Начало / Екскурзии / Екскурзии - Венеция

55+ и приятели: Венеция през Хърватска - 5 полупансиона, автобус

Номер на оферта

/

201986

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:

- 5 нощувки: три в Лидо ди Йезоло, една в Загреб и една в района на Опатия;
- 5 вечери;
- Туристическа програма в Загреб, Венеция и Триест;
- Транспорт с комфортен автобус;
- Екскурзоводско обслужване.

Цената не включва

Цената не включва:

- Доплащане за настаняване в единична стая – 75 евро / 147 лв.;
- Медицинска застраховка към „Булстрад Живот“ за 6 дена с покритие 5000 евро за лица на възраст до 65 г. – 7 лв, за лица на възраст от 65 г. до 70 г. – 11 лв, за лица на възраст от 70 г. до 75 г. – 14 лв, за лица на възраст от 75 г. до 80 г. – 21 лв;
- Кораб Пунта Сабиони – Венеция и обратно – 20 евро (плаща на място);
- Pазходка с гондола по Канале Гранде - 20 евро(плаща на място);
- Екскурзия до Падуа и Верона при минимум 25 туриста – 20 евро;
- Входни такси за посещаваните туристически обекти;
- По желание застраховка „Отмяна на пътуване“.

Програма на пътуването

Екскурзии
55+ и приятели: Венеция през Хърватска - 5 полупансиона - автобусна екскурзия от София, Варна, Бургас, Сливен, Стара Загора, Пловдив


6 дни / 5 нощувки
Транспорт: автобус
Дати: 20.09; 11.10.17
Цена: 569 BGN

Отстъпка за ранни резервации до 31.01.2017 - 6 %.

Загреб, Лидо ди Йезоло, Риека/Цриквеница

Туристическа програма:

1 Ден
СофияЗагреб
Отпътуване от София за Загреб в 08:00 ч. от Национален стадион „Васил Левски” и в 08:30 ч. от автогара „Сердика” (с предварителна заявка). Транзитно преминаване през Сърбия. Настаняване в хотел. Вечеря и нощувка в Загреб.
2 Ден
ЗагребЛидо ди Йезоло
Закуска. Кратка туристическа програма в Загреб – аристократичният градски център с централния площад „Бан Йосип Йелачич”, Горни град с неоготическата катедрала и Двореца на архиепископа, хълма Градец с енорийската църква „Свети Марко”, Парламента, сградите на правителството и президента. Отпътуване за Италия. Вечеря и нощувка в Лидо ди Йезоло.
3 Ден
Венеция
Закуска. Туристическа програма във Венеция – площад „Сан Марко” и едноименната базилика (2 евро), построена, за да съхрани мощите на светеца; Двореца на Дожите, откъдето е управлявана Венецианската република повече от 1000 години; Камбанарията (8 евро), Часовниковата кула, моста Риалто и Канале Гранде, моста на Академията и втората по значение базилика в града „Сан Стефано”. Възможност да обядвате в кокетните малки ресторантчета около площад „Сан Стефано” – опитайте чаша Просеко с вкусната венецианска кухня и завършете удоволствието с оригинално Тирамису. След обяд можете да се потопите сред невероятната красота на Венецианската живописна школа в Галерия Академия. Вечеря и нощувка в Лидо ди Йезоло.
4 Ден
Лидо ди ЙезолоПадуаВерона
Закуска. Свободно време в Лидо ди Йезоло или по желание екскурзия до Падуа и Верона (20 евро). Падуа е живописно градче с гъста мрежа от аркадни улички и много мостове, пресичащи различни разклонения на р. Бакилионе. Ще имате възможност да видите основните забележителности на града: параклисът „Скровени“ (Cappella degli Scrovegni), в който се помещават фрески, изобразяващи живота на Дева Мария, които са завършени през 1305 г. от Джото; Palazzo della Ragione, притежаващ най–големия в Европа покрив, който не е укрепен с колони; най–известната падуанска църква базиликата Свети Антонио от Падуа (Basilica di Sant"Antonio da Padova), където се намират мощите на Св. Антонио; конната статуя на венецианския генерал Гатамелата, която е изработена от Донатело. Следобедът ще бъде посветен на гр. Верона, известен с историята за Ромео и Жулиета. Там ще видите: балконът и къщата на Жулиета (6 евро), в чийто двор има бронзова статуя на Жулиета. Традицията повелява всеки посетител да потърка ръката си в дясната гърда на Жулиета, за да е щастлив в любовта. Ще видите също Амфитеатър „Арена ди Верона“ (10 евро) – най-запазената антична постройка във Верона; площад „Ербе“ – раят за шопинг маниаците, който в миналото е бил Римски форум; Кметството и Търговския дом. Вечерта връщане в Лидо ди Йезоло. Вечеря и нощувка в хотела.
5 Ден РвсЛЛидо ди ЙезолоТриестХърватска ривиера
Закуска. Отпътуване за Триест – с многовековната си и разнолика история, Триест се слави като град с легендарен произход, богато културно наследство и толерантност между различните народи, които живеят на територията му. Пешеходна разходка и свободно време на прощад Унита Д’Италия. Посещение на двореца Castello di Miramare (8 евро) с уникалните си градини, където са живели херцог Максимилиян и съпругата му Шарлота. Отпътуване за Хърватската ривиера, посещавана от Хабсбургите и от европейските благородници, от писатели и поети, художници и музиканти, открили вдъхновението си в красивите крайбрежни пейзажи, разкриващи гледки към островите и елегантните вили, към каменния бряг и зелените хълмове. Вечеря и нощувка в района на Опатия.
6 Ден
Риека/Цриквеница – София
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.
Цена: 569 лв

Дати: 13.04*; 27.04*; 04.05*; 24.05*; 20.09*; 11.10.17

За датите, отбелязани със звездичка е осигурено тръгване от:
Варна в 00:30 ч.(60 лв); Бургас в 02:30 ч.(50 лв); Сливен в 04:00 ч.(45 лв); Стара Загора в 05:00 ч. (40 лв) и Пловдив в 06:00 ч.(30 лв)
*При запитване може да се ползва и еднопосочен трансфер!

Входни такси за посещаваните туристически обекти:

*Комбиниран билет за Двореца на Доджите, музея „Корер“ и Сансовиновата библиотека – 19 евро;
*Базиликата „Сан Марко“ – 2 евро;
*Камбанарията във Венеция - 8 евро;
*Pазходка с гондола по Канале Гранде - 20 евро (може да се заплати на място);
*Галерия Академия – 7 евро;
*Арена ди Верона – 10 евро;
*Къщата на Жулиета – 6 евро;
*Двореца Castello di Miramare в Триест – 8 евро;
** Посочените входни такси са ориентировъчни и имат информативен характер.
0002

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Венеция |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Венеция |  Златна възраст - 55 + - Италия |  Златна възраст - 55 + - Венеция

Избрани оферти