Начало / Екскурзии / Екскурзии - Кардиф

31.03.18! Католически Великден в УЕЛС, самолет от София, БГ група

Номер на оферта

/

214702

Дати & цени

Цената включва

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:

Самолетен билет София - Лондон - София с авиокомпания Bulgaria Air
Регистриран багаж до 23 кг;
Летищни такси - 127 евро (към дата 14.11.2017г.)
Всички трансфери, описани по програма, с частен климатизиран микробус
Климатизиран транспорт по време на целия маршрут в Уелс от - до Лондон;
6 нощувки на база закуска в описаните хотели по програма:
2 нощувки със закуски в Кардиф в хотел Exchange Hotel 4*
1 нощувка със закуска в Тенби в хотел Fourcroft Hotel 3*
1 нощувка със закуска в Абъристуит в хотел Richmond Hotel 4*
2 нощувки със закуски в Ландъндо в хотел Llandudno Bay Hotel 4*
Всички екскурзии и посещения по описаната програма:
Гурме тур в Кардиф;
Посещение на Великденска литургия в Кардиф;
Посещение на замъка Кардиф (едночасова обиколка с включени входни такси и екскурзоводска беседа);
Музеят на открито Св. Фаган (обиколка с включени входни такси и екскурзоводска беседа);
Национален парк Пемброукшир;
Пешеходна туристическа обиколка на рибарското пристанищно градче Тенби;
Посещение на Пемброук Кесъл (включени входни такси и екскурзоводска беседа);
Пешеходна туристическа обиколка на красивото пристанищно градче Абърейрън;
Посещение на замъка Конуи Касъл (едночасова обиколка с включени входни такси и екскурзоводска беседа);
Национален парк Сноудония - изкачване до подножието на връх Сноудон с влакче Snowdon Mountain Railway (3,5 ч пътешествие, билет за влакчето - включен в цената).
Медицинска застраховка за покритие 10 000 евро на ЗАД Армеец за периода на цялото пътуване
Застраховка "Отговорност на туроператора"
Водач, който ще пътува с групата по време на цялата екскурзия и ще превежда на български език - при група от 18 души

Цената не включва

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:

По желание: Великденски обяд с агнешко в местен ресторант
Бакшиши за местните екскурзоводи и шофьори - по Ваша преценка на място
Сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" - виж Важно! в края на офертата
Разходи от личен характер - напитки, телефони и всичко друго, което не е обозначено в "Цената включва"

Програма на пътуването

Екскурзии 2018 - УЕЛС, самолетна екскурзия от София

Дата: 31.03 - 06.04.18

Маршрут:София - Лондон - Кардиф - Пемброукшир - Тенби - Абърейрън - Абъристуит - Портмейрион - Ландудньо - Лондон - София

Продължителност: 7 дни / 6 нощувки

РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 15.01.2018
Цена от: 3087 лв.

ПРОГРАМА:
Елате с нас в Земята на Червения Дракон и Жълтия Нарцис! Земята, дала на Британия легендата за Камелот, Крал Артур и магьосника Мерлин, но също и сър Джордж Еверест....
Земята с най-много замъци на квадратна миля - над 600 средновековни замъка, повече от където и да било по света.
Скалисти брегове, изумрудено зелени национални паркове, могъщи крепости и романтични крайбрежни градчета, заснежени планини... и невероятни гурме шедьоври!

ПЪРВИ ДЕН: 31.03.2018 СОФИЯ - ЛОНДОН - КАРДИФ

Полет София-Лондон Хийтроу с АК Bulgaria Air. Излита в 06:35ч. Каца в 08:05ч. Трансфер до столицата на Уелс - Кардиф. Настаняване в Exchange Hotel за 2 нощувки на база закуска. Запознанството ни с Уелс започва с… гурме сафари, както го наричат тук: посядаме за дегустация в различни заведения на различни места в центъра на Кардиф, за да опитаме 3-степенни менюта в различни битови и исторически заведения. По време на този гурме тур (включен в цената), групата ще опознае старинният център на Кардиф, както и залива, и ще се наслади на шедьоврите на уелската кухня, акцентираща на зайците, сезонните зеленчуци, овчето сирене, хлябът със семена... и определено много на уелската бира /сайдер/. Уелсците се гордеят със своята кулинария и с удоволствие говорят за нея. Ще научите най-различни факти и тайни за местната кулинария, за изискани ястия, поднасяни на уелския принц и за доста по-традиционните народни пъбове. Подбрали сме за Вас заведения с дух и история!!! Разходка с воден бус до залива на Кардиф, за да уважим многобройните кафенета там и да видим какво предлага залива като десерти. Нощувка в Exchange Hotel, разположен в залива, предлагащ не само кулинарни изкушения (вече няма да имате сили), но и многобройни бутици, галерии, магазинчета за традиционни занаяти.

ВТОРИ ДЕН: 01.04.2018 КАРДИФ: ВЕЛИКДЕНСКА ЛИТУРГИЯ - ЗАМЪКА КАРДИФ

Закуска. Посещение на Великденска литургия. Свободно време за обяд. По желание: Великденски обяд с агнешко в местен ресторант /уелсците, както и ние, почитат Великденската трапеза най-вече с агнешко/. Или свободно време за собствено проучване на старинните улички и тайни кътчета в центъра на Кардиф.

Следобед: Посещение на замъка Кардиф (едночасова обиколка с включени входни такси и екскурзоводска беседа). Разположен всред разкошни паркови градини, в самия център на столицата, замъкът е една от емблемите на Уелс и е от ключово историческо значение. Стените на замъка и неговите приказни кули крият 2 000 години история. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН: 02.04.2018 МУЗЕЯТ НА ОТКРИТО СВ. ФАГАН - НАЦ. ПАРК ПЕМБРОУКШИР - ТЕНБИ

Закуска. Този ден е посветен на Музеят на открито Св. Фаган (обиколка с включени входни такси и екскурзоводска беседа), представящ живота, бита, традициите, занаятите и обичаите на Уелс през вековете. Националният Исторически Музей на Уелс, разположен във феодално имение от 16-ти век и заобиколен от 100 акра паркова площ, е един от най-големите музеи на открито в Европа. След като сме надзърнали в уелската история, се отправяме към Национален парк Пемброукшир, известен с романтичните си крайбрежни градчета и секващота дъха крайбрежие. Пешеходна туристическа обиколка на рибарското и пристанищно градче Тенби: средновековни крепостни стени от 13-ти век, Замъка Тенби, Имението на Тюдорите, Галерията на изкуствата... и още много, много интересни кътчета и уютни кафенета, скрити в тесните калдъръмени вити улички на Тенби. Настаняване в Fourcroft Hotel за 1 нощувка на база закуска.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: 03.04.2018 ТЕНБИ - ЗАМЪКЪТ ПЕМБРОУК - АБЪРЕЙРЪН - АБЪРИСТУИТ

Закуска. Денят ни започва с посещение на Пемброук Кесъл, родното място на Крал Хенри 7-ми (включени входни такси и екскурзоводска беседа). Тази величествена крепост, идилично разположена на бреговете на реката, играела ключова роля в британската история. След приключване на тура и екскурзоводската беседа, свободно време за разходки и снимки в замъка - шедьовър на уелската архитектура. Продължаваме по крайбрежието на Среден Уелс. Спираме за обяд и разходка в красивото пристанищно градче Абърейрън, предлагащо секващи дъха гледки към залива Кардигън. Настаняване в Абъристуит в Richmond Hotel за 1 нощувка на база закуска. В свободното ни време привечер можем да вземем влакчето Aberystwyth Cliff Railway, за да се насладим на изумителните гледки към града, а също и да надникнем през най-голямата в света камера обскура, предлагаща ни птичи поглед към 1000 кв. мили земя и море. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН: 04.04.2018 АБЪРИСТУИТ - ЗАМЪКА КОНУИ КАСЪЛ - ЛАНДУДНЬО

Закуска. Днес ще пътуваме през втория национален парк, който ще видите по време на нашето уелско пътешествие - Национален Парк Сноудония. Пътуваме през планински склонове към живописното курортно градче Портмейрион. Пешеходна туристическа обиколка: ще се насладим на фантастичните му градини (датиращи от 18-ти век), ще научим историята му и ще отморим следобеда в някое от уютните му кафенета или арт магазинчета. За киноманиаците - тук е сниман филмът "Затворникът". Продължаваме в посока север. Посещение на замъка Конуи Касъл (едночасова обиколка с включени входни такси и екскурзоводска беседа). Конуи Касъл е невероятно място, в което човек би се изгубил с удоволствие. Средновековните стени са почти непокътнати, над тях се извисяват 21 крепостни кули, в града-крепост се влиза през 3 автентични порти. Крепостта е не само една от най-могъщите, но и една от най-модерните през Средновековието. В почти всяка от бойните кули има средновековна... тоалетна. Отправяме се директно към една от кулите, от която се открива секваща дъха гледка към крепостния град. След приключване на тура и екскурзоводската беседа, свободно време за разходки и снимки. Тази нощ ще преспим във викторианското градче Ландудньо. Настаняване в LLandudno Bay Hotel за 2 нощувки база закуска.

ШЕСТИ ДЕН: 05.04.2018 НАЦИОНАЛЕН ПАРК СНОУДОНИЯ

Закуска. Отправяме се на пътешествие в магичния Национален Парк Сноудония. Планината Сноудон е най-високата в Британия и Уелс. Качваме се до подножието на връх Сноудон със зъбчата железница Snowdon Mountain Railway (3,5 ч пътешествие, билет за влакчето - включен в цената). Под нас се разкриват наистина приказни гледки. Продължаваме към град Кернарфън. Посещение на замъка Кернарфън (ЮНЕСКО), построен от Крал Едуард Първи (едночасова обиколка с включени входни такси и екскурзоводска беседа). След приключване на тура и екскурзоводската беседа в замъка, свободно време за разходки и снимки в градчето. Следва тур с дегустация и вечеря за сбогом в местна винарна. Дегустацията включва всички продукти на винарната - много сайдер, вино и... ябълков сок (включена в цената). Нощувка.

СЕДМИ ДЕН: 06.04.2018 ЛОНДОН - СОФИЯ

Закуска. Свободно време за разходки в Ландудньо. Вземаме си сбогом с Уелс и ни предстои трансфер до Лондон. Полет Лондон Хийтроу - София с АК Bulgaria Air. Излита в 17:35ч. Каца в София в 22:45ч.

ПАКЕТНА ЦЕНА:
ЦЕНИ ПО РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 15.01.2018:
Възрастен в двойна стая - 3087 лв.
Възрастен в единична стая - 3577 лв.

СТАНДАРТНИ ЦЕНИ:
Възрастен в двойна стая - 3324
Възрастен в единична стая - 3714

ПАКЕТНАТА ЦЕНА Е ВАЛИДНА ПРИ ГРУПА OT МИНИМУМ 18 ДУШИ

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

Лична карта или международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на приключване на пътуването
За деца под 18г., пътуващи без родител/и - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.
УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:

Аванс в размер на 800 евро / 1568 лева на човек, копия на паспортите на всички пътуващи, сключване на договор;
Пълно плащане до 31 март 2018 г.
АНУЛАЦИОННИ УСЛОВИЯ:

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прекрати едностранно договора, като заплати на ТУРОПЕРАТОРА следните неустойки:

При анулация до 03.01.2018г - без неустойка.
При анулация от 04.01.2018г до 28.02.2018г. - неустойка в размер на 50% от общата цена на пътуването.
При анулация след 28.02.2018г или неявяване за полет - неустойка 100% от общата цена на пътуването.
В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка. В този случай ПОТРЕБИТЕЛЯТ не може да има претенции за връщане на част от стойността на заявените, но неизползвани услуги.
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетен билет и не по-късно от 28.02.2018г.
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Цените са платими в лева, в брой или по банков път.
ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото на промяна на указаните хотели с други от същата или по-висока категория. Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория, не се счита за значителна промяна на програмата и не е предпоставка за отказване на пътуване от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ.
Минимален брой записани, необходим за осъществяване на пътуването - 18 души
Краен срок за уведомяване клиентите относно набран минимален брой за група: 28.02.2018г.
При пътуване на семейство с деца под 12г. - децата ползват намаление от цената на хотелското настаняване. Намалението подлежи на доуточнение.
Какво да вземем: Стабилни затворени обувки, топли дрехи, яке, полар или пуловер.
Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за български граждани за пътуване по програмата
Валута: 1 GBP = 1.131 EUR (към 29.11.2017)
Часово време: България - 12:00ч., Уелс - 10:00ч.
0031

Тагове

Оферти - Великобритания |  Оферти - Кардиф |  Екскурзии - Великобритания |  Екскурзии - Кардиф |  Великден 2024 - Великобритания |  Великден 2024 - Кардиф

Избрани оферти