Начало / Екскурзии / Екскурзии - Дъблин

По пътя на келтите: Ирландия и Шотландия 2020 - самолет!

Номер на оферта

/

106854

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет с включени летищни такси София – Единбург, директен полет на Раян Ер

Самолетен билет с включени летищни такси Глазгоу - Дъблин, директен полет

Самолетен билет с включени летищни такси Дъблин-София, директен полет на Раян Ер

Всички трансфери от/до летище за трите полета

Багаж: 1 брой малък ръчен салонен багаж с размери 40/20/25 см

Багаж: 1 брой чекиран куфар/чанта до 10 кг с размери 55/40/20 см (1 малка чанта носите на борда и 1 чанта/куфар до 10 кг с размери 55/40/20 оставяте на гишето за регистрация, преди проверката на сигурността)

Транспорт с комфортен автобус по маршрута в Шотландия /обслужва се от шотландска транспортна фирма/

всички пътни такси и паркинги по маршрута

Пешеходни обиколки на Дъблин, Единбург, Глазгоу

еднодневен билет за автобус хоп-он/хоп-оф в Дъблин

Екскурзия до Параклиса Рослин /без входната такса, която се заплаща на място/

Екскурзия до град Стърлинг и замъка Стърлинг, монумента на Уилиям Уолъс /без входните такси, която се заплащат на място/

Tрансфер с автобуса до дестилерията Auchentoshan на 15 км от Глазгоу

Водач - екскурзовод на български език

6 нощувки със закуски в хотели 3***
3 нощувки със закуски в Airth Castle Hotel****
3 нощувки със закуски в хотел *** в Дъблин: Academy Plaza*** или подобен, централно разположен

Цената не включва

Бакшиши за обслужващите шофьори: 35 лева на човек - еднократно
/задължителни, заплащат предварително от България, начисляват се към пак. цена/

Мед. застраховка с покритие 10 000 Е на ЗК „Уника” за лица до 65 г., /адрес: гр. София, ул. Юнак № 11-13/: 14 лв
/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/

Мед. застраховка с покритие 5 000 Е на ЗК „Уника” за лица от 65 г. до 69 г., /адрес: гр. София, ул. Юнак № 11-13/: 21 лв
/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/

Мед. застраховка с покритие 4 000 Е на ЗК „Уника” за лица над 69 г., /адрес: гр. София, ул. Юнак № 11-13/: 28 лв
/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/

Такси за багаж в самолетите:

1 брой куфар/чанта до 10 кг с размери 55/40/20:може да бъде чекиран или да го вземете с вас в салона на самолета: цената е различна, в порядъка на 60 лв за трите полета

1 брой чекиран багаж до 20 кг: в порядъка на 210 лв за трите полета, включени в програмата
/по желание, заявяват се и се заплащат предварително от България - цените на багажа се препотвържават в момента на резервация на багаж!/

Избор на място в самолета за трите полета: от 18 Е
/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/

вечеря в ресторанта на СПА хотел Airth Castle **** /тристепенно меню/: 20 британски паунда = 44 лв
/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/

Застраховка “отмяна на пътуване” - тази застраховка покрива рискове в случай на отказ за пътуване от страна на туриста при доказано заболяване или отмяна на пътуването поради неблагоприятни метеорологични условия и други форсможарни обстоятелства.

Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма. ТО предлага Застраховка Отмяна на пътуване при ЗАД Армеец – България, ул. „Стефан Караджа“ № 2 гр. София – Общи условия.

Програма на пътуването

По пътя на келтите: Шотландия и Ирландия 2020 – Самолет

Маршрут: София - Единбург - Параклиса Рослин* - Нортъмбърланд, Линдисфарн, замъка Алнуик* - Стърлинг - Глазгоу - Дъблин - замъкът Бларни, град Корк* - Дъблин - София

8 дни / 6 нощувки

ДАТИ:
16.08.2020 - 23.08.2020

---------

ЦЕНИ:

Възрастен в двойна стая: 2490 лв

Трети възрастен /в двойна стая на допълнително легло/: 2415 лв

Възрастен в единична стая: 3070 лв

Дете до 12 г., настанено с двама възрастни: 2310 лв

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

ПРОГРАМА:

Този тур ви дава възможмост да се насладите на най-доброто, което могат да предложат Шотландия и Ирландия . Елате да поскитаме из тайнствените улички на Единбург, да прекрачим в магичния свят на Хари Потър и да се уверим, че Хогуортс съществува, да чуем легенди за силни, сурови, безстрашни мъже.
Пътят ни ще продължи в Ирландия – светиня на келтското наследство, мистична земя на зелени, чисти, недокоснати простори. Това е страната на четиридесетте нюанса на зеления цвят!
Заедно ще тръгнем по следите на уникалната напитка, която споделяме в шумни компании с много приятели, но и в тишината на самотното взиране в себе си – уиски за радост и тъга! Предвидени са две посещения на дестилерии за шотландско и ирландско уиски, ще се опитаме да разберем различията в процесите на производство.

1 ден, неделя: полет до Единбург
Среща на групата с екскурзовода на летище София в 19.30 ч., Терминал 2 за полет до Единбург в 21.20 ч., пристигане 22.50 ч. местно време /полетът продължава 3 часа и 40 минути/. Настаняване в хотел в района на Фолкърк. Нощувка.
Хотелът е Airth Castle Hotel ****, разположен в историческото имение на Робърт Брус с едноименния замък, построен през 14 век. Разполага със СПА център /басейн, сауна, вани/ и елегантен ресторант. Изкусно архитектурно решение дава възможност бившите помещения за прислугата да бъдат превърнати в уютен и луксозен СПА хотел с всички удобства за пълноценна почивка.
Забележка: полетната информация за 2020 г. може да претърпи промяна.

2 ден, понеделник: - Единбург, Параклиса Рослин, шотландска национална вечер
Закуска. Отпътуваме с автобуса за посещение на параклиса Рослин, придобил изключителна известност след публикуването на романа „Шифърът на Леонардо” от Дан Браун. Ексцентричният интериор на параклиса, построен от потомците на тамплиерите, не е типичен за шотландските религиозни постройки в готически стил. Но не само това е загадка, а и многото езически символи и отличителните масонски знаци, които са породили тайнствени легенди.
Продължаваме за Единбург. Разглеждане на забележителностите на шотландската столица: Единбургския замък - непристъпна крепост, построена на върха на скала, която от 12 век е официалната резиденция на шотландските крале, Кралската миля – старинна улица, където освен исторически забележителности има много магазини и ресторанти, Дворецът Холируд Хаус от 11 век, Катедралата Сейнт Джайлс. Националната Галерия, Монумента на Уолтър Скот – най-големият паметник в света, посветен на писател. Свободно време за посещение на музеи по интереси.
По желание срещу допълнително заплащане: традиционна шотландска вечеря с националния танц Ceilidh и свирня на гайди в замъка Prestonfield 5*. Връщане в хотела. Нощувка.

3 ден, вторник: Нортъмбърланд, Линдисфарн, замъка Алнуик – за феновете на Хари Потър!
Закуска.
По желание срещу допълнително заплащане:
Еднодневна екскурзия до графство Нортъмбърланд и пограничаните райони с Англия – тя ще се хареса най-много на феновете на Хари Потър!
Отпътуване в 8.00 ч. за крайбрежието на Северно море. Спирка на Линдисфарн - приливен остров, достъпен според графика на приливите и отливите, които на два пъти всеки ден наводняват пътя, свързващ го със сушата. Известен е още като Светия остров - мястото, откъдето започва разпространението на християнството в Британия, център на Келтската църква. Тук са създадени най-старите екземпляри на английските евангелия.
На острова се намират останките на манастир и замък. Свободно време за посещение по желание /продължителност според информацията за часовете на приливите и отливите/.
Продължаваме за замъка Алнуик, познат на феновете на Хари Потър като училището за магии Хогуъртс. Три от филмите за Хари Потър са снимани тук, както и други исторически филми: Хари Потър и Философския камък” (2001), „Хари Потър и Стаята на тайните” (2002), „Хари Потър и нечистокръвния принц” (2007), също така историческите филми за кралица Мери Шотландска и Робин Худ. Освен внушителната крепост, незабравима атракция е красивият парк с растителни скулптури и каскадни фонтани.
Връщане в хотела. Вечеря по желание. Нощувка.

4 ден, сряда: Стърлинг, Глазгоу, посещение на дестилерия за шотландско уиски, полет за Дъблин
Закуска. Освобождаване на стаите. Отпътуване за град Стърлинг и едноименния замък /13 км/. Построен на висок скалист хълм, този замък в продължение на векове играе ключова роля в шотландската история – именно тук Робърт Брус, в чието родово имение нощувате, побеждава англичаните с помощта на рицарите тамплиери. Стърлинг заслужава внимание и като един от най-добрите примери на Ренесансова архитектура в Шотландия. Разказ за битката при моста на Стърлинг. Посещение на дестилерия за шотландско уиски Auchentoshan /входната такса се плаща допълнително, предварително от България/, дегустация и свободно време за разглеждане на експозицията, магазина и кафенето, след което продължаваме за Глазгоу, където ще направим пешеходна разходка в централната част с разглеждане на Катедралата Свети Мънгоу, площад Джордж Скуеър и Кметството Сити Чембърс. Спирка за фотопауза и свободно време за разглеждане на Музея на Транспорта, чиято архитектура, дело на легендарната Заха Хадид, го превръща в една от най-посещаваните атракции във Великобритания след 2011 година, когато е открит /входът е безплатен/.
Глазгоу е най-големият шотландски град и трети по численост във Великобритания след Лондон и Бирмингам. Свободно време. Трансфер до летището за полет до Дъблин в 22.05 ч. Пристигане в 23.05 ч. вечерта, трансфер до хотела, централно разположен. Нощувка.

5 ден, четвъртък: Дъблин, традиционна ирландска вечеря в пъб /жива музика, степ танци/
Закуска. Разглеждане на Дъблин с хоп-он/хоп-оф автобус и екскурзовод със спиране, коментар и пауза на основните забележителности: Университета Тринити Колидж, най-старият ирландски университет, основан в 1592 г. и неговата старинна библиотека, съхраняваща безценни илюстрирани ръкописи като евангелието Келската книга, Георгианския Дъблин – площадите Мериън и Сейнт Стивън Грийн, статуята на Оскар Уайлд, Катедралата Свети Патрик и Крайст Чърч, разходка по моста О’Конъл, единствения в Европа мост, чиято широчина е по-голяма от дължината.
Следобед: свободно време за посещение на музеи по интереси, разглеждане на ирландската столица на амфибия, възможност за посещение на пивоварната Гинес.
По желание срещу допълнително заплащане: традиционна ирландска вечеря в пъб с жива музика, песни и степ-танци.
Нощувка.

6 ден, петък: замъкът Бларни, град Корк
Закуска.
По желание срещу допълнително заплащане: екскурзия до светините на ирландския дух и история: замъкът Бларни с вградения в стената Камък на красноречието и втория по големина град в Ирландия, Корк.
Бларни се превръща в световна забележителност заради поверието на Камъка, донесен през 1314 г. от Шотландия. Ако го целунете, легнали по гръб, ще добиете дар слово!
Градините около замъка също заслужават посещение! Разходка, разглеждане на забележителностите и свободно време в град Корк. Връщане в Дъблин вечерта около 19.30 ч. Нощувка.

7 ден, събота: посещение на дестилерия за ирландско уиски /Джеймисън/, полет за София
Закуска. Свободно време.
По желание срещу допълнително заплащане: посещение на дестилерията за ирландско уиски Джеймисън. Освобождаване на стаите /багажът може да бъде оставен в предвиденото за тази цел помещение/. Трансфер до летището и полет за София в 18.35 ч.

8 ден, неделя:
Пристигане в 00.15 ч. на Терминал 2 /полетът продължава 3 часа и 40 минути/.

==============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

* Туристическата агенция не носи вина или каквато и да е отговорност за загубен и закъснял багаж. Решението за включване в екскурзия със самолетен превоз автоматично предполага, че неудобствата от инциденти с багаж са предварително приети от пътника. Напомняме на всички туристи, че такива инциденти непрестанно се случват.

* Минимален брой за осъществяване на екскурзията: 18 туристи
* Срок за уведомление при несъбран минимум: 20 дена преди датата на отпътуване

Условия за резервации:
- Депозит: 50% от пакетната цена при записване
- Доплащане: до 21 дни преди дата на заминаване

Условия за анулация/прекратяване на договора:
В случай на отказ от пътуването или прекратяване на договора по вина на ПОТРЕБИТЕЛЯ, ТУРОПЕРАТОРЪТ възстановява платената сума за пътуването, като удържа стойността на издадения самолетен билет /ако има такъв/ и допълнително удържа следните такси за отказ:
*от деня, следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на тръгване за самолетните програми – такса в размер на 100 лв на турист,
*от 59 до 30 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от внесения депозит.
*от 29 до 14 календарни дни преди датата на тръгване - 75% от общата цена на туристическия пакет;
*под 14 календарни дни 100% от общата цена на туристическия пакет;

*Няма паспортен и визов режим в страната; няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

============================================================

ЦЕНИ на допълнителните екскурзии и входни такси, които се заявяват по желание и се заплащат предварително от България:

1) Целодневна екскурзия до графство Нортъмбърланд – пограничните райони с Англия: приливния остров Линсдисфарн и замъка Алнуик: 88 британски паунда, равностойност на 196 лв за възрастен, включва транспорт, екскурзовод, комбиниран билет за замъка Алнуик и неговите градини
/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България, екскурзията се провежда при минимум 14 записани туристи/

2) Традиционна шотландска вечеря с националния танц Ceilidh и свирня на гайди в замъка Prestonfield 5* (включва традиционни шотландски ястия, алкохолни напитки по избор, програма, транспорт до хотела Airth Castle): 75 британски паунда, равностойност на 167 лв
/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/

3) Традиционна ирландска вечеря в Дъблин в пъб с жива музика, песни и степ-танци (включва тристепенно меню, без напитки, транспорт от/до центъра на Дъблин): 67 евро, равностойност на 131 лв
/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/

4) Целодневна екскурзия до замъка Бларни и град Корк /включва транспорт, екскурзовод на руски език и входна такса за замъка Бларни/: 85 Евро, равностойност на 167 лв
/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България, екскурзията се провежда при минимум 14 записани туристи/

5) Входна такса за посещение на дестилерията Auchentoshan в района на Глазгоу: 10 британски паунда /само възрастни/ - включва обиколка на дестилерията и дегустация на тройно дестилираното единично малцово уиски на марката
/заявява се по желание, заплаща се предварително от България/

6) Входна такса за посещение на дестилерията Jameson: обиколка с водач на английски 40 минути, сравнителна дегустация, питие в бара: 23 Е
/заявява се по желание, заплаща се предварително от България/

-----------------------------------------------------------

Входни такси за посещаваните обекти и музеи, които са по желание и се заплащат на място:

Вход в Библиотеката на Тринити Колидж, където се съхранява Келската книга: 14 Е за възрастен, 11 Е за ученици, студенти и пенсионери /срещу представяне на лична карта/

Вход в Катедралата Свети Патрик: 8 Е за възрастен, 7 Е за ученици, студенти и пенсионери

Националната галерия на Ирландия: безплатно

Билет за амфибия: възрастен 27 Е, деца до 14 г. 15 Е, ученици и студенти 24.30 Е

Вход за пивоварната Гинес: 25 Е /възрастен – 18 +/

Вход в Единбургския замък: 18.50 британски паунда за възрастен/ 10.20 британски паунда за дете 5-15 г., пенсионери 60 +: 15 британски паунда

Вход в замъка Холируд Хаус: 15 британски паунда за възрастен / 8.70 британски паунда за дете 5-16 год., пенсионери 60 +: 13.50 британски паунда

Вход в замъка Стърлинг: 15 британски паунда за възрастен / 9 британски паунда за дете 5-16 год., 12 британски паунда за пенсионери над 60 г.

Вход в параклиса Рослин: 9 британски паунда за възрастен, 7 британски паунда за ученици, студенти и пенсионери

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Ирландия |  Оферти - Дъблин |  Екскурзии - Ирландия |  Екскурзии - Дъблин |  Лято в чужбина - Ирландия |  Лято в чужбина - Дъблин

Избрани оферти