Начало / Екскурзии / Екскурзии - Париж

АВТОБУСНА ЕКСКУРЗИЯ ПАРИЖ, ЗАМЪЦИТЕ ПО ЛОАРА, МОН СЕН МИШЕЛ и ВЕНЕЦИЯ

Номер на оферта

/

202971

Дати & цени

Цената включва

Транспорт с луксозен автобус

Съответния брой нощувки със закуски.

Водач-придружител

Екскурзоводско обслужване

Цената не включва

Такси за вход в музеи, билети за корабчета, градски транспорт и пр.

Медицинска застраховка (2 лв. на човек на ден)

Градска такса в Лидо ди Йезоло

Програма на пътуването

Прекрасна екскурзия с автобус до Париж, забележителните замъци по Лоара и Мон Сен Мишел. Автобусна програма с възможност за отпътуване от Пловдив и София!

ДАТИ НА ОТПЪТУВАНЕ И ЦЕНИ

29.08.2017 - 1099 лева
19.09.2017 - 1069 лева

Екскурзията е дванадесетдневна и включва 1 нощувка в Загреб или околности, 1 нощувка в Страсбург или околности, 3 нощувки в Париж, 1 нощувка близо до Мон Сен Мишел, 1 нощувка в Тур или околности, 1 нощувка в областта на Бурж, Монтлюсон, Виши или друго градче по долината на Лоара, 1 нощувка в Ница, 1 нощувка със закуска в района на Венеция (Лидо ди Йезоло, околности на Лидо ди Йезоло или околности на Тревизо) и разглеждане с екскурзовод на забележителностите на Страсбург, Париж, двореца „Версай“, Мон Сен Мишел, замъците „Виландри“, „Шенонсо“, „Шеверни“ и „Шамбор“, НицаНица е предвидена само разходка по „Променад де-з-Англе”), Монако и Монте Карло, Венеция. Нощувките са на база нощувка със закуска и са в хотели 3 или 2 звезди, с изключение на нощувката в района на Мон Сен Мишел, която е в хотел от веригата Formule 1.

Ден 1

Екскурзията Ви започва с отпътуване в 04:30 ч. от хотел “Тримонциум” в Пловдив – трансфер ПловдивСофия за тези, които желаят/ 07:30 ч. – отпътуване от София от Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Качването в автобуса започва в 07:00 ч. Отпътуване по маршрут СофияБелградЗагреб. Вечерта – пристигане в хотела в околностите на Загреб. Настаняване. Нощувка.

Ден 2

Закуска. Отпътуване по маршрут ЗагребЛюблянаЗалцбургМюнхен – Щутгарт – Страсбург. Пристигане късно вечерта. Настаняване в хотела. Нощувка.

Ден 3

Закуска. Сутринта – разглеждане забележителностите на града: Катедралата и квартала “Малка Франция”. 13:00 ч. – отпътуване за Париж. Пристигане късно вечерта. Настаняване в хотела. Нощувка.

Ден 4

Закуска. Разглеждане с екскурзовод и автобус на забележителностите на Париж: острова Сите, катедралата „Нотр-Дам-де-Пари“, острова Сен-Луи, Лувъра (отвън), парка „Тюйлери“, пл. "Конкорд", „Шан-з-Елизе”, Триумфалната арка, пл. "Трокадеро", Айфеловата кула, Марсово поле, Военното училище, Дома на Инвалидите. Разходка из Латинския квартал (булевард "Сен Мишел", Пантеона, Сорбоната, Люксембургската градина). Разглеждане на квартала „Монмартър“ (базиликата „Сакре Кьор“, площада на художниците). Програмата е цeлодневна. Нощувка.

Ден 5

Закуска. Свободен ден. Възможност за разглеждане на музеи. Нощувка.

Ден 6

Закуска. Разглеждане на двореца Версай. Отпътуване за Нормандия. Настаняване в хотел от веригата Formule 1 в околностите на Мон Сен Мишел. Нощувка.

Ден 7

Закуска. Разглеждане на Мон Сен Мишел - манастир, посветен на Свети Архангел Михаил, построен на скала в океана, счита се за чудо на Средновековието, известен като свято място за поклонение в християнския свят, редом с Йерусалим и Рим. Сградите на манастира (XI - XIV век) са истинска панорама на средновековната архитектура. Много писатели са се опитвали да предадат чрез мастилото и белия лист магията на Мон Сен Мишел. Виктор Юго например пише, че за морето Мон Сен Мишел представлява това, което Хеопсовата пирамида представлява за пустинята. Следобед - отпътуване за долината на Лоара. Пристигане в Тур. Настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 8

Закуска. Разглеждане на замъците „Виландри“ (замъкът с най-красивите градини във Франция), „Шенонсо“ (замъкът на Диян дьо Поатие и Катерина Медичи), „Шамбор“ (най-големият замък в „кралската долина”, строен от Франсоа I по планове на Леонардо да Винчи) и „Шеверни“ (най-новият сред лоарските замъци, с прекрасно запазен интериор). Вечерта – настаняване в хотел в областта на долината на Лоара - Бурж, Монтлюсон, Виши или друго градче. Нощувка.

Ден 9

Закуска. Отпътуване за Ница. В късния следобед – пристигане в Ница. Настаняване в хотела. Разходка по “Променад де-з-англе”. Нощувка.

Ден 10

Закуска. Отпътуване за Венеция по маршрут НицаМонакоМилано - Венеция. По пътя - разглеждане на Монако и Монте Карло - Катедралата, Двореца на династията Грималди (отвън), Океанографския музей, Казиното. Около 22:00 ч. - пристигане в хотел в района на Венеция (Лидо ди Йезоло, околности на Лидо ди Йезоло или околности на Тревизо). Настаняване. Нощувка.

Ден 11

Закуска. Разглеждане с екскурзовод забележителностите на Венеция: разходка с корабче от Пунта Сабиони до „Сан Марко” (цената на билета за корабчето не е включена в пакетната цена на екскурзията), пл. „Сан Марко”, базиликата “Сан Марко”, двореца на Дожите (отвън), моста на въздишките, моста Риалто. Свободно време. Вечерта - отпътуване по маршрут – Пунта Сабиони (Венеция) – ЛюблянаЗагребБелград - София. Нощен преход.

Ден 12

Вечерта - пристигане в София на Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Трансфер до Пловдив.

Настаняване:

Нощувките са на база нощувка и закуска и са в хотели 3 или 2 звезди, с изключение на нощувката в района на Мон Сен Мишел, която е в хотел от веригата Formule 1.

ВАЖНО!

При нощувки в Италия туристите заплащат задължително градска такса както следва: в или в околностите на Лидо ди Йезоло – 1.00 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и 1.50 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени в този каталог. Възможно е през 2017 г. и други европейски градове да въведат подобни такси, които биха се заплащали директно на рецепцията на хотелите лично от туристите.

Допълнителна информация

Отстъпки:

ЗА РАННО ЗАПИСВАНЕ - 3% от пакетната цена (2 месеца преди датата на екскурзията - за записан турист се счита този, който е сключил договор за организирано пътуване и е платил съответната предплата)

Тагове

Оферти - Франция |  Оферти - Париж |  Екскурзии - Франция |  Екскурзии - Париж |  Last minute оферти - Франция |  Last minute оферти - Париж

Избрани оферти