Начало / Екскурзии / Екскурзии - Луковска баня

3-ти март в Сърбия, Луковска баня, спа-хотел "Копаоник" 3*

Номер на оферта

/

228242

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:
2 нощувки със закуски в стаи с две или три легла (ТВ, мини бар, баните са с минерална вода от горещите извори във всички стаи, хавлии, сешоари) в спа- хотел “Kopaonik”3* http://www.lukovskabanja.com/;
2 обяда и 2 вечери на сервиране /сет меню/с включена минерална вода;
Безплатно неограничено ползване на вътрешен и външен басейн с гореща минерална вода.
Целодневно използване на съоръженията в СПА-центъра – сауна, тепидариум, солена стая.

Цената не включва:
Транспорт с лицензиран туристически автобус – 45 лева на турист при група от минимум 18 туриста. При по-малка бройка желаещи може да се договори цена на запитване;
Медицинска застраховка с Асистанс с 2000 евро покритие 3 лева–по желание може да се направи в агенцията, за лица над 64 год. премията е двойна – 6 лева;
Посещение на „Дяволският град“ /при подходящи метеорологични условия и минимум 18 желаещи туристи, само за автобусен вариант включена в цената/;
Туристическа програма в град Ниш – само за автобусен вариант включена в цената;
Входна такса за Дяволският град /около 350 динара/;
Алкохолни и безалкохолни напитки по време на обедите и вечерите;

Програма на пътуването

LAST MINUTE оферта за ограничен брой места 185 лева на човек в двойна стая!

Ако сте привърженици на кристално чист въздух, красива природа и горещи минерални извори, то Луковска баня е Вашето място да се постоплите след зимния период. В хотел "Копаоник", построен в алпийски стил ще намерите добра храна, чудесен нов СПА център с много възможности за процедури на доста прилични цени. Басейните външен и вътрешен, както и хотелската част са захранени от горещ минерален извор - най-топлият в Сърбия - с температура при извора 69 градуса. Истинска атракция е да се потопите в топлата вода, докато гледате все още заснежениете склонове на планината по върховете около Вас. Домакините са отзивчиви и приятни хора, а мястотo наистина си заслужава.

Дата: 02/03/2019 - 04/03/2019

1-ви ден /02.03.2019/: Отпътуване от стадион "В.Левски” в 06:30 часа по маршрут София-Калотина-Пирот-Ниш-Луковска баня /около 265 км/. По път кратка спирка за посещение на Суковски манастир- Суковският манастир се намира на десния бряг на река Ерма, край едноименното село Суково - на 18 километра източно от град Пирот. Датата на изграждането на манастира и ктиторите му не са известни. Манастирският храм, посветен на Успение Богородично, е построен в периода 1857-1859 година. Според предание Сали бей от Пирот става ктитор на манастира, като издига новата църква върху основите на стара, в знак на благодарност за оздравяването на сина си Емин. Църквата е изписана и завършена окончателно през 1869 г. от Васил Попхристов от Самоков, за което говори надпис в храма, оставен в свидетелство на това. Пристигане в Луковска баня около обяд. Луково е село в източните склонове на планината Копаоник, в община Куршумлия, в южната част на Сърбия. Близо до селото е изграден модерен комплекс с минерални бани Луковска баня. "Луковска Баня" се намира в южната част на Сърбия, на източните падини на планината Копаоник. Въпреки че се намира на 681м надморска височина, което я прави най-високата баня в Сърбия, тя е обкръжена от върхове с над 1000 метра, така че има приятен умерен климат. Луковска Баня е характерна с изобилието на извори с минерална вода, с девствената природа на гористата планина Копаоник и кристално чист въздух. По броя на изворите с минерална вода с различен състав и температура и тяхното изобилие (повече от 100 л/с) тя спада към най-богатите в страната. Курорта разполага с два хотела "Копаоник", към който функционира модерен СПА център и "Йелак" , с настаняване в удобни стаи, съвременни медицински процедури, басейни с термална вода, гореща вода. Своето пребиваване можете да прекарате активно, разхождайки се по уредените алеи които минават през прекрасна природа, да се занимавате със спорт на терените и в спортните зали, да отидете на излет, или просто да се насладите на природата. Настаняване в хотел „Копаоник“ 3*. Обяд в ресторанта на хотела . Свободно време за релакс в СПА центъра – безплатно ползване на открит и закрит басейни с минерална вода. За гостите заплатили СПА пакет ползване на СПА центъра на хотела - сауна, джакузи, солена стая, парна баня и тепидариум. Вечеря в хотела. Нощувка.

2–ри ден /03.03.2019/: Закуска. Свободен ден за почивка и релакс в новия СПА центъра на хотел „Копаоник“ с много екстри. Външният басейн на хотела е с гореща минерална вода и може също да се използва целогодишно. Препоръчваме масажите в хотела, които се изпълняват от опитни рехабилитатори и са на приемливи цени. Разходка из красивите околности на Луковска баня - параклиса „Св.Георги”, Климаториума - горещите извори в парка при река Топлица с различна по състав и температура минерлна вода, водопада и други. Обяд в ресторанта на хотела. Свободно време за СПА процедури и почивка, ползване на спортните съоръжения. Вечеря. Нощувка.

3-ти ден /04.03.2019/: Закуска.Освобождаване на стаите до 10:00 часа. Посещение на „Дяволският град“ – природен феномен на около 65 км от Луковска баня. Обиколката на местността е около 1-1,30 минути на около 2 километра от околността. Провежда се само при подходящи метеорологични условия, сухо време и минимум 20 желаещи туристи. Отпътуване за България. По пътя – посещение на град Ниш, разположен на река Нишава и считан до 1878 за български град. Кратка обиколка в града: Площада на Освобождението, Крепостта от 18 век, на мястото на която се е намирало първото римско укрепление, Нишкия университет, Казанджийското сокаче и други. Свободно време за разходка из центъра на града. Пристигане в София късно вечерта.

Хотел Копаоник 3* е построен през 2000 година, като първия модерен обект за настаняване с 50 стаи. Хотелът е реновиран през 2014 година, когато е построено и ново крило с 13 стаи и 4 апартамента и външен басейн с топла минерална вода. В приземието на хотела се намира медицинския блок,модерен Wellness център построен 2014 година и топлата връзка с вътрешния басейн с термална вода. В рамките на хотела се намират Кафе-бара и фитнес-зала.Удобните стаи с две и три легла са мебелирани с отделни легла или спални. Всички стаи са с баня, кабелна телевизия, телефон, балкон (освен мансардния етаж).Външния басейн на хотел е захранен с гореща вода от извора и може да се използва целогодишно, включително и при зимни условия, което го прави особено атрактивен.
Wellness центърът в Луковска Баня представлява комплекс, в който по естествен начин се повишава общото здравословно състояние на духа и тялото. Всичките благотворни свойства на водата, парата и топлината са в служба на отпускането и освобождаване от ежедневния стрес.В приятната обстановка на Wellness центъра са на разположение:
Солената стая (Халотерапия) - помещение направено от каменна сол, което има лековит микроклимат подобен на природните солени пещери. Въздухът е наситен с най-финни солени честици с многобройни микроелементи, които влияят положително върху човешкия организъм, така че се препоръчва не само на лицата със здравословни проблеми, а и на лица и спортисти с цел релаксация.
Тепидариум – е помещение с пейки които са загряти от 37°C до 39°C, съответно приблизително до температурата на човешкото тяло. Лежейки на пейките мускулите се отпускат, както и цялата нервна система. Тепидариумът се препоръчва като подготовка преди да влезете в парната баня.
Тропически дъжд - или душ с насочена водна струя върху определени части на тялото под определен натиск. Той действа положително при главоболие и мигрени, при напрежение в раменете и врата, при лека депресия и световъртеж.
Парна баня - или хамам представлява процедура в горещо затворено помещение с пара, която предизвиква изпотяване и освобождаване от токсините. Правилното ? използване продължава от 10 до 20 минути, след което следва душ с прохладна до студена вода.
Сауна - В сауната се използват много високи температури, с цел да се отпуснат мускулите и да се предизвика силното изпотяване и изхвърляне на токсините. Пребиваването в сауната стимулира естествените процеси на изцеление на организма и намаляването на болките в ставите и мускулите.
Джакузи ваната - хидромасажът е най-полезния вид масаж, тъй като водата поема ролята на "масажист", комбинирайки топлина и натиск. Натискът, с които водните струи третират определени части на тялото са синхронизирани така, че да предоставят максимален ефект при отпускането.

Тагове

Оферти - Сърбия |  Оферти - Луковска баня |  Екскурзии - Сърбия |  Екскурзии - Луковска баня |  3 Март 2024 - Сърбия |  3 Март 2024 - Луковска баня

Избрани оферти