Начало / Екскурзии / Екскурзии - Слима

8 МАРТ в Малта - самолет - 5 дни - Празнично пътуване без водач!

Номер на оферта

/

131860

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет София - Малта - София ;

Летищни такси;

Трансфер летище - хотел - летище

Ръчен багаж до 10 кг /с размери 55x40x23 см/

4 нощувки със закуски в хотел PLAZA REGENCY 3* или подобен в двойна стая при максимална заетост;

Mедицинска застраховка с покритие 7 000 евро за лица до 65 години

Цената не включва

Чекиран багаж – до 20 кг - 101лв. на посока; до 32 кг - 123 лв. на посока;

Целодневна екскурзия до о-в Гозо - 59 € на човек

Целодневна екскурзия до Старата столица Мдина - 49 € на човек;

Полудневна Трите града - 30 € на човек;
гмуркане - 50 € на човек;

Доплащане за медицинска застраховка за лица от 66 г. - 75 г.- 15 лв.;

От 01.04.2016 г. в Малта се въвежда туристическа такса престой в размер на 0,50 EUR на турист на ден. Таксата се заплаща индивидуално от туристите на рецепцията на хотела.

Програма на пътуването

8 МАРТ в Малта - самолет - 5 дни - Индивидуално пътуване без водач!

ПЪТУВАНЕТО Е ИНДИВИДУАЛНО, БЕЗ ВОДАЧ ОТ БЪЛГАРИЯ, като при допълнителните екскурзии туристите са придружени от екскурзовод!


ДАТА: 06.03.2018 г.

ЦЕНА: 560 лв. на човек в двойна стая*

*Цената е промоционална и важи до изчерпване на местата от тази ценова категория!

==================================================

ПРОГРАМА:

ДЕН 1:

Директен полет от София за Малта в 07:15ч. Пристигане в Малта в 08:20 ч., Трансфер от летището до хотела. Настаняване в хотела в град Слима.

Свободно време за разходка из градчето Слима или столицата Валета,която сама по себе си със своята архитектура и градоустройство е забележителност от списъка на UNESCO.

Там може да разгледате забележителности, сред които: Upper Barakka Gardens, Grand Masters Palace, Merchants street, Republic Street, Auberge de Castille. Може да посетите катедралата St. Johns Cathedral, входът за която струва 6 евро, Дворецът на Великия Магистър(10 евро вход),, Нощувка.


ДЕН 2:

Закуска. Свободно време или допълнителна екскурзия срещу заплащане полудневна екскурзия до ТРИТЕ ГРАДА с екскурзовод на руски или английски език Точно срещу столицата на Малта от другата страна на Голямото пристанище (Grand harbour) се намират Трите града: Коспикуа, Сенглеа и Виториоса.

Намират се върху три полуострова, един до друг, разделени от заливи, ползвани за пристан на яхти и местните рибарски лодки.Градовете са по-стари от Валета и са били първото укрепено място, изградено от рицарите след пристигането им тук.

Трите града са също познати и със старите си имена: Биргу, Л-исла и Бормла, които са ползвани преди Голямата обсада на острова през 1565. Тогава рицарите успяват да отблъснат отоманската флотилия, решила да уголеми империята на Сулейман Великолепни с още една държава и на практика спират отоманските амбиции за нови завоевания по море. След победата градовете получават нови имена Vittoriosa – Победоносен, Коспикуа –

Забележителен и Сенглеа на името на великият магистър Клод де ла Сенгле. Днес трите града подобно на други градове и градски части около Валета са се слели в едно и през целия път от Валета до тях няма да напуснете градска среда. Екскурзията продължава към стария кей, където може да се насладите на разходка с фрегатина (традиционна малтийска лодка).

Екскурзията завършва кулата Ведета - един от символите на Малта. Изваяните по стените й око, ухо и птица символизират ВЕЧНИЯ СТРЕМЕЖ НА МАЛТИЙЦИТЕ към заобикалящото ги море. От нея се открива фантастична гледка към залива на Трите града и столицата Ла Валета. Нощувка.


ДЕН 3:

Закуска.Свободно време или допълнителна екскурзия срещу заплащане целодневна екскурзия до о-в Гозо с екскурзовод на руски или английски език Отпътуване от хотела към пристанището и отпътуване за остров Гозо с ферибот. Пристигане в Гозо.

Следва панорамна обиколка на целия остров с автобус и екскурзовод като се спира на ключови забележителности (столицата Виктория, скалното образование "Лазурния прозорец". Следва обяд в Шленди в избран ресторант с панорамна гледка (обядът е включен в цената и).

Разходка из столицата Виктория преминаване през Цитаделата и храмът Джгантия. Отпътуване за пристанището и качване на ферибота за Малта. Трансфер и пристигане в хотела около 17:00 h. /екскурзията се провежда на руски или английски език и включва транспорт/. Нощувка.


ДЕН 4:

Закуска. Свободно време за разходка или допълнителна екскурзия срещу заплащане целодневна екскурзия до СТАРАТА СТОЛИЦА МДИНА с екскурзовод на руски или английски език

Разходка по улиците на този средновековен град , известен като "тихия град". Произходът на града може да се проследи 4000 години назад в историята. Най – съществената част от разходката са Катедралата и Cathedral Museum, както и крепостния насип, който разкрива прекрасна гледка на острова. Интересни забележителности: площад Свети Марко; Ботаническите градини на Сан Антонио; катедралата "Св. Павел; крепостния насип, който разкрива прекрасна гледка на острова; Т"Али - "селището на занаятите", където изкусните майстори създават самобитни предмети от злато, сребро и стъкло. Нощувка.


ДЕН 5:

Закуска. Ранно освобождаване на хотела. Трансфер до летището за полет от Малта до София в 08:55 ч. Пристигане в София 11:45 ч.
===================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Допълнителни екскурзии:

Магическата Валета - ПОЛУДНЕВНА
Свободно време или екскурзия по желание : Полудневна екскурзия до Валета - столицата на Малта /срещу допълнително заплащане/, която сама по себе си със своята архитектура и градоустройство е забележителност от списъка на UNESCO. Там ще разгледате забележителности, сред които: Upper Barakka Gardens, Grand Masters Palace, Merchants street, Republic Street, Auberge de Castille. Посещение на St. Johns Cathedral, което струва 6 евро на човек, Дворецът на Великия Магистър(10 евро вход), Посещение на Малта 5D, което е горещо препоръчано от нас. 15-минутното 5D кино е запомнящо се изживяване, което разказва историята на Малта по впечатляващ начин. Цената е 9 евро на човек / екскурзията се провежда на руски или английски език и включва транспорт/.
За възрастни - 36 евро
За деца от 3 до 12 години - 16 евро

СТАРАТА СТОЛИЦА МДИНА - ПОЛУДНЕВНА(СУТРИН)
Разходка по улиците на този средновековен град , известен като "тихия град". Произходът на града може да се проследи 4000 години назад в историята. Най – съществената част от разходката са Катедралата и Cathedral Museum, както и крепостния насип, който разкрива прекрасна гледка на острова. Интересни забележителности: площад Свети Марко; Ботаническите градини на Сан Антонио; катедралата "Св. Павел; крепостния насип, който разкрива прекрасна гледка на острова; Т"Али - "селището на занаятите", където изкусните майстори създават самобитни предмети от злато, сребро и стъкло.
За възрастни – 24 евро
За деца от 3 до 12 години - 9 евро

ПРИКАЗНАТА МДИНА - ЦЕЛОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ
За възрастни – 46 евро
За деца от 3 до 12 години - 21 евро

ПРИКЛЮЧЕНИЯТА НА ГОЗО - ЦЕЛОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ
Отпътуване от хотела към пристанището и отпътуване за остров Гозо с ферибот. Пристигане в Гозо. Следва панорамна обиколка на целия остров с автобус и екскурзовод като се спира на ключови забележителности (столицата Виктория, скалното образувание "Лазурния прозорец".Следва обяд в Шленди в избран ресторант с панорамна гледка (обядът е включен в цената и). Разходка из столицата Виктория преминаване през Цитаделата и храмът Джгантия. Отпътуване за пристанището и качване на ферибота за Малта. Трансфер и пристигане в хотела около 17:00 h. / екскурзията се провежда на руски или английски език и включва транспорт/. Нощувка.
За възрастни – 58 евро
За деца от 3 до 12 години - 29 евро

ТРИТЕ ГРАДА ПОЛУДНЕВНА (СУТРИН)
Стъпка назад с нас през мъглите на времето, тъй като ние ще ви отведем до крепостта Котонера ,който е широко известен като трите града, това са Vittoriosa, Cospicua и Senglea, построени от рицарите на Малта. Екскурзията започва от Cospicua и продължава последователно с посещение на Vittoriosa където се движите по тесните и мистериозни улички, засенчени от много исторически дворци и църкви. След това се пристъпва към стария кей, където можете да се повозите с fregatina - традиционна малтийски лодка. Програмата завършва със Senglea.
За възрастни – 28 евро
За деца от 3 до 12 години - 14 евро

СИНЯТА ПЕЩЕРА И МАРСАШЛОК -ПОЛУДНЕВНА (СУТРИН)
Отпътуване към „Синята Пещера“, известна като „Блу Грото“, където по желание може да се вземе обиколка с лодка в самата пещера (8 евро на човек). Отпътуване за Марсашлок, градче известно с ежеседмичния си неделен пазар за дрехи, лакомства и прясно уловена риба. Време за разходка по пазара .Трансфер и пристигане в хотела около 17:00 h ./ екскурзията се провежда на руски или английски език и включва транспорт/.
За възрастни – 27 евро
За деца от 3 до 12 години - 12 евро

Комино и Синята лагуна - целодневна екскурзия
Разположена между островите Комино и Коминито, Синята лагуна представлява плитчина с тюркоазени цветове и песъчливо дъно. Морските води тук са сред най-прозрачните в района на Средиземноморието. Подводната видимост достига около 30 метра. Като цяло по-голямата част от лагуната е сравнително плитка и варира около метър – метър и половина. Има обаче места където дълбочината може да надхвърли 10 метра. Плувайки сред кристално чистите води, вие ще забележите, че всъщност под водната повърхност кипи от живот. Големи пасажи от пъстроцветни рибки се стрелкат на около и сякаш се чудят какво търсите в тяхното царство.Сезонът през който можете да се къпете в лагуната продължава приблизително от края на април – началото на май до късния октомври или ранния ноември. През зимните месеци водите на Синята лагуна изстиват до около 16 – 17°C.
Екскурзия ще ни отведе покрай заливите на Сейнт Джулианс, St Andrews и St Pauls,. Студен бюфет обяд с вино се сервира на борда и през останалата част от следобеда време за плуване, слънчеви бани или проучване на пясъчния плаж на брега на този уникален остров.
За възрастни – 40 евро
За деца от 3 до 12 години - 20 евро

ГМУРКАНЕ В МАЛТА
Отправяме се към живописния залив в Сейнт Джулианс, където инструктор по гмуркане ще ви научи на необходимите предпазни мерки и основните умения на този вълнуващ спорт. Всичко, което е останало е да си сложите маска и плавници и след това се потопите дълбоко в красивите рифове. Насладете се на тръпката от дишане под вода.
За възрастни – 50 евро
За деца от 3 до 12 години - 50 евро

ЕКСКУРЗИЯ ДО СИЦИЛИЯ -ЦЕЛОДНЕВНА
Тръгване от Малта в 06.30 часа. Пътуването е с високоскоростен ферибот и продължава 90 минути. Пристигане в пристанището в Поцало. Автобусите, с които се провеждат екскурзиите са комфортни иоборудвани с климатик. От Поцало екскурзията преминава последователно по втория и третия по височина мостове в Европа, и ще ви отведе до подножието на единствения активно действащ вулкан на нашия континент – Етна. Следва изкачване до кратера Силвестър, където ще имате свободно време за обяд (не е включен в цената на екскурзията) и закупуване на сувенири. Посещение на известния курортен град Таормина – свободно време за разглеждане на града. Връщане от Таормина в Поцало, съпроводено с разказите на екскурзовода. Отпътуване за Малта в 21.30 часа.
За възрастни – 137 евро
За деца от 3 до 12 години - 102 евро

ВАЖНО!
Можете да направите резервация с 50 % депозит от цената на екскурзията .
Останалата част да доплатите до 15 дни преди отпътуване.
Екскурзията се осъществява независимо от броя на записаните!
Цената е валидна до изчерпване на местата!
Заплатения депозит е невъзвръщаем!
Агенцията си запазва правото да промени последователността на изпълнение на програмата!

Фирмата организатор не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до Малта поради: забрана за напускане на страната, невалидни /забравени/ документи или други независещи
от туроператора причини !

Тагове

Оферти - Малта |  Оферти - Слима |  Екскурзии - Малта |  Екскурзии - Слима |  8 Март 2024 - Малта |  8 Март 2024 - Слима

Избрани оферти