Начало / Екскурзии / Екскурзии - Виена

АВТОБУСНА ЕКСКУРЗИЯ ВИЕНА И БУДАПЕЩА с отпътуване от Пловдив и София

Номер на оферта

/

202626

Дати & цени

Цената включва

Транспорт с луксозен автобус

Съответния брой нощувки със закуски.

Водач-придружител

Екскурзоводско обслужване

Цената не включва

Такси за вход в музеи

Билети за корабчета

Градски транспорт и пр.

Медицинска застраховка (2 лв. на човек на ден)

Посещение на Съкровищницата на Хабсбургите в двореца „Хофбург“ - Цена 38 лева (възрастен) / 18 лева (деца и младужи до 19 г.)

Разглеждане на двореца Шьонбрун с екскурзовод на български език (26 лв. + входна такса)

Допълнителна седалка - 169 лева

Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока!

Програма на пътуването

Прекрасна автобусна екскурзия до Виена и Будапеща с тръгване от Пловдив и София.

Екскурзията е петдневна и включва 1 нощувка в Будапеща, 2 нощувки във Виена и разглеждане с екскурзовод забележителностите на Будапеща и на Виена. Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 3 или 2 звезди.

ДАТИ НА ОТПЪТУВАНЕ И ЦЕНИ:

16.08.2017 - 385 лева
02.09.2017 - 395 лева
06.09.2017 - 395 лева
20.09.2017 - 395 лева
22.09.2017 - 395 лева
11.10.2017 - 385 лева
06.12.2017 - 375 лева
15.12.2017 - 375 лева

цена на деца и младежи до 18 г. в стая с 2 възрастни - 329 лева

цена на деца и младежи до 18 г. в стая с 1 възрастен - 339 лева

доплащане за единична стая - 115 лева


Задължително доплащане за мед. застраховка - 2 лв. на турист на ден

Ден 1

За тези от Вас, които са заявили трансфер от Пловдив до София, автобусът Ви ще отпътува в 04.30 ч. от хотел “Тримонциум”. В 07.30 ч. - отпътуване от София – от Централна автогара София, сектор „Паркинг”.. Качването в автобуса започва в 07.00 ч. Отпътуване по маршрут СофияБелградБудапеща. Вечерта - пристигане в Будапеща. Настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 2

Закуска. Панорамна обиколка на града с eкскурзовод – Площада на героите с Паметника на Хилядолетието, бул. "Андраши", катедралата „Св. Стефан”, Парламента, панорамна гледка към хълма с кралския дворец, Рибарските кули и църквата „Св. Матиаш”, хълма Гелерт с цитаделата и крайбрежните булеварди. Възможност за разходка с корабче по Дунава (цената на билета за корабчето, която е около 14 евро, не е включена в цената на екскурзията). Около 15:00 ч. – отпътуване за Виена. Вечерта – пристигане. Настаняване в хотела (периферен хотел). Нощувка.

Ден 3

Закуска. Разглеждане на Виена - панорамна обиколка с екскурзовод: двореца „Белведере“, Ринга – двореца „Хофбург“, паметника на Мария Терезия, Операта, Парламента, Кметството, Университета, къщите в стил сецесион на Ото Вагнер, новата част на Виена, къщите на Хундертвасер; пешеходна разходка из стария град: ул. „Грабен”, Колоната на чумата, катедралата „Свети Стефан”, Фигарохаус, градския парк със статуята на Йохан Щраус. Факултативно разглеждане с екскурзовод на двореца „Шьонбрун“ (с доплащане 26 лв. + такса за вход и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място, цената включва резервация и екскурзовод на български по време на визитата, таксата за вход в двореца, която е около 14 евро, се плаща на място, посещението се организира при минимум 20 участника). Нощувка.

Ден 4

Закуска. Свободен ден за самостоятелно посещение на музеи: Музея на изящните изкуства; Природонаучния музей. Факултативно разглеждане с екскурзовод на Съкровищницата на Хабсбургите в двореца „Хофбург“ – доплащане 38 лв. за възрастни и 18 лв. за деца под 19 г. Цената включва входна такса за Съкровищницата и екскурзоводска беседа на български; посещението се осъществява при група от минимум 15 човека и се заявява и заплаща в България, а не на място. Съкровищницата на Хабсбургите съхранява бижута и регалии на властта на повече от 1000 години. Сред тях са бохемската, австрийската и унгарската корона, както и тази на Свещенната германска римска империя. Тук се намира и т.нар. „копие на съдбата”, за което се счита, че с него е бил прободен Христос на кръста. Възможност за разходка до Пратера. Около 19:00 ч. – отпътуване по маршрут ВиенаБудапещаБелградСофия. Нощен преход.

Ден 5

Преди обяд - пристигане в София на Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Трансфер до Пловдив.


Полезна информация:

При посещение на Унгария Ви съветваме да си осигурите основната сума, която смятате да похарчите във форинти, от България.

Допълнителна информация

Отстъпка за ранни записване - 3% от пакетната цена (2 месеца преди датата на екскурзията - за записан турист се счита този, който е сключил договор за организирано пътуване и е платил съответната предплата)

Тагове

Оферти - Австрия |  Оферти - Виена |  Екскурзии - Австрия |  Екскурзии - Виена |  Last minute оферти - Австрия |  Last minute оферти - Виена

Избрани оферти