Начало / Екскурзии / Екскурзии - Кан

АВТОБУСНА ЕКСКУРЗИЯ ФРЕНСКА РИВИЕРА - Кан, Монако, Ница, Флоренция, Венеция

Номер на оферта

/

218680

Дати & цени

Цената включва

Транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар)

1 нощувка със закуска в хотел "Primhotel Oderzo" *** (или подобен) в района на Венеция / Тревизо

2 нощувки със закуски в хотел "Balladins Le Cannet" **+ (или подобен) на Френската ривиера

1 нощувка със закуска в хотел "Delta Florence" *** (или подобен) в района на Флоренция

Туристическа програма във Венеция с местен екскурзовод

Пешеходна разходка във Флоренция с местен екскурзовод

Посещение на Княжество Монако

Пешеходни разходки в Ница, Кан, Антиб и Мантон

Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с лимит на отговорност 5 000 EUR на застраховатлена компания "Армеец"

Водач-екскурзовод от България

Цената не включва

Такса престой в Италия: 2-4 EUR на турист на ден в хотел 2*/3* и 4-6 EUR на турист на ден в хотел 4* (заплаща се на рецепцията на всеки хотел)

Двупосочен билет за корабче във Венеция

Посещение на Двореца на дожите във Венеция

Вечеря в ресторант на Френската ривиера

Посещение на галерия "Уфици" във Флоренция

Доплащане за слушалки по време на пешеходната разходка във Венеция (3 EUR) и Флоренция (3 EUR)

Комбиниран билет за Купола на Брунелески, Кулата на Джото и баптистерията "Сан Джовани" (15 EUR) и входни такси за църквата "Санта Кроче" (8 EUR) и двореца "Пити" (13 EUR) във Флоренция

Входна такса за Океанографския музей (16 EUR, за деца - 8 EUR) в Монако

Местен транспорт във Флоренция: 5 EUR (двупосочен билет)

Входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание

Градски транспорт

Разходи от личен характер

Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)

Програма на пътуването

Автобусна екскурзия из Френската Ривиера - Кан, Монако, Ница, Мантон, Антиб и посещение на Венеция и Флоренция

Възможност за отпътуване от Пловдив и София!

ДАТИ НА ОТПЪТУВАНЕ И ЦЕНИ:
03.04.2018 - 639 лева - Великден
01.05.2018 - 649 лева - Майски празници
27.05.2018 - 635 лева
24.06.2018 - 665 лева
29.07.2018 - 655 лева
31.08.2018 - 659 лева
23.09.2018 - 665 лева
14.10.2018 - 685 лева

Доплащане за единична стая - 249 лева

Програма на пътуването:

1 ден София - Венеция - 1130 км

Екскурзията ви започва с отпътуване в 10.00 ч. от Пловдив от "OMV" бензиностанция дo хотел "Санкт Петербург" (заплаща се допълнително), от София в 12.30 ч. от ул. „Оборище“ (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“), в 13.00 ч. от автогара "Сердика" по маршрут Белград - Загреб - Любляна - Венеция.

2 ден Венеция

Пристигане сутринта на Пунта Сабиони. Отпътуване с корабче за Венеция – най-изумителният и романтичен град в света. Пешеходна разходка с местен екскурзовод (минимум 1 ? ч.): площад "Сан Марко" с едноименната катедрала и камбанарията – един от символите на Венеция, който в продължение на векове е задавал ритъма на живот на венецианците; Дворецът на дожите – официална резиденция до краха на Венецианската република през 1797 г.; Мостът на въздишките, наричан така заради въздишките на затворниците, които, влизайки в затвора, виждали за последен път венецианската лагуна. Разходка до моста "Риалто". Свободно време. По желание посещение на Двореца на дожите, където може да се насладите на изкуството на Тинторето, Веронезе и Тициан. Свободно време. Настаняване в района на Венеция / Тревизо вечерта. Нощувка.

3 ден Венеция - Мантон - 640 км

Закуска. Отпътуване в 8.00 ч. за Френската ривиера. Пешеходна разходка в Мантон – един от най-живописните курорти на Ривиерата и най-цветният френски град: градината "Биовес" с екзотични дървета; Дворецът на Европа – културен и конгресен център, построен в стил бел епок; Крайбрежният булевард и Старият град. Настаняване на Френската ривиера късно вечерта. Нощувка.

4 ден Антиб - Ница - Кан - 80 км

Закуска. Един ден на Френската ривиера: разходка в Антиб – едно от най-големите яхтени пристанища на Лазурния бряг. Пешеходна разходка в Ница – стар град, съхранил атмосферата и автентичния дух на Средновековието: атрактивният пазар на цветята; най-големият площад "Масена" и крайбрежният булевард "Променад Де-з-Англе" с най-престижните хотели на Френската ривиера. Пешеходна разходка в центъра на Кан: крайбрежният булевард "Кроазет" с Фестивалния комплекс, където всяка година през май се провежда световноизвестният фестивал на киното; Алеята на славата с отпечатъци от ръце на звезди на филмовата индустрията. По желание вечеря в ресторант. Нощувка.

5 ден Монако - Флоренция - 410 км

Закуска. 8.00 ч. - екскурзия до Княжество Монако: Дворецът на фамилия Грималди – създатeлите на Княжеството, които го превръщат в едно от най-богатите места в света и го управляват и до днес; Катедралата, където са погребани членове на фамилия Грималди. Възможност за посещение на Океанографския музей на Жак-Ив Кусто, представящ огромна колекция от морска флора и фауна, модели на изследователски кораби, аквариум с повече от 4000 представители на средиземноморската и тропическата екосистема. Свободно време в района на Казиното в Монте Карло. Следобед отпътуване за Италия. Настаняване в района на Флоренция късно вечерта. Нощувка.

6 ден Флоренция - София - 1380 км

Закуска. Напускане на хотела. Отпътуване в 8.00 ч. за Флоренция (необходимо е ползване на местен и градски транспорт). Туристическа програма с местен екскурзовод (минимум 1? ч.): катедралата "Санта Мария дел Фиоре" – един от най-големите храмове в света, с Купола на Брунелески – шедьовър на ренесансовото изкуство и Кулата на Джото, откъдето се открива прекрасна панорама към целия град; площад "Синьория" – политическият и културен център на града с двореца "Палацо Векио"; църквата "Санта Кроче" – пантеонът на Италия, където са погребани Галилей, Макиавели, Росини, Гиберти. Свободно време за разходка до Понте Векио – мостът на златарите, двореца "Пити" – богата колекция с произведения на Рафаел и Тициан или градините "Боболи", предлагащи великолепна гледка към цяла Флоренция и р. Арно. По желание посещение на галерия "Уфици" – един от най-старите и прочути музеи в света, където се съхраняват шедьоври на майстори като Джото, Ботичели, Леонардо да Винчи, Рафаел, Джордоне, Тициан и много други. 18.00 ч. връщане до хотела (необходимо е ползването на градски транспорт). Отпътуване за България в 19.00 ч.

7 ден София

Пристигане в София на бензиностанция "Lukоil" (Западен парк / бул. "Сливница" – до Орион), на автогара "Сердика" и ул. „Оборище“ (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“) следобед, в Пловдив на бензиностанция "OMV" до хотел "Санкт Петербург" привечер.

ДОПЛАЩАНЕ:

двупосочен билет за корабче до Венеция (за втория ден от екскурзията) на турист - 24 лева

Посещение на "Двореца на Дожите" с местен екскурзовод (с включена входна такса) при минимум 20 туристи. Отстъпката за ученици, ненавършили 18 г., и лица над 65 г. е валидна при представяне на документ за самоличност на място. За студенти, ненавършили 26 г., отстъпката е валидна при предоставяне единствено на международна студентска карта ISIC на място (отстъпката не може да се ползва при липса на такъв документ на място! - 59 лева (от 26г. до 65г.) / 45 лева(от 6г. до 25 г./ над 66 г.)

Вечеря в ресторант на Френската ривиера (салата, основно ястие с риба, десерт) на турист при минимум 20 туристи - 55 лева

Посещение на галерия "Уфици" с местен екскурзовод (с включена такса резервация, входна такса и ползване на слушалки) при минимум 20 туристи. Отстъпката за лица, ненавършили 26 г., е валидна при представяне на документ за самоличност на място. Максималният брой туристи по тази услуга е 25. Моля, резервирайте услугата своевременно! - 59 лева (от 26 г.) / 35 лева (от 6 до 25 г.)

ползване на двойна седалка от един турист - 315 лева

Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока!

За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ

За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.
Часово време: България 12 ч. ; Италия, Франция 11 ч.
Екскурзията се провежда при минимум 24 записани туристи.
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

Допълнителна информация

деца до 12 г., настанени в стаята на двамата родители - 45 лева

ученици и студенти - 19 лева

Тагове

Оферти - Франция |  Оферти - Кан |  Екскурзии - Франция |  Екскурзии - Кан |  Ранни записвания 2024 - Франция |  Ранни записвания 2024 - Кан

Избрани оферти