Начало / Екскурзии / Екскурзии - Ниш

8-ми март в Ниш - тридневна екскурзия с автобус!

Номер на оферта

/

161457

Дати & цени

Цената включва

- Транспорт с комфортен туристически автобус;
- 2 нощувки със закуски в хотел **** в района на Ниш;
- 1 вечеря в ресторанта на хотела;
- Празнична вечеря с богато меню, неограничени алкохолни и безалкохолни напитки и жива музика;
- Гранични и магистрални такси;
- Панорамна и пешеходна обиколка на гр. Ниш;
- Посещение на Дяволски град;
- Дегустация на вино във винарна Малча;
- Екскурзоводско обслужване;
- Мед. застраховка на "ЗД Евроинс“ АД с асистанс с покритие 5000 евро и включено покритие COVID-19.

Цената не включва

• Разходи от личен характер;
Входни такси за Дяволски град - 250 Динара;
• Застраховка - Отмяна на пътуване - от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Армеец“,София, ул. Стефан Караджа 2.

Програма на пътуването

ДАТА: 03.03.2023

Престой: Тридневна

ЦЕНА на човек:
Промоционална цена до 28.01.2022: 305 лв.
Стандартна цена: 319 лв.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

ПРОГРАМА

1 ден 03.03.2023 София - Калотина - Суковски манастир - Ниш
Отпътуване от София в 07:30ч. посока Сърбия. Посещение на Суковски манастир „Успение Богородично”. Той е стар български православен манастир в Западните покрайнини, намиращ се на десния бряг на река Ерма. Църквата, посветена на Успение Богородично, според вградените строителни надписи, е построена от майсторите Минчо и Гога, започната в 1857 и завършена в 1858 година. Според преданието, това става благодарение на Сали бей (друговерeц) от гр. Пирот, който издига новата църква върху основите на по-стара, в знак на благодарност за излекуването на сина си Емин. Църквата е изписана в 1869 година от Васил Попхристов от Самоков, за което свидетелства зографският надпис при входа. Най-забележителна е фреската на Св. Богоридица – Утешителка, изобразена с ангелски криле. Отпътуване за гр. Ниш - третия по големина град в Република Сърбия. Градът се намира в Югоизточна Сърбия, разположен е на река Нишава. Ниш е един от най-старите градове на Балканите, наричан "Портата между Изтока и Запада". От древни времена градът е бил пресечна точка на големите търговски пътища. Градът е основан от келтите през трети век преди Христа. Праисторическите жители са наричали града Нависос - градът на Феите. Интересни забележителности са: площадът на Освобождението; Паметникът на освободителите; сградата на кметството, построена за седалище на Народната банка; Националният театър; Турската крепост от 18 век, на мястото на която се е намирало първото римско селище под името Наисус; дворецът "Бановина", построен през 1886 г., седалище на Нишкия университет. Свободно време за разходка и обяд. Настаняване в хотел 4*. Вечеря. Нощувка.
 
2 ден 04.03.2023 Ниш - Дяволски град - Ниш
Закуска. Свободно време за ползване на СПА центъра на хотела / необходима е резервация на рецепция / Възможност за целодневна екскурзия до Дяволски град. Дяволския град е природен феномен, състоящ се от 202 скални формации с височина до 15 метра. Разходка сред красивата пророда. Отпътуване за Куршумлия - китно градче намиращо се не далеч от Пролом баня. Свободно време за обяд. Отпътуване за Ниш. Празнична осмомартенска вечеря с неограничени напитки местно производство сет меню и жива музика. Нощувка.

3ден 05.03.2023 Ниш - Малча - София
Закуска. Около 10:30ч. посещение на винарна Малча. Тук ще имате възможността да дегустирате различни видове вина приготвени по различни начини, използвани през вековете, ще усетите различни винени епохи. Пробвайки вино от всяка епоха, ще почувствате разликата в зависимост от начина на приготвяне и отлежаване на виното. С дегустацията на виното можете да опитате и няколко вида сирена. Отпътуване за България.  Пристигане в София вечерта.


=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Отстъпки:
• Дете до 11,99 г., настанено в стая с двама възрастни – минус 40 лв.

Доплащане:
• Настаняване в единична стая – плюс 70 лв.

Забележки:
• Минимален брой туристи: 40 човека;
• Необходим депозит при резервация: 50 % от пакетната цена;
• Доплащане до 20 дни преди датата на отпътуване;
• Лица над 85 годишна възраст не подлежат на застраховка;
• Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията;
• Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;
• Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата. Туристическата агенция не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси.

Полезна информация:
Необходими документи:
• Лична карта или паспорт с 3 месечна валидност след датата на връщане. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България.
• За Република Сърбия няма визови, санитарни и медицински изисквания.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Допълнителна информация

• Дете до 11,99 г., настанено в стая с двама възрастни – минус 40 лв.

Тагове

Оферти - Сърбия |  Оферти - Ниш |  Екскурзии - Сърбия |  Екскурзии - Ниш |  8 Март 2024 - Сърбия |  8 Март 2024 - Ниш

Избрани оферти