Начало / Екскурзии / Екскурзии - Мадрид

АВТОБУСНА ЕКСКУРЗИЯ С ВКУС НА ИСПАНИЯ - Мадрид, Барселона, Толедо, Валенсия

Номер на оферта

/

190035

Дати & цени

Цената включва

транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар)

2 нощувки със закуски в хотел *** в района на Любляна / Постойна

1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Милано

1 нощувка със закуска в хотел ** в района на Екс ан Прованс / Арл

3 нощувки със закуски и вечери в хотел *** на Коста Брава / Маресме

2 нощувки със закуски в хотел *** в района на Мадрид

1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Валенсия

1 нощувка със закуска в хотел **+ на Лигурската ривиера

Туристическа програма в Милано, Жирона, Сарагоса, Мадрид, Толедо, Валенсия, Кан и Генуа

Панорамна обиколка на Барселона

Посещение на Княжество Монако

застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с лимит на отговорност 5 000 EUR на застрахователна компания "Армеец"

екскурзоводско обслужване

Цената не включва

Такса престой в Италия: 2-4 EUR на турист на ден (в хотел 2* и 3*) и 4-6 EUR на турист на ден (в хотел 4*), заплаща се индивидуално от туристите на рецепцията на хотела

Туристическа такса престой в района на Барселона: 1,25 EUR на турист на ден (за хотел ****), 1 EUR на турист на ден (за хотел ***), заплаща се индивидуално от туристите на рецепцията на хотела

Посещение и входна такса на парка "Гуел"

Входни такси за музея "Прадо" (14 EUR, за деца до 18 г. - безплатно), музея "Кралица София" (8 EUR, за деца до 18 г. - безплатно), Кралския дворец (11 EUR, за деца до 16 г. - 6 EUR) в Мадрид

Градски транспорт в Мадрид (1,5 EUR - еднопосочен билет)

Входни такси за Катедралата (11 EUR) и църквата "Санто Томе" (2,50 EUR) в Толедо

Входна такса за Океанографския музей в Монако (14 EUR, за деца - 7 EUR)

Входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт

Програма на пътуването

Автобусна екскурзия С вкус на Испания - Сарагоса, Мадрид, Толедо, Валенсия, Барселона

Възползвайте се от отстъпките за ранни записвания!

ДАТИ НА ОТПЪТУВАНЕ И ЦЕНИ:
25.04.2017 - 1215 лева
13.06.2017 - 1369 лева
05.09.2017 - 1369 лева
03.10.2017 - 1215 лева

Доплащане за единична стая - 535 лева

Програма на пътуването:

1 ден

Отпътуване от Пловдив в 4.00 ч. от "OMV" бензиностанция дo хотел "Санкт Петербург" (заявява се при сключване на договор и се заплаща допълнително), от София в 6.30 ч. от площад "Александър Невски", 7.00 ч. - автогара "Сердика" по маршрут Белград - Загреб - Любляна. Настаняване в района на Любляна / Постойна късно вечерта. Нощувка.

2 ден

Закуска. 8.00 ч. - отпътуване за Италия. Късния следобед туристическа програма в Милано - италианският Ню Йорк, център на модата и банковото дело. Пешеходна разходка: Замъкът на фамилията Сфорца; Миланската катедрала - най-красивата готическа катедрала на юг от Алпите, строена по време на управлението на Джан Галеацо Висконти; Пасажът "Виторио Емануеле"; Музикалният театър "Ла Скала" - един от най-известните в света. Настаняване в района на Милано вечерта. Нощувка.

3 ден

Закуска. 8.00 ч. - отпътуване за Монако. Пристигане около обяд. Пешеходна разходка: Дворецът на фамилия Грималди - създатeлите на княжеството, които го превръщат в едно от най-богатите места в света и го управляват и до днес; Катедралата, където са погребани членове на фамилия Грималди. Свободно време в района на казиното в Монте Карло. Следобед отпътуване за Франция. Настаняване в района на Екс ан Прованс / Арл късно вечерта. Нощувка.

4 ден

Закуска. 8.30 ч. - отпътуване за Испания. Пешеходна разходка в стария град на Жирона с възможност за посещение на Катедралата. Свободно време. Настаняване на Коста Брава / Маресме. Вечеря. Нощувка.

5 ден

Закуска. Отпътуване за Мадрид. По пътя - пешеходна разходка в Сарагоса (1 ч.): базиликата "Нуестра Сеньора дел Пилар"; площадът с Кметството; сградата на Стоковата борса; Катедралата. Отпътуване за Мадрид. Настаняване в района на Мадрид късно вечерта. Нощувка.

6 ден

Закуска. Туристическа програма (минимум 3 ч.): Кралският дворец - строен през 18 век по време на управлението на Фелипе V върху основите на крепостта, построена от маврите през 9 в.; площад "Ориенте" - любимо място за жителите и гостите на Мадрид, оформен по време на управлението на Жозеф Бонапарт; площад "Испания" с паметника на великия писател Мигел де Сервантес и Статуята на Дон Кихот и Санчо Панса; булевард "Гран Виа" - най-известната улица в града; площад "Ла Сибелес" с фонтана, посветен на богинята на плодородието; Музеят "Прадо" - една от най-важните художествени галерии в света, намираща се във великолепна сграда от 18 в.; Пласа Майор - сърцето на града, където в миналото са се провеждали коронации, екзекуции, пазари, борби с бикове и фиести; Пуерта дел Сол - входната порта на Стария град, където се намира "нулевият километър" на Кралство Испания и символът на Мадрид - Статуята на мечката и дървото "мадроньо". Свободно време до 20.00 ч. Нощувка.

7 ден

Закуска. Отпътуване за Толедо - невероятна смесица от християнска, мавърска и еврейска култура. Възможност за посещение на готическата катедралата от 13 в. и църквата "Санто Томе" с шедьовъра на Ел Греко. Отпътуване за Валенсия. Настаняване в района на Валенсия вечерта. Нощувка.

8 ден

Закуска. Туристическа програма във Валенсия - третият по големина испански град, съхранил хармонията на средиземноморските и испано-арабските традиции: архитектурно-културният комплекс "Град на Изкуствата и Науките", дело на архитекта Сантиаго Калатрава и включващ впечатляващите Л’Емисферик, Музей на науките, Опера, Л’Осеанографик (най-големият аквариум в Европа); историческият център: Арената - една от най-големите в Испания, централният площад с Кметството и Историческият музей на града, Копринената борса - шедьовър на валенсианския готически стил, включен в списъка на ЮНЕСКО за Световно културно наследство, Катедралата строена между 1252 г. и 1482 г. върху основите на по-стара джамия, където се пази Свещеният Граал, и сградата на валенсианското правителство. Отпътуване за Коста Брава / Маресме около обяд. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

9 ден

Закуска. 8.30 ч. - отпътуване за Барселона. Панорамна обиколка (минимум 6 ч.): Градският парк с Парламента и Зоологическата градина; Триумфалната арка, издигната в чест на Световното изложение през 1888 г.; площад "Колумб" с паметника на великия откривател; площад "Каталуния" - сърцето на Барселона; две от най-известните къщи на модерниста Антони Гауди - "Каза Байо" и "Ла Педрера"; стадион "Камп Ноу" - най-големият в Европа; катедралата "Саграда Фамилия" - шедьовърът на архитекта Гауди; площад "Испания" с "танцуващите" фонтани; хълмът "Монджуик" с многобройните паркове, художествени галерии и заведения за развлечение; музейният архитектурен резерват "Побле Еспаньол"; Националният дворец - днес Музей на каталунското изкуство; "Олимпийският пръстен" със съоръжения, построени в чест на Олимпийските игри през 1992 г.; Олимпийското градче с пристанището; двете най-високи сгради в Барселона и Барселонета - плажът на града; крайбрежният булевард и Маремагнум - центърът на забавленията и свободното време. Пешеходна разходка по улицата на артистите "Рамбла" - най-оживената улица на града, изобилстваща от музеи, необичайни магазинчета и живи статуи. Свободно време в Готическия квартал - старата част на Барселона с криволичещи тесни улички и средновековни сгради. Тук се издигат "Св. Еулалия" - официалната катедрала на града, Кметството на Барселона и Женералитата. Вечеря. Нощувка.

10 ден

Закуска. 8.30 ч. - отпътуване за Франция. Привечер пешеходна разходка в Кан - "Зимен салон на световната аристокрация", летен курорт от първостепенна величина и един от най-престижните курорти в Европа. Пешеходна разходка в центъра на града: крайбрежният булевард "Кроазет" с Фестивалния комплекс, където всяка година през май се провежда световноизвестният фестивал на киното; Алеята на славата с отпечатъци от ръце на звезди на филмовата индустрията. Настаняване на Лигурската ривиера късно вечерта. Нощувка.

11 ден

Закуска. 8.00 ч. - отпътуване за Генуа. Пешеходна разходка (1 ч.): Старото пристанище; катедралата "Сан Лоренцо", в която се съхраняват мощите на Йоан Кръстител - покровителят на Генуа; Дворецът на дожите - в миналото седалище на управлението на Републиката и резиденция на дожите, днес е център на социалния и културния живот в града; площад "Ферари" - сърцето на града, обграден от обществени сгради, банки и офиси на най-големите корабни компании. Свободно време по улица "Гарибалди" - главната улица в Генуа, известна в миналото като "златната улица", с домовете на богатите генуезки фамилии, запазени до днес. 12.00 ч. - отпътуване за Словения. Настаняване в района на Постойна / Любляна късно вечерта. Нощувка.

12 ден

Закуска. 7.30 ч. - отпътуване за България. Пристигане в София на бензиностанция "Lukоil" (Западен парк, бул. "Сливница" до Орион), автогара "Сердика" и площад "Александър Невски" късно вечерта, в Пловдив на бензиностанция "OMV" до хотел "Санкт Петербург" - около полунощ.

ДОПЛАЩАНЕ:

Входна такса за парка "Гуел" в Барселона (заявява се предварително при сключване на договора за организирано пътуване, а не на място, тъй като за тази услуга е необходима предварителна резервация) на турист при минимум 30 туристи - 16 лева

Ползване на двойна седалка от един турист - 526 лева

Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока!

За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия.

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ

Часово време: България 12 ч. ; Италия, Франция, Испания 11 ч.
За всички дати на отпътуване предлагаме трансфер Пловдив - София - Пловдив. При минимум двама туристи трансферът е на цена 24 лв в двете посоки.
Екскурзията се провежда при минимум 24 записани туристи.
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

Допълнителна информация

ОТСТЪПКИ:

деца до 12 г., настанени в стаята на двамата родители - 79 лева

ученици и студенти (до 25 г) - 35 лева

Тагове

Оферти - Испания |  Оферти - Мадрид |  Екскурзии - Испания |  Екскурзии - Мадрид |  Майски празници - Испания |  Майски празници - Мадрид

Избрани оферти