Начало / Екскурзии / Екскурзии - Единбург

24.06; и 02.09.18! ШОТЛАНДИЯ с езерото Лох Нес - 8 дни, самолет

Номер на оферта

/

211956

Дати & цени

Цената включва

Пакетната цена включва:

- Самолетен билет с Ryanair с включени летищни такси;
- 1 брой ръчен багаж с размери до 55х40х20 см;
- 3 нощувки със закуски в Глазгоу или околности;
- 2 нощувки със закуски в Единбург или околности;
- 1 нощувка със закуска в Абърдийн или околности;
- 1 нощувка със закуска в Инвърнес или околности;
- Трансфери летище-хотел-летище;
- Водач – екскурзовод от агенцията;
- Екскурзоводско обслужване по описаната програма.

Цената не включва

Пакетната цена не включва:

- Чекиран багаж до 20 кг;
- Билети за градския транспорт, входни такси в музеите и пр.;
- Медицинска застраховка - 2 лв. на човек на ден;

Програма на пътуването

Екскурзии
ШОТЛАНДИЯ с езерото Лох Нес - 8 дни - самолетна екскурзия от София


8 дни / 7 нощувки
Транспорт: самолет
Дати: 24.06; 02.09.2018
Цена: 2215 BGN

ГЛАЗГОУ - ЕДИНБУРГ - АБЪРДИЙН - ИНВЪРНЕС - ЕЗЕРОТО ЛОХ НЕС

Екскурзията е осемдневна и включва 3 нощувки със закуски в Глазгоу или околности, 2 нощувки със закуски в Единбург или околности, 1 нощувка със закуска в Абърдийн или околности, 1 нощувка със закуска в Инвърнес или околности, самолетен билет (с включени летищни такси, ръчен багаж - една чанта до 10 кг. с размери до 55x40x20 см), екскурзоводска програма на български език. Лети се с „Райънеър”. Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 3 и 2 звезди. Вътрешните трансфери в Шотландия се извършват с автобус.
ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН – 15:50 ч. - Отпътуване от летище София. 17:35 ч. - пристигане в Глазгоу. Трансфер до хотела в Глазгоу или околности. Настаняване. Нощувка.
ВТОРИ ДЕН – Закуска. Пешеходна обиколка на Глазгоу, градът, избран за британска архитектурна столица през 1999 г. Тук ще откриете геният на един от бащите на стила Ар нуво, Чарлс Рени Макинтош, чиито творби се редуват с величествени сгради в неокласически, викториански и готически стил – „Бушанън стрийт“, „Джордж стрийт“, „Джордж скуеър“, Катедралата. Свободен следобед. Завръщане в хотела. Нощувка.
ТРЕТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за Единбург (около 80 км). Пешеходна разходка из Единбург, столицата на Шотландия – средновековния квартал – легендарната улица „Роял Майл“, катедралата „Сейнт Джилс”, прочутия единбургски замък (отвън), украсяващ града със своята характерна осанка и приютяващ апартаментите на Стюартите, както и Съкровищницата на шотландските крале с най-старите кралски регалии и бижута в Европа, квартала „Джордж III” с елегантни площади и улици, украсени с прекрасни дворци с неокласически фасади. Следобед – свободно време за разходки, самостоятелно посещение на музеи и пр. Настаняване в хотел в Единбург или околности. Нощувка.
ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Закуска. Посещение на църквата „Рослин Чепъл”, разположена на реката Еск, на десетина километра южно от Единбург. Църквата, датираща от XV век, е известна със своята изключителна скулптурна украса, която е толкова красива, сложна и богата, че трябва да се види, за да повярва човек, че подобно нещо може да съществува и да е направено от човешка ръка. Тук, сред украсата на църквата, се намират прочутите изображения на кочан царевица и цвят от алое, навеждащи на мисълта, че изглежда Америка е била позната за някои европейци и преди Колумб. Освен това, в символизма на многобройните детайли, украсяващи църквата, някои намират странни съвпадения със символиката на Ордена на тамплиерите и се говори, че този параклис криел тайната на Светия Граал. Следобед - свободно време. Възможност за разглеждане на кралската яхта „Британия“ – яхтата е построена през 1953 г. и в продължение на 44 години вярно е служила на кралското семейство, през 1999 г. е закотвена на единбургското пристанище и е превърната в музей, като все още се случва да се ползва за официални приеми. Ще имате възможност да видите интериора на яхтата – каютите на кралицата и на херцога на Единбург, както и прекрасните салони, свързани с живота на цялото кралско семейство и на негови изтъкнати гости. Доплащане 45 лв – включва такса за вход, аудиогайд на 10 езика, сред които руски. Посещението се организира при минимум 25 участника и се заявява и заплаща в България, а не на място. Завръщане в хотела. Нощувка.
ПЕТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за Сейнт Андрюс (около 85 км). Ще минете по изключително впечатляващия висящ мост Форт Роуд Бридж над устието на реката Форт, дълъг два и половина километра. Сейнт Андрюс е елегантен град на брега на Северно море, обграден от красиви плажове, известен като световната столица на голфа (тук, на престижния Олд Корс, идват да играят знаменитости като Тайгър Уудс и Шон Конъри). Сейнт Андрюс приютява най-стария университет на Шотландия и един от най-старите във Великобритания, където завършиха принц Уилям и Кейт Мидълтън. Пристигане. Разходка из Сейнт Андрюс – „Саут стрийт“, Блакфриарс Чепъл, Холи Тринити Чърч, Сейнт Мерис Колидж, Сейнт Лионардс Чепъл, руините на катедралата, замъка Сейнт Андрюс, „Маркет стрийт“. Продължаване към Абърдийн (около 130 км). По пътя – посещение на замъка Дънотар, живописно разположен на една скала над Северно море. Величествените руини на замъка, кацнали на почти непристъпната скала над морето, посещавани от птиците, а най-вероятно и от призраците на някогашните си обитатели, представляват една наистина впечатляваща гледка и Ви поднасят едно от най-вълнуващите преживявания, които можете да изпитате в Шотландия. Вечерта – пристигане в хотела в или в околностите на Абърдийн. Настаняване. Възможност за разходка из центъра на Абърдийн, наричан „гранитният град”. Нощувка.
ШЕСТИ ДЕН - Закуска. Посещение на замъка Крейтс (около 30 км) – прекрасен дворец от XVI век, впечатляващ пример за традиционната шотландска архитектура, притежаващ и очарователна градина, която ще разкраси вашия ден. Това е идеалното място, за да се запознаете с начина на живот на шотландските благородници от XVI – XVII век. Отпътуване за Инвърнес. Ще пътувате през долината на р. Спей, сърцето на производството на малцово уиски. Ще имате възможност да се възхитите на типичния шотландски пейзаж – тучни зелени ливади, със стада от породисти крави и овце, а на хоризонта – обли зелени хълмове. Посещение на фабрика за уиски с дегустация (цената на посещението на дестилерията, която е около 10 британски паунда, не е включена в цената на екскурзията и се заплаща на място). Продължаване към Елджин (около 115 км). Посещение на руините на величествената катедрала, най-голямата в Шотландия за времето си, изоставена след Реформата. Продължаване към Инвърнес (около 65 км). Настаняване в хотел в или в околностите на Инвърнес. Нощувка.
СЕДМИ ДЕН - Закуска. Разходка из Инвърнес - очарователно градче, живописно разположено на устието на р. Нес, при вливането на реката в мистериозното езеро Лох Нес. Разходка по кейовете на центъра на града. Продължаване по бреговете на тайнственото езеро Лох Нес (около 30 км), за което, още от VI век до наши дни, съществуват многобройни свидетелства за срещи със странното същество Неси. Възможност за двучасов круиз по езерото с посещение на замъка Урквард, живописно разположен на брега на езерото (доплащане 48 лв – цената включва круиза по езерото и такса за вход в замъка Урквард – провежда се при група от минимум 25 участника и се заявява и заплаща в България, а не на място). Кратка спирка във Форт Уилям (около 80 км). Продължаване към Глазгоу (около 180 км), като ще преминете през Националния парк Кеърнгормс, където ще имате възможност да се възхитите на типичните пейзажи, познати от филмите – гранитният масив на планините Кеъргнормс предлага диви и неочаквани гледки. Пристигане в Глазгоу. Настаняване в хотел в или в околностите на Глазгоу. Нощувка.
ОСМИ ДЕН - Закуска. Свободно време. След обяд - трансфер до летището в Глазгоу. 18:00 ч. – отпътуване за София. 23:35 ч. – пристигане в София.
ЦЕНИ:

24.06.2018 – 01.07.2018: 2215 лв.
02.09.2018 – 09.09.2018: 2215 лв.
Доплащане за индивидуална стая - 445 лв.
Намаление за трети възрастен в двойна стая - 20 лв.
Намаление за дете до 11 г. в стая с 2-ма възрастни - 80 лв
Намаление за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен - 20 лв.
Доплащане за чекиран багаж до 20 кг - 100 лв
** Настаняването в тройни стаи е на препотвърждение поради ограничена наличност.


Забележка:

При посещение в Шотландия, Ви съветваме да си осигурите от България основната сума, която смятате да похарчите, в местна валута - шотландски паунди. Шотландският паунд (шотландската лира) е самостоятелна парична единица, която по стойност е равна на английския паунд (английската лира), с английски паунди може да се пазарува в Шотландия.
Възможно е през 2018 г. да се въведе заплащането на сити-такса, която е от порядъка на 1 – 3 паунд на човек на ден. В случай че такава бъде въведена, тя се заплаща от туристите на рецепцията на хотела преди отпътуването.
0001

Тагове

Оферти - Шотландия |  Оферти - Единбург |  Екскурзии - Шотландия |  Екскурзии - Единбург |  Лято в чужбина - Шотландия |  Лято в чужбина - Единбург

Избрани оферти