Начало / Екскурзии / Екскурзии - Прага

АВТОБУСНА ЕКСКУРЗИЯ ДО ПРАГА, ЧЕХИЯ от Пловдив и София

Номер на оферта

/

195414

Дати & цени

Цената включва

Транспорт с луксозен автобус

Съответния брой нощувки със закуски.

Водач-придружител

Екскурзоводско обслужване

Цената не включва

Такси за вход в музеи, билети за корабчета, градски транспорт и пр.

Медицинска застраховка (2 лв. на човек на ден)

Слушалки по време на екскурзоводската програма (2-3 EUR на човек)

Програма на пътуването

Прекрасна екскурзия с автобус до Прага, Чехия с отпътуване от Пловдив и София.

Екскурзията включва 3 нощувки със закуски в Прага и разглеждане с екскурзовод забележителностите на Прага, Карлови Вари и пивоварната в Пилзен. Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 3 или 2 звезди.

ДАТИ НА ОТПЪТУВАНЕ И ЦЕНИ:

05.05.2017 - 399 лева
23.05.2017 - 375 лева
20.06.2017 - 365 лева
18.07.2017 - 365 лева
15.08.2017 - 365 лева
01.09.2017 - 375 лева
06.09.2017 - 375 лева
19.09.2017 - 375 лева
22.09.2017 - 375 лева
10.10.2017 - 375 лева
14.11.2017 - 375 лева

Доплащане за единична стая - 92 лева

Цена на деца и младежи до 18 г. в стая с 2 възрастни - 319 лева

Цена на деца и младежи до 18 г. в стая с 1 възрастен - 339 лева

Ден 1

За тези от Вас, които са заявили трансфер от Пловдив до София, автобусът Ви ще отпътува в 16.00 ч. от хотел “Тримонциум”. В 19.30 ч. – отпътуване от София от Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Качването в автобуса започва в 19:00 ч. Отпътуване по маршрут СофияБелградБудапещаБратиславаПрага. Нощен преход.

Ден 2

Следобед - пристигане в Прага. Настаняване в хотела. Нощувка.

Ден 3

Закуска. Обиколка на Прага с екскурзовод: Храдчани - Стария замък (отвън), пл. „Храдчанске намести” с двореца „Щернберг“, двореца „Шварценберг“ и Архиепископския дворец (отвън), катедралата „Свети Вит“, Мала страна с църквата „Св. Николай“, Карловия мост, Старе место – пл. „Староместке намести“ с прочутия астрономически часовник, църквата „Дева Мария пред Тин“ и паметника на Ян Хус, Нове место – Вацлавския площад. Свободен следобед. Възможност за екскурзия до двореца „Добржиш“ (с доплащане 30 лв. на човек при минимум 20 участника). Дворецът се намира на около 40 км от Прага и приютява най-красивите дворцови градини в Чехия. Грациозната и мащабна сграда в стил рококо и прекрасната терасовидна френска градина възхищават посетителя. Визитата включва разглеждане на историческите интериори на двореца, които са в стил Людвик XVI и разходка из парка. Цената на екскурзията включва транспорт и екскурзоводски услуги на български, резервация в двореца и не включва билет за вход в двореца и градините, който е около 160 чешки крони (около 7 евро). Екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място. Завръщане в хотела. Нощувка.

Ден 4

Закуска. Екскурзия до Карлови Вари и Пилзен (включена в пакетната цена). Разглеждане на Карлови Вари – един от най-старите европейски курорти, наречен от големия пътешественик, географ и естествоизпитател Александър фон Хумболт „брилянт в изумруден обков”. Посещение на пивоварния завод Пилзен (по време на посещението ще се запознаете с историята на най-голямата и модерна пивоварна в Чехия, ще имате възможност да научите подробности за технологията на производство, да дегустирате бира. Таксата за вход се заплаща на място – около 200 чешки крони; съветваме ви да си предвидите връхна дреха, защото в подземията температурата достига до 8?С.). Вечерта - завръщане в Прага. Нощувка.

Ден 5

Закуска. Свободен ден. Възможност за разглеждане на музеи – Стария замък, музеите на Алфонс Муха, Сметана, Дворжак и пр. или за факултативна полудневна пешеходна програма „Старе место” с доплащане 25 лв. за възрастни и 20 лв. за деца до 18 г. Цената включва обиколка на забележителни места в Стара Прага с екскурзоводско обслужване на български език. Програмата продължава около 3 часа и включва: разходка по улица “Парижка”, разходка из Еврейския квартал, посещение на Тинската катедрала, църквата „Св. Яков”, сградата „При черната Богородица” – днес музей на кубистите, Съсловния театър, Ректората на Карловия университет, Витлеемския параклис, театър „На Забрадли” и бирарията „При златния тигър”. Екскурзията се осъществява при минимум 15 участника и се заявява и заплаща в България, а не на място. Възможност за разходка с корабче по р. Вълтава (цената на разходката с корабче не е включена в пакетната цена на екскурзията и се заплаща на място). В късния следобед или привечер отпътуване по маршрут ПрагаБратиславаБудапещаБелград - София. Нощен преход.

Ден 6

Вечерта - пристигане в София на Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Трансфер до Пловдив.

Полезна информация:

При посещение на Чехия, Ви съветваме да си осигурите основната сума, която смятате да похарчите в чешки крони, от България.

Допълнителни услуги:

Пешеходна обиколка на Старе место - Цена 25 лева (възрастен) / 20 лева (деца и младежи до 18 г.)

Екскурзия до Двореца Добржиш - Цена 30 лева

Допълнителна седалка - Цена 200 лева

Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока!

Допълнителна информация

ЗА РАННО ЗАПИСВАНЕ - 3% от пакетната цена (2 месеца преди датата на екскурзията - за записан турист се счита този, който е сключил договор за организирано пътуване и е платил съответната предплата)

Тагове

Оферти - Чехия |  Оферти - Прага |  Екскурзии - Чехия |  Екскурзии - Прага |  Last minute оферти - Чехия |  Last minute оферти - Прага

Избрани оферти