Начало / Екскурзии / Екскурзии - Глазгоу

27.06; и 05.09.18! ШОТЛАНДИЯ-Глазгоу, Единбург, Лох Нес самолет от София

Номер на оферта

/

224328

Дати & цени

Цената включва

Пакетната цена включва:

- Самолетен билет с „Райънер” с включени летищни такси;
- 1 брой ръчен багаж до10 кг. с размери до 55x40x20 см;
- 2 нощувки със закуски в Единбург или околности;
- 1 нощувка със закуска в Инвърнес или околности;
- 1 нощувка със закуска в Глазгоу или околности;
- Трансфери летище-хотел-летище;
- Водач – екскурзовод от агенцията;
- Екскурзоводско обслужване по описаната програма.

Цената не включва

Пакетната цена не включва:

- Чекиран багаж до 20 кг;
- Билети за градския транспорт, входни такси в музеите и пр.;
- Медицинска застраховка - 2 лв. на човек на ден;
Забележка:

При посещение в Шотландия, Ви съветваме да си осигурите от България основната сума, която смятате да похарчите, в местна валута - шотландски паунди. Шотландският паунд (шотландската лира) е самостоятелна парична единица, която по стойност е равна на английския паунд (английската лира), с английски паунди може да се пазарува в Шотландия.
Възможно е през 2018 г. да се въведе заплащането на сити-такса, която е от порядъка на 1 – 3 паунд на човек на ден. В случай че такава бъде въведена, тя се заплаща от туристите на рецепцията на хотела преди отпътуването

Програма на пътуването

Екскурзии
ШОТЛАНДИЯ - Глазгоу, Единбург, Лох Нес - самолетна екскурзия от София


5 дни / 4 нощувки
Транспорт: самолет
Дати: 27.06; 05.09.2018
Цена: 1579 BGN

Екскурзията е петдневна и включва 2 нощувки със закуски в Единбург или околности, 1 нощувка със закуска в Инвърнес или околности, 1 нощувка със закуска в Глазгоу или околности, самолетен билет (с включени летищни такси, ръчен багаж - една чанта до 10 кг. с размери до 55x40x20 см), екскурзоводска програма на български език. Лети се с „Райънеър”. Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 3 и 2 звезди. Вътрешните трансфери в Шотландия се извършват с автобус.
ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН - 15:50 ч. - Отпътуване от летище София. 17:35 ч. - пристигане в Глазгоу. Трансфер до хотела в Единбург или околности (около 80 км). Настаняване. Нощувка.
ВТОРИ ДЕН - Закуска. Пешеходна разходка из Единбург, столицата на Шотландия – средновековния квартал – легендарната улица „Роял Майл“, катедралата „Сейнт Джилс”, прочутия единбургски замък (отвън), украсяващ града със своята характерна осанка и приютяващ апартаментите на Стюартите, както и Съкровищницата на шотландските крале с най-старите кралски регалии и бижута в Европа, квартала „Джордж III” с елегантни площади и улици, украсени с прекрасни дворци с неокласически фасади. Следобед – свободно време за разходки, самостоятелно посещение на музеи и пр. Завръщане в хотела. Нощувка.
ТРЕТИ ДЕН - Закуска. Отпътуване за Сейнт Андрюс (около 85 км). Ще минете по изключително впечатляващия висящ мост Форт Роуд Бридж над устието на реката Форт, дълъг два и половина километра. Сейнт Андрюс е елегантен град на брега на Северно море, обграден от красиви плажове, известен като световната столица на голфа (тук, на престижния Олд Корс, идват да играят знаменитости като Тайгър Уудс и Шон Конъри). Сейнт Андрюс приютява най-стария университет на Шотландия и един от най-старите във Великобритания, където са завършили принц Уилям и Кейт Мидълтън. Разходка из Сейнт Андрюс – „Саут стрийт“, Блакфриарс Чепъл, Холи Тринити Чърч, Сейнт Мерис Колидж, Сейнт Лионардс Чепъл, руините на катедралата, замъка Сейнт Андрюс, „Маркет стрийт“. Отпътуване към град Пърт (около 60 км). Посещение на двореца Скун, откъдето произхожда легендарният „Камък на съдбата“ наричан още „Скунският камък“, върху който до ден днешен се коронясват английските крале. Посещение на фабрика за уиски с дегустация (около 150 км) (цената на посещението на дестилерията, която е около 10 паунда, не е включена в цената на екскурзията и се заплаща на място). Продължаване към Инвърнес (около 85 км). Настаняване в хотел в или в околностите на Инвърнес. Нощувка.
ЧЕТВЪРТИ ДЕН - Закуска. Разходка из Инвърнес - очарователно градче, живописно разположено на устието на р. Нес, при вливането на реката в мистериозното езеро Лох Нес. Разходка по кейовете на центъра на града. Продължаване по бреговете на тайнственото езеро Лох Нес (около 30 км), за което, още от VI век до наши дни, съществуват многобройни свидетелства за срещи със странното същество Неси. Възможност за двучасов круиз по езерото с посещение на замъка Урквард, живописно разположен на брега на езерото (доплащане 48 лв – цената включва круиза по езерото и такса за вход в замъка Урквард – провежда се при група от минимум 25 участника и се заявява и заплаща в България, а не на място). Кратка спирка във Форт Уилям (около 80 км). Продължаване към Глазгоу (около 180 км), като ще преминете през Националния парк Кеърнгормс, където ще имате възможност да се възхитите на типичните пейзажи, познати от филмите – гранитният масив на планините Кеърнгормс предлага диви и неочаквани гледки. Пристигане в Глазгоу. Настаняване в хотел в или в околностите на Глазгоу. Нощувка.
ПЕТИ ДЕН - Закуска. Пешеходна обиколка на Глазгоу, градът, избран за британска архитектурна столица през 1999 г. Тук ще откриете геният на един от бащите на стила Арт нуво, Чарлс Рени Макинтош, чиито творби се редуват с величествени сгради в неокласически, викториански и готически стил – „Бушанън стрийт“, „Джордж стрийт“, „Джордж скуеър“, Катедралата. Свободно време. След обяд - трансфер до летището в Глазгоу. 18:00 ч. – отпътуване за София. 23:35 ч. – пристигане в София.
ЦЕНИ:

27.06.2018 – 01.07.2018 – 1579 лв.
05.09.2018 – 09.09.2018 – 1579 лв.
Доплащане за индивидуална стая - 299 лв.
Намаление за трети възрастен в двойна стая - 30 лв.
Намаление за дете до 11 г. в стая с 2-ма възрастни - 80 лв
Намаление за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен - 30 лв.
Доплащане за чекиран багаж до 20 кг - 100 лв
* Настаняването в тройни стаи е на препотвърждение поради ограничена наличност.

0001

Тагове

Оферти - Шотландия |  Оферти - Глазгоу |  Екскурзии - Шотландия |  Екскурзии - Глазгоу |  Лято в чужбина - Шотландия |  Лято в чужбина - Глазгоу

Избрани оферти