Начало / Екскурзии / Екскурзии - Опатия

LAST MINUTE - Плитвички езера, Риека и Постойна яма

Номер на оферта

/

195322

Дати & цени

Цената включва

- транспорт с лицензиран туристически автобус

- 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Загреб

- 2 нощувки със закуска в хотел 3* в Опатия

- Екскурзоводско обслужване

- Медицинска застраховка с покритие 5000 евро от ЗАД „Армеец“

Цената не включва

- Входни такси на посещаваните обекти:

- Целодневна екскурзия до остров Крък - 15 евро


- Пещерата Постойна – 23.90 евро за възрастен 19.10 евро за ученици, 14.30 евро за деца до 15г.; 1.00 евро за деца до 5г.

- Плитвички езера – 110 хърватски куни ( около 14 евро)

- Туристическа такса – 1 евро на ден на човек ( заплаща се на място в хотелите )

Програма на пътуването

1 ДЕН. 24.05.2017 г.

Отпътуване в 07:00ч. от пл „Св. Александър Невски“ по маршрут София - Белград - Загреб. Пристигане в Загреб следобяд. Пешеходна туристическа обиколка. Разглеждане на Загребската катедрала, "Света Богородица", църквата "Св. Марк" и др. Свободно време за разходка по оживената улица Ткалчичева. Настаняване в хотела. Нощувка.

2 ДЕН. 25.05.2017 г.

Закуска. Отпътуване за карстовата пещера Постойна яма. Пещерата е с дължина над 20 000 метра.

Основната част е открита през 1818 г., а електрическо осветление е поставено през 1872 г. В миналото е била използвана като склад, скривалище и бункер.Тук е изградена първата пещерна железопътна система. Символ на пещерата е сталагмитът „Брилиант“ и протеят – вид риба, която може да оцелее до 10 години без да се храни.

*Имайте предвид, че температурата в пещерата е около 10 градуса и трябва да сте подготвени с топли дрехи и затворени обувки. Фотопауза на замъкът „Предяма“, намиращ се в близост до пещерата.

Отпътуване за австро-унгарският курорт Oпатия. Настаняване в хотела. Нощувка

3 ДЕН 26.05.2017 г.

Закуска. По желание свободен ден за почивка и разходка в Опатия или по желание срещу допълнително доплащане целодневна екскурзия до остров Крък – най-големият остров в Хърватска Адриатика. Островът е бил под византийско, венецианско и римско владение ( Смята се, че Юлий Цезар е имал база на острова). По време на обиколката се посещава град Башка – най-популярния курорт и мястото, където е открита Башката плоча (Църква Санта Лучия в с. Юрандвор), върху която се намира най-старият надпис на хърватски език, написан на глаголица. Посещение на столицата на острова – Крък. Разглеждане на Стария град – Катедралата в романски стил, църквата „Св. Квирин“ от ХI в., църквата „Божия майка на здравето“ и др. Връщане в хотела. Нощувка.




4 ДЕН. 27.05.2017 г.


Закуска. Отпътуване за Плитвице. Посещение на Национален парк „Плитвички езера“ най-старият и най-голям Национален парк на Хърватия, основан през 1949 г. Той е включен през 1979г. в списъка на ЮНЕСКО за историческо наследство. Красотата на националния парк се крие в неговите 16 езера, които са свързани чрез водопади и са разположени в гъсти гори, където живеят елени, мечки, вълци и някои редки птици. Езерата се спускат близо 130 м. надолу, като изминават повече от 8 км., преди да се влеят в река Корана. Националният парк покрива територия от около 300 кв.км. Паркът предлага разходка с лодки или туристическо бусче.

Отпътуване за София. Нощен преход.

4 ДЕН. 28.05.2017 г.

Пристигане в София сутринта.

ДАТИ : 24.05 – 28.05.2017 г.



lAST MINUTE ЦЕНА: 299 лв.

Деца до 12 г. настанени с двама възрастни на доп. легло – отстъпка 60 лв.

Забележка : Доплащане за мед.застраховка за лица от 70 г. до 79 г.- 2 лв/ден

Начин на плащане: 30% от пакетната цена при резервация. Доплащане до 10 дни преди датата на отпътуване.

Минимален брой туристи за осъществяване ня екскурзията:40. Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи -7 дни преди датата на отпътуване.

Паспортен и визов контрол: по програмата се пътува с валидна лична карта или задграничен паспорт. За деца под 18 години, пътуващи само с един родител или без родители, се изисква нотариално заверена декларация (оригинал + 1 фотокопие).

ТО не носи отговорност за промяна в цените на входните такси и работното време на посещаваните на място обекти , както и промяна в часовете и дните на полетите от авиокомпанията .
ТО или екскурзоводът има право да промени последователността на програмата. Екскурзоводът на групата няма право да изнася беседи вътре в туристическите обекти.


"ГАЛА ХОЛИДЕЙС" ООД има сключена застраховка "Отговорност на туроператора" — застрахователна полица № 16 100 1315 0000553826 в ЗАД „АРМЕЕЦ”, валидна до 01.08.2017г.

Тагове

Оферти - Хърватия |  Оферти - Опатия |  Екскурзии - Хърватия |  Екскурзии - Опатия |  Майски празници - Хърватия |  Майски празници - Опатия

Избрани оферти