Начало / Екскурзии / Екскурзии - Пекин

НАЙ-ДОБРОТО ОТ КИТАЙ - ПЕКИН, ШАНХАЙ,ШАО ЛИН,ГУИЛИН,ХОНГ КОНГ от 29.03.2018г.

Номер на оферта

/

212185

Дати & цени

Цената включва

- самолетен билет София – Пекин//Хонг Конг – София
- летищни такси
- 3 нощувки със закуски в Beijing Paragon Hotel ( или подобен)
- 1 нощувка със закуска в Xian Grand Noble Hotel ( или подобен)
- 1 нощувка със закуска в Peoni Hotel Luoyang ( или подобен)
- 2 нощувки със закуски в Шанхай в Shanghai Regal East Asia ( или подобен)
- 1 нощувка със закуска в Янгшуо New West Street Hotel ( или подобен)
- 1 нощувка със закуска в Гуилин Guilin Brovo Hotel ( или подобен)
- 1 нощувка със закуска в Hong Kong Kimberley Hotel 4* ( или подобен)
- 8 вечери описани в програмата
- 9 обяда описани в програмата
- Входни такси на посещаваните обекти, както и екскурзиите описани в програмата
- Акробатично шоу в Пекин
- Кунг Фу шоу в Луоянг
- Музикална шоу програма в Сиян
- Круиз по река Ли
- Театрална постановка „Impression Liu Sanjie ( ако времето позволява)
- Всички трансфери в програмата
- Влакови билети 2-ра класа Пекин – Луоянг – Сиян – Шанхай
- Самолетен билет Шанхай – Гуилин
- Самолетен билет Гуилин – Хонг Конг
- Медицинска застраховка
- Водач от България по време на пътуването ( при мин.15 записани туриста)

Цената не включва

- виза за Китай на стойност 60 щ.д.
- бакшиши на гидовете
- разходи от личен характер
- напитки по време на изхранванията, както и изхранвания неупоменати в програмата
- застраховка тип „Отмяна на пътуването” ( за повече информация се обърнете в нашия офис)
- доплащане за единична стая 380 евро
- доплащане за 1-ва класа за влак стрела – 120 евро

Програма на пътуването

Ден 1 СОФИЯ - ПЕКИН
Излитане от София за Пекин.


Ден 2 ПЕКИН
Кацане по обяд в Пекин, посрещнае на летището и трансфер за хотела. Настаняване и всободно време за почивка.


Ден 3 ПЕКИН ( закуска, обяд и вечеря)
Закуска и се отправяме за целодневна обиколка из столицата на Китай. Ще започнем с площада Тянанмен, който е най-големият градски площад в света, както и един от входовете към Забранения град. Ще разгледаме Кралския палат на Забранения град, който е бил дом на десетте китайски императори от династията Цин в продължение на повече от 500 години. След като обядваме ще посетим и Летния дворец – един шедьовър на китайския градински дизайн и е под егидата на ЮНЕСКО от 1998г, където ще се наслаждавата на старинните картини по Дългия коридор и ще се разходите с лодка в езерото Кумнинг ( ако времето позвоялва). След обиколката ще се отправим за известния ресторант Кянмен, където ще се насладите на вкуса на прекрасно вино и пекинската патица.


Ден 4 ПЕКИН ( закуска, обяд и вечеря)
В днешния ден ще посетим Великата китайска стена, която е сред най-дългите обекти в света. Ще се насладите на невероятната гледка на стената, която се спуска и катери по стръмни хребети и тесни долини и се простира през Южен Китай на приблизително 6350км. Ще се возите и с кабинков лифт, което ще подсили усещането ви през стръмните хълмове. Връщайки се към Пекин ще минем покрай Националния стадион, наречен „Птиче гнездо”, както и покрай Националния център за водни спортове и ще продължим за една обиколка на Хутонг, старинен квартал с тесни улички и малки дворни къщички, скрити измежду модерната фасада на Пекин. Ще посетим и някой дом на местни жители, след което ще се отправим на вечеря и на посещение на мистично Акробатично шоу.


Ден 5 ПЕКИН – ЛУОЯНГ И МАНАСТИРА ШАО ЛИН ( закуска, обяд и вечеря)
Закуска и днес се впускаме в едно ново приключение. Ще се качим на скоростния влак за Луоянг, където 1100 км ще минем за около 4 часа, за да посетим Шао Лин. След вечеря ще видите единственото по рода си автентично Кунг Фу шоу.


Ден 6 ЛУОЯНГ – СИЯН (закуска, обяд и вечеря)
Закуска в хотела и отравяне за старинния град Сиян отново с влака стрела. Тук ще посетим музея с Теракотената армия и конете. От древни времена китайците вярвали в живота след смъртта и се покланяли на предците си. Затова първият император на Китай, Цин Ши Хуанди създава негов собствен просторен погребален комплекс. Тук се съхраняват над 7000 статуи – войници в естествен ръст, а някои от които на коне, са били издялани, за да пазат некропола на императора. Интересното е, че всеки войник има свое собствено изражение на лицето, което създава впечатлението за индивидуалност и уникалност. По-късно по време на вечерята ще имате възможността да се насладите на Музикално шоу, пресъздаващо древните времена.


Ден 7 СИЯН – ШАНХАЙ ( закуска, обяд, вечеря)
Закуска и ще се впуснем в изследване на Античната градска стена и Голямата пагода на Дивата Гъска, която е съхранила будистки текстове преведени от монаха Ксуанг Занг. Будизма навлиза в Китай по пътя на коприната, като точно тук в Сиян е бил края на пътя. Когато около 648г. Ксуанг Занг е назначен за първия свещеник на храма „Да Сиен”, той приютил будистките текстовете там и които наброявали близо 1335 тома. Като приключим с разглеждането на пагодата и северния площад ще обядваме и ще отпътуваме за ШанхайПариж на Ориента и най- големия индустриален град в Китай. В древни времена възникнал като рибарско селище до река Яндзъ, днес той представлява мултикултурна метрополия, комбиниращ в себе си модерното с древното. Настаняване в хотела. Привечер вечеря в местен ресторант и нощувка.


Ден 8 ШАНХАЙ ( закуска, обяд и вечеря)
Тази сутрин след закуска ще посетим Музея на Шанхай – един от най-значимите за Китай и показващи величието и античността на страната. По-късно ще разгледаме градината Ю, известна със своите алпийски градини, павилиони, зали и езера, стария Пазар на Шанхай, Стария град, както и оживената търговска улица Нанджинг и Хуайхай, където любителите на шопинга могат да намерят всякакви стоки от последна мода. Ще преминем и през Бунд, и алеята край река Хуангпу, където местните идват при изгрев слънце и играят кунг фу, тайчи или класики танци. Вечерта ще се насладите на традиционна вечеря в местен ресторант.



Ден 9 ШАНХАЙ – ГУИЛИН ( закуска, обяд, вечеря)
Закуска и с полет ще се отправим за Гуилин, мястото където когато цъфти канеленото дърво, въздухът в града има аромат на канела. В превод името на града означава Канелена гора, но града и околоността всъщност са известни с невероятните си варовикови хълмове, които от векове са вдъхновения на множество поети и художници. Тези варовикови планини се издигат в район с дължина от 120км и се намират по протежението на река Ли. На пристигане ще направим сити тур и ще включим скалната формация Фубо и Пещерата с тръстиковите флейти, където името идва от това, че входа на пещерата в миналото е бил скрит от туфи с тръстика,от които местните изработвали различни музикални инструменти. Пещерата е с внушителни размери и дълбока около 250 метра и широка около 120м, а сталагмитите достигат почти 30 метра.



Ден 10 ГУИЛИН – ЯНГШУО ( закуска, обяд и вечеря)
В днешния ден ще се разходим с лодка по красивата река Ли. Насладете се на варовиковите скали и образувания. Ще слезнем в града Янгшуо, в който се намира и един от най-старинните пазари за антични и ръчно изработени сувенири и други изделия. Привечер, след като вечеряме ще гледаме забележителното шоу „Impression Liu Sanjie”, чиято постановка се играе в най-големия в света естествен театър, разположен на огромен терен обхващащ 12 хълма и част от река Ли и е с над 600 участници ( ако времето разрешава).

Ден 11 ЯНШУО – ГУИЛИН – ХОНГ КОНГ ( закуска и обяд)
Закуска и трансфер за полета ви за Хонг Конг – динамичен град с невероятна смесица от култури, където Изтокът и Западът се преплитат по невероятен начин. Макар, че е града е създаден по английски образец, Хонг Конг запазва китайската традиция с типичните си магазини за китайски лечебни средства, пъстри и оживени улици и ресторанти. Посрещане на летището и трансфер за хотела ви. Свободно време.



Ден 12 ХОНГ КОНГ ( закуска и обяд)
Закуска и се отправяме на полудневен сити тур на Хонг Конг, като ще видите Repulse Bay, Stanley Market and Aberdeen"s floating community. След това ще се изкачим на Хълма Виктория, от където се вижда панорамно града. Завръщане в хотела и свободно време до вечерта, когато ще отпътуваме с трансфер за летището и ще продължим с полет за София.


Ден 13 СОФИЯ
Кацане в София привечер.

Забележка:
Минимален брой за осъществяване на екскурзията – 15 туристи. Краен срок за уведомяване на туристите за набран минимален брой участници - 30 дни преди отпътуване.

Тагове

Оферти - Китай |  Оферти - Пекин |  Екскурзии - Китай |  Екскурзии - Пекин |  Великден 2024 - Китай |  Великден 2024 - Пекин

Избрани оферти