Начало / Екскурзии / Екскурзии - Констанца

3-ти март в Румъния-Констанца,Браила и Галац

Номер на оферта

/

217807

Дати & цени

Цената включва

В цената са включени:
транспортни разходи с автобус 3 *
2 нощувки със закуска 1 в Констанца х-л „Arion” и 1 в Браила х-л „Orient”
разходка до Галац
екскурзовоско обслужване по маршрута
здравна застраховка с асистънс 2000 евро покритие за туристи до 65г.

Цената не включва

Допьлнително се заплащат:
входните такси на посещаваните обекти
здравна застраховка за туристи над 65г-3лв. , над70г.-6лв. над 75г.-8 лв.

Програма на пътуването

1 ден 3.03.2018
Отпътуване от гр. София рано сутринта с луксозен автобус.Преминаване нa българо – румънската граница и навлизане в територията на Р. Румънния .
Пристигане в Кюстенджа към обяд и настаняване в хотела.
Разположен в региона Добруджа, на брега на Черно море Кюстенджа(Констанца) е най-старият обитаван град в Румъния и най-голямото румънско пристанище. Селището е основано в началото на 6в.пр.н.е. при Великата гръцка колонизация от преселници от Милет под името Томи.При управлението на император Диоклециан, става център на провинция Малка Скития ,а Константин Велики нарича града Констанциа в чест на своята сестра.Туристическа обиколка с разглеждане на площад“Овид“ със статуята на римския поет Публиус Овидус; римските мозайки-комплекс на 3 нива; Генуезкия фар; катедралата „Св. Петър и Павел“ джамията“ Махмуди“; казиното -най известната забележителност на града. По желание посещение на Аквариума с над 100 вида черноморски риби.Свободно време за разходка по крайбражния булевард „Мамая“.Нощувка .


2 ден 4.03.2018
Закуска .Посещение на АЕЦ Черна вода-първата атомна електроцентрала в Румъния.Първият реактор е построен съвместно от канадската фирма ATOMIG ENERGY и италианската ANSALDO и е пуснат в експлоатация на 02.12.1996 год.Той е конструиран по технологията CANDU и е с мощност 620 Мвт. Отпътуване за Браила-старо селище разположено на р.Дунав. По време на Османското владичество градът е известен с името Ибраил.Своя разцвет преживява в нач. на 20 в. като неговото пристанище е важен пункт за внос и износ на стоки от Румъния.Обсаждан няколко пъти и освободен от турците от Михай Витязул.По силата на Одринския мирен договор от 1829г. Браила става част от Влашко,но до голяма степен историята на този град е свързана с България.Преди повече от век, именно на този дунавски бряг са слезли стотици български емигранти -търговци,градинари,хъшове.Всеки българин,който не е можел да „диша” в поробената ни Родина е идвал тук в „спасителната земя”.Може да се каже ,че в голяма степен този град е бил създаден от българи и благодарение на нашите сънародници в края на 19в. е изживял икономически и културен подем.Това кътче румънска земя все още пази спомена за Браилските бунтове и техния организатор Г. С. Раковски“, за Ботев написал върху грубата маса на една браилска кръчма”На прощаване”.По тези улици е пристъпвал и младият Вазов, живял няколко месеца с хъшовете в кръчмата на Странджата.
Посещение на музея и Българската църква.Историческа беседа. Настаняване в хотела. Разходка до Галац-малък град разположен в историческата област Молдова, близо до точката в която се събират границите на Румъния,Молдова и Украйна. Завръщане в Браила. Нощувка

3 ден 5.03.2018
Закуска. Отпътуване за България през столицата на Румъния Букурещ. По желание кратък престой в центъра на града.Пристигане в София вечерта.

Тагове

Оферти - Румъния |  Оферти - Констанца |  Екскурзии - Румъния |  Екскурзии - Констанца |  3 Март 2024 - Румъния |  3 Март 2024 - Констанца

Избрани оферти