Оферта номер: 43875

Австрийските Алпи и Залцбург: където нимфите танцуват, а дърветата говорят

ВНИМАНИЕ! Офертата не е актуална.
На този линк може да видите всички актуални Екскурзии в Залцбург и Екскурзии в Австрия.

Дати и цена
Цената включва
транспорт с автобус

6 нощувки със закуски в хотели 3***, от които: 1 – в Словения, 4 – в Голинг ан дер Залцах, 1 – в Загреб

4 вечери

туристическа програма – посещение на Блед, Клагенфурт, Грац, Марибор

водач от агенцията
Цената не включва
екскурзия до Залцбург, езерото Мондзее и езерото Волфганзее с включен транспорт и водач – 30 EUR /изисква се предварителна резервация и плащане с основния пакет/

излет до Капрун и глетчера Китцщайнхорн с включен транспорт и водач – 25 EUR /изисква се предварителна резервация и плащане с основния пакет/

екскурзия до „Орловото гнездо на Хитлер” и езерото Кьонихзее с включен транспорт и водач – 20 EUR /изисква се предварителна резервация и плащане с основния пакет/

*Забележка:
допълнителните мероприятия се провеждат при мин. 20 туристи, включват транспорт и водач. Входните такси, бусче и асансьор до Орловото гнездо, и лифтове се заплащат на отделно и на място.

медицинска застраховка с покритие 10 000 EUR на ЗАД „Булстрад“ – 8 лв., над 65 г. – 12 лв., над 70 г. – 16 лв.

доплащане за единична стая – 175 лв.

при недостигнат мин.брой от 35 туристи и при записани не по – малко от 30 тур. – 45 лв.

туристическа такса в хотелите по маршрута – 1.30 EUR-1.50 EUR на турист на ден, заплаща се директно на рецепцията.
АВСТРИЙСКИТЕ АЛПИ – шедьовърът на природата! Там, където нимфите танцуват, а дърветата говорят. Магията на област Залцбург. РАННИ ЗАПИСВАНИЯ до 27.02.2019 г.!

МАРШРУТ: София – Блед - Клагенфурт - Голинг ан дер Залцах - Залцбург – езерото Мондзее – езерото Волфгангзее – Баварски Алпи – Орловото гнездо на Хитлер - Капрун – Глетчера Китцщайнхорн – ГрацМариборЗагреб - София

---------------------------

7 дни/6 нощувки/6 закуски/4 вечери

ДАТА: 23.07.2019 г.

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ: 895 лв.

Ранни записвания: отстъпка от 60 лв. от пакетната цена за записвания до 27.02.2019 г.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ПРОГРАМА:

1 ден СофияСловения
Отпътуване от София в 07.00 ч. от пл. “Ал. Невски”. Пристигане вечерта в хотела в Словения. Нощувка.


2 ден Блед – Клагенфурт – Голинг ан дер Залцах
Закуска. Отпътуване за най - известния в Словения курорт Блед – перлата на Алпийския регион заедно с изумрудено зеленото езеро. Разглеждане на средновековния замък Блед /XI в./, разположен на скала, надвесила се над езерото. Продължаване за Клагенфурт - столицата на провинция Каринтия. Пристигане и вечерна разходка из Стария и Новия площад с фонтана на Дракона и паметника на Мария Терезия. Настаняване в хотел в селището Голинг ан дер Залцах, което със своя девствен пейзаж от ливади, гори, планини и езера ще ви запознае с планинските традиции. Вечеря. Нощувка.


3 ден Залцбург – езерото Мондзее – езерото Волфгангзее
Закуска. Свободен ден или по желание и срещу допълнително заплащане екскурзия до Залцбург - столицата на едноименната областта, езерото Мондзее и езерото Волфганзее. Този ден ще започне с туристическата програма в Залцбург: историческият център (UNESCO), крепостта Хоензалцбург, Капителплац, Резиденцплац, Моцартплац, Гетрайдегасе с къщата на Моцарт, градините на Мирабел. Отпътуване за езерото Мондзее през долината Талгау и с гледки към проходите, прорязали Драхенванд и силуета на Шафберг (1783 м). Пристигане на живописното езеро, предпочитано място сред плувците заради топлите си води, с форма на полумесец, в подножието на вертикалните стени на Драхенванд и Шафберг. Разходка из едноименното селище и посещение на привлекателната му църква в бароков стил. Продължаване за курорта Санкт Гилген покрай езерото Клейнен Кротензее, замъка на Хютенщейн (панорамно отвън) и пристигане на езерото Волфгангзее, чиито природни красоти и селца на брега му ще ви изненадат приятно и на чиито брегове се намира Санкт Гилген. Спирка за фотопауза, защото тук гледките към езерото са удивителни и разходка в едно от най-типичните кътчета в района, родно място на майката на Моцарт. Връзката на градчето с музиката може да се види навсякъде – тя е подчертана както от името на главния площад пред Кметството и името на намиращия се тук фонтан, паметната плоча на сградата на съда, които напомнят за великия композитор. Връщане в хотела в Голинг ан дер Залцах. Вечеря. Нощувка.


4 ден Баварските Алпи – „Орловото гнездо на Хитлер”
Закуска. Свободен ден или по желание и срещу допълнително заплащане екскурзия до „Орловото гнездо на Хитлер” и езерото Кьонихзее. Отпътуване за Германия. Пристигане в Берхтесгаден – едно от селищата с най – красиво разположение в Баварските Алпи и района на Оберзалцберг, от което лъха привидно спокойствие, въпреки зловещото му наследство на второ седалище на правителството на Третия райх. Хитлер, Химлер, Гьобелс и част от нацистката вихрушка оценили това място и построили домове тук. По желание оттук се продължава с малък автобус по “някогашния частен път на Хитлер”, много дръзко и скъпо изпълнение покрай дефилето Шарицкехлалм, удивително ждрело между скалите, в края на което се намира платформа, от където асаньор ви изкачва на 124 м, за да пристигнете в Келщайнхаус (1834 м) - сграда, построена по волята на Хитлер, известна днес под името “Адлерхорст” (Орловото гнездо). Забележка: Изкачването се осъществява само при добри атмосферни условия. Фото- пауза на езерото Кьонихзее. Връщане в хотела в Голинг ан дер Залцах. Вечеря. Нощувка.


5 ден Капрун и глетчера Китцщайнхорн
Закуска. Свободен ден или по желание и срещу допълнително заплащане екскурзия до Капрун и глетчера Китцщайнхорн. Посещение на известния частен музей за ретро автомобили в Капрун и долината Зигмунд - Тун - Клам, образувана от глетчер, който преди 14 000 години е бил един от най - големите в Европа. Възможност за качване с гондола до глетчера Китцщайнхорн и панорамна разходка. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.


6 ден ГрацМарибор - Загреб
Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за Грац. Пристигане и начало на туристическата обиколка – разходка из старата част с Катедралата, площад Хауптплац, къщата Луег. Продължаване за Марибор, вторият по – големина град в Словения, разположен на река Драва. Пешеходна обиколка из Стария град. Продължаване за Загреб. Настаняване в хотел. Нощувка.


7 ден Загреб - София
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София веечрта около 22.00 ч.


==================================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Информация за музейни такси:
Блед - Замъкът Блед – за възрастни – 11.00 EUR, за деца до 14 г. – 5.00 EUR, за студенти – 7.00 EUR, за групи от 10-21 туристи – 9.00 EUR, за деца до 14 г. – 5.00 EUR, за студенти – 6.50 EUR, над 22 туристи – 7.50 EUR, група от студенти – 5.50 EUR, за деца до 14 г. – 4.50 EUR, Залцбург: къщата-музей на Моцарт – 11.00 EUR или 9.00 EUR за група от 10 туристи, Капрун - вход за музея за ретро автомоболи – 9.90 EUR, за деца до 14 г.– 4.90 EUR, такса гондола до подножието на връх Китцшайнхорн (панорамна площадка Шмитен) – за възрастни - 43.00 EUR, за деца до 16 г. – 21.50 евро, за групи над 20 туриста – 41.00 евро, Оберзалцберг – Келщайнхаус „Орловото гнездо на Хитлер“ - билет за група над 20 души – 17.50 EUR възрастен, 11.00 евро за деца между 9 и 14 г. /включва транспорт с местен автобус до съоръженията и изкачване с асансьор до „Орловото гнездо”. Забележка: Изкачването се осъществява само при добри атмосферни условия.
Минимален брой туристи:
35 туристи
Срок за уведомление при недостигнат мин.бр. туристи:
20 дни преди началната дата.
Необходими документи:
лична карта; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни
Начин на плащане:
депозит – 30 % от пакетната цена, доплащане – до 20 дни преди отпътуване.
Забележка:
Екскурзията не е подходяща за лица с намалена или ограничена подвижност!
Използвани транспортни средства по програмата:
• автобус
Застраховка „Отмяна от пътуване“:
предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================
Намаления
Намаление за:
дете до 16 г. с 2-ма възрастни на допълнително легло – 100 лв.

3-ти възрастен на допълнително легло – 30 лв.
Залцбург
Транспорт - Залцбург Заведения - Залцбург Хотели - Залцбург Пазаруване - Залцбург Забележителности - Залцбург
Планинският път Гросглокнер - разходка с кола сред най-големи алпийски красоти
Залцбургският фестивал - най- значимият музикален фестивал в Европа
Залцбург – тиха нощ, коледни пазари и романтика