Начало / Екскурзии / Екскурзии - Милано

24.05.18! МИЛАНО, Лаго ди Комо, Лаго ди Гарда, Верона - самолет от София

Номер на оферта

/

221515

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:

- Самолетен билет с авиокомпания “Уиз Еър” с летищни такси;
- 1 брой салонен багаж до (размери 55x40x23 см. и тегло до 10 кг);
- 3 нощувки със закуски в хотел 4 звезди в Милано – периферия – на метро;
- Трансфери летище – хотел – летище;
- Пешеходна обиколка на Милано с екскурзовод на български език.
- Водач – придружител от туроператора.

Цената не включва

Цената не включва:

- Доплащане за чекиран багаж до 20 кг – 113 лв. в две посоки;
- Доплащане за чекиран багаж до 32 кг – 133 лв. в две посоки;
- Доплащане за целодневна екскурзия до Лаго ди Комо – 90 лв.
- Доплащане за целодневна екскурзия до Лаго ди Гарда и Верона – 105 лв.
- Медицинска застраховка – 2 лв. на човек на ден;
- Сити такса в размер на 2 евро на човек на ден, която се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотела;
- Билети за метро, автобуси и пр. градски транспорт, билети за корабчета, билети за музеи

Програма на пътуването

Екскурзии
Пролет 2018 в МИЛАНО, Лаго ди Комо, Лаго ди Гарда, Верона - българска група - самолетна екскурзия от София


4 дни / 3 нощувки
Транспорт: самолет
Дати: 24.05.2018
Цена: 745 BGN

УИКЕНД В MИЛАНО – ЛАГО ДИ КОМО – ЛАГО ДИ ГАРДА – ВЕРОНА

Екскурзията е четиридневна и включва 3 нощувки в Милано, трансфери, обиколка на Милано, възможност за разглеждане на Лаго ди Гарда (Сирмионе), Верона, Лаго ди Комо (Комо, Тремедзо и Беладжо). Настаняването е на база нощувка и закуска в хотел 4 звезди – периферен, близо да спирка на метрото. Лети се с авиокомпания „Уиз Еър”, като пакетната цена включва самолетен билет, летищни такси и салонен багаж с размери 55x40x23 см. и тегло до 10 кг. Вътрешните трансфери в Италия се извършват с автобус.
ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН – 24.05.2018
07.40 ч. - отпътуване от летище София за Милано с директен полет на „Уиз Ер“. 08.45 ч. – пристигане на летището в Бергамо. Трансфер до хотел St. John****. Настаняване. Обикновено настаняването в хотелите става след 14:00 ч. Затова, ако стаята Ви не е готова, ще оставите своя багаж в пригоденото за тази цел помещение на хотела и ще се настаните по-късно. Пешеходна обиколка на Милано - Катедралата, галерията Виктор Емануил II, паметника на Леонардо да Винчи, Ла Скала (отвън), замъка Сфорца (отвън). За придвижване до центъра на Милано се налага ползване на метро. Свободно време с възможност за шопинг по световноизвестната улица „Монтенаполеоне“ – място на най-известните дизайнерски магазини. Завръщане в хотела с метро. Нощувка.
ВТОРИ ДЕН – 25.05.2018
Закуска. Свободен ден. Възможност за факултативна целодневна екскурзия до Лаго ди Комо - Комо, Тремедзо и Беладжо (с доплащане 90 лв и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт с автобус и екскурзовод на български; екскурзията се организира при минимум 20 участника; цената не включва билет за фуникуляр в Комо и билети за корабчета). 08:00 ч. - отпътуване за Комо (60 км). Разглеждане на Комо – „Пиаца дел Дуомо”, катедралата „Санта Мария Маджоре”, кметството. Възможност за изкачване с фуникуляр до Брунате, откъдето се открива прекрасна гледка към езерото, и където се намират вила „Белависта”, в която е починал Пенчо Славейков, църквата, в която е било опято тялото на поета и гробището, където е бил погребан, преди тленните му останки да бъдат пренесени в България - осем години след смъртта му. Възможност за разходка с корабче по езерото. Отпътуване за Тремедзо (30 км) – градчето с най-красиво разположение на Лаго ди Комо. Възможност за разходка с корабче от Тремедзо до Беладжо, перлата на Лаго ди Комо, прочут с живописното си разположение между езерото Леко и южния ръкав на езерото Комо. Пешеходна разходка в Беладжо. Отпътуване от Тремедзо към хотела (85 км). Завръщане в хотела вечерта. Нощувка.
ТРЕТИ ДЕН – 26.05.2018
Закуска. Свободен ден. Възможност за факултативна целодневна екскурзия до Лаго ди Гарда и Верона (с доплащане 105 лв и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт с автобус и екскурзовод на български; екскурзията се организира при минимум 20 участника). 08:00 ч. - отпътуване за Лаго ди Гарда (130 км). Разглеждане на Сирмионе - разположено на върха на едно полуостровче, тясна ивица земя, врязана в езерото, това прекрасно градче е най-престижният курорт на езерото, къщите му са скупчени около историческата крепост Рока Скалиджера - XIII век. Отпътуване за Верона (40 км). Разглеждане забележителностите на Верона - пл. „Бра”, Арена ди Верона, къщата на Жулиета, „Виа Мадзини”. Отпътуване за Милано (180 км). Завръщане в хотела. Нощувка.
ЧЕТВЪРТИ ДЕН – 27.05.2018
Около 06.20 ч. - трансфер до летището. 09.20 ч. – отпътуване от Милано. 12.20 ч. – пристигане в София.
Забележка:

Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпанията през август 2017. При промяна на същите, клиентите ще бъдат уведомени своевременно.
ДАТИ:

24.05.2018 – 27.05.2018
Цена на човек според настаняването:

- Цена на човек в двойна/тройна стая: 745 лв.
- Цена на дете до 11 г + 2 възр: 725 лв.
- Цена на дете до 11 г + 1 възр: 735 лв.
- Доплащане за настаняване в индивидуална стая: 120 лв.


Описание на хотела:

Хотелът се намира в околностите на Милано, район Сесто Сан Джовани, на 10 км от центъра на Милано и на 10 км от гр. Монца. Хотелът е разположен между две метростанции - Sesto Rotondo и Sesto Marelli, всяка от които се намира на около 700 м от хотела или 10 мин. пеша. С метрото можете да стигнете до центъра на града (района на катедралата) за 10 спирки. Около хотела има ресторанти и магазини. Описание на стаите: стаите са елегантно обзаведени с климатик, безжичен интернет и сателитна телевизия.
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ЕКСКУРЗИЯТА:

- Настаняването в самолета е на стандарти седалки, избрани на случаен принцип от авиокомпанията.
- Клиентите, желаещи да ползват седалки с допълнително пространство за краката, следва да заплатят допълнителна такса. Наличност и цена на този тип седалки са на препотвърждение.
- При отказ на клиента от пътуване, туроператорът възстановява стойността на пакета според общите си условия, като, при издаден самолетен билет, влизат в сила анулационните условия на авиопревозвача.
- При доплащане за чекиран багаж, допустимите размери на багажа са ширина – 149,9 ? 119,4 ? 171,5 см.
- Пакетната цена не включва таксите за вход в музеи, градска такса (city tax), билети за корабчета, билети за метро и друг вид градски транспорт, слушалки по време на екскурзоводските беседи и пр., както и някои посещения и екскурзии, специално упоменати, че са с доплащане.
- Медицинските застраховки за акутни заболявания са с доплащане по 2 лв на човек на ден, като полицата е с общо покритие 10 000 евро и включен асистанс.
- Туристите, пътуващи сами, задължително трябва да доплатят за индивидуална стая.
- Настаняването е в стаи стандарт на съответните хотели, а не в стаи супериор, лукс, джуниър суити и пр. по-скъпи категории стаи.
- При ранен час на полета на връщане, туристите нe ползват последната закуска в хотела.
- Точните часове на полетите са изписани върху самолетните билети.
- Възможно е да има промяна в поредността на мероприятията в програмата в сравнение с тук описаните. Седем дни преди отпътуването си, туристите получават конкретна и подробна писмена програма, в която са упоменати точните дати, часове и места на срещи за осъществяване на различните елементи от екскурзоводската програма, както и много други необходими за пътуването им пояснения. Тази програма включва всички упоменати в програмата мероприятия, но в някои случаи – в променена поредност.
ВАЖНО:

При нощувки в Италия туристите заплащат задължително градска такса както следва: в Милано или околности - 5 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и 6 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди.Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени.
0001

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Милано |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Милано |  Есен 2023 - Италия |  Есен 2023 - Милано

Избрани оферти