Начало / Екскурзии / Екскурзии - Мюнхен

АВТОБУСНА ЕКСКУРЗИЯ БАВАРСКИ ЗАМЪЦИ - отпътуване от Пловдив и София

Номер на оферта

/

195364

Дати & цени

Цената включва

Транспорт с луксозен автобус

Съответния брой нощувки със закуски

Придружител от агенцията

Екскурзоводстко обслужване

Цената не включва

Такси за вход в музеи

билети за корабчета

градски транспорт

медицинска застраховка (2 лева на човек на ден) - заплаща се задължително

Допълнителна седалка - 235 лева

Програма на пътуването

Прекрасна автобусна екскурзия до Баварските кралски замъци с посещение на Залцбург, Инсбрук и Мюнхен. Възможност за отпътуване от Пловдив и София.

ДАТИ НА ОТПЪТУВАНЕ И ЦЕНА НА ТУРИСТ В ДВОЙНА СТАЯ:

23.05.2017 - 475 лева
10.06.2017 - 475 лева
18.07.2017 - 475 лева
15.08.2017 - 475 лева
19.09.2017 - 498 лева - Октоберфест в Мюнхен
10.10.2017 - 475 лева
05.12.2017 - 475 лева Коледни базари в Мюнхен

цена на деца и младежи до 18 г. в стая с 2 възрастни - 399 лева

цена на деца и младежи до 18 г. в стая с 1 възрастен - 425 лева

Екскурзията е шестдневна и включва 1 нощувка в Залцбург или околности, 1 нощувка в Инсбрук или околности, 1 нощувка в Мюнхен, околности на Мюнхен или Аугсбург и разглеждане с екскурзовод забележителностите на Залцбург, Инсбрук, Мюнхен, замъците „Линдерхоф“, „Хьоеншвангау“ (отвън) и „Нойшванщайн“. Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 3 или 2 звезди.

Ден 1

10:30 ч. – хотел “Тримонциум” в Пловдив – трансфер ПловдивСофия за тези, които желаят/ 14:00 ч. – отпътуване от София от Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Качването в автобуса започва в 13:30 ч. Отпътуване по маршрут СофияБелградЗагребЛюблянаЗалцбург. Нощен преход.

Ден 2

Сутринта – пристигане в Залцбург. Разглеждане на забележителностите на града с екскурзовод: улица “Гетрайдегасе” с родната къща на Моцарт, църквата “Св. Петър”, гробището „Св. Петър”, площадите „Капителплац”, „Домплац”, “Резиденцплац” и “Моцартплац”, градините на замъка „Мирабел“. Възможност за посещение на замъка „Хьоензалцбург“ - най-добре запазената средновековна крепост в Европа. Настаняване в хотел в Залцбург или околности (ползва се градски транспорт). Нощувка.

Ден 3

Закуска. Отпътуване за Инсбрук. Посещение на парка – музей „Кристалния свят на Сваровски”. Разглеждане на забележителностите на Инсбрук – стария град – „Мариятерезиен щрасе”, колоната на Св. Ана, градската кула или Щаттурм, къщата със странното име „Златния покрив”, Хелбингхаус, Катедралата „Св. Якоб”, двореца „Хофбург“ (отвън), църквата „Хофкирхе“ с мавзолея на император Максимилиян (отвън). Нощувка в Инсбрук или околности.

Ден 4

Закуска. Отпътуване от Инсбрук. Разглеждане на замъка „Линдерхоф“, любимо място за усамотение на Людвик II. Продължаване към замъците „Хьоеншвангау“ и „Нойшванщайн“, гордостта на Бавария. Фотопауза при замъка „Хьоеншвангау“ и разглеждане на „Нойшванщайн“. От паркинга на автобусите до замъка „Нойшванщайн“ има 30 мин. ходене пеша. Има възможност да се придвижите с файтони – цената в посока нагоре е 6 евро или със специален автобус – совалка, който в посока нагоре струва около 2 евро. При посещение на „Нойшванщайн“, трябва да имате предвид, че между първия и втория етаж на замъка има над 90 стъпала (стълбището е в кулата на замъка). Усилията Ви, обаче, ще бъдат възнаградени с възхитителни алпийски пейзажи, на фона на които силуетите на замъците Ви връщат в детството – ще се почувствате сякаш сте в приказка на Шарл Перо. Свободно време за снимки в двора на замъка „Хьоеншвангау“ – изисква 10 мин. ходене пеша. Отпътуване за Мюнхен. Пристигане в хотел в околностите на Мюнхен или Аугсбург. Настаняване. Нощувка.

Ден 5

Закуска. Разглеждане на Мюнхен: „Карлсплац”, Михаелскирхе, Фрауенкирхе, „Мариенплац” с Кметството, Старата и Новата Резиденция. Възможност за посещение на най-старата бирария на Мюнхен – „Хофбройхаус“, датираща от XVI век. Следобед – свободно време. Възможност за посещение на музеи - Дойчес музеум или Пинакотеките. Привечер - отпътуване по маршрут МюнхенЗалцбургЛюблянаЗагребБелград - София. Нощен преход.

Ден 6

Вечерта - пристигане в София на Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Трансфер до Пловдив.

Допълнителна информация

ЗА РАННО ЗАПИСВАНЕ - 3% от пакетната цена (2 месеца преди датата на екскурзията - за записан турист се счита този, който е сключил договор за организирано пътуване и е платил съответната предплата)

Тагове

Оферти - Германия |  Оферти - Мюнхен |  Екскурзии - Германия |  Екскурзии - Мюнхен |  Лято в чужбина - Германия |  Лято в чужбина - Мюнхен

Избрани оферти