Начало / Екскурзии / Екскурзии - Ница

АВТОБУСНА ЕКСКУРЗИЯ ФРЕНСКА РИВИЕРА - НИЦА, КАН, МОНАКО И ОЩЕ

Номер на оферта

/

193126

Дати & цени

Цената включва

транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар)

1 нощувка със закуска в хотел "Base to Stay" *** (или подобен) в района на Венеция / Тревизо

2 нощувки със закуски в хотел "Balladins Le Cannet" **+ (или подобен) на Френската ривиера

1 нощувка със закуска в хотел "Delta Florence" *** (или подобен) в района на Флоренция

туристическа програма във Венеция с местен екскурзовод

пешеходна разходка във Флоренция с местен екскурзовод

посещение на Княжество Монако

пешеходни разходки в Ница, Кан, Антиб и Мантон

застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с лимит на отговорност 5 000 EUR на застраховатлена компания "Армеец"

екскурзоводско обслужване

Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)

Цената не включва

такса престой в Италия: 2-4 EUR на турист на ден (в хотел 2* и 3*) и 4-6 EUR на турист на ден (в хотел 4*), заплаща се индивидуално от туристите на рецепцията на хотела

двупосочен билет за корабче във Венеция

посещение на Двореца на дожите във Венеция

вечеря в ресторант на Френската ривиера

посещение на галерия "Уфици" във Флоренция

доплащане за слушалки по време на пешеходната разходка във Венеция (3 EUR) и Флоренция (3 EUR)

комбиниран билет за Купола на Брунелески, Кулата на Джото и баптистерията "Сан Джовани" (15 EUR) и входни такси за църквата "Санта Кроче" (6 EUR) и двореца "Пити" (13 EUR) във Флоренция

входна такса за Океанографския музей (14 EUR, за деца - 7 EUR) в Монако

местен транспорт във Флоренция: 5 EUR (двупосочен билет)

входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт

Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)

Програма на пътуването

Автобусна екскурзия из Френската Ривиера - Кан, Монако, Ница, Мантон, Антиб.

Възможност за отпътуване от Пловдив и София!

ДАТИ НА ОТПЪТУВАНЕ И ЦЕНИ НА ТУРИСТ:

30.04.2017 - 635 лева
28.05.2017 - 635 лева
25.06.2017 - 635 лева
30.07.2017 - 635 лева
27.08.2017 - 635 лева
21.09.2017 - 635 лева
15.10.2017 - 635 лева
12.11.2017 - 589 лева

Доплащане за единична стая - 199 лева

Програма на пътуването:

1 ден София - Венеция

Екскурзията ви започва с отпътуване в 10.00 ч. от Пловдив от "OMV" бензиностанция дo хотел "Санкт Петербург" (заплаща се допълнително), от София в 12.30 ч. от площад "Александър Невски", 13.00 ч. - автогара "Сердика" по маршрут Белград - Загреб - Любляна - Венеция.

2 ден Венеция

Пристигане сутринта на Пунта Сабиони. Отпътуване с корабче за Венеция - най-изумителният и романтичен град в света. Пешеходна разходка с местен екскурзовод (минимум 1 ? ч.): площад "Сан Марко" - "официалният салон на Европа" с едноименната катедрала, съхранила в себе си богатствата на Венецианската република и Камбанарията - един от символите на Венеция, който в продължение на векове е задавал ритъма на живот на венецианците; Дворецът на дожите - официална резиденция до краха на Венецианската република през 1797 г.; Мостът на въздишките, наричан така заради въздишките на затворниците, които, влизайки в затвора, виждали за последен път венецианската лагуна. Разходка до моста "Риалто". Свободно време. По желание посещение на "Двореца на Дожите", където може да се насладите на изкуството на Тинторето, Веронезе и Тициан. Свободно време. Настаняване в района на Венеция / Тревизо вечерта. Нощувка.

3 ден Венеция - Мантон - Кан

Закуска. 8.00 ч. - отпътуване за Френската ривиера. Пешеходна разходка в Мантон – един от най-живописните курорти на Ривиерата и най-цветният френски град: градината "Биовес" с екзотични дървета; Дворецът на Европа – културен и конгресен център, построен в стил "бел епок"; Крайбрежният булевард и Старият град. Настаняване на Френската ривиера късно вечерта. Нощувка.

4 ден Антиб и Ница

Закуска. Един ден на Френската ривиера: разходка в Антиб - едно от най-големите яхтени пристанища на Лазурния бряг. Пешеходна разходка в Ница – старият град, съхранил атмосферата и автентичния дух на Средновековието: атрактивният пазар на цветята; най-големият площад "Масена" и крайбрежният булевард "Променад Де-з-Англе" с най-престижните хотели на Френската ривиера. Пешеходна разходка в центъра на Кан: крайбрежният булевард "Кроазет" с Фестивалния комплекс, където всяка година през май се провежда световноизвестният фестивал на киното; Алеята на славата с отпечатъци от ръце на звезди на филмовата индустрията. По желание – вечеря в ресторант. Нощувка.

5 ден Монако и Флоренция

Закуска. 8.00 ч. - екскурзия до Княжество Монако: Дворецът на фамилия Грималди - създатeлите на Княжеството, които го превръщат в едно от най-богатите места в света и го управляват и до днес; Катедралата, където са погребани членове на фамилия Грималди. Възможност за посещение на Океанографския музей на Жак-Ив Кусто, представящ огромна колекция от морска флора и фауна, модели на изследователски кораби, аквариум с повече от 4000 представители на средиземноморската и тропическата екосистема. Свободно време в района на Казиното в Монте Карло. Следобед отпътуване за Италия. Настаняване в района на Флоренция късно вечерта. Нощувка.

6 ден Флоренция - София

Закуска. Напускане на хотела. 8.00 ч. - отпътуване за Флоренция - необходимо е ползване на местен и градски транспорт. Туристическа програма с местен екскурзовод (минимум 1? ч.): катедралата "Санта Мария дел Фиоре" - един от най-големите храмове в света с Купола на Брунелески - шедьовър на ренесансовото изкуство и Кулата на Джото, откъдето се открива прекрасна панорама към целия град; площад "Синьория" - политическият и културен център на града с "Палацо Векио" и църквата "Санта Кроче" - пантеонът на Италия, където са погребани Галилей, Макиавели, Росини, Гиберти. Свободно време за разходка до Понте Векио - "Мостът на златарите", дворецът "Пити" - богата колекция с произведения на Рафаел и Тициан или градините "Боболи", предлагащи великолепна гледка към цяла Флоренция и р. Арно. По желание посещение на галерия "Уфици" - един от най-старите и прочути музеи в света, където се съхраняват шедьоври на майстори като Джото, Ботичели, Леонардо да Винчи, Рафаел, Джордоне, Тициан и много други. 18.00 ч. връщане до хотела - необходимо е ползването на градски транспорт. Отпътуване за България в 19.00 ч.

7 ден София

Пристигане в София на бензиностанция "Lukоil" (Западен парк / бул. Сливница до Орион), на автогара "Сердика" и площад "Александър Невски" следобед, в Пловдив на "OMV" бензиностанция до хотел "Санкт Петербург" - привечер.

ДОПЛАЩАНЕ:

двупосочен билет за корабче до Венеция (за втория ден от екскурзията) на турист - 24 лева

Посещение на "Двореца на Дожите" с местен екскурзовод (с включена входна такса) при минимум 20 туристи. Отстъпката за ученици, ненавършили 18 г., и лица над 65 г. е валидна при представяне на документ за самоличност на място. За студенти, ненавършили 26 г., отстъпката е валидна при предоставяне единствено на международна студентска карта ISIC на място (отстъпката не може да се ползва при липса на такъв документ на място! - 59 лева (от 26г. до 65г.) / 45 лева(от 6г.)

вечеря в ресторант на Френската ривиера (салата, основно ястие с риба, десерт) на турист при минимум 20 туристи - 55 лева

Посещение на галерия "Уфици" с местен екскурзовод (с включена такса резервация и входна такса) при минимум 20 туристи. Отстъпката за лица, ненавършили 26 г., е валидна при представяне на документ за самоличност на място. Максималният брой туристи по тази услуга е 25. Моля, резервирайте услугата своевременно! - 59.00 лева

ползване на двойна седалка от един турист - 315 лева

Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока!

За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ

За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.
Часово време: България 12 ч. ; Италия, Франция 11 ч.
Екскурзията се провежда при минимум 24 записани туристи.
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

Допълнителна информация

ОТСТЪПКИ:

деца до 12 г., настанени в стаята на двамата родители - 40.00 лева

ученици и студенти - 18.00 лева

Тагове

Оферти - Франция |  Оферти - Ница |  Екскурзии - Франция |  Екскурзии - Ница |  Лято в чужбина - Франция |  Лято в чужбина - Ница

Избрани оферти