Начало / Екскурзии / Екскурзии - Прага

Априлска ваканция в Прага 31.03.2019, 4 нощувки - ПОСЛЕДНИ 2 МЕСТА

Номер на оферта

/

228009

Дати & цени

Цената включва

- самолетен билет София – Прага - София с директен полет на България Ер
- летищни такси, ръчен и чекиран багаж до 23 кг
- 4 нощувки със закуска в хотел Ibis Praha Old Town 3* (Praha 1 - център)
- трансфери летище - хотел – летище;
- туристическа програма "От Пражката крепост до Стария Град на Прага" с местен лицензиран екскурзовод на български език;
- разходка в Стария Град на Прага;
- медицинска застраховка с покритие 5 000 евро;
- водач от България

Цената не включва

- Ползване на слушалки с аудио система за връзка с екскурзовода по време на пешеходните обиколки: 2 евро на турист на ден (на място);
- Разходи за градски транспорт - 3-4 билета по 24 CZK~1 € или карта за цялата градска мрежа за 3 дни 310 CZK~13 €;
- Застраховка "Отмяна на пътуване" на ЗАД "Армеец" - препоръчителна (покрива анулационни такси, в случай че туристът не може да осъществи пътуването по здравословни или други основателни причини според общите условия на застрахователя)
- ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ /по желание; заявяват се и се заплащат в България, най-късно 30 дни преди отпътуването/:

Програма на пътуването

=============================================================

АПРИЛСКА ВАКАНЦИЯ В ЗЛАТНА ПРАГА
С НАСТАНЯВАНЕ В ХОТЕЛ IBIS OLD TOWN 3*

самолетна екскурзия до Прага с обслужване на български език, водач от България!

5 дни / 4 нощувки

ДАТА: 31.03.2019 г.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Прага е един от най-красивите градове в Европа, съчетал в себе си впечатляваща история и съвременен дух. Прага е архитектурен шедьовър, неповторимо съчетание на стилове от различни периоди - барок, рококо, романтизъм, кубизъм, готика..потопете се в магията на миналото, в реставрираните и запазени завинаги архитектурни шедьоври, в които местните хора вплитат умело своята съвременност. Този град, творение на природата и на човешкия гений, предизвиква възторг и оставя дълбока следа в паметта и сърцето на всеки, докоснал се до неговата архитектура, старинни улици и църкви, до музеите, дворците и богатите съкровища, до неговите жители, отнасящи се с преклонение към огромното културно-историческо наследство.

АКЦЕНТИ:
- директен полет с удобни полетни часове
- 4 нощувки в хотел Ibis Old Town в центъра на Прага
- екскурзоводско обслужване на български език от професионален екскурзовод

=============================================================

ПРОГРАМА

Програма "Априлска ваканция в Прага":

Първи ден, 31.03.2019, неделя:
Среща на летище София, Терминал 2 и отпътуване с директен полет на България Ер до Прага. Трансфер до хотела в Прага и настаняване.
Информационна среща с полезна практична информация за престоя в Прага. Разходка до централния Староместки площад, заобиколен от емблематични сгради в изящни архитектурни стилове - двореца Кински в стил рококо (националната галерия на Прага), готическата църква "Дева Мария пред Тин", паметникът на Ян Хус, бароковата църква Св. Никола, старото кметство и часовникова кула Орлой с емблематичния астрономически часовник на Прага от 15 век.
Нощувка.

Втори ден. 01.04.2019, понеделник:
Закуска.
"От Пражката крепост до Стария Град на Прага" - туристическа програма с местен лицензиран екскурзовод на български език (включена в цената, ползва се градски транспорт; Продължителност: около 3 часа): трите двора на най-важния символ на Бохемия - Пражката крепост, служела за резиденция на князе и крале (днес - седалище на Президента на Чехия) и готическата катедрала "Свети Вит" с витражите от цветно стъкло, един от които - дело на прочутия майстор на сецесиона Алфонс Муха. Ренесансовият дворец Шварценберг и бароковият дворец Щернберг (и двата - част от националната галерия на Прага) са разположени на Храдчанския площад, откъдето пред нас ще се открие величествена гледка към река Вълтава и цяла Прага със забележителните и кули. Обиколката ще продължи по улица Нерудова към Малостранския площад към бароковия храм Св. Николай, а романтичните малострански улички ще ни изведат до Малтийския площад и артистичната "стена на Джон Ленън" - емблематично цветно място за изява на млади по дух хора от цял свят. Продължаваме към остров Кампа и мостчето на влюбените над Дяволския канал, за да се качим на най-голямата забележителност на Прага - Карловия мост (XIV в.), наричан още "галерия на открито", заради внушителните скулптури на светци, разположени от двете му страни и заради неповторима творческа атмосфера, създавана от местните художници, карикатуристи и улични музиканти. След като докоснем традиционно най-старата запазена статуя на моста – тази на чешкия светец Йоан от Непомук, за да сбъднем поне едно желание, продължаваме към Карловия университет и комплекс Клементинум, където се намира най-красивата барокова библиотека на Прага. Разходката ще приключи на Староместкия площад, тесните калдаръмени улички около който примамват да се "изгубиш" в пъстрата какафония от дюкянчетата за сувенири, галерии, изкусителни кафенета и бирарии.
Свободно време.

*По желание следобяд /с предварителна заявка и заплащане/: "Кутна Хора-магията на Средновековието" - автобусна екскурзия с местен екскурзовод на български език. Разположен на 60 км. от Прага, градът е втори по значение в Бохемия след Прага. До края на ХIII век в него се добива една трета от среброто в Европа, а по-късно става той става и седалище на кралската власт. Заради прекрасните запазени сгради с типична готическа архитектура от Средновековието и специфичната спираща дъха панорама, Кутна Хора е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно и културно наследство. Екскурзията включва пешеходна разходка в историческия център на града - величествената готическа църква Св. Варвара - оказала влияние върху архитектурата на цяла Централна Европа, Италианския двор - мястото, в което са сечени първите сребърни грошове, уникалната църква-костница в Седлец от 14 век, чийто внушителен интериор е направен от 40 000 човешки скелета.

Нощувка.

Трети ден. 02.04.2019, вторник:
Закуска.
*По желание /с предварителна заявка и заплащане/: "Замъкът Хлубока и Чешки Крумлов" - целодневна автобусна екскурзия с местен екскурзовод на български език. Чехия има безброй замъци, но нито един не може да се мери по „приказност” с Хлубока. Това е замъкът, в който са снимани редица приказки, замъкът на чешките филмови принцеси. Построен през 13-ти век в английски готически стил, той често сменя господарите си през вековете, а днес представлява впечатляващ калейдоскоп от различни стилове – готически, ренесанс, барок и романтизъм. Обиколката в замъка смайва с пищните дърворезби още във входната зала, с кръглите салони и читални в кулите, с изрисуваните тавани, както и с интересни предмети от бита като златната шейна, рицарските доспехи, а също и едни от първите телефон и прахосмукачка.
Чески Крумлов е разположен между живописните извивки на река Вълтава. Прекрасните лъкатушещи улички, запазили своя средновековен облик, ще ви очароват с цветните фасади на сградите, приютили занаятчийски дюкянчета, китни ресторантчета, музеи и галерии. Обиколката започва в подножието на най-голямата забележителност – замъкът, който е бил седалище на управляващите фамилии. Кръглата му кула в ренесансов стил, украсена с астрологични и алхимични знаци, присъства на всички панорами на града. Минавайки по малките улички, ще стигнем до готическата църква „Св. Вит” с впечатляващ интериор. Централният площад на град е запазил вида, който е имал от средновековието: квадрат, обрамчен от къщи с готически и ренесансови фасади, свързани една с друга с пъстри аркади. Ако отделите от свободното си време за хубав обяд, можете да опитате традиционното ястие с шаран, който е местният специалитет.

Нощувка.

Четвърти ден. 03.04.2019, сряда:
Закуска. Свободно време за самостоятелни разходки или екскурзия по желание:
*По желание /с предварителна заявка и заплащане/: "Дрезден и терасата на граф Брюл" - целодневна автобусна екскурзия с екскурзовод на български език: Дрезден е един от най-красивите градове на територията на Германия по поречието на река Елба. Пешеходна разходка в Стария Град с панорамно разглеждане на Земперопер, Дрезденския дворец, стената на Саксонските князе - изработена от 23 000 порцеланови плочки, Съкровищницата, църквите Хофкирхе и Фрауенкирхе, музеят на модерното изкуство Албертина, "терасата на граф Брюл", известна още като Балконът на Европа, бароковия дворец Цвингер, състоящ се от 4 сгради с музейни експозиции, най-известна от които е Дрезденската картинна галерия "Старите майстори" и градините му.
*По желание /с предварителна заявка и заплащане/: 20,30 ч - Бутиков круиз по р. Вълтава с джаз концерт на живо и възможност за тристепенна вечеря с меню по избор/
Нощувка.

Пети ден. 04.04.2019, четвъртък:
Закуска.
Свободно време.
Трансфер до летището. Отпътуване за София с директен полет на България Ер.

Възможни са размествания в дните от програмата с цел оптимизация и съобразно заявките.

=============================================================

ОПИСАНИЕ НА ХОТЕЛА

Хотел Ibis Praha Old Town 3* е разположен в сърцето на Стария град на Прага, на емблематичния площад на Републиката, в непосредствена близост до кулата Прашна Брана и един от най-големите търговски центрове на Прага - Palladium. Всички стаи разполагат с климатик, душ и тоалетна. Хотелът предлага богата закуска на блок-маса. На 100 метра от хотела се намира и трамвайна спирка на различни линии, осигуряващи лесен достъп и до по-отдалечени точки на града, като Пражкия замък, Петржинската кула, Техническия музей и други. Туристически автобуси не могат да спират непосредствено пред хотела, поради централната му локация. Налага се кратко придвижване пеша от паркинг, разположен в близост до хотела.

=============================================================

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:

Депозит 30% при записване; доплащане до 30 дни преди датата на отпътуване!

Лична карта с минимална валидност 6 месеца, считано от датата на пристигане в България; за деца под 18 г., пътуващи с един или без родител – нотариална заверен документ-декларация от единия или съответно от двамата родители! Пътуването е безвизово и без медицински изисквания за имунизации.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ /по желание; заявяват се и се заплащат в България, най-късно 30 дни преди отпътуването/:

1. "Кутна Хора - магията на Средновековието"- полудневна автобусна екскурзия: 72 лв на човек при мин. 15 записани туристи; За деца 2-11,99 г.: 54 лв (Маршрут: Прага - Кутна Хора: 60 км.; Продължителност: около 6 часа; Включва транспорт с лицензиран автобус, екскурзоводско обслужване на български език); Цената НЕ включва: ползване на слушалки - 2 € на човек; входна такса за Костницата в Седлец: ~75 CZK; входна такса за катедралата Св. Варвара: ~120 CZK (заплащат се на място). Туристите, които не желаят да заплащат входна такса, изчакват за кратко групата пред всеки обект.

2. "Замъкът Хлубока и Чешки Крумлов" - целодневна автобусна екскурзия: 89 лв на човек при мин. 15 записани туристи; За деца 2-11,99 г.: 62 лв (Маршрут: Прага -Чешки Крумлов: 170 км.; Продължителност: около 9 часа; Включва транспорт с лицензиран автобус, екскурзоводско обслужване на български език. Цената НЕ включва входна такса за замъка "Хлубока"; заплаща се на място – ~9 EUR; Туристите, които не желаят да заплащат входна такса, могат да се разходят самостоятелно в прилежащия парк)

3. "Дрезден и терасата на граф Брюл" - целодневна автобусна екскурзия: 95 лв на човек при мин. 15 записани туристи; За деца 2-11,99 г.: 85 лв (Маршрут: Прага - Дрезден: 150 км.; Продължителност: около 8 часа; Включва транспорт с лицензиран автобус, екскурзоводско обслужване на български език); Цената НЕ включва: входни такси (в програмата не е включено посещение на обекти с входна такса), ползване на слушалки - 2 € на човек;

4. Круиз по Вълтава: 24 лв за възрастен; 17 лв за деца 3-11 г.
Цената включва билет за разходка по Вълтава с туристически кораб (1 час) и такса резервация. До круизното пристанище - може да се стигне пеша или с регулярен градски транспорт.

5. Бутиков круиз по Вълтава с оригинален джаз-блус концерт на живо (вечерен):
Опция 1: 59 лв на човек (включва билет с гарантирано място, аперитив за "добре дошли"; не включва храна);
Опция 2 с вечеря: 90 лв на човек (включва билет с гарантирано място, аперитив за "добре дошли", вечеря по предварително заявено меню /предястие, основно ястие - пилешко, свинско или вегетарианско по избор и десерт/ - моля, заявете вида меню с резервацията, направеният избор не може да се променя)
Цената включва: круиз по Вълтава /около 2,5 ч./, меню по избор, напитка за "добре дошли", концерт с изпълнения на живо на популярни чешки джаз музиканти, такса резервация.
Цената не включва: напитки и трансфер до пристанището, което се намира в центъра на Прага (може да се стигне пеша или с регулярен градски транспорт).



!!!ВАЖНО!!! Всички допълнителни турове са свързани с предварителни резервации и затова трябва да бъдат заявени и предплатени заедно с резервирането на туристическия пакет в България.

-----------

Информация за входни такси:

Костница, Кутна Хора: ~75 CZK
Катедрала Св. Варвара, Кутна Хора: ~120 CZK
Монетен двор, Кутна Хора: ~85 CZK
Комбиниран билет за катедралата "Св. Вит", Стария кралски дворец, църквата "Св. Георги", Златната уличка с кулата "Далиборка", Прага (250 CZK, за деца до 16 г. - 125 CZK)
Музеят на Алфонс Муха, Прага (240 CZK), Музеят на Сметана, Прага (50 CZK), Музея на Кафка, Прага (200 CZK)

=============================================================

Идеи за свободното време:

- Възможност за самостоятелна разходка в района на Вацлавския площад и Стария Град с криволичещи романтични улички, които често се превръщат в импровизирани сцени за джаз концерти. Многобройните малки ресторантчета работят до много късно и предлагат вкусна традиционна местна кухня, както и чешка бира от най-добро качество.
- Възможност за самостоятелно посещение музеите на Прага - Художествената галерия, Музея на Сметана, на Алфонс Муха или на Франц Кафка (детайлна информация за музеите относно работно време, входни такси и други ще получите от екскурзовода по време на пешеходните турове);
- Възможност за самостоятелна разходка до кулата Петржин, която се издига в централната част на града на едноименния хълм, покрит с цветни алеи и предлагащ невероятна панорамна гледка към цяла Прага. Изкачването е пеша или с малък трамвай, движещ се по въжена линия.
- Възможност за самостоятелно посещение на зоологическата градина в Прага - едно от най-посещаваните места в чешката столица - разполага с 10 павилиона, 150 експозиции, 2 ресторанта, 7 бюфета, седалков лифт, влакче, миниатюрен басейн, катерушки и 570 декара площ.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Чехия |  Оферти - Прага |  Екскурзии - Чехия |  Екскурзии - Прага |  Last minute оферти - Чехия |  Last minute оферти - Прага

Избрани оферти