Начало / Екскурзии / Екскурзии - Женева

АВТОБУСНА ЕКСКУРЗИЯ ШВЕЙЦАРСКА ПРИКАЗКА - Женева, Цюрих, Лозана,Люцерн

Номер на оферта

/

199117

Дати & цени

Цената включва

транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар)

1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Любляна / Постойна

1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Лугано / Люцерн

1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Женевското езеро

1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Инсбрук

пешеходни разходки в Лугано, Люцерн, Женева, Лозана, Цюрих и Инсбрук

застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 5 000 EUR на застрахователна компания "Армеец"

екскурзоводско обслужване

Цената не включва

комбиниран билет за въжената железница и алпийския зоопарк (12,5 EUR) в Инсбрук

входна такса за музея "Швейцария в миниатюри" (19 CHF, за деца - 12 CHF)

входни такси и билети за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт

Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)

Програма на пътуването

Автобусна програма Швейцарска приказка с възможност за отпътуване от Пловдив и София

ДАТИ НА ОТПЪТУВАНЕ И ЦЕНИ НА ТУРИСТ:

07.08.2017 - 735 лева
21.08.2017 - 735 лева
04.09.2017 - 715 лева - Септемврийски празници
22.09.2017 - 715 лева - Септемврийски празници
16.10.2017 - 695 лева

Доплащане за единична стая - 305 лева

Програма на пътуването:

1 ден ПловдивСофияЛюбляна 980 км

Екскурзията Ви започва с отпътуване в 4.00 ч.от Пловдив - бензиностанция „OMV“ до хотел „Санкт Петербург“ (заявява се при сключване на договор и се заплаща допълнително), от София в 6.30 ч. от площад „Александър Невски“, 7.00 ч. – автогара „Сердика” по маршрут БелградЗагребЛюбляна. Настаняване в района на Любляна / Постойна късно вечерта. Нощувка.

2 ден ЛюблянаЛуганоЛюцерн 680 км

Закуска. 7.30 ч. – отпътуване за Швейцария през Италия. Късния следобед – пешеходна разходка в Лугано – един от най-зелените градове в Южна Швейцария, разположен на езерото Лугано. По желание посещение на "Швейцария в миниатюри" - музей на открито, в който са представени над 120 модела на къщи, замъци, катедрали и други забележителности на Швейцарската конфедерация. Настаняване в района на Лугано / Люцерн късно вечерта . Нощувка.

3 ден ЛуганоЛюцернЖенева 265 км

Закуска. Отпътуване за Люцерн. Тесните калдъръмени улици, изящните кули и покрити мостове, живописните площади и фонтани пресъздават средновековния дух на града и дават основание да бъде определян като един от най-красивите в Швейцария. Пешеходна разходка: „Умиращият лъв на Люцерн“ – „най-тъжното и вълнуващо парче камък в света“ според Марк Твен; Покритият мост с Водната кула – най-сниманият туристически обект в Швейцария; ренесансовата сграда на Кметството и живописните площадчета в Стария град. Свободно време на брега на езерото Фирвалдщетерзее. Отпътуване за Женева – космополитен град на брега на най-голямото езеро в Западна Европа. Пешеходна разходка (1 ч.): Цветният часовник – символ на часовникарската индустрия за града, чиито 6 000 цветя се подменят всеки сезон; „Же д"О“ – най-големият фонтан в Европа, от който всяка секунда 500 литра вода се изхвърлят на 140 м. височина; островчето на Жан-Жак Русо, където е издигнат паметникът на най-видния женевски гражданин; Старият град с историческия площад „Бург де Фур“; Кметството и катедралата „Св. Петър“ – смесица от романски, готически и неокласически стил, в която е проповядвал реформаторският лидер Жан Калвин; Мемориалът на реформаторите, проследяващ историята на протестантското движение. Свободно време. Настаняване в района на Женевското езеро късно вечерта. Нощувка.

4 ден ЖеневаЛозанаЦюрихИнсбрук - 595 км

Закуска. Отпътуване за Лозана - столица на кантона Во и седалище на Международния олимпийски комитет. Пешеходна разходка по улиците на стария град до готическата катедрала от 12 век, призната за една от десетте най-красиви в Европа. Отпътуване за Цюрих. Туристическа програма в Цюрих – най-големият град в Швейцария, символ на свободната мисъл и международен банков център: пешеходна разходка по „Банхофщрасе“ – „витрината на Европа“, основна търговска артерия на града с елегантни магазини, скъпи бутици и банки от световна величина; паркът „Линденхоф“ – оазис на спокойствието в сърцето на Стария град и мястото, където римляните строят първото си укрепение; църквите „Фраумюнстер“ и „Гросмюнстер“ – кратко завръщане във времето на Реформацията. Свободно време. Отпътуване за Австрия. Настаняване в района на Инсбрук късно вечерта. Нощувка.

5 ден ИнсбрукСофия 1385 км

Закуска. 8.00 ч. – отпътуване за Инсбрук. Пешеходна разходка в столицата на провинция Тирол: Градската кула на Кметството, използвана от стражите, които следели за врагове, пожари и други опасности; Златната ложа, построена в чест на сватбата на император Максимилиан І и Бианка Мария Сфорца; катедралата „Св. Якоб“, построена през 18 в. по плановете на бароковия архитект Йохан Якоб Херкомер. Свободно време. По желание – изкачване с въжена железница до 860 м н. в. и посещение на алпийския зоопарк, приютил около 2000 животни от 150 алпийски вида и голям сладководен аквариум. Отпътуване за България в 19.00 ч.

6 ден СофияПловдив

Пристигане в София на бензиностанция „Lukоil“ (Западен парк, бул. „Сливница“ до Орион), автогара „Сердика“ и площад „Александър Невски“ - късния следобед, в Пловдив на бензиностанция „OMV“ до хотел „Санкт Петербург“ - вечерта.

ДОПЛАЩАНЕ:

ползване на двойна седалка от един турист - 289 лева

Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока!

За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия.

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ

За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

Валутни курсове: 1 EUR = 1,017 CHF

За всички дати на отпътуване предлагаме трансфер Пловдив - София - Пловдив. При минимум 2-ма туристи трансферът е на цена 24 лв в двете. При минимум 12 туристи трансферът е безплатен.

Екскурзията се провежда при минимум 24 записани туристи.

Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

Допълнителна информация

ОТСТЪПКИ:

деца до 12 г., настанени в стаята на двамата си родители - 45 лева

ученици и студенти - 20 лева

Тагове

Оферти - Швейцария |  Оферти - Женева |  Екскурзии - Швейцария |  Екскурзии - Женева |  Last minute оферти - Швейцария |  Last minute оферти - Женева

Избрани оферти