5* или подобен в Сием Рип;
- 2 нощувки със закуски в хотел Angkor Miracle Resort 4+ или подобен в Сием Рип;
- 2 нощувки със закуски в хотел Pullman Bangkok G 5* или подобен в Банкок;
- 10 закуски, 4 обяда и 3 вечери;
- Всички трансфери и турове по програма с климатизиран автобус, съобразен с броя на групата;
- Местно екурзоводско обслужване;
- Всички входни такси на посещаваните обекти;
- Водач-преводач от ТО;
- Предварителна туристическа информация за посещаемите страни и градове;
- Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” на ЗАД „Армеец” за лица до 70 г. за застрахователна сума 10 000 евро и покрити основни рискове
- Летищните такси към 01.09.17 са в размер на 627 лв и се фиксират към датата на доплащане – 12.01.2018, поради честата им променливост!

Цената не включва

Общата цена не включва:

- Вечеря с фолклорно шоу на Bonsai Cruise в Сайгон – 45 USD при 10 туристи;
- Полудневна екскурзия с посещение на тунелите Ку Чи – 25 USD при 10 туристи;
- Апсара шоу с вечеря в Сием Рим – 10 USD при 10 туристи;
- Шоу с вечеря с морски дарове в Silom Village в Банкок – 35 USD при 10 туристи;
- Лейди Бойс шоу в Calypso Bangkok – 20 USD;
- Късно освобождаване на стаите в Pullman Bangkok до 18:00 на 07.03 – 70 USD;
- Доплащане за застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” на ЗАД „Армеец”за лица над 70 до 80 г. за застрахователна сума 10 000 евро и покрити основни рискове – 20 лв на човек;
- Застраховка отмяна на пътуване и прекъсване на пътуването по неотложни независещи от клиента причини – по желание и при записване;
- Напитки и лични разходи.

Програма на пътуването

Екскурзии
Мианмар, Виетнам, Камбоджа и Тайланд - българска група - самолетна екскурзия от София


13 дни / 10 нощувки
Транспорт: самолет
Дати: 24.02.2018
Цена: от 5075 BGN

Групова екскурзия във Виетнам, Камбоджа, Мианмар и Тайланд - Хо Ши Мин , Ангкор, Баган, Янгон и Банкок

Старинни храмове, погребани с векове в джунглите, прекрасни плажове и райски острови, уникални вкусове и първокласно обслужване – това привлича всяка година милиони туристи към полуостров Индокитай.
Нашето пътуване започва с Мианмар – една страна, която дълги години остава скрита и по тази причина е все още недокосната от чуджо влияние и автентична. Има много места на Земята, за които можем да кажем „една страна много, много далеч оттук”, но малко са тези, на които това определение да стои толкова добре както на Мианмар – едно кътче, където наистина ще се откъснете от съвремието и ежедневието. Това е земя, където времето сякаш е спряло, а „утре” е много далеч от настоящия момент. Но Мианмар също е страна със зашеметяващо бляскави храмове, с впечатляващи културни паметници, с невероятно вкусна кухня, с красива тропическа растителност и реално усещане за безметежност.
След Мианмар ще посетим Виетнам - eдна страна, пълна с културни и природни забележителности. Ще стъпим в космополитния Хо Ши Мин (Сайгон) – един град от от много разкази и напоен с история, в който днес можете да видите както небостъргачи, така и да усетите духа на традиционния виетнамски живот. Ако трябва да изберете един град във Виетнам, то това трябва да бъде Сайгон.
Само час полет ни пренася до съседна Камбоджа и ни връща векове назад в епохата на великите древни кхмери и техния архитектурен гений, издигнал най-големия храмов комплекс в света – Ангкор Ват. Мистика, съзерцание и мъдрост се преплитат и до днес в изключителната форма на храмова архитектура.
Тайланд не случайно е наречена „страната на усмивките”. Тя не спира да омагьосва пътешествениците с пъстрата си и екзотична мозайка от луксозни курорти и древни храмове, азиатска пренаселеност и гостоприемство на местните. „Златният град” Банкок е побрал в себе си цялото това разнообразие – тук са най-величествените будистки храмове и императорски дворци.
Програма:

Ден 1
/24 февруари 2018, събота/ София – Доха - Янгон
Отпътуване от летище София в 12:15 с полет на Qatar Airways за Доха. Кацане в 17:55 в Доха. Продължение за Янгон с полет в 20:10. Нощувка в самолета.
Ден 2
/25 февруари 2018, неделя/ Янгон
Кацане на летището в Янгон в 05:20. Посрещане, трансфер и ранно настаняване в хотел Sedona Yangon 5*, или подобен. Следобед панорамна обиколка на централната част на Янгон с разглеждане на пагодата Суле (отвън), парка Маха Бандула с Паметника на независимостта, сградите на Кметството и на Съдебната палата (отвън) и на още много други интересни колониални сгради, наследство от британците. Янгон е столица на Мианмар от края на 19 век до 2006 г. и представлява оживен многомилионен азиатски град, център на икономическия живот на страната. В късния следобед ще се насладим на залеза на слънцето при най-почитания будистки храм в Мианмар – великолепната пагода Шведагон, разположена на хълма Сингутара. Вярва се, че в нея се съхранява реликва от Буда. Цялата е покрита със злато и е богато декорирана с диаманти, рубини, смарагди и други скъпоценни камъни. Вечеря в местен ресторант, връщане в хотела и нощувка.
Ден 3
/26 февруари 2018, понеделник/ Янгон - Баган
Сух пакет за закуска, трансфер и полет за древния град Баган, намиращ се на брега на река Иравади в района Мандалай. Посрещане на летище, трансфер и настаняване в хотел Myanmar Treasure Resort 4+* или подобен. Баган е най-значимият архитектурен резерват в страната, където векове наред крале, генерали и глави на знатни родове не са жалели усилия, средства и време да строят тухла по тухла храм след храм, само за да увековечат своето пребиваване на тази земя и за да гарантират своето следващо прераждане. По време на целодневния ни тур ще посетим Златната пагода Швезигон; пещерните храмове Кянситха и Губяукгуи, чиито стени са покрити с изящни стенописи и фрески, изобразяващи исторически и митологични сцени; високата 46 метра пагода Хтиломинло и колоритния местен пазар Няунг. Ще преминем през портата Тараба, единствената запазена от древния Баган, основан през 9 век, и ще влезем в Стария град. В края на деня ще се изкачим на ступата Швезандау, откъдето се разкрива прекрасна гледка към храмовете на Баган и река Иравади. На това мистично място ще посрещнем залеза на слънцето. Вечеря в местен ресторант. Връщане в хотела и нощувка.
Ден 4
/27 февруари 2018, вторник/ Баган
Закуска и целодневна обиколка на Баган. Разглеждане на храма Мануха, известен с гигантските образи на Буда; посещение на красивата пагода Нанпая, изградена от пясъчник и тухли, и разглеждане на един най-красивите храмове в Баган - Ананда, архитектурен шедьовър на монската архитектура с перфектни пропорции и четири статуи на Буда. В манастира до храма са запазени древни стенописи от 9 век. Включен обяд.
Следобед се посещават още най-високият храм в Баган – Татбийню, датиращ от 1091 г. и познат още като „Храмът на всезнанието”; храмът Дамаянги и пагодата Мингаларзеди – последният от големите храмове строени в Баган, преди армията на Кублай Хан да завладее кралството.
Вечеря в местен ресторант, връщане в хотела и нощувка.
Ден 5
/28 февруари 2018, сряда/ Баган – Сайгон
Закуска. Следва трансфер до летище Баган за полет до Янгон и продължение за Сайгон (Виетнам) с полет в ранния следобед. Кацане в Хо Ши Мин Сити (Сайгон) в 15:05 и трансфер до хотел Grand Hotel Saigon 5*. Сайгон е сърцето и душата на Виетнам - динамичен и забързан, това е най-големият икономически, търговски и културен център на Виетнам. Свободно време за вечеря. Нощувка.
Ден 6
/01 март 2018, четвъртък/ Сайгон
Закуска и полудневна панорамна обиколка на града: сградата на бившия Дворец (отвън), построен през 1966 г. и частично разрушен по време на войната, но въпреки това великолепен пример за архитектурата на 60-те години; Катедралата Нотр Дам, извисяваща се величествено в правителствения квартал в центъра на града; Операта (отвън) с богато орнаментирана фасада, построена по подобие на Petit Palais в Париж; сградата на Централната поща – една от историческите сгради в Сайгон от края на 19 в., проектирана от самия Густав Айфел. По желание полудневна екскурзия с посещение на Ку Чи – цял подземен град, изграден през 1948 г., по време на виетнамската съпротива срещу френската окупация и по-късно разширяван, за да побере повече от 10 000 души по време на американската агресия. Частично отворен за туристи през 1988 г. и до днес този подземен комплекс, с повече от 200 км тунели, поразява не само с размерите си, а най-вече с безумната храброст и стоицизъм на виетнамския народ. Връщане в Сайгон в късния следобед. Вечерта по желание вечеря на круизен кораб с включено фолклорно шоу. Нощувка.
Ден 7
/02 март 2018, петък/ Сайгон - Делтата на р.Меконг
Закуска. Този ден след закуска групата отпътува за еднодневна екскурзия до Ми То, откъдето се качва на корабче и продължава по делтата на река Меконг. Пешеходна разходка на острова на Дракона, посещение на местна ферма за плодове, където може да дегустирате екзотични плодове, кокосови бонбони, оризово вино и др. Следва разходка с кану по речните канали на острова, обрасли с гъста тропична растителност. Обяд и връщане в Сайгон в късния следобяд. Свободно време за вечеря и нощувка.
Ден 8
/03 март 2018, събота/ Сайгон – Сием Рип
Закуска. Трансфер до летище Сайгон за полет до Камбоджа. Кацане в Сием Рип, трансфер и настаняване в хотел Angkor Miracle Resort 5*. Свободно време за почивка край басейна на хотела или по желание можете да се разходите до оживения център на Сием Рип, пълен с ресторанти и барове. Свободно време за вечеря. Нощувка.
Ден 9
/04 март 2018, неделя/ Сием Рип- Ангкор
Закуска. Днес денят е посветен на разглеждане на най-големия храмов комплекс в света, поразяващ не само с огромните си размери, но най-вече с архитектурния си стил – съчетание на изящество на детайлите и монументалност на формите. Построен и процъфтявал в периода 9-13 в., комплексът на Ангкор дълго време остава погребан и забравен в джунглите, за да бъде открит отново през 20-ти век и да смае света със своето величие. През този ден се посещават: Южната порта на Великия град Ангкор Том, разглежда се Байон – мистериозният храм, построен през 13-ти век, чиято най-отличителната черта са множеството огромни усмихнати лица. Следва разглеждане на храма Та Пром, построен в края на 12 век като будистки манастир и университет. За разлика от повечето храмове тук цялостната реставрация е почти невъзможна, без да се засегнат огромните дървета, които буквално са се вкоренили в галериите и коридорите на храма, създавайки неповторима атмосфера и превръщайки го в предпочитано за туристите място. Обяд в местен ресторант. Следобед обиколката ни продължава с най-впечатляващия храм от комплекса - Ангкор Ват. Това е най-големият и най-добре запазен кхмерски храм и единственият, който и до днес запазва ролята си на важен религиозен център. Образец на древната архитектура, Ангкор Ват се превръща и в символ на Камбоджа, присъствайки дори и в националния флаг на страната. Връщане в хотела. Вечерта по желание вечеря с танцово апсара шоу. Нощувка.
Ден 10
/05 март 2018, понелник/ Сием Рип – Банкок
Закуска. Трансфер до летище Сием Рип за полет до Банкок. Кацане в Банкок, посрещане и трансфер до центъра на града. Кацане в Банкок и полудневен тур на града с разглеждане на ослепителния Гранд Палас, многовековна резиденция на тайландските крале, където се намира Смарагдовия Буда – най-свещената статуя в Тайланд. Високата 45 см фигура на Буда е изработена от цял къс нефрит и е облечена с дрехи от чисто злато. Тя е считана за закрилник на Тайландското кралство и до днес. До 1782 г. Банкок бил малко рибарско селище и тогава крал Рама І построява своя дворец на източния бряг на река Чао Прая и дава на града името „Град на ангели”. Разрастването на новата столица продължава покрай бреговете на делтата на Чао Прая и тъй като градът е пресичан от множество канали, често е наричан и „Венеция на Изтока”. Днес Банкок е един от най-големите мегаполиси в света с население повече от 14 млн. души и несъмнено е един от най-вълнуващите азиатски градове, съчетаващ екзотиката на множество дворци, мистиката на будистките храмове и блясъка на съвременните небостъргачи. Следобед настаняване в хотел Pullman Bangkok G 5*. Вечерта по желание посещение на Апсара шоу с вечеря с морски дарове и местни деликатеси в Silom Village, за повече информация: www.silomvillage.co.th. Връщане в хотела и нощувка.
Ден 11
/06 март 2018, вторник/ Банкок
Закуска. Предиобед панорамна обиколка на Банкок с посещение на храма на Златния Буда, Пазара на цветята и Ват По – храма на Полегналия Буда. Свободен следобед за самостоятелно разглеждане на останалите забележителности по интереси или време за шопинг в многобройните молове. Вечерта по желание можете да посетите Лейди Бойс Шоу. Свободно време за вечеря и нощувка.
Ден 12
/07 март 2018, сряда/ Банкок
Закуска. Свободен ден за самостоятелно разглеждане на Банкок или бихте могли да се включите в допълнителни ескурзии по желание. Възможност за късно освобождаване на стаите при запитване. Вечерта трансфер до летище за полет на Катарски авиолинии до Доха в 01:35 (08 март).
Ден 13
/08 март 2018, четвъртък/ Банкок – Доха – София
Полет Банкок – Доха в 01:35. Кацане в Доха в 04:45 местно време и продължение за България в 06:45. Кацане в София в 11:05. Край на програмата.
Цени за ранни резервации до 13.10.2017:

- на човек в двойна стая при група 15 - 20 човека - 6250 лв

(5275 лв + лет. такса 627 лв + бакшиши 65 лв + виза Мианмар 84 лв + виза Тайланд 59 лв + виза Виетнам 140 лв)
- на човек в двойна стая при група над 21 човека - 6050 лв

(5075 лв + лет. такса 627 лв + бакшиши 65 лв + виза Мианмар 84 лв + виза Тайланд 59 лв + виза Виетнам 140 лв)
Стандартни цени:

- на човек в двойна стая при група 15 - 20 човека - 6450 лв

(5475 лв + лет. такса 627 лв + бакшиши 65 лв + виза Мианмар 84 лв + виза Тайланд 59 лв + виза Виетнам 140 лв)
- на човек в двойна стая при група над 21 човека - 6250 лв

(5275 лв + лет. такса 627 лв + бакшиши 65 лв + виза Мианмар 84 лв + виза Тайланд 59 лв + виза Виетнам 140 лв)


Начин на плащане:

- депозит от 2000 лв на човек;
- Доплащането става в срок до: 12.01.2018;
Важно:

- Общата цена на пътуването е валидна при група от минимум 15 туристи;
- Краен срок за събиране на групата: 30.12.2017;
- Необходими документи: валиден международен паспорт минимум 6 месеца от датите на пътуването
- Подаването на заявление за виза за Мианмар се извърша предварително онлайн и се извършва от ТО. Необходима е електронна цветна снимка;
- Подаването на документите за виза за Тайланд и виза за Виетнам се извършва предварително в България от ТО, минимум четири седмици преди отпътуване. Необходими са 3 актуални снимки, паспорт, копие от лична карта и попълнени визови формуляри с лични данни;
- За посещение на Мианмар, Виетнам, Камбоджа и Тайланд няма задължителни ваксини;
- Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;
- При желание от страна на клиента ТО може да предложи пътуване в бизнес клас на Катарски авиолинии;
- Настаняването в хотелите е след 14:00, а освобождаването на стаите до 12:00 ч;
- Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат в лева в офиса ни при пълното плащане на екскурзията;
- Цените са изготвени при валутен курс 1 щ. долар = 1,65 лв на ОББ към 01.09.2016 г. и при увеличение на валутния курс на щ. долар към лева с повече от 3% ТО си запазва правото да актуализира цената на екскурзията към датата на доплащане, която е 12.01.2018 г. Взема се под внимание курс продава на ОББ към 12.01.2018 г.
- За допълнителните мероприятия, като отделна част и невлизащи в Общата пакетна цена, ТО не носи отговорност. Те се провеждат изцяло по желание и на собствена отговорност от страна на записалите се клиенти.
0065

Тагове

Оферти - Мианмар |  Оферти - Янгон |  Екскурзии - Мианмар |  Екскурзии - Янгон |  Екзотична почивка 2024 - Мианмар |  Екзотична почивка 2024 - Янгон

Избрани оферти