Начало / Екскурзии / Екскурзии - Дрезден

АВТОБУСНА ЕКСКУРЗИЯ НАЙ-ДОБРОТО ОТ ГЕРМАНИЯ - Дрезден, Берлин, Мюнхен и още

Номер на оферта

/

195574

Дати & цени

Цената включва

транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар)

1 нощувкa със закускa в хотел *** в Прага

2 нощувки със закуски в хотел "TRYP by Wyndham Berlin City East" *** (или подобен) в Берлин

1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Мюнхен

туристическа програма с местен екскурзовод в Берлин

пешеходна разходка в Дрезден

пешеходна разходка в Лайпциг

пешеходна разходка в Мюхнен

Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 5 000 EUR на застрахователна компания "Армеец"

Водач-екскурзовод от България

Цената не включва

полудневна екскурзия до Потсдам и посещение на двореца "Сансуси"

входни такси за Музея на Алфонс Муха (240 CZK), Музея на Сметана (50 CZK) в Прага

цена на билет за телевизионната кула в Берлин (13 ЕUR)

входни такси за Старата национална галерия (10 EUR); Стария музей (10 EUR); музея "Боде" (12 EUR); Новия музей (12 EUR); музея "Пергамон" (12 EUR) в Берлин

Входни такси за Дойчес Музеум (11 EUR, за деца до 15 г. - 4 EUR) и двореца "Нимфенбург" (11,50 EUR, за деца до 18 г. - безплатно) в Мюнхен

градски транспорт: Прага (32 CZK - еднопосочен билет); Берлин (2.80 ЕUR - еднопосочен билет), Мюнхен (2.80 ЕUR - еднопосочен билет за 1-ва зона)

входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание

Разходи от личен характер

Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)

Програма на пътуването

Автобусна екскурзия Най-доброто от Германия - Дрезден, Берлин, Потсдам, Лайпциг, Мюнхен и Прага

ДАТИ НА ОТПЪТУВАНЕ И ЦЕНИ:
18.06.2017 - 609 лева
16.07.2017 - 609 лева
20.08.2017 - 599 лева
15.10.2017 - 609 лева

Доплащане за единична стая - 230 лева

Програма на пътуването:

1 ден София - Прага - 1260 км

Отпътуване от София в 17.30 ч. от площад „Александър Невски”, в 18.00 ч. от автогара „Сердика” по маршрут Белград - Будапеща - Братислава - Прага.

2 ден Прага

Пристигане в Прага – всепризнатата перла в короната на Централна Европа в ранния следобед. Настаняване след 14 ч. Почивка. Привечер - разходка в центъра на Златния град, който е включен от 1992 г. в списъка на ЮНЕСКО (необходимо е ползване на градски транспорт). Нощувка.

3 ден ПрагаДрезденБерлин - 350 км

Закуска. Отпътуване за Дрезден. Пешеходна разходка в стария град: дворецът „Цвингер“ – едно от най-значимите произведения на бароковата архитектура в Европа, превърнало се в символ на Дрезден; площад „Театерплац“ с Дрезденския замък – в миналото резиденция на саксонските курфюрсти и крале, а днес дом на пет музея; дворцовата църква „Света Троица“ – катедрален храм на Дрезден; Дрезденската държавна опера, наречена Операта на Зендер по името на архитекта, който я е построил; терасата на граф фон Брюл, известна с името „Балконът на Европа“, изградена през 16 в. като част от защитните укрепления на града, а днес едно от любимите места за разходка и отдих на местните жители с красива гледка към река Елба; църквата „Фрауенкирхе“; Княжеската процесия – знаменито стенно пано от майсенски порцелан, най-голямата порцеланова картина в света, изобразяваща 34 маркграфа, князе и крале, управлявали Саксония от края на 12 до края на 19 век. Свободно време. Отпътуване за Берлин в 17 ч. Настаняване в Берлин вечерта. Нощувка.

4 ден БерлинПотсдамБерлин - 80 км

Закуска. Туристическа програма в Берлин с местен екскурзовод (минимум 2 ч.): Бранденбургската врата – най-известният символ не само на Берлин, но и на Германия; сградата на Райхстага, където от 1999 г. е седалището на германския парламент; запазената част от Берлинската стена; булевард „Унтер ден Линден“ – една от главните и най-известните улици в града, получила името си от липите, които я украсяват; Берлинската катедрала – най-голямата протестантска църква в Германия; площад „Александерплац“ – най-оживеното място в германската столица, и супермодерният площад „Потсдамерплац“ – важен транспортен възел в центъра на Берлин, който в миналото се считал за най-популярното място за срещи на картата на политическия, обществен и културен живот на града. Свободно време. По желание екскурзия до Потсдам с посещение на двореца „Сансуси” и пешеходна разходка в историческия център на Потсдам: Старият пазар; църквата „Свети Николай“; градината „Лустгартен“, Старото кметство и възстановеният бивш Градски дворец – седалище на местния парламент. Посещение с местен екскурзовод на двореца „Сансуси”, построен от Фридрих Велики през 1745 г. по подобие на Версайския дворец, най-финият образец на рококо архитектурата в Европа. Дългата едноетажна сграда, увенчана от купол и с два кръгли павилиона отстрани, е заобиколена от поредица тераси и грижливо оформени пейзажни градини, разпрострели се на площ от близо 2 км2. Връщане в Берлин вечерта. Нощувка.

5 ден БерлинЛайпцигМюнхен 585 км

Закуска. Отпътуване за Лайпциг – най-големият град в провинция Саксония, икономически, културен, научен и транспортен център на Централна Германия. Пешеходна разходка в Лайпциг: централният площад „Марктплац“ със старото кметство и стария кантар – сграда от средата на 16 в., център на лайпцигския пазар през Средновековието, където трябвало да се теглят всички стоки; възстановеният исторически подлез на централния площад, който в миналото представлявал подземно панаирно хале, а днес е спирка на метрото; Кралската къща, някога дом на крупния търговец Андреас Апел – при посещенията си в Лайпциг тук отсядал саксонският курфюрст и крал на Полша Август Силния, на когото къщата днес дължи името си; площад „Нашмарк“ със Старата борса – най-старата сграда за срещи на търговците и една от най-старите барокови постройки в града, и паметника на Гьоте, издигнат в чест на следването на великия писател в Лайпцигския университет; търговски център „Шпекс Хоф“ – някога дом на фамилия Шпек фон Щернбург; църквата „Св. Николай“ – главната църква на евангелско-лютеранската общност в града. Свободно време. Отпътуване за Мюнхен. Настаняване в района на Мюнхен късно вечерта. Нощувка.

6 ден МюнхенСофия 1320 км

Закуска. Отпътуване за Мюнхен в 8.00 ч. Пешеходна разходка (минимум 1 ч.): площад „Мариенплац“ с колоната на Дева Мария, църква „Св. Петър“ – най-старата в града; старото кметство, в чиято кула днес се помещава Музеят на играчките; новото кметство, построено в неоготически стил в периода от края на 19 до началото на 20 в.; църквата „Фрауенкирхе“ – катедрален храм на Мюнхен, превърнал се в символ на баварската столица; Новата резиденция; бирарията „Хофбройхаус“ с неповторима баварска атмосфера. Свободно време за шопинг или посещение на Дойчес Музеум – най-големият технически музей в света. По желание посещение на двореца „Нимфенбург“ – лятна кралска резиденция и родното място на Лудвих II (необходимо е ползване на градски транспорт). Отпътуване за България в 19.00 ч.

7 ден София

Пристигане в София на бензиностанция „Lukоil” (Западен парк/ бул. „Сливница” – до Орион), автогара „Сердика” и площад „Александър Невски” късния следобед.

ДОПЛАЩАНЕ:

полудневна екскурзия до Потсдам и посещение на двореца "Сансуси" с местен екскурзовод (с включена входна такса), при минимум 20 туристи - 65 лева

Ползване на двойна седалка от един турист - 302 лева

Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока!

За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия.

Допълнителна информация

ОТСТЪПКИ:

Деца до 12 г., настанени в стаята на двамата си родители - 40 лева

ученици и студенти - 18 лева

Тагове

Оферти - Германия |  Оферти - Дрезден |  Екскурзии - Германия |  Екскурзии - Дрезден |  Лято в чужбина - Германия |  Лято в чужбина - Дрезден

Избрани оферти