Начало / Екскурзии / Екскурзии - Сантяго

27.10.17! ЧИЛИ и Великденските острови - бг група, самолет от София

Номер на оферта

/

194449

Дати & цени

Цената не включва

В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:

- самолетни билети за всички международни и вътрешни полети;
- летищни такси за международните и вътрешните полети – 665 лв/ 340 евро - подлежат на потвърждение;
- трансфери летище – хотел – летище;
- 9 нощувки със закуски в хотели 3* и 4*;
- 1 типично чилийски обяд (6-ти ден);
- 1 обяд (8-ми ден);
- всички обиколки и екскурзии, посочени в програмата;
- екскурзоводско обслужване, водач от ТА и местен екскурзовод с превод на български език;
- входовете за всички музеи;
- наземен транспорт с туристически автобус (при обиколките);
- такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - ­72 лв.

Програма на пътуването

Екскурзии
ЧИЛИ и Великденските острови - българска група - самолетна екскурзия от София


12 дни / 9 нощувки
Транспорт: самолет
Дати: 27.10.2017
Цена: 6920 BGN

Сантяго де Чили, Валпараисо, Вица дел мар, Калама, Сан Педро де Атакама, гейзерите на Ел Татио, Великденски острови, Вайху вулкана Рано Рараку, Аху Тонгарики, Оронго, вулкана Рано Као, Ана Кай Тангата, Аху Винапу

1 ДЕН
Среща в 12.00 ч. на летище София, Терминал 2. В 14.55 ч. - полет София - Париж с "Air France". Пристигане в Париж в 16.50 ч. В 23.20 ч. - полет Париж - Сантяго с "Air France".
2 ДЕН
Пристигане в Сантяго де Чили в 07.30 ч. Трансфер до хотела. До обяд- свободно време с възможност за почивка. След обяд - обиколка на града с включена разходка из стария град, където ще се запознаете с красивия и обичан площад „Де Армас” – с неговите исторически сгради и оживения пазар за плодове, зеленчуци и риба, църквата „Сан Франциско”, датираща от 16 век и известна като най – древната архитектурна постройка в града, Правителствения Дворец „Ла Монедаю”, сградата на Централната поща и Кметството на Сантяго. Обиколката продължава към хълма Света Лучия, където Педро де Валдивия е основал града през 1541 г. След това ще имате възможност да разгледате някои от кварталите на Сантяго, славещи се с интересна архитектура. Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.
3 ДЕН
Закуска. Сутринта ще посетите централната част на живописния град Валпараисо, с неговата богата местна архитектура- вдъхновение за артисти и поети, който е включен в списъка за културно наследство на „ЮНЕСКО”. Градът е разположен на 120 км от Сантяго, близо до Тихия океан. По време на пътуването ще имате възможността да се насладите на въздействащата гледка към долините, където се създават вината на Куракави и Казабланка. Обиколката на центъра на Валпараисо започва от пристанището Прат, където може да наблюдавате нестихващата му дейност. От там продължавате към най – възловите градски площади, сградата на Сената и накрая ще спрете на панорамната площадка „21 Май”, от където ще можете да се полюбувате на града, както и на залива Валпараисо. След това продължаваме към съседния град Вица дел мар, наречен още „градът на градините”. По време на обиколката, ще можете да разгледате красивите му квартали, датиращи от ранния 20-ти век, монументалния часовник от цветя, Президентския Дворец и старовремския квартал Куинта Вергара, с неговите невероятни градини и Амфитеатър, в който се провежда популярния фестивал „Festival de la Cancion de Vica del Mar”. Продължавайки по крайбрежието ще достигнете до модерния плажен комплекс Рекака и до традиционалния „Кон кон”. По пътя е предвидено време за обяд. Връщане в Сантяго. Нощувка.
4 ДЕН
Закуска. Трансфер до летището. В 07.00 ч. - полет с авиокомпания „ЛАН” до северната част на Чили, гр. Калама, където се пристига в 09.05 ч. С автобус пътуването ни продължава през пустинното плато към Сан Педро де Атакама, или още - зеления оазис в северните покрайнини на най – голямото солено езеро в Чили. Това древно индианско селце, наподобяващо същински оазис, е едно от най – хубавите, традиционни места в страната. Интересно и същевременно вълнуващо е посещението на Археологичния и Антропологичния музей. Тук ще имате възможността по един нагледен начин да придобиете познания свързани с начина на живот на атакаменците, както и с тяхното завладяване от инките и испанците. Привечер - пътуване към лунната долина „Valle de la Luna”, където ще бъдете омагьосани от зрелищната игра с цветовете на залеза и уникалните скални формации, видяни от песпективата на висока подвижна дюна. Нощувка в Сан Педро де Атакама.
5 ДЕН
Пустиня със солени почви, лагуни и вулкани - Закуска. Този ден ни очаква вълнуващо пътуване през осеяното със степни треви плато, разположено в близост до впечатляващите вулкани на Андите, достигайки до лагуните Мисканти и Миникес. Двете, обагрени в тъмносиньо лагуни, се намират на място, от където се разкрива великолепна гледка към високия 4 200 метра връх на платото Мисканти. Възможност за обяд в местен ресторант, след което продължавате към “Salar de Atacama” - третото по големина солено езеро в света. Тук ще имате уникалната възможност да наблюдавате фламинго и други птици в една впечатляваща околна среда. При залез слънце снегът блести като поръсен с диаманти. Нощувка в Сан Педро де Атакама.
6 ДЕН
Закуска – сух пакет. Този ден тръгваме рано от хотела (в 04.00 ч. сутринта), тъй като гейзерите на Ел Татио са особено активни на зазоряване. Насладете се на играта между вода и светлина при изгрев слънце. За закуска бихте могли да си сварите яйца във врящите извори на фонтаните. Пътуването продължава през дивото плато на Андите към Каспана. На това място културата на атакаменците се е запазила непокътната от над 800 години, тъй като испанците така и не са успели да достигнат до там. Местните жители продължават да живеят от отглеждането на плодове и зеленчуци върху терасовидно засятите полета. След типично чилийски обяд, пътуването продължава към „Пукара де Ласана”, едни от най – запазените древноиспански крепостни съоръжения. Денят ще завърши с пътуване до индианското селце Чио чио и от там към Калама. Обратен полет към Сантяго. Трансфер до хотела. Нощувка в Сантяго де Чили.
7 ДЕН
Закуска. В 06.30 ч. - трансфер до летището. В 08.30 ч. - полет Сантяго - Великденски острови. Кацане на летище Матавени в 11.55 ч. Трансфер до хотела. Настаняване. Този след обяд ви предстои полудневна екскурзия, включваща: Аху Акиви, голяма платформа, съставена от 7 статуи „Моай”, всяка от които гледаща към морето; пещерите Ана Тепаху; кариерата на Пуна Пау, където е била направена горната част на статуите. Връщане в хотела. Нощувка.
8 ДЕН
Закуска. Целодневна екскурзия по време на която се пътува по пътя Моай, като се посещава: Вайху – мястото, заобиколено от огромни статуи, паднали върху лицата си; руините на Акаханга, запазени в техния първоначален вид, където е погребан първият крал на острова. Ще видите и вулкана Рано Рараку, както и най – впечатляващия кратер в тази зона, разположен в подножието на Пойк, където някогашните островитяни са направили гигантските статуи от вулканичната кариера. На това място може да се видят различните етапи от изграждането на фигурите „Моай”, най – голямата от които е дълга повече от 20 метра и тежи малко под 200 тона. Продължавате към красивия плаж на Анакена, където ще видите Аху Тонгарики, която е била най – голямата от 15-те статуи „Моай” на острова. Теглото им средно е 50 тона и са били разрушени от гигантска вълна през 1960 г. Обяд. Свободно време с възможност за разходка по красивата плажна ивица. След обяд - връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.
9 ДЕН
Закуска. Полудневна обиколка на Оронго, посещавайки вулкана Рано Као, чийто дълбок кратер с тучна растителност побира обширно езеро с прясна вода, покрито с тотора. Продължава се към културния център на Оронго, намиращ се на върха на кратера, с над 300 метра надморска височина и където от години се провежда „Церемонията на Човека” – птица или Танагата Ману. Там можете да видите повече от 100 праисторически каменни резби, изобразяващи бога Маке – Маке и морската птица Манутара. Ще продължите към Ана Кай Тангата. Ще посетите и Аху Винапу, където интересния архитектурен стил ще ви напомни на ръчната изработка „Инка”. Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.
10 ДЕН
Закуска. В 09.00 ч.- трансфер до летището. В 11.00 ч. - полет Великденски острови - Сантяго де Чили. Кацане на летището в Сантяго де Чили в 17.45 ч. Трансфер до хотела и настаняване. Свободно време и нощувка.
11 ДЕН
Закуска. Свободно време. В 13.00 ч. - трансфер до летището. В 15.45 ч. - полет Сантяго де ЧилиПариж.
12 ДЕН
Кацане на летище Шарл де Гол в Париж в 11.20 ч. В 16.45 ч. - полет ПарижСофия. В 22.30 ч. - кацане на летище София.
ЦЕНА:

- на човек в двойна стая при група от минимум 10 човека - 6920 лв

Плащане:

- депозит при записване - 2400 лв
- доплащане до 30 дни преди тръгване

ДОПЪЛНИТЕЛНО СЕ ЗАПЛАЩАТ:

- медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро – 27 лв (за лица до 65 год.), 54 лв - за лица от 65 год. до 80 год.;
- допълнителна застраховка „Отказ от пътуване”.
Забележки:

- Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за последните два дни по същата.
- За полетите между отделните държави лимитът за багажа е 20 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж. За външните полети лимитът е съответно 23 кг. за голям багаж и 10 кг. за ръчен багаж.
- Категоризацията на хотелите в Чили не съответства на критериите за категоризация на хотелите в Европа.
- ТA си запазва правото при промяна на летищните такси от страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от клиента.
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

- Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на пътуване;
- За лица под 18 год. - нотариално заверена декларация от родителите за разрешение детето им да пътува в чужбина.
0052

Тагове

Оферти - Чили |  Оферти - Сантяго |  Екскурзии - Чили |  Екскурзии - Сантяго |  Екзотична почивка 2024 - Чили |  Екзотична почивка 2024 - Сантяго

Избрани оферти