Начало / Екскурзии / Екскурзии - Кладово

3 МАРТ в КЛАДОВО, Сърбия - на брега на ДУНАВА

Номер на оферта

/

185998

Дати & цени

Цената включва

2 нощувки в хотел Djerdap 3*, Кладово;

2 закуски (блок маса)

1 стандартна вечеря (блок маса) в ресторанта на хотела;

1 празнична вечеря (блок маса) с жива музика в ресторанта на хотела;

Транспорт с туристически автобус 3*/минибар, климатик, DVD/;

Медицинска застраховка с асистънс с покритие 5000 евро в ЗАД Армеец;

Екскурзоводски услуги;

Водач по време на пътуването от фирмата организатор.

Цената не включва

Входни такси и билети за туристическите обекти по програмата;

Разходи от личен характер;

Екскурзия до хидроелектроцентралата Джердап I и Турну Северин – 10 евро (организира се при група от 30 желаещи);;

Доплащане към медицинската застраховка за туристи на възраст от 65 до 70г. - 2 лева; от 71 до 75г. – 4 лева; от 76 до 80г. – 7 лева. Туристи над 80г. не могат да бъдат застраховани.

Програма на пътуването

Продължителност: 3 дни / 2 нощувки
Включен пансион: 2 закуски, 1 празнична вечеря с жива музика, 1 стандартна вечеря.
Храненията са на шведска маса.
Хотел по програмата: DJERDAP 3*

1 ДЕН - /СОФИЯ - НЕГОТИН – КЛАДОВО /
Отпътуване в 07:30ч. от паркинга на стадион Васил Левски, гр. София. Пътуване по маршрут СофияВидин -Неготин – Кладово с кратки почивки за освежаване. Пристигане в Кладово. Града се намира на 250 км от Белград, в близост са разположени многобройни културни и исторически паметници - останки от моста на Траян и римското укрепление Диана, крепостта Фетислам . Настаняване в хотел Djerdap 3*. Хотелът се намира на самия бряг на река Дунав, в центъра на Кладово. Всички стаи са с изглед към Дунав и към отсрещна Румъния. Празнична вечеря с жива музика. Нощувка.

2 ДЕН – /КЛАДОВО –ДЖЕРДАП I* - ТУРНУ СЕВЕРИН* - КЛАДОВО/
Закуска. Свободно време или по желание екскурзия до хидроелектроцентралата Джердап I и Турну Северин, Румъния (не забравяйте да носите лична карта със себе си). Разглеждане на Турно Северин и неговите забележителности. Селището на мястото на днешния град е съществувало през времето на римския император Домициан и се счита за най-старото римско селище на територията на днешна Румъния. Градът е основан от унгарския крал Ласло I и се намира срещу Кладово на Дунав. Насред града се издига кула, а до нея - стари казарми и затвор. Кулата е част от крепост, строена през XIII век. Тази кула дава средновековното име на града - Турну Северин. От римската Дробета са открити основи на сгради, терми и др. Връщане в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

3 ДЕН –/КЛАДОВО – ВИДИН – БАБА ВИДА - СОФИЯ/
Закуска. Отпътуване от Кладово за Видин. Посещение на крепостта Бабини-Видини кули. Считана е за единствената изцяло запазена средновековна крепост в България. Разположена е на големия завой на река Дунав при града. Крепостта е служела за защита на град Видин през почти цялото Средновековие, силно е разширена и укрепена по времето на цар Иван Срацимир. Голяма част от сградите, построени по това време, са останали неразрушени. В дешния си вид крепостта се състои от две основни стени и четири кули. (входна такса 5 лв. – включва билет и доплащане за местен екскурзовод). Продължаване по маршрута за София. Пристигане късно вечерта.

Тагове

Оферти - Сърбия |  Оферти - Кладово |  Екскурзии - Сърбия |  Екскурзии - Кладово |  3 Март 2024 - Сърбия |  3 Март 2024 - Кладово

Избрани оферти