Начало / Екскурзии / Екскурзии - Загреб

АДРИАТИКА

Номер на оферта

/

229193

Дати & цени

Цената включва

ТРАНСПОРТ С ЛИЦЕНЗИРАН АВТОБУС;
СЪОТВЕТНИЯ БРОЙ НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ;
ВОДАЧ-ПРИДРУЖИТЕЛ;
ЕКСКУРЗОВОДСКО ОБСЛУЖВАНЕ.

Цената не включва

TАКСИ ЗА ВХОД В МУЗЕИ, БИЛЕТИ ЗА КОРАБЧЕТА, ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ И ПР.;
МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА (2 ЛВ. НА ЧОВЕК НА ДЕН);
РАЗХОДИ ОТ ЛИЧЕН ХАРАКТЕР.

Програма на пътуването

Екскурзията е осемдневна и включва 1 нощувка в Сараево или околностите, 2 нощувки в Неум (Босна и Херцеговина) или в околностите на Дубровник, 1 нощувка в или в околностите на Трогир или Сплит, 1 нощувка в околностите на Плитвишките езера, 1 нощувка в Загреб или околности, богата екскурзоводска програма в Сараево, Мостар, Дубровник, Котор, Сплит, Трогир, Плитвишките езера и Загреб. Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 3 или 2 звезди.

ПЪРВИ ДЕН - 04.00 ч. – хотел “Тримонциум” в Пловдив – трансфер ПловдивСофия за тези, които желаят/ 07.00 ч. – отпътуване от София от Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Качването в автобуса започва в 06.30 ч. Отпътуване по маршрут СофияНишКралевоЧачакСараево. Вечерта – пристигане, настаняване в хотел в околностите на Сараево. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН - Закуска. Разглеждане на Сараево: стария град, Султанската джамия, пазара „Башчаршия“, Националната библиотека и Латинския мост, където на 28 юни 1914 г. Гаврило Принцип убива австрийския престолонаследник ерцхерцог Франц Фердинанд и неговата съпруга ерцхерцогиня София. Отпътуване за Мостар. Пристигане. Разглеждане на старата ориенталска част на града със световноизвестния каменен мост, датиращ от XVI век и включен в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство. Отпътуване за района на Дубровник. Вечерта – пристигане. Настаняване в хотела в Неум (Босна и Херцеговина) или в околностите на Дубровник. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН - Закуска. Отпътуване за Котор. Котор е един от най-интересните от историческа гледна точка градове по далматинското крайбрежие, чийто стар град е включен в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство. Разглеждане на крепостните стени, църквата „Св. Николай”, площад “Св. Лука”, Катедралата „Св. Трифон”, Часовниковата кула. Свободно време – възможност за разходка из крепостните стени. Завръщане в хотела в Неум или в околностите на Дубровник. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН - Закуска. Разглеждане на Дубровник: стария град - улица “Страдун” – главната средновековна улица на града, Францисканския манастир, двореца „Спонца“, църквата “Св. Влах”, двореца „Княжев двор“, Катедралата, йезуитската църква „Св. Игнатий“, доминиканския манастир. Възможност за разходка по крепостните стени на града, строени в периода XIII - XVI век, най- добре запазените крепостни стени в Европа, които ограждат целия стар град в продължение на почти два километра. Отпътуване за Сплит. Туристическа програма в Сплит, градът на римския император Диоклециан - градския център, двореца на Диоклециан, Катедралата. Настаняване в хотел в района на Сплит или Трогир. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН - Закуска. Разглеждане на Трогир. Пешеходна обиколка на стария град, построен на малко островче, разположено между брега и остров Чиово. Старият град на Трогир е включен в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство. Най-известните сгради в стария град са лоджията с часовниковата кула, катедралата „Св. Лаврентий”, крепостта „Камерленго“. Възможност за разходка с корабче до някой от островите в Адриатическо море в залива на Трогир (с допълнително заплащане). Отпътуване за района на Плитвишките езера. Вечерта – пристигане, настаняване в хотела. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН - Закуска. Разглеждане на Плитвишките езера – най-красивият и известен хърватски национален парк, включен в списъка на ЮНЕСКО. Езерата се разглеждат с панорамно влакче или корабче, които са включени в цената на входната такса, която е 150 куни (около 21 евро) за възрастен, за деца под 7 г. – безплатно, деца 7 – 18 г. – 80 куни (около 11 евро), студенти при представяне на межд. студентска карта – 100 куни (около 14 евро). Тази входна такса е за обиколка по маршрут до 4 часа и включва ползване на корабче и на влакче из резервата - цените са информативни и се заплащат на касите на резервата. Разглеждането на парка включва ходене пеша и изисква удобни обувки. Отпътуване за Загреб. Вечерта - пристигане в хотела в Загреб или околности. Настаняване. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН - Закуска. Сутринта – разглеждане на Загреб: старата част - квартала „Градец“, пл. „Бан Йелачич”, пл. „Св. Марко”, Парламента, Катедралата, квартала „Каптол“. Свободно време. Вечерта - отпътуване по маршрут ЗагребБелградСофия. Нощен преход.

ОСМИ ДЕН - Рано сутринта – пристигане в София на Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Трансфер до Пловдив.

30.03.2019 - 06.04.2019 649 лв.
27.04.2019 - 04.05.2019 655 лв.
18.05.2019 - 25.05.2019 655 лв.
15.06.2019 - 22.06.2019 655 лв.
31.08.2019 - 07.09.2019 655 лв.
21.09.2019 - 28.09.2019 636 лв.
12.10.2019 - 19.10.2019 630 лв.

При посещение на Хърватия, Ви съветваме да си осигурите основната сума, която смятате да похарчите в куни, от България.

Условия за плащане: Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 30% от стойността на автобусните пакети и 50% от стойността на самолетните пакети, и сключен договор за организирано пътуване. Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 15 дни преди обявената начална дата на отпътуване.

Такса прекратяване:

ако прекратяването е до 60 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
ако прекратяването е от 59 до 15 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 30% от цената на организираното пътуване в лева;
ако прекратяването е от 14 до 10 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 80% от цената на организираното пътуване в лева;
ако прекратяването е от 9 до 3 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 90% от цената на организираното пътуване в лева;
ако прекратяването е под 3 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева.
Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията: Всички автобусни екскурзии се осъществяват при минимум 25 туриста, а самолетните екскурзии – при минимум 6 туриста. В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1 от ЗТ.

Автобусите, които се използват са следните марки: Мерцедес, Скания, Сетра, Волво, Ивеко, Ман, Неоплан, VDL (ВДЛ), Бова, Ван Хол, снабдени с климатик, видео, кафе машина, минибар, лицензирани за извършване на международен превоз на пътници. По време на пътуването в автобуса, всеки е задължен да поставя предпазния колан на седалката, която заема.

Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

Медицинската застраховка към туристическия пакет е с доплащане от 2 лв. на човек на ден. Полицата е с общо покритие 10 000 ЕUR и включен асистанс, като покрива възникнали медицински разноски от злополука или акутно заболяване, медицинско транспортиране и репатриране.

Туроператорът предлага на туристите да сключат застраховка „отмяна на пътуване“, която покрива разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия.

Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.

Паспортни и визови изисквания: До държави от ЕС и Сърбия, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Швейцария, Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия се пътува с валидна лична карта. До всички останали държави се пътува с международен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане.

Тагове

Оферти - Хърватия |  Оферти - Загреб |  Екскурзии - Хърватия |  Екскурзии - Загреб |  Лято в чужбина - Хърватия |  Лято в чужбина - Загреб

Избрани оферти