Начало / Екскурзии / Екскурзии - Амстердам

ЦВЕТЕН И ВДЪХНОВЯВАЩ АМСТЕРДАМ - със самолет

Номер на оферта

/

169963

Дати & цени

Цената включва

Самолетна програма с обслужване на български език
4 дни/ 3 нощувки
Дата: 21.09.–24.09.2018

Цена за ранни записвания до 30.05.2018 - 919 лв
Стандартна цена - 1158 лв

Пакетната цена включва:

Самолетен билет София – Амстердам – София с директен полет с вкл. летищни такси, ръчен багаж до 10 кг. и чекиран багаж до 23 кг.
3 нощувки със закуски в хотел Ozo 4* в Амстердам
Трансфер летище- хотел – летище
Пешеходен тур в сърцето на Амстердам с местен лицензиран екскурзовод на български език
Посещение на фабрика за диаманти
Mедицинска застраховка с покритие 5 000 евро, с асистанс
Водач от агенцията по време на пътуването и престоя

Цената не включва

Цената не включва:


Круиз по каналите на Амстердам - 25 лв на човек (продължителност: 1 час)
Цената включва разходка с панорамно корабче по каналите на Амстердам, асистенция на място от водача на групата.
"Шопинг в Харлем - бижуто на Северна Холандия" (полудневна, продължителност: около 6 часа): 104 лв на човек при мин. 10 записани;
Цената включва двупосочен билет за влак (пътуването е около 30 минути), екскурзоводско обслужване на български език;
Екскурзия за третия ден от програмата (избира се една от двете екскурзии):
"Бижутата на Южна Холандия - Ротердам, Делфт и Хага" с екскурзовод на български език (целодневна, продължителност: около 9 часа): 145 лв на човек (при мин. 15 записани туристи); Маршрут: Амстердам-Ротердам ~65 км; Ротердам-Делфт ~15 км; Делфт-Хага ~10 км.;
Цената включва: транспорт с лицензиран автобус, екскурзоводско обслужване на български език.
или
"Зансе Сханс, Маркен и Волендам" екскурзовод на български език (целодневна, продължителност: около 8 часа): 99 лв на човек (при мин. 10 записани туристи); Маршрут: Амстердам-Зансе Сханс ~20 км; Зансе Сханс-Маркен ~30 км; Маркен-Волендам ~5 км;
Цената включва: билети за влак до Зансе Сханс, билет за автобус до Маркен, екскурзоводско обслужване на български език. Цената не включва билет за корабче от Маркен до Волендам: 8,50 € на човек (заплаща се на място; 30 минути);
Разходи за градски транспорт: карта - 17 € на човек, валидна 72 часа след първата валидация или билети за еднократно ползване - 2,90 €
Градска такса в размер на ~3 € на човек на нощ (заплаща се на място)


- Входни такси за посещаваните в свободното време обекти /по желание/
- Застраховка "Отмяна на пътуване" - възстановява заплатената сумата при невъзможност за пътуване по здравословни причини според условията на застрахователя. Заявява се и се заплаща при подписване на договора за организирано пътуване.

Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат предварително в България!
*В случай на по-малко записани и при желание на туристите е възможно допълнителните турове да се проведат с предложена корекция в цената.

Програма на пътуването

АМСТЕРДАМ - ЦВЕТЕН И ВДЪХНОВЯВАЩ
Самолетна програма с обслужване на български език
4 дни/ 3 нощувки
Дата: 21.09.–24.09.2018

Цена за ранни записвания до 30.05.2018 - 919 лв
Стандартна цена - 1158 лв

Първи ден - 21.09.2018
Среща на летище София, Терминал 2 и отпътуване за Амстердам в 07.10 ч. с редовен полет на България Ер. Кацане на летище Схипхол в 9.00 ч. Трансфер до хотела. Информационна среща.
ПЕШЕХОДЕН ТУР "АМСТЕРДАМ - цветен и вдъхновяващ" с местен лицензиран екскурзовод на български език (Необходимо е ползване на градски транспорт; Продължителност: около 3 часа). Тази първа среща с града ще ни "докосне" до емблематични забележителности по маршрут: площад Дам - Кралския дворец, музея на мадам Тюсо, Новата църква; Квартала на червените фенери и разположената в центъра му църква Ауде Керк - "Старата църква", Новия пазар, бившия еврейския квартал, къщата-музей на Рембранд; колоритния плаващ пазар за цветя Блуменмаркт с прекрасните цветни павилиони, река Амстел и улица Рокин. Ще посетим и една от най-старите действащи фабрики за диаманти в Амстердам, където ще научите интересни факти за добива на скъпоценните камъни и как се оценява стойността им.

Свободно време.
Нощувка.

Втори ден - 22.09.2018
Закуска.
По желание (с доплащане): Круиз на корабче по живописните канали на града – един по-различен поглед, който ще ви позволи да видите отблизо атрактивните жилища-лодки и да направите интересни снимки от по-нестандартен ракурс. Плетеницата от канали е разположена по уникален начин в сърцето на Амстердам и образува лабиринт, който опасва целия град като мрежа.
По желание (с доплащане): "Шопинг в Харлем - бижуто на Северна Холандия" с влак и екскурзоводско обслужване на български език - пешеходна разходка в сърцето на Харлем: най-старата жп гара в Холандия, площад Grote Markt, сградата на общината, готическата църква Св. Баво от 14-ти век с невероятния орган, на който са свирили Моцарт и Хендел; очарователните вътрешни дворчета с много зеленина и специална атмосфера. Харлем е и единственият град в Холандия, който има свой собствен уникален стил бира, датиращ от 16-ти век – Haarlems Jopenbier и е обявен за "Най-добър град за пазаруване в Холандия" - от малки, странни концептуални бутици до обичайните големи холандски универсални магазини и популярни вериги са разположени в компактния център на града с обособена комфортна пешеходна зона. Ако не сте любители на пазаруването, през свободното време можете да посетите най-стария музей на Холандия - музеят Тайлър от края на 18-ти век (освен богата природо-научна колекция, в музея са представени и ценни произведения от Рембранд, Рафаело, Микеланджело и много други световни имена) или да посетите музея на Франс Халс, посветен на Златния Век на Холандия с най-голямата колекция от портрети на прочутия художник.
Нощувка.

Трети ден- 23.09.2018
Закуска.
Свободно време.
По желание (заплаща се допълнително): Автобусна екскурзия "Бижутата на Южна Холандия - Ротердам, Делфт и Хага" с екскурзоводско обслужване на български език. Освен като най-голямо пристанище на Европа, Ротердам е известен и като град на архитектурата. По време на разходката в Ротердам ще видим забележителни архитектурни стилове от различни периоди. Общината /една от малкото сгради, останала почти незасегната след Втората световна война/, Пощата, мостът Еразмус /настоящият символ на Ротердам/; “небостъргачите” на Ротердам, Църквата “Свети Лаурeнс” /най-старата запазена постройка от 15-ти век/, съвсем скоро откритата уникална постройка на закрития пазар, в комбинация с луксозни жилища и офисни помещения; един от символите на Ротердам - жилищата с форма на куб; Старото пристанище. В Делфт ще се потопим в атмосферата на спокойния провинциален живот и ще почувстваме истинския дух на Ниската земя. Ще разгледаме Новата църква /мястото, където членовете на холандското кралско семейство намират вечен покой/. Хага е политическият и административен център на Холандия. Разходката в града ще ни "срещне" седни от най- важните правителствени сгради за страната.
Нощувка.

Четвърти ден - 24.09.2018
Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летището. Полет за София.



Нашите идеи за свободното време са: да се "загубите" в красивия квартал De Jordaan, да посетите някои от най-известните музеи на Амстердам:
Квартал De Jordaan - Йордан е известен с кокетните си и цветни бутици, магазинчета, ресторанти на открито и галерии за модерно изкуство (намира се само на 10 мин. пеша от централния площад Дам по улица Raadhuisstraat). В живописния квартал - до канала Принсенхрахт е разположена протестантската Westerkerk (Западната църква), където е погребан Рембранд. Уникалните камбани на църквата звънят на всеки час от 1631 г., изпълнявайки различни мелодии. В непосредствена близост се намира и домът на Ане Франк, в който тя, заедно със семейството си, се укрива в него в периода 1942-1944 г.. Дневникът на момичето, писан в продължение на тези 2 години, е преведен днес на повече от 60 езика, а къщата-музей привлича над 1 млн. посетители годишно (Ако искате да посетите музея, е препоръчително да купите билети предварително онлайн).
Символичният надпис в червено и бяло "I AMSTERDAM", разположен на площада на музеите, както и внушителната сграда на Райксмузеум са само въведение към впечатляващите галерии, съхраняващи оригинали на Рембранд, Вермеер, Ян Стен и Франс Хаалс. Най-голямата гордост на музея е платното "Нощна стража" на Рембранд. Дори да не сте запален любител на изобразителното изкуство, този музей ще Ви остави без дъх. Срещу 5 евро можете да вземете аудиогид на руски или английски език, който ще Ви "преведе" през основните зали и ще Ви даде кратка информация за най-важните експонати за 45 или 90 мин. /по избор/. (Ако искате да посетите музея, е препоръчително да купите предварително билети онлайн, за да избегнете дългото чакане на опашка).
През свободното време можете да се разходите из малките улички на Амстердам, да опитате свежи рибни деликатеси, традиционните картофки със сос в книжна кесийка или ябълкови палачинки и да се потопите в неповторимата атмосфера на града. А в по-късния следобяд, когато дългата опашка от любители на изкуството е намаляла, можете да посетите и Музея Ван Гог, в който се съхраняват над 200 негови платна и 500 рисунки, както и картини от колекцията на брат му Тео, рисувани от съмишленици на художника като Тулуз-Лотрек, Гоген и Моне, а също и временни изложби. Към експозицията са прикачени библиотека, посветена на Ван Гог, и магазин, който продава качествени репродукции на много от платната му. (Ако искате да посетите музея, е препоръчително да си купите билети предварително онлайн).

За подробна информация: http://reyma.bg/reyma-excursions/samoletni-ekskurzii/341-belgia-shvetziya/1045-amsterdam-holland

Тагове

Оферти - Холандия |  Оферти - Амстердам |  Екскурзии - Холандия |  Екскурзии - Амстердам |  Ранни записвания 2024 - Холандия |  Ранни записвания 2024 - Амстердам

Избрани оферти