Начало / Екскурзии / Екскурзии - Катманду

28.09; и 30.11.17! Непал, Мустанг и Бутан - бг група, самолет от СОфия

Номер на оферта

/

200774

Дати & цени

Цената включва

В ЦЕНАТА НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ:

- виза за Непал – 25 щ. дoлара (плаща се на място – на границата с Непал);
- изходна такса при напускане на Непал – 25 щ. долара (плащат се на място - на летището в Непал);
- виза за Индия – 105 лв;
- такса за обработка и подаване на документите за индийска виза – 50 лв;
- едночасов полет (с малък самолет) над Еверест – 170 евро (за 1 турист) – 3-ти ден;
- медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро – 30 лв (за лица до 65 год), за лица от 65 год. до 80 год.- 60 лв;

Цената не включва

В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:

- самолетни билети за международните полети София – Москва – Делхи – Катманду; Катманду – Паро, Паро – Делхи и Катманду – Делхи – Москва – София;
- самолетни билети за вътрешните полети Катманду – Похара и Похара – Джомсом;
- летищни такси – 720.лв/368 евро (20.04.2016 г.) за полета София – Москва – Делхи и обратно с „Аерофлот” - подлежат на потвърждение;
- летищни такси – 223 лв/114 евро (20.04.2016 г.) за полета Делхи – Катманду – Делхи с „Air India” - подлежат на потвърждение;
- летищни такси – 92 лв/47 евро (20.04.2016 г.) за полета Катманду – Паро и Паро – Делхи с “Druk Air” - подлежат на потвърждение;
- летищни такси за вътрешните полети Катманду – Похара и Похара – Джомсом;
- трансфери летище – хотел – летище;
- виза за Бутан;
- 6 нощувки със закуски и 5 вечери в хотели 5* в Непал;
- 2 нощувки с 2 закуски, 2 обяда и 2 вечери в област Мустанг – семпло настаняване;
- 3 нощувки с 3 закуски, 3 обяда и 3 вечери в хотели 3* в Бутан;
- 1 нощувка в хотел 4* в Индия;
- 1 обяд в района на Читуан (6-ти ден);
- 1 вечеря с фолклорна програма в Катманду (2-ри ден);
- туристическа обиколка на Читуан, Нагаркот, Катманду, Похара, Бхактапур, Патан, Пашупатинат, Джомсом, Марфа, Тимпу, Паро, манастира Тигрово гнездо с местен екскурзовод (с превод на български език);
- пътуване с туристически автобус по маршрута: Похара – Читуан – Нагаркот – Катманду;
- разходка с лодка по езерото Phewa Tal (4-ти ден);
- трекинг до селището Марфа с водач (5-ти ден);
- екскурзия с джипове до храма Муктинат (6-ти ден);
- посещение на Национален парк „Читуан” (7-8-ми ден);
- входни такси за обектите и музеите по програмата;
- виза за Бутан;
- наземен транспорт с туристически автобус (при обиколките на обектите);
- екскурзоводско обслужване, водач от страна на ТА “2М-КО” и местен екскурзовод (с превод на български език);
- такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - ­84 лв.

Програма на пътуването

Екскурзии
Непал, Мустанг и Бутан - самолетна екскурзия от София - българска група


14 дни / 12 нощувки
Транспорт: самолет
Дати: 28.09; 30.11.2017
Цена: 7225 BGN

КАТМАНДУ, полет над ЕВЕРЕСТ, ПАТАН, ПАШУПАТИНАТ, ПОХАРА, ЧИТУАН, Национален парк „ЧИТУАН”, БХАКТАПУР, НАГАРКОТ, ДЖОМСОМ, MAРФА,ХРАМЪТ МУКТИНАТ, ТИМПУ, ПАРО, Манастирът „ТИГРОВО ГНЕЗДО”

30.03.2017; 28.09.2017; 30.11.2017

1 ДЕН
Среща в 10.30 ч. на летище София, Терминал 2. Самолетен полет СофияМосква в 12.45 ч. с „Аерофлот”. Пристигане в Москва в 16.45 ч. Самолетен полет МоскваДелхи в 19.25 ч.
2 ДЕН
Пристигане на летището в Делхи в 03.00 ч. Полет ДелхиКатманду в 07.00 ч. Пристигане в Катманду в 09.00 ч. Следва туристическа обиколка на Катманду. Столицата на Непал Катманду е разположена в едноименната долина, високо в прегръдката на величествените Хималаи. През 1979 г. Катманду е обявен за паметник под закрилата на ЮНЕСКО. Според легенди, заселването на града се свързва с будистки монах, който победил злите духове и отрязал върха на хълма, спиращ водите, превърнали долината в езеро. Тогава те се стекли надолу и на тяхно място в освободената долина се заселили хора. Катманду е единственият най-развит град в Непал. В града и в околностите му са забележителни старият централен площад „Дърбар” с пагодите и старият кралски дворцово-храмов комплекс „Хануман Дхока” (ХV-XVIII в). Вечеря с фолклорна програма. Нощувка в Катманду.
3 ДЕН
Закуска. При хубаво време, по желание – предлагаме едночасов полет (с малък самолет) над Еверест и останалите хималайски първенци. Продължава разглеждането на храма-манастир на живата богиня Кумари и будисткия Храм на маймуните от III в. пр. Хр. Екскурзия до Бханепа, Патан и Пашупатинат. Патан е древен град, вторият по големина в Непал, в миналото е бил център на будистката наука и култура, известен с къщите с прекрасни дърворезби по вратите и прозорците: площад „Дурбар”, храма Кришна Мандир (17 в.), златния храм Махавихар (12 в.), посветен на Буда и др. Разглеждане на Пашупатинат. Вечеря и нощувка в Катманду.
4 ДЕН
Закуска. Полет Катманду – Похара в 08.05 ч. Пристигане в Похара в 08.40 ч. Разглеждане на долината Похара – разходка с лодка по езерото Phewa Tal, водопадите Дейвис, пещерата Махендра, храма Бинде Басини. Вечеря и нощувка в Похара.
5 ДЕН
Закуска. Предстои Ви изумителен и впечатляващ като гледки 35-минутен полет до Джомсом – център на Хималайската област Мустанг. Мустанг е административна област (джола) в зона Дхавалагири, Непал. Той е носледник на бившето независимо кралство Кралство Мустанг (или Кралство Ло). Населението му е около 9 000 жители, а площта – около 1 200 кв. км. Полетът минава над долината Кали Гандаки – най-дълбоката в света, с извисяващите се заснежени върхове Даулагири и Анапурна. Надолу се разкриват чудни гледки с водопади, каньони и терасовидни полета. След пристигането в Джомсом – трасфер до хотел и настаняване. Джомсом е живописно тибетско селище, разположено във високите планини на 2 800 метра надморска височина. Обяд. След разходка в Джомсом предлагаме, по желание, трекинг до селището Марфа. Марфа е разположено във ветровитата долина Кали Гандаки, известно с отглежданите там ябълки. Селището е разположено на 7,5 километра от Джомсом, на около 2 часа път по лека пътека и лежи на 2 665 метра надморска височина. Жителите на това голямо селище са от етническата група такали, а сградите са в характерната архитектура за долината Так Кола с плоски покриви и тесни павирани улички и алеи. Малкото количество валежи в района прави плоските покриви практични, тъй като на тях сушат жито и зеленчуци. Марфа е будистко селище и има голям манастир и няколко по-малки. Наблизо има тибетски бежански лагер. След обиколката и разглеждането на Марфа – връщане в Джомсом. Вечеря и нощувка в Джомсом (семпло настаняване).
<6 ДЕН
Закуска. Днес Ви предстои екскурзия с джипове до храма Муктинат – около 2 часа в едната посока, следвана от кратка разходка. Известният храм Муктинат е поклонническо място и за будисти, и за хиндуисти. Намира се на 48 км. североизточно от Джомсом на височина 3 749 м. Ще срещнете тибетски търговци и садху (отшелници мистици) от Южна Индия. Наблизо има горичката с малки храмове, сред които будистка гомпа и вишнуитски храм Дживала Маю. Близо до стария храм има извор и находище на естествен газ, откъдето идва известния вечен пламък на Муктинат. Тази комбинация от земя-вода-огън е причина за голямото религиозно значение на Муктинат. Храмът е посветен на бог Вишну. Зад храма има 108 чучура, излети във формата на крава, от които тече светена вода. Тук много поклонници се къпят със студена вода. Обяд. Вечеря и нощувка в Джомсом (семпло настаняване).
7 ДЕН
Закуска. Отпътуваме към Читуан – най-богатият и известен Национален парк в Непал с над 460 вида птици и други диви животни, сред които носорози и редкият вид кралски бенгалски тигър. В парка живеят още мечки, сърни, леопарди, редки и красиви птици и екзотична растителност. Вечеря и нощувка в района на Читуан.
8 ДЕН
Закуска. Посещение на Националния парк „Читуан”. Този ден имате възможност да се насладите на вълнуващи приключения, организирани от Националния парк „Читуан”, като напр. разходка в джунглата на гърба на слон с водач; разходка с кану по река Нараяни и посещение на ферма за крокодили. Обяд, вечеря и нощувка в района на Читуан.
9 ДЕН
Закуска. Отпътуваме към Нагаркот. По път разглеждаме историческия град Бхактапур – Златната врата, пагодата Nyatpola. Привечер пристигаме в Нагаркот – една от най-популярните панорамни площадки в Непал, разположен на 2 175 метра над морското равнище и близо до Катманду. Нагаркот предлага обширни панорамни гледки към Джаулагири на запад и Канченюга на изток. Може да се видят повече от пет от най-високите върхове – Лхотце (8 516 м), Шо Оу (8 201 м), Макалу (8 463 м) и Манаслу (8 163 м), дори и Еверест (8 848 м). Възможност при хубаво време да се насладите на удивителната гледка по залез. Вечеря и нощувка в района на Нагаркот.
10 ДЕН
Закуска. Възможност при хубаво време да посрещнете слънцето с поглед към осемхилядниците. Пътуване към Катманду. Трансфер до летището и полет Катманду – Паро в 08.55 ч. Пристигане в Паро, Бутан в 10.25 ч. Обяд. Пътуване към Тимпу – около 1,5 часа. Вечеря и нощувка в Тимпу.
11 ДЕН
Закуска. Разглеждане на Тимпу – Националната библиотека, в която се пази колекция с безценни будистки ръкописи и няколко английски книги; Музея на фолклора и културното наследство, който представя ежедневния живот на типичните бутански селяни през Средновековието и техните инструменти на труда, и Кралската мемориална ступа, построена в името на световния мир. Посещение на традиционна фабрика за ръчно направени изделия от хартия и на рисувателното училище, където се пазят традиционни рисунки, скулптори и дърворезби. Разглеждане на великолепния манастир Ташичодзонг. Обяд. Пътуване към Паро. Вечеря и нощувка в Паро.
12 ДЕН
Закуска. Туристическата обиколка на Паро започва от Националния музей, който се намира в Ta Dzong – някогашната водна кула. В музея има голямо разнообразие от колекции, от изящни изкуства, предмети на народните занаяти, оръжия и бойни доспехи, изделия от бамбук, препарирани животни, колекция марки, бронзови статуи и изящен храмов олтар. Оттук ще посетим Paro Rinpung Dzong – в превод „крепост върху съкровища”. Построена е по време на управлението на Шабдрунг през 1646 г. Дзонгът, в който се намират Монашеското училище на Паро и Офисът на гражданската администрация, е с богата архитектура. Всяка пролет, в двора на дзонга се провежда известния фестивал Paro Tsechu. Посещение на останките на Drugyel Dzongform, откъдето имате възможност да се насладите на гледката към планината Джумолари. След обяд, по желание – изкачване до манастира „Тигрово гнездо”. Манастирът „Тигрово гнездо” трагично пострадал от пожар в началото на 1998 г. Манастирът, който сега е възстановен, е кацнал на височина 600 м. на отвесна скала над долината и се намира на мястото, където се смята, че легендарният индийски светец Гуру Падмасамбхава долетял от Тибет на гърба на тигър, за да победи 5 демона, които се противопоставили на разпространението на будизма в Бутан. Изкачването е около час и половина до чайна, откъдето можете да изберете или да продължите нагоре до манастира за около 1 час или да си направите снимка на фона на манастира и да се върнете. Обяд (по желание) в чайната с гледка към манастира Тигрово гнездо и долината на Паро. На връщане пътеката се спуска надолу почти през цялото време и до Паро се стига за около 1 час. Вечеря и нощувка в Паро.
13 ДЕН
Закуска. Трансфер до летището. В 11.25 ч. – полет Паро – Делхи. Пристигане в Делхи в 13.20 ч. Трансфер до хотела и настаняване. Нощувка в Делхи.
14 ДЕН
Трансфер до летището. Полет ДелхиМосква в 04.10 ч. Пристигане в Москва в 09.05 ч. Полет МоскваСофия в 10.00 ч. Пристигане в София в 11.45 ч.
ЦЕНА:

Цената 7225 лв за човек в двойна стая.

При нощувка в единична стая - доплащане от 665 лв.

ЦЕНАТА 7225 лв Е ВАЛИДНА ЗА ГРУПА ОТ МИНИМУМ 10 ЧОВЕКА

ПРИ ПО-МАЛКА ГРУПА СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ



Информация за хотелите (или подобни):

Катманду – Hotel “Yak and Yeti” - http://www.yakandyeti.com/home/index.php
Похара – Hotel Temple Trees - http://www.templetreenepal.com/
http://www.hotelnepal.com/hotel.php?name=Machan+Wildlife+Resort
Джомсом – Hotel Trekkers In - http://www.domestictourism.com.np/pkg/jomsom-tour.php
Читуан – Hotel “Machan Wildlife Resort”
Нагаркот – Hotel “Himalaya Club Resort” http://www.acehotelsnepal.com/clubhimalaya/
Тимпу – Hotel Khang Residency http://www.khangresidency.com/
Паро – Hotel Tenzinling Resort http://www.tenzinling.com.bt/
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

- Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на тръгване;
- 3 бр. актуални снимки с паспортен размер.
0052

Тагове

Оферти - Непал |  Оферти - Катманду |  Екскурзии - Непал |  Екскурзии - Катманду |  Екзотична почивка 2024 - Непал |  Екзотична почивка 2024 - Катманду

Избрани оферти