Начало / Екскурзии / Екскурзии - Олесун

5 дни в Страната на троловете: Норвегия за Белите нощи 2017

Номер на оферта

/

156560

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет София - Олесун, полет с прекачване

Самолетен билет Осло – София, полет с прекачване
/или Осло - Бургас, директен полет – според желанието на пътуващите/

Включен багаж: ръчен багаж и един чекиран багаж до 20 кг

Летищни такси

Всички трансфери летище - хотел – летище

Транспорт с автобус Олесун - Ондалснес

Билет за железницата Raumabanen

Билет за железницата Домбош - Осло

Водач-екскурзовод на български език по време на цялото пътуване /без полета на връщане!/

4 нощувки, както следва:
3 нощувки със закуски в хотел *** в Олесун, централно разположен
1 нощувка със закуска в хотел *** в Осло, централно разположен

Цената не включва

Медицинска застраховка за периода на екскурзията на ЗК „Уника” със застрахователно покритие 10 000 евро за лица до 65 г.: 10 лв
/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/

Медицинска застраховка на ЗК "Уника" с покритие 5000 евро за лица от 65 г. до 69 г.: 15 лв
/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/

Медицинска застраховка на ЗК "Уника" с покритие 4 000 евро за лица над 70 г.: 20 лв
/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/

Целодневен круиз до Гейрангерфиорд: от 70 евро
/по желание, допълнителна информация за резервация и цена към момента на доплащане/

Екскурзия до Атлантическия път /автобус и ферибот/: от 50 евро
/по желание, заплащане на място/

Застраховка “Отмяна на пътуване”- тази застраховка покрива рискове в случай на отказ за пътуване от страна на туриста при доказано заболяване или отмяна на пътуването поради неблагоприятни метеорологични условия и други форсмажорни обстоятелства.

Програма на пътуването

Период: 20.06.2017 - 25.06.2017

обслужване на български език


Програмата е за туристи, които разполагат с ограничено време и мечтаят да се насладят на неповторимата красота на норвежката природа. Планини, гори, водопади, зелени долини и суровото очарование на знаменитите фиорди – това е акцентът на тази екскурзия.

В северното полукълбо периодът от юни до септември бележи тържеството на дългите полярни дни. Това е най-привлекателното време да посетите Норвегия. След този сезон настъпващата полярна нощ скрива в сенките си тържествената красота на Севера. Ненапразно наричат Норвегия Страната на среднощното слънце!

В деня на лятното слънцестоене, важен празник за скандинавските страни, ще слеем деня и нощта в най-красивия норвежки град – Олесун!


1 ден, 20 юни 2017, вторник: полет до Олесун, разглеждане на Олесун

Сбор на групата и среща с екскурзовода в 05.30 ч. на летище София, Терминал 2, за полет до Олесун с прекачване. Екскурзоводът съпровожда групата от самото тръгване на летище София. Пристигане в 16.20 ч. местно време и трансфер до хотела в Олесун, централно разположен. Настаняване. Разходка в центъра на Олесун. Той е признат за най-красивият норвежки град. Причината е в историята на неговото възстановяване след пожара през 1904 год, който изпепелява централната част до основи. Тази трагедия, оставила без покрив повече от 10 000 жители на града, е шансът на 30 млади норвежки архитекти, запленени от модния по това време в Европа стил ар нуво, да изградят един напълно различен център. И приказката оживява – неоготически и неокласически каменни здания с кулички, барелефи, гербове, фолклорни фигури, обединени от основната идея да се избягват правите линии и ъгли, да се следват плавните очертания, създадени от природата майка. С такива сгради се гордеят още много европейски градове, най-известните са Барселона и Виена, но само тук строителството е комплексно. Нощувка.


2 ден, 21 юни 2017, сряда: Гейрангерфиорд, хълма Аксла, лятното слънцестоене

Изхранване: закуска.
09.30 ч. отпътуване на круиз до най-впечатляващия фиорд: Гейрангерфиорд.
Ако някога сте гледали снимки на красиви фиорди и величествени планини, които са ви поразили и накарали да мечтаете да отидете в Норвегия, много вероятно е да сте попаднали точно на Гейрангер фиорд. Няма по-смайваща гледка от този спектакъл на природата, перлата на Западните фиорди. Той е разклонение на Сторфиорден, дълъг е 16 км, с максимална дълбочина 280 м. Предлагаме целодневен круиз, на който от палубата на лайнера ще се любуваме на отвесните скали, на места високи до 1400 м., на синьозелените тайнствени дълбочини, на неистовите водопади /Седемте сестри, Булото на Невестата, Женихът/ и соления дъх на морския бриз. Връщане привечер.
Ще се изкачим по 418-тте стъпала, които водят до хълма Аксла, за незабравима среща със среднощния залез – лятното слънцестоене, отбелязващо началото на астрономическото лято и най-дългия ден в годината! От 160 м височина могат да се обгърнат с поглед седемте острова, на които живописно е разположен Олесун. В съседство с колорита на северната природа този град в началото на Гейрангерфиорд заслужено оправдава титлата на най-красив норвежки град! Нощувка.

3 ден, 22 юни 2017, четвъртък: Атлантическия път

Изхранване: закуска.
В този ден предлагаме пътуване с ферибот и автобус до Атлантическия път – 8.27 км отсечка между няколко малки острова, признат за „Норвежкото строителство на века“. 8 моста свързват малките острови и така пресичат Атлантическия океан, като осигуряват връзка с континента. Освен неописуемата гледка на високите мостове и завои от панорамните площадки в спокойно време могат да се видят китове и тюлени.
Връщане в Олесун. Нощувка.

4 ден, 23 юни 2017, петък: железницата Raumabanen, Осло

Изхранване: закуска.
Отпътуване с автобус за Ондалснес, покрай фиордите Heissafjorden, на който се намира Олесун, Romsdals Fjord, Storfjorden, Ellingsoyfjorden. /2.40 ч./, за да се качим на панорамната железница Rauma, призната за един от най-зрелищните маршрути в Европа. Линията се качва от морското равнище в Ондалснес до 659 м. над морското равнище, покрай Trollveggen – най-високата отвесна скала в Европа , вие се през долината Romsdalen, която се стеснява и огромните планини надвисват от двете страни на влака. Вътре в един от тунелите влакът прави завой от 180 градуса, с което се превръща в инженерна гордост! След Домбош продължаваме пътуването с влак сред девствената красота на кристални реки, езера, фиорди, през планинския курорт Лилехамер, за да стигнем Осло. Настаняване в хотел в центъра на града. Нощувка.
Пешеходна разходка в центъра на норвежката столица: Парламента, Националния театър, Кралския дворец, булевард Карл Йоханс, крайбрежната улица Акер Брюге. Погледът ни е поразен от съвременното футуристично здание на Новата Опера, открита през 2008 година. Необичайната архитектура на това здание от стъкло и мрамор го превръща в една от най - популярните забележителности на Осло. Недалече се намира и замъкът Акершус /13 - 18 век/, исторически комплекс, в който са погребани норвежките монарси.
Забележка: разглеждането на норвежката столица и организацията на времето на този ден зависи от крайната информация за пътуването с влак. При късно пристигане разглеждането на Осло ще бъде след закуска на следващия ден.

5 ден, 24 юни 2017, събота: Осло, свободно време

Изхранване: закуска.
Свободно време в Осло /или обиколка на Осло*/ Следобяд багажът се оставя в багажно отделение. 20.00 ч. трансфер до летище Гардамоен, директен полет до Бургас в 23.30 ч или полет с прекачване до София

6 ден, 25 юни 2017, неделя: полет до София

Пристигане на летище Сарафово в Бургас в 03.45 ч. Полет до София с прекачване. Пристигане в София в 14.40 ч.



Промоционални цени, валидни за записване до 01.02.2017:

Възрастен в двойна стая: 2440 лв

Трети възрастен, настанен в двойна стая на доп. легло: 2350 лв

Възрастен в единична стая: 2890 лв

Дете до 12 г., настанено с двама възрастни: 2190 лв

Забележка:
Наличието на тройни стаи е на запитване!



Стандартни цени след 01.02.2017:

Възрастен в двойна стая: 2600 лв

Трети възрастен, настанен в двойна стая на доп. легло: 2510 лв

Възрастен в единична стая: 3050 лв

Дете до 12 г., настанено с двама възрастни: 2350 лв

Забележка:
Наличието на тройни стаи е на запитване!


NB:
Туристическата агенция не носи вина или каквато и да е отговорност за загубен и закъснял багаж. Решението за включване в екскурзия със самолетен превоз автоматично предполага, че неудобствата от инциденти с багаж са предварително приети от пътника. Напомняме на всички туристи, че такива инциденти непрестанно се случват!


Условия за резервации:
- Депозит: 50% от пакетната цена при записване
- Доплащане: до 21 дни преди дата на заминаване


*Няма паспортен и визов режим в страната; няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

"Романтик Холидейз" ООД, притежава удостоверение за туроператорска дейност № 04428 / 28.01.2005 год., Застраховка “Отговорност на Туроператора” № 17 250 1315 0000562927 / 14.01.2018 г. в ЗAД „Армеец”

Тагове

Оферти - Норвегия |  Оферти - Олесун |  Екскурзии - Норвегия |  Екскурзии - Олесун |  Лято в чужбина - Норвегия |  Лято в чужбина - Олесун

Избрани оферти