Начало / Екскурзии / Екскурзии - Дъблин

5 ДНИ В ИРЛАНДИЯ - САМОЛЕТ /ДИРЕКТНИ ПОЛЕТИ/

Номер на оферта

/

175783

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет с включени летищни такси София-Дъблин-София, директни полети на Раян Ер

Багаж: включен 1 брой малък ръчен салонен багаж с размери 35/20/20 см и 1 брой голям салонен багаж с размери 55/40/20 см до 10 кг.

4 нощувки със закуски в хотели 3*** или 4****

Водач - екскурзовод на български език от агенцията: при група от минимум 18 човека

Цената не включва

Мед. застраховка с покритие 10 000 Е на ЗК „Уника” за лица до 65 г.: 12 лв
/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/

Мед. застраховка с покритие 5 000 Е на ЗК „Уника” за лица от 65 г. до 69 г.: 18 лв
/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/

Мед. застраховка с покритие 4 000 Е на ЗК „Уника” за лица над 69 г.: 24 лв
/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/

Такси за багаж в самолетите:
1 брой чекиран багаж до 20 кг: 137 лв в двете посоки
1 брой чекиран багаж до 15 кг: 98 лв в двете посоки
/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/

Трансфери летище – хотел -летище: Стойността зависи от избрания хотел и тип трансфер.

Застраховка “отмяна на пътуване” - тази застраховка покрива рискове в случай на отказ за пътуване от страна на туриста при доказано заболяване или отмяна на пътуването поради неблагоприятни метеорологични условия и други форсможарни обстоятелства.

Програма на пътуването

Няма изискване за минимален брой участници!!!


Дати на отпътуване:

17.01.2017 - 21.01.2017

24.01.2017 - 28.01.2017

31.01.2017 - 04.02.2017

28.02.2017 - 04.03.2017


Ирландия - мистична земя на зелени, чисти, недокоснати простори, страната на четиридесетте нюанса на зеления цвят, е подходяща за посещение по всяко време на годината. Тук няма зима в смисъла на европейската представа за този сезон. Дори в най-студените дни температурата рядко пада до нула. Почувствайте духа на древната келтска земя, където са живи традициите, обичаите, езикът, а фантастичната природна красота, божествено благословена, превръща поетите в светци.


1 ден, вторник – полет до Дъблин

Полет от София до Дъблин в 13.35 ч. от Терминал 1 с Раян Ер. Пристигане в 15.25 ч. местно време, /полетът е около 3 часа и 50 минути/. Трансфер до хотела в Дъблин. Нощувка.

2 ден, сряда – Дъблин, традиционна ирландска вечеря в пъб /жива музика, степ танци/

Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане: пешеходен тур в центъра на Дъблин с разглеждане на основните забележителности и посещение на Университета Тринити Колидж, най-старият ирландски университет, основан в 1592 г. и неговата старинна библиотека, съхраняваща безценни илюстрирани ръкописи като евангелието Келската книга. Продължаваме с Георгианския Дъблин – площадите Мериън и Фицуилям, стауята на Оскар Уайлд, паркът Свети Стивън, Катедралата Свети Патрик, разходка по моста О’Конъл, единствения в Европа мост, чиято широчина е по-голяма от дължината /обиколката е около 4 часа/. В свободното време: възможност за разглеждане на ирландската столица на амфибия, възможност за посещение на пивоварната Гинес. По желание /в една от вечерите, когато е възможна резервация/: традиционна ирландска вечеря в пъб с жива музика, песни и степ-танци. Нощувка.

3 ден, четвъртък – Белфаст, Великанската пътека и посещение на дестилерията Бушмилз, уиски тур

Закуска. 08.30 ч. по желание и срещу допълнително заплащане: еднодневна екскурзия до Северна Ирландия, по време на която ще видите прочутата Великанска пътека – най-посещавания от туристи природен феномен в Северна Ирландия. Това е резерват на морския бряг, състои се от повече от 40 000 базалтови колони в необичайни форми, обект на легенди за великани. Издигнатата над водaта пътека се е формирала след мощно вулканично изригване. С течение на времето лавата се втвърдила и се превърнала в тъмносивите базалтови колони с характерна шестоъгълна форма. Tози феномен дълго време предизвиквал спорове сред учените дали е дело на природните стихии или на човешката ръка. Легендите за исполини изглеждат правдоподобни на фона на този пейзаж!
В непосредствена близост е градчето Бушмилз, където се намира най-старата дестилерия за уиски. Първият в света лиценз за производство на знаменитата напитка е даден на дестилерията от английския крал Джеймс през 1608 година и оттогава марката се превръща в легенда – дестилерията е отпечатана на банкнотите на Северна Ирландия. Време за дегустация и запознанство с характерната технология на Бушмилз, различна от тази на другите видове уиски.
Следва обзорна обиколка на Белфаст, включваща Катедралата Света Анна, площад Донегал и характерните здания в различни архитектурни стилове, Кметството, Митницата, Часовниковата кула на принц Албърт, Кралския Университет, основан от кралица Виктория в 1845. Свободно време, по желание посещение на музея на Титаник. /последователността на разглежданите забележителности зависи от решението на местния екскурзовод/. Връщане в Дъблин след 20.30 ч. Нощувка.

4 ден, петък - скалите на Мохер

Закуска. 8.30 ч. по желание и срещу допълнително заплащане: еднодневна екскурзия до скалите на Мохер. Това е пътуване, посветено на мистичната и девствена природа на Ирландия, която открай време привлича посетителите като магнит. Счита се, че това е един от най-живописните крайбрежни пейзажи в Европа. Простор, необятни хоризонти – малко места в света могат да се сравнят с главозамайващите гледки, които се откриват от скалите на Мохер в западна Ирландия, на брега на Атлантическия океан. Ще пътуваме през огромни скалисти полета и романтични градчета, ще видим руини на древни замъци. Връщане в Дъблин. Нощувка.

5 ден, петък - Ню грейндж, полет за София

Закуска. 8.30 ч. по желание и срещу допълнително заплащане: полудневна екскурзия до
Ню Грейндж - една от най-загадъчните каменни постройки в света, състояща се от 93 мегалита. Монументалната структура се намира на север от Дъблин, построена около 3200 г. пр. н.е. – преди египетската, вавилонската и критската цивилизации, преди Стоунхендж! Археолозите я характеризират като техническо чудо за своето време, дело на хора с високи инженерни познания. Гробница или астрономическа обсерватория, каменният паметник се превръща в място на тайнствено светлинно зрелище в деня на зимното слънцестоене /прочети още тук!/.
Трансфер до летището за полет до София в 15.10 ч. Пристигане на летище София в 20.50 ч.



ЦЕНИ при настаняване в хотели 3***:

Възрастен в двойна стая: 860 лв

Трети възрастен: 820 лв

Дете 2-12 г., настанено с 2 възрастни: 790 лв

Възрастен в единична стая: 1185 лв



ЦЕНИ при настаняване в хотели 4****:

Възрастен в двойна стая: 1070 лв

Трети възрастен: 999 лв

Дете 2-12 г., настанено с 2 възрастни: 950 лв

Възрастен в единична стая: 1640 лв



Забележка:
Цена при изчерпване на местата на ниска резервационна класа на самолетните билети: на запитване!!!


Забележка:
Настаняването в хотелите е в зависимост от свободните наличности. При група, придружена от български водач/екскурзовод се предлага само един хотел, където се настанява цялата група.


Примерни хотели:
Хотели 3*** : www.russellcourthotel.ie , www.charlevillelodge.ie
Хотели 4****: www. claytonhotels.com


Допълнителна информация за хотелите:

*Предлагаме хотели 3*** в широк център или на няколко спирки с трамвай до идеалния център, за които трансферът е в порядъка на 50 Е за кола /до 3 човека/ в едната посока. Трансферът в първия ден може да се съчетае с пешеходна обиколка на историческия център. Ще бъдете персонално посрещнати от вашия екскурзовод /на руски и английски език/ Трансферът в последния ден може да се съчетае с екскурзия до Ню Грейндж. Ще получите специална цена за ексурзията + трансфера до летището /в зависимост от броя пътници/.

*Предлагаме хотел 4**** в модерен, престижен квартал, до който трансферен автобус от/до летище спира на самия вход. Стойността на трансфера е 10 Евро на човек в посока


Описание и цени на допълнителните екскурзии:

Пътуването е индивидуално и предлаганата програма може да се осъществи по различен начин според броя заявени допълнителни услуги и езика, на който туристите искат да получат информация.


Цени на допълнителни екскурзии и услуги:

Пешеходна обиколка на Дъблин /4 часа/, на руски или английски език: еднократно 130 Е при група до 9 човека
/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/

Запознанството с Дъблин, може да бъде на двуетажен автобус hop on-hop off: цена на ден 10 Е

Целодневна екскурзия до Белфаст, Великанската пътека, дестилерията Бушмилз: 440 Е за транспорт с кола до 3 човека, екскурзоводско обслужване, входните такси се заплащат отделно /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/

Забележка:
Екскурзията може да се заяви в сборна група на английски език, в ден, когато е възможно. Цена: от 70 Е за възрастен

Целодневна екскурзия до Скалите на Мохер: 410 Е за транспорт с кола до 3 човека, екскурзоводско обслужване, входните такси се заплащат отделно
/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/

Забележка:
Екскурзията може да се заяви в сборна група на английски език, в ден, когато е възможно. Цена: от 60 Е за възрастен

Полудневна екскурзия до Ню Грейндж: 320 Е за транспорт с кола до 3 човека, екскурзоводско обслужване, входните такси се заплащат отделно
/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/

Забележка:
През зимните месеци тази екскурзия не се предлага. От април до октомври екскурзията се провежда в сборни групи като целодневна от 08.0 до 16.30 ч. Цена: от 50 Е
Т
радиционна ирландска вечеря в Дъблин в пъб с жива музика, песни и степ-танци: в порядъка на 80 евро /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/Включва тристепенно меню, без напитки, транспорт от/до центъра на Дъблин


Входни такси за посещаваните обекти и музеи /посещаваните обекти, изброени по-долу, се заплащат на място, по желание/:

Вход в Библиотеката на Тринити Колидж, където се съхранява Келската книга: 11 Е за възрастен, 9 Е за ученици, студенти и пенсионери

Вход в Катедралата Свети Патрик: 6 Е за възрастен, 5 Е за ученици, студенти и пенсионери

Националната галерия на Ирландия: безплатно

Билет за амфибия: 20 Е

Вход за пивоварната Гинес: 14 Е

Вход за Великанската пътека: 9 британски паунда за възрастен / 4.50 британски паунда за дете

Вход в музея Титаник в Белфаст: 15.50 британски паунда за възрастен / 7.25 британски паунда за дете 5 - 16 год.

Вход в дестилерията Бушмилз: 7.50 британски паунда за възрастен / 4.00 британски паунда за дете 8-17 години, 6.50 британски паунда за пенсионери

Вход за скалите на Мохер: 6 Е за възрастен / 4 Е за пенсионери и студенти, безплатно за дете под 16 год.


ВАЖНО:
- Няма минимален брой туристи за осъществяване на пътуването
- Горепосочената цена е валидна до изчерпване на наличните места на ниска резервационна класа на самолетните билети. При преминаване в по-висока резервационна класа цената ще бъде на запитване.


* Няма паспортен и визов режим в страната; няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

"Романтик Холидейз" ООД, притежава удостоверение за туроператорска дейност № 04428 / 28.01.2005 год., Застраховка “Отговорност на Туроператора” № 17 250 1315 0000562927 / 14.01.2018 г. в ЗAД „Армеец”

Тагове

Оферти - Ирландия |  Оферти - Дъблин |  Екскурзии - Ирландия |  Екскурзии - Дъблин |  Зима 2024 - Ирландия |  Зима 2024 - Дъблин

Избрани оферти