Начало / Екскурзии / Екскурзии - Барселона

АВТОБУСНА ЕКСКУРЗИЯ ДО ИСПАНИЯ, БАРСЕЛОНА - перлата на Средиземноморието

Номер на оферта

/

201088

Дати & цени

Цената включва

Транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар)

2 нощувки със закуски в хотел "Еpicenter" *** (или подобен) в района на Любляна / Постойна

1 нощувка със закуска в хотел "Ibis Styles Melegnano" *** (или подобен) в района на Милано

1 нощувка със закуска в хотел "Campanile Grenoble St. Martin D'Heres" **+ (или подобен) в района на Гренобъл

4 нощувки със закуски и вечери в хотел *** на Коста Брава / Маресме

1 нощувка със закуска в хотел "Balladins le Cannet" **+ (или подобен) на Френската ривиера

1 нощувка със закуска в хотел **+ на Лигурската ривиера

Панорамна обиколка на Барселона

Пешеходни разходки в Милано, Торино, Авиньон, Ним, Ница, Кан и Генуа

Посещение на Княжество Монако

Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 5 000 EUR на застрахователна компания "Армеец"

Водач-екскурзовод от България

Цената не включва

Туристическа такса в района на Барселона: 1,25 EUR на турист на ден в хотел 4*; 1 EUR на турист на ден за хотел 3* (заплаща се индивидуално на рецепцията на хотела)

Такса престой в Италия: 2-4 EUR на турист на ден в хотел 2*/3* и 4-6 EUR на турист на ден в хотел 4* (заплаща се на рецепцията на всеки хотел)

Посещение на папския дворец в Авиньон с местен екскурзовод

Екскурзия до манастира "Монсерат"

Фламенко шоу на Коста Брава / Маресме

Посещение и входна такса на парка "Гуел"

Входни такси и билети за Зоологическата градина (19,90 EUR, за деца - 11,95 EUR), Аквариума (20 EUR, за деца - 15 EUR), Морския музей (7 EUR, за деца под 17 - безплатно), Музея на Пикасо (14 EUR), етнографския музей "Побле Еспаньол" (13 EUR, за деца - 7 EUR), фондацията "Жоан Миро" (12 EUR, за деца под 17 - безплатно), за Музея на каталунското изкуство (12 EUR, за деца до 16 г. - безплатно), "Ла Педрера" (20,50 EUR, за деца - 10,25 EUR), стадиона "Камп Ноу" (23 EUR, за деца - 18 EUR), "Саграда Фамилия" (15 EUR, за деца до 11 г. - безплатно), Двореца на музиката (18 EUR) в Барселона

Двупосочен билет за местен транспорт от курортите на Коста Брава / Маресме до Барселона (около 10 - 20 EUR в зависимост от курорта)

Входни такси в манастира "Монсерат": за музея (7 EUR), за новата интерактивна презентация "Монсерат" (5 EUR)

Двупосочен билет за железницата до манастира "Монсерат" (10,30 EUR, за деца - 5,65 EUR)

Входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание
Местен и градски транспорт

Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)
Разходи от личен характер

Програма на пътуването

Прекрасна екскурзия с автобус до Барселона - Перлата на Средиземноморието

Възможност за отпътуване от Пловдив и София!

ДАТИ НА ОТПЪТУВАНЕ И ЦЕНИ ПО ПРОГРАМАТА:
23.08.2017 - 1195 лева
20.09.2017 - 1095 лева
18.10.2017 - 995 лева
04.11.2017 - 985 лева

Доплащане за единична стая - 409 лева

Програма на екскурзията

Ден 1 Пловдив - София - Любляна 980 км

В 4.00 ч. - отпътуване от Пловдив от бензиностанция "OMV" дo хотел "Санкт Петербург" (заявява се при сключване на договор и се заплаща допълнително), от София в 6.30 ч. от площад "Александър Невски", в 7.00 ч. от aвтогара "Сердика" по маршрут Белград - Загреб - Любляна. Настаняване в района на Любляна / Постойна късно вечерта. Нощувка.

Ден 2 Любляна - Милано 500 км

След закуска, в 8.00 ч. ще отпътувате за Италия. След пристигането Ви в късния следобед ще имате възможност да разгледате забележителностите на Милано, наричан още италианският Ню Йорк, център на модата и банковото дело. По време на организираната пешеходна разходка, ще видите Замъка на фамилията Сфорца; Миланската катедрала - най-красивата готическа катедрала на юг от Алпите, която е строена по време на управлението на Джан Галеацо Висконти; Пасажът "Виторио Емануеле" и един от най-известните в света музикални театри - "Ла Скала".Късно вечерта ще се настаните за нощувка в района на Милано.

Ден 3 Милано - Торино - Гренобъл 390 км

Днес пътуването Ви ще Ви отведе в Торино - промишлен, бизнес и културен център в северна Италия, столица на Пиемонт. След като пристигнете ще разгледате част от забележителностите на града, по време на организираната пешеходна разходка. Ще посетите площад "Пиаца Кастело" с Палацо Мадама - резиденция на кралиците вдовици от 17 век; Палацо Реале - кралска резиденция до 1865 г.; църквата "Сан Лоренцо", строена през 17 век; Катедралата от 15 век, посветена на св. Йоан Кръстител, а също и най-известната търговска улица "Виа Гарибалди".След разходката ще отпътувате за Франция, като късно вечерта ще се настаните за нощувка в района на Гренобъл.

Ден 4 Гренобъл – АвиньонКоста Брава 600 км

Пътуването Ви продължава. В 7.30 ч., след закуска, ще се отправите към следващата дестинация от екскурзията Ви – Авиньон, прекрасен град, разположен на левия бряг на река Рона. Не пропускайте възможността да посетите Папския дворец - седалище на папите от 1307 г. до 1377 г. с местен екскурзовод. След разходката ще отпътувате за Испания. Вечерта ще се настаните в хотел на Коста Брава/ Маресме. Вечеря и нощувка.

Ден 5 Коста Брава - Барселона - Коста Брава - 150 км

В 8.30 ч, след закуска ще отпътувате за Барселона. Днес ще имате възможност да разгледате забележителностите на този прекрасен град. В панорамната обиколка (минимум 6 ч.) са включени Градския парк с Парламента и Зоологическата градина; Триумфалната арка, издигната в чест на Световното изложение през 1888 г.; площад "Колумб" с паметника на великия откривател ; улицата на артистите "Рамбла"; площад "Каталуния" - сърцето на Барселона; две от най–известните къщи на модерниста Антони Гауди -"Каза Байо" и "Ла Педрера", паркът "Гуел", който е част от Световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО и най-посещаваният парк в града; стадион "Камп Ноу" - най-големият в Европа, катедралата "Саграда Фамилия" - шедьовърът на архитекта Гауди;площад "Испания" с "танцуващите" фонтани; хълмът "Монджуик" с многобройните паркове, художествени галерии и заведения за развлечение. Няма да пропуснете музейният архитектурен резерват "Побле Еспаньол" - забележителен "албум", в който са представени копия на сгради от всички области в Испания; Националният дворец - днес Музей на каталунското изкуство, "Олимпийският пръстен" със съоръжения, построени в чест на Олимпийските игри през 1992 г.; Олимпийското градче с пристанището; двете най-високи сгради в Барселона и Барселонета - плажът на града; крайбрежният булевард и Маремагнум - центърът на забавленията и свободното време. Посещението Ви в Барселона ще продължи с пешеходна разходка по "Рамбла" - най-оживената улица на града, изобилстваща от музеи, необичайни магазинчета и живи статуи. Ще разполагате със свободно време в Готическия квартал, където се намира старата част от Барселона с криволичещи тесни улички и средновековни сгради. Тук се издигат "Св. Еулалия" - официалната катедрала на града, Кметството на Барселона и Женералитата. Вечеря. Нощувка.

Ден 6 Коста Брава – Манастирът "Монсерат" – Коста Брава 240 км

След закуска ще имате възможност самостоятелно да организирате времето си и да се отдадете на почивка, разходки или обиколки по магазините. По желание можете да се включите в полудневната екскурзия до "Монсерат", където ще посетите бенедектински манастир, основан през 11 век, разположен в местност с невероятна природна красота. В него се съхранява Девата на Монсерат или "черната Мадона" - покровителката на Каталуния. Не пропускайте възможността да посетите Музея на Монсерат, където се намират колекции на религиозна утвар, картини на майстори от 13 до 20 век, икони и предмети от библейския Изток и аудио-визуалната презентация "Монсерат отвътре". По желание, след вечеря, ще можете да се насладите на уникално фламенко шоу. Нощувка.

Ден 7 Коста Брава – БарселонаКоста Брава

Днес, след закуска, ще имате възможност да се отдадете на почивка, самостоятелни разходки из Барселона или обиколки по магазините- необходимо е ползване на местен и градски транспорт. Вечеря. Нощувка.

Ден 8 Коста Брава – НимКан 600 км

Днес ще се отправите към Франция. Автобусът Ви ще потегли в 8.30 ч. , веднага след закуската. По пътя ще направите почивка за пешеходна разходка в историческия център на град Ним, където се намират Амфитеатъра, строен през 1 в. и един от най-големите в римската провинция Галия, и Maison Carree - римски храм, построен от Агрипа в чест на двамата му синове, наследници на императора. Вечерта ще се настаните за нощувка на Френската Ривиера.

Ден 9 КанНицаМонако – Лигурската ривиера 190 км

През този ден от екскурзията Ви ще се докоснете до красотата на Френската Ривиера. Ще започнете с разходка в Кан, известен още като "Зимен салон на световната аристокрация, летен курорт от първостепенна величина и един от най-престижните курорти в Европа. Ще се разходите в центъра на града по крайбрежния булевард "Кроазет" с Фестивалния комплекс, където всяка година през май се провежда световноизвестният фестивал на киното; Алеята на славата с отпечатъци от ръце на звезди на филмовата индустрия. Следва пешеходна разходка в Ница - град, съхранил атмосферата и автентичния дух на средновековието. Ще посетите атрактивния пазар на цветята; най-големият площад "Масена" и крайбрежния булевард "Променад Де-з-Англе" с най-престижните хотели на Френската Ривиера. От тук ще потеглите на екскурзия до Княжество Монако за пешеходна разходка. Ще разгледате Двореца на фамилия Грималди - създателите на княжеството, които го превръщат в едно от най-богатите места в света и го управляват и до днес; Катедралата, където са погребани членове на фамилия Грималди. Ще разполагате със свободно време в района на казиното в Монте Карло, след което ще отпътувате за Италия. Късно вечерта ще се настаните за нощувка на Лигурската ривиера.

Ден 10 ГенуаЛюбляна 620 км

След закуска ще отпътувате за Генуа за едночасова пешеходна разходка, по време на която ще разгледате старото пристанище; катедралата "Сан Лоренцо" , в която се съхраняват мощите на Йоан Кръстител - покровителя на Генуа; Дворецът на дожите, който в миналото е бил седалище на управлението на Републиката и резиденция на дожите, а днес е център на социалния и културния живот в града; площад "Ферари" - сърцето на града, обграден от обществени сгради, банки и офиси на най- големите корабни компании. Ще разполагате със свободно време по улица "Гарибалди" - главната улица в Генуа, известна в миналото като "златната улица", с домовете на богатите генуезки фамилии, запазени до днес. В 12.00 ч. ще се отправите към Словения. Късно вечерта ще се настаните за нощувка в района на Любляна/ Постойна.

Ден 11 ЛюблянаСофияПловдив 980 км

Екскурзията Ви до Барселона е към своя край. След закуска ще отпътувате за България. Пристигане в София на бензиностанция "Lukоil" (Западен парк, бул. Сливница до Орион), автогара "Сердика" и площад "Александър Невски" вечерта, в Пловдив на "OMV" бензиностанция до хотел "Санкт Петербург" - късно вечерта.

Доплащане:

Екскурзия до манастира Монсерат (входните такси и двупосочният билет за железницата се заплащат допълнително), на турист при минимум 20 туристи - Цена 35 лева

Дегустация на 6 вида хамон с 1 напитка по избор (кава, червено вино, бира или вода) на турист при минимум 15 туристи - Цена 38 лева

Фламенко шоу в средновековния замък на графовете на Валтордера (спектакъл "Рицарски турнир", фламенко, напитки - вино, вода или сок), на турист при минимум 15 туристи - Цена 25 лева (от 3 г. до 11 г.) / 50 лева (от 12 г.)

Входна такса за парка "Гуел" в Барселона (заявява се предварително при сключване на договора за организирано пътуване, а не на място, тъй като за тази услуга е необходима предварителна резервация) на турист при минимум 30 туристи - Цена 16 лева

Посещение на папския дворец в Авиньон с местен екскурзовод (с включена входна такса за двореца без градините), на турист при минимум 15 туристи - Цена 19 лева (от 3 г. до 7 г.) / 45 лева (от 8 г.)

Ползване на двойна седалка от един турист - Цена 429 лева

Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока!

За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия.!

Полезна информация:

За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

За всички дати на отпътуване Ви предлагаме трансфер Пловдив - София. При минимум 2-ма туристи трансферът е на цена 24 лв в двете посоки от Пловдив. При минимум 12 туристи трансферът е безплатен.

Допълнителна информация

Отстъпки:

ученици и студенти: 30 лв.;

деца до 12 г., настанени в стаята на двамата си родители: 70 лв.

Тагове

Оферти - Испания |  Оферти - Барселона |  Екскурзии - Испания |  Екскурзии - Барселона |  Last minute оферти - Испания |  Last minute оферти - Барселона

Избрани оферти