Начало / Екскурзии / Екскурзии - Агра

27.04.18! Цяла ИНДИЯ, самолет от Варна и София, БГ група, 7 полупансиона

Номер на оферта

/

210133

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:

- Самолетен билет София/Варна – Истанбул – Делхи – Истанбул – Варна/София с Турски авиолинии
- Летищни такси – 290 евро/567 лв. (към 06.07.2017). Точният размер се фиксира в момента на издаване на билетите. При промяна на стойността на летищните такси разликата се доплаща.
- 7 нощувки със закуски и вечери в хотели 4* (1 в Делхи, 2 в Рантамбор, 2 в Джайпур, 1 в Агра и 1 в Каджураху)
- Ранно настаняване в Делхи първия ден
- Входни такси на обектите, упоменати в програмата
- Климатизиран транспорт в Индия
- Транспорт с влак - място в първа класа с климатик
- Екскурзоводско обслужване по време на цялата програма на английски/руски език
- Всички трансфери, упоменати в програмата
- Сити тур на Делхи
- Две сафарита в национален парк „Рантамбор”
- Разходка с ришка в Джайпур
- Сити тур на Джайпур
- Посещение на селцето Абханери по път за Агра
- Посещение на древният град Фатехпур Сикри
- Посещение на Тадж Махал и Агра форт в Агра
- Посещение на крепостта Орча и храма Рам Рая
- Посещение на храмовете на Кама Сутра в Каджураху
- Медицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 евро на човек на ЗК „Мондиал”
- Водач – преводач от фирмата организатор

Цената не включва

Цената не включва:

- бакшиши за местните екскурзоводи, за пренасяне на багажа в хотелите и бакшиши в ресторантите – 30 евро/59 лв. Събират се по време на трансфера в Делхи от водача на групата
- лични разходи (телефонни разговори, мини-бар и др.)
- неупоменати в програмата услуги
- туристическа виза за Индия 105 лв. - заплаща се при резервация.

Програма на пътуването

Екскурзии
ИНДИЯ - Златният триъгълник, храмовете на Кама Сутра и дивият свят на тигрите - българска група - самолетна екскурзия от София и Варна - ПОТВЪРДЕНА!

10 дни / 7 нощувки
Транспорт: самолет
Дати: 27.04.2018
Цена: 3323 BGN

София/ Варна - Истанбул - Делхи - Рантамбор - Джайпур - Агра - Джанси - Каджураху - Делхи - Истанбул - Варна/София

Пакетна ЦЕНА за РАННО ЗАПИСВАНЕ: 1699 евро / 3323 лв.

Стандартна цена: 1799 евро / 3519 лв.

Предимства в програмата:

- Полети с една от най-добрите авиокомпании
- Настаняване в добри и проверени 3/ 4-звездни хотели
- Изключително разнообразие на туристически дестинации, представящи древна и съвременна Индия, включително световноизвестни обекти на ЮНЕСКО – забележителностите в Делхи; храма Акшардам, Рантамбор, Джайпур – розовият град, Агра и Тадж Махал, Орша, Каджураху и храмовете на Кама Сутра
- Езда на слонове, сафари в тигров парк и други запомнящи се атракции
- Разумно съотношение между качество и цена на туристическия продукт
- Водач-преводач от TO по време на цялото пътуване
Когато Христофор Колумб слага началото на знаменитото си морско пътешествие на запад в края на XV век, едва ли е очаквал да стъпи на земите, които по-късно очертаха контурите на Новия свят. Великите географски открития станаха възможни заради бляна по една приказна страна, примамваща европейските империи със своите несметни богатства. Индия – древна и модерна, екзотична и изкусителна.
Предлагаме ви пътешествие из тази уникална страна, което ще ви отведе в древните градове на Индия, образуващи т. нар. Златен триъгълник. Ще видите едно от новите седем чудеса на света – Тадж Махал. Ще се потопите в мистиката на свещените за индусите градове Харидвар и Ришикеш край бреговете на знаменитата река Ганг, където всяка година се стичат милиони поклонници и туристи от цял свят.
ПРОГРАМАТА:

Ден 1:
София/Варна - Делхи
Полет от София в 10:00 с една от най-добрите авиокомпании – Turkish Airlines. Кацане в Истанбул в 11:25 ч.
Полетът от Варна е в 15:50 ч. и пристигане в 17:00 ч.
Излитане от Истанбул в 20:15 ч.
Ден 2:
Столицата Делхи в древността и днес
Кацане в индийската столица в 04:35 – град на истински контрасти и многообразие. Трансфер и настаняване в хотел „Piccadilly” 4* (http://www.piccadilyhotels.com/) или подобен.
След закуска ще направим обзорна екскурзия из космополитната пъстроцветна столица, в която ярко се открояват двете й основни части: старият град и изграденият по проекти на британски архитекти Ню Делхи. Ще се запознаем с уникалното творение на човешката мисъл Кутуб Минар – най-голямото минаре в света, част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Целият комплекс очарова със своята архитектурна палитра от руини от Древността до Средновековието. По-нататък ще посетим един от най-забележителните храмове на бахайската религия – храма Лотус, разположен сред разкошен парк. Той впечатлява със своята архитектура във формата на лотусов цвят с прекрасни бели листа от мрамор - символ на мир, чистота, любов и разбирателство. В Ню Делхи се пригответе да видите емблематичната арка “Портата на Индия”, главния булевард Радж Баван, където се провежда колосалния по мащабите си военен парад за Деня на Републиката (26 януари), Двореца на президента, построен във викториански стил по времето на колониалната епоха, и овалната сграда на Парламента. След кратка почивка за обяд ще се насочим към стария град Делхи, за да зърнем най-голямата джамия в Азия Джама Масджид, Червения форт, построен през ХVІІ век от мугълския император Шах Джахан. А за финал сме запазили Акшардам – най-големият храмов комплекс в Индия. Грандиозно творение на човешката ръка, построено за 5 години с участието на 11 000 доброволци! Само скулптурите на садуси/просветени йоги/, поклонници, учители и божествени персонажи наброяват 20 000!
Завръщане в хотела.
Вечеря и нощувка.
Ден 3:
Дивата Индия
След закуска посещение на храмовете Лаксми Нараян и Бангла Сахиб Гурудвара. Следва трансфер до ж.п. гарата, за да се отправите с експресен влак в 13:15 ч. за Рантамбор, където пристигате в 18:00 ч.
Трансфер до хотел „Tiger den” 4* (http://www.tigerdenresort.com/index.php) или подобен. Вечеря. Нощувка.
Ден 4:
Рантамбор – леговището на тигрите
Рано сутринта ви предстои сафари с джипове в един от най-известние в страната резервати на тигри, открит за туристически посещения през 1955 година.
Вечеря и нощувка
Ден 5:
Джайпур – розовият град
Сутрешно сафари в джунглата. Закуска и отпътуване за Джайпур, наричан «Розовият град» заради оцветените в розово фасади, Джайпур ще ни пренесе в дворците и разкоша на могъщи владетели от преди няколко столетия. След пристигане разходка по уличките и местните пазари с рикши, където ще се усетите местния цветен живот, ароматни подправки и бит.
Настаняване в хотел „Man Singh” 4* (http://www.mansinghhotels.com/Hotel-Mansingh-Jaipur/overview) или подобен.
Вечеря и нощувка.
Ден 6:
Джайпур
Рано сутринта ни предстои екзотична разходка на слонове до приказния форт Амбер, известен и като «Малката китайска стена».Това е първата столица на държавата Раджастан, основана през ХVІІІ век от династията Джай Сингх. Покрай дворцовите ритуали в крепостта ще надникнем и в тайния живот на харема на махараджата. След обяд ще посетим Градския дворец, където ще видим богатата колекция от тъкани и облекла на махараджата и семейството му, както и най-големия в света сребърен съд за вода с вместимост почти 400 литра! Махараджата Савай Джай Сингх ІІ създава и знаменитата Слънчева обсерватория, която и до днес, 300 години по-късно, отчита времето перфектно! Вечеря. Нощувка.
Ден 7:
Храмовете на любовта
След закуска отпътуване към Агра. Първата ни спирка е древният Фатерпурх Сикри – столица на великата мугълска империя, основана от могъщия владетел Акбар Велики през ХVІ век. Просъществувала само 15 години, въпреки разкошния си облик, столицата отива в небитието и оттогава носи и името Мъртвия град. Продължаваме за Агра, където ни очаква срещата с едно от новите седем чудеса на света – Тадж Махал. Ето ни пред перлата на Индия – гробницата Тадж Махал - храм на вечната и силна любов. Бялата, грациозна, внушителна и уникална по рода си гробница е изградена от мрамор и скъпоценни камъни от великия мугълски владетел Шах Джахан в памет на любовта на неговия живот – съпругата му Мумтаз Махал (възвишената в двореца), която го е придружавала при всички негови военни походи. Следващата спирка е Червеният Форт Агра – мястото, откъдето заточеният император Шах Джахан през последните години от живота си с тъга е гледал Тадж Махал – вечният дом на любимата му съпруга. Ще имате възможност за бляскав завършек на деня - вечерният спектакъл «Калакрити-Сагата за любовта», в който ще проследите «на живо» цялата вълнуваща история на Тадж Махал. Музиката, танците, сценографията, актьорската игра доставят огромно естетическо удоволствие и се радват на изключителен интерес. Вечеря и нощувка в хотел „Mansingh Palace” 4* (http://www.mansinghhotels.com/agra.aspx) или подобен.
Ден 8:
Крепостта и дворците на Орча
Напускаме хотела сутринта, за да вземем в 8.15 ч. влака за гр. Джанси (1-ва класа – климатик; продължителост около 2.30 часа). Отправяме се с автобус до известните храмове на Каджурахо, като по път ще посетим Орча. Това е малък средновековен град, основан през ХVІ век, известен с непристъпната си крепост и разположените в нея няколко дворци с уникални стенописи, съхранени в автентичен вид. (Разстояние от Джанси до Каджурахо – 170 км/ 3 ч)
Пристигане в Каджурахо в късния следобяд и настаняване в хотел „Usha Bundela” 4 * (http://www.ushalexushotels.com/khajuraho/) или подобен.
Вечеря и нощувка.
Ден 9:
Каджурахо и храмовете на Кама Сутра
След закуска ще посветим деня за разглеждане на световноизвестните храмови комплекси в Каджураху (в източната и западната част), които са в листата на ЮНЕСКО и са наричани още “Храмовете на Кама Сутра”. Всяка стена, фасада и колона от свещените монументи, датиращи от периода 950 – 1050 г. от империята Чандела, са покрити с исторически и митични персонажи, като често на тези картини са изобразени открити еротични сцени. На фона на уникалните храмове / от 85 са останали 22/ ще научим и легендата за греховната любовна среща на красавицата Хемавати и бога на Луната, след която възниква този световен феномен. Старинните храмове са отличен декор, сред който танцуват местни красавици. Неслучайно Каджурахо всяка година е домакин на един от най-големите танцови фестивали в Индия с участието на изпълнители от цялата страна.
Трансфер до Джанси, отпътуване с влак (1-ва класа - климатик) до Делхи. Пристигане в индийската столица Делхи в 22:40 ч. Трансфер до летище, къдете ще сте около полунощ.
Ден 10:
Делхи
Кратко време за почивка в луксозните стаи и салони на летището. Следва чекиране за полета. Отпътуване за България в 06:15 ч. Кацане в Истанбул в 10:30 ч. Полет за София в 19:25 и пристигане в 20:45 ч.
Полетът за Варна е в 12:40 ч., пристигане в 15:05 ч.

Пакетна ЦЕНА за РАННО ЗАПИСВАНЕ: 1699 евро / 3323 лв.

Стандартна цена: 1799 евро / 3519 лв.



УСЛОВИЯ:

- Минимален брой участници: 10
- Срок за набиране на група: 15.03.2018
- Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.
- Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите по време програмата
- Цените са изготвени при следния валутен курс: 1 USD = 1,80 лв. и при увеличение или намаление на курса в размер на 5% ТO си запазва правото да преизчисли посочените цени до 21 дни преди пътуването.
- TO предлага на своите клиенти и застраховка Отмяна на пътуване

Необходими документи за издаване на туристическа виза:

- Попълване онлайн на визов формуляр http://www.indembsofia.org/bg/consular/visa/
- копие на международния паспорт от страницата със снимката, валиден минимум 6 месеца след датата на завръщане;
- 1 цветна снимки с размер 5.08 x 5.08 см във JPEG формат
- 105 лв такса
- Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение

Условия за записване:

- Депозит: 600 евро/ 1200 лв. при подписване на договор.
- Доплащане до 40 дни преди датата на отпътуване
- Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата: международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.
0048

Тагове

Оферти - Индия |  Оферти - Агра |  Екскурзии - Индия |  Екскурзии - Агра |  Екзотична почивка 2024 - Индия |  Екзотична почивка 2024 - Агра

Избрани оферти