Начало / Екскурзии / Екскурзии - Виндхук

Африканско приключение: Намибия, Зимбабве с водопада Виктория и Ботсвана

Номер на оферта

/

230602

Дати & цени

Цената включва

амолетен билет София – Доха - Уиндхук – Йоханесбург - Доха - София с авиокомпания Qatar Airways.
летищни такси в размер на 380 евро/743 лв. (към 31.08.2019 г.). При разлика в размера на таксите към датата на издаване на билетите, съответната разлика се доплаща или връща.
самолетен билет Уиндхук - Виктория Фолс с включени летищни такси
самолетен билет Виктория - Йоханесбург с включени летищни такси
всички трансфери летище - хотел - летище по програма
климатизиран транспорт по маршрута на програмата
2 нощувки със закуски в хотел Safari Court Hotel 4*или подобен в Уиндхук
2 нощувки със закуски в хотел Desert Homestead Lodge или подобен в Сесрием
1 нощувка със закуска в хотел Bоn Hotel Swakopmund 4* или подобен в Свакопмунд
1 нощувка със закуска в хотел Twyfelfontein Country Lodge или подобен в Twyfelfontein
2 нощувки със закуски в Etosha Safari Camp Gondwana Collection Namibia в Национален парк Етоша
1 нощувка със закуска в Shearwater Explorers Village във Виктория Фолс
2 нощувки със закуски в Chobe Safari Lodge в Национален парк Чобе
11 вечери, една от които Boma вечеря в Зимбабве
5 обяда
сити тур на Намибийската столица Уиндхук
посещение на Neuras Wine & Wildlife Estate с дегустация на местно вино
екскурзия в Сосусвлей и Deadvlei
посещение на каньона Сесрием
посещение на Свакопмунд - столицата на туристическия район на крайбрежието на скелета
посещение на село на местното племе Химба
посещение на Туайфелфонтейн
сафари в национален парк Етоша в Намибия
посещение на водопада Виктория
круиз по река Чобе в национален парк Чобе в Ботсвана
сафари в национален парк Чобе в Ботсвана
входни такси за всички посещавани обекти и национални паркове
местен екскурзовод на английски език
водач - преводач от фирмата - организатор

Цената не включва

виза за Намибия - около 65 USD, заплаща се на място при пристигане.
виза (double entry)за Зимбабве - 45 USD, заплаща се на място при пристигане.
бакшиши за местни шофьори и екскурзоводи -по 5 USD на ден (общо 60 USD/, заплащат се при доплащането на договора по курса на БНБ за деня.
лични разходи
други хранения освен посочените в програмата
напитки по време на храненията
доплащане за медицинска застраховка за лица над 66 години - 28 лв.
застраховка “Отмяна на пътуването” с Евроинс - от 2% от пакетната цена. За повече информация моля, запитайте в офисите ни.
неупоменати в програмата услуги
доплащане за единична стая - 1154лв до 31.09.2019 г.

Програма на пътуването

Африканско приключение: Намибия, Зимбабве с водопада Виктория и Ботсвана

Уникално пътешествие из Африка!

Маршрут: София - Доха - Уиндхук - Сосусвлей - Свакопмунд - Туайфелфонтейн - национален парк Етоша - Уиндхук - Виктория Фолс - национален парк Чобе - Виктория Фолс - Йоханесбург - Доха - София

14 дни/11 нощувки

ДАТИ - ПАКЕТНИ ЦЕНИ:

22.10.2020 - 02.11.2020

Стандартна цена от: 4550 евро/8899 лв.


=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Когато прочетете съдържанието на тази програма, вероятно ще ви прозвучи като автентичен разказ на току-що завърнал се от това приключение пътешественик.Правили сме и друг път екскурзии в Черния континент, но това, което ви предлагаме, е наистина покана за невероятно преживяване. 50 нюанса в цветовете на дъгата, истински букет от най-доброто, което може да предложи изключителната Африка в три от своите страни...


Акценти:
Три страни: Намибия, Зимбабве и Ботсвана;
Обзорна екскурзия на намибийската столица Уиндхук;
Пустинята Намиб;
Сосусвлей с емблематичните червени пясъчни дюни - в национален парк Namib-Naukluft;
Deadvlei - магнит за фотографи от цял свят;
Каньонът Сесрием;
Свакопмунд и Солитер;
Лагуната Уолвис Бей;
Twyfelfontein - първият обект на световното наследство на ЮНЕСКО в Намибия, с уникално скално изкуство;
Село на племето Химба;
Сафари в Националния парк Etosha;
Местни пазари в Otjiwarongo и Okahandja;
Посещение на Виктория Фолс;
Водопадът Виктория;
Круиз по река Чобе
Сафари в Националния парк Чобе.

Предимства в програмата:
Комбинация от най-доброто в три африкански страни;
Полет с една от най-добрите авиокомпании в света – Катар Еъруейз;
Подбор на добри хотели;
Балансирано съотношение между цена и качество;
Водач от фирмата-организатор.

=============================================

ПРОГРАМА:

Ден 1: СОФИЯ - ДОХА
Заминаване от летище София за Намибия с полет на Катар Еъруейз през Доха в 12:25 ч. Пристигане в Доха в 18:05 ч.

Ден 2: ДОХА - УИНДХУК, НАМИБИЯ
Полет за Уиндхук в 02:15ч и кацане в Намибийската столица в 10:40ч. При пристигането ни в Намибия, ще ни посрещне нашият намибийски местен екскурзовод, който ще бъде с нас до края на екскурзията ни из дебрите на Африка. Трансфер до хотел Safari Court Hotel 4* в Уиндхук и настаняване. След това ще направим и обзорна екскурзия на Намибийската столица. Разположен в Централна Намибия, космополитният град Уиндхук служи като столица на страната. Той е дом на международно летище и множество ресторанти, магазини, места за забавление и възможности за настаняване. Градът е чист, безопасен и добре организиран, с колониално наследство - ще ви впечатлят многобройните немски заведения за хранене и магазини, както и широкото използване на немския език. Градът е интересна смесица от историческа архитектура и модерни сгради, много от които заслужават да се видят, включително старата крепост Alte Feste, лютеранската църква от 1896 г. и много по-съвременния Върховен съд. 
Вечеря (основно ястие + десерт) в ресторант Joe’s Beerhouse. Нощувка в хотел Safari Court Hotel.

Ден 3: ПУСТИНЯТА НАМИБ
Пустинята Намиб е най-старата пустиня в света и въпреки че се простира по цялата дължина на бреговата линия на Намибия, в южната част на Ангола и дори в северната част на провинция Кейп в Южна Африка,тя обикновено се отнася до огромното море от пясък, простиращо се от Людериц до Свакопмунд. Тази огромна шир от спираща дъха красива пясъчна пустиня се отличава с изключително разнообразна природа - масивните червени дюни на световноизвестния Сосусвлей, лунните пейзажи на парка Намиб-Науклуфт, рязката красота на Атлантическото крайбрежие и голямото богатство на флората и фауната. Ветровитият и сух, древен пейзаж изобилства от пустинно приспособени диви животни като ендемични хамелеони, кафяви хиени, африкански газели, чакали и тюлени по крайбрежието. Други акценти на Намиб са: Каньонът на Fish River, градът на призраците Колманскоп, Людериц и Брега на скелетите (The Skeleton Coast), наричано от бушмените „Земята, която Господ създаде в гнева си”, а португалските моряци някога със страх го споменавали като „Портите на Ада”.
След закуска заминаваме за пустинята Намиб. Нашата дестинация са дюните, които покриват западните пустини. Дългите прашни пътища и слабо населените земеделски земи ни помагат да добием представа за необятността на Намибия. От пасищата на изток до червените дюни на запад бавно променящите се пейзажи представляват многото лица на тази пустинна страна.По пътя ще спрем в Neuras Wine & Wildlife Estate, за дегустация на вино и лек обяд, както и за разглеждане на имота.Продължаваме към широката тревиста долина, където ще преспим. Тя е разположена в подножието на планините Нубиб, Царис и Науклуфт с гледка към далечните дюни на пустинята Намиб на запад. Вечеря и нощувка в Desert Homestead Lodge. Тази вечер ще бъдем настанени буквално на прага на дюните и ако имаме късмет, можем да заспим с уникалните призиви на неуловимия лаещ гекон.
 
Ден 4: СОСУСВЛЕЙ И ГИГАНТСКИТЕ ЧЕРВЕНИ ДЮНИ
Разположен в живописния национален парк Namib-Naukluft, Сосусвлей е мястото, където ще намерите емблематичните червени пясъчни дюни на Намиб. Ясното синьо небе контрастира с гигантските червени дюни, за да направи това място едно от най-живописните природни чудеса на Африка. Тази вдъхновяваща дестинация е вероятно най-голямата атракция на Намибия, с уникалните си дюни, достигащи почти 400 метра - някои от най-високите в света. Те оживяват в сутрешната и вечерната светлина, променят цвета си и са сбъдната мечта за фотографите от цял свят.
Рано сутрин отпътуваме за да посрещнем изгрева над червените дюни. Това е икона на всяко пътуване до Намибия и тази сутрин ставаме преди слънцето, за да уловим този великолепен момент. След това се наслаждаваме на обилна закуска и тръгваме към Сосусвлей, където водите на река Цаучаб изчезват в червените пясъци на Намиб. Ще посетим и Deadvlei - бял, солен, глинен слой, покрит с древни дървета.
След завръщането ни в Сесрием обядваме, след което се отправяме към каньона Сесрием - дълбоката пропаст, издълбана в скалите от вода, е поразителна природна характеристика на района. Името на каньона е измислено, когато ранните заселници го използват като източник на вода, те използвали шест кожени ремъка (‘ses riem - шест ремъка), вързани заедно за дръжките на кофите, за да могат да достигат водата в основата на каньона. Вечеря и нощувка в Desert Homestead Lodge.

Ден 5: „ГЕРМАНСКИЯТ” СВАКОПМУНД И БРЕГЪТ НА СКЕЛЕТИТЕ
Днес продължаваме на север и стигаме до крайбрежния град Свакопмунд, където ни очакват нови приключения и доза цивилизация. С неохота оставяме Намиб зад себе си и след като спрем да посетим малкото селище Солитер, пресичаме Тропика на Козирога и продължаваме към Атлантическото крайбрежие. Ще направим и кратка почивка в лагуната Уолвис Бей, където се надяваме да зърнем Фламинго.
Разположен на живописното крайбрежие на Намибия, крайбрежният град Свакопмунд е известен със своите широко отворени булеварди, колониална архитектура и околния пустинен терен. Основан през 1892 г. като главно пристанище за колонизираната от Германия югозападна Африка, Свакопмунд често се описва като... по-немски от Германия. Днес Свакопмунд е столицата на туристическия район на крайбрежието на скелета и има много неща, с които впечатлява посетителите. Чудният микс от немски и намибийски влияния, възможностите за приключения, спокойната атмосфера и прохладния морски бриз го правят много популярна дестинация на Намибия.
Вечеря в морски ресторант и нощувка в хотел BON Hotel Swakopmund 4*.

Ден 6: ФОНТАНЪТ НА СЪМНЕНИЕТО - СКАЛНО ИЗКУСТВО ОТ ПРАИСТОРИЯТА
След закуска ще напуснем крайбрежието и ще отпътуваме към областта Дамараланд и Twyfelfontein. Разположен в района на Северозападна Намибия, Twyfelfontein е живописна местност с една от най-големите и най-важни концентрации на скално изкуство в Африка. Това е първият обект на световното наследство на ЮНЕСКО в Намибия. Името „Twyfelfontein“ означава „Фонтан на съмнението“, което се отнася до многогодишния извор, намиращ се във впечатляващата долина на река Хуаб. Именно този извор е привлякъл ловците от каменната епоха преди повече от шест хиляди години и именно тогава са били създадени обширната група от скални гравюри и картини, които и ние ще посетим. По протежение на коритото на река Аба-Хуаб има над тридесет различни места с древни рисунки, изсечени в скалите, свидетелство за изкуството на народа Сан. Следобяд разглеждане на Twyfelfontein . Вечеря и нощувка в Twyfelfontein Country Lodge.

Ден 7: НАЦИОНАЛЕН ПАРК ЕТОША - НА ГОСТИ ПРИ ПЛЕМЕТО ХИМБА
След закуска ще посетим село на племето Химба преди да продължим към Националния парк Etosha. Селото е дом на местното племе Химба, които са полуномади. Хората тук са известни с поддържането на традиционния начин на живот на своите предци. Външните влияния не са им се отразили и това може да се види в начина, по който се обличат, готвят, търгуват, общуват и живеят. Множество диви животни пък обикалят свободно в близост до селото.Вечеря и нощувка в Etosha Safari Camp Gondwana Collection Namibia.

Ден 8: САФАРИ В ЕТОША
След закуска е време за сафари. Разположен в северозападната част на Намибия, Националният парк Етоша предлага превъзходно изживяване от световна класа. Разнообразната растителност на парка, варираща от гъсти храсти до открити равнини, котловината Етоша Пан, разположена в центъра на парка, която често се пълни с вода след сезонните дъждове, и многогодишните извори на територията на парка са факторите, привличащи множество диви животни тук. Посетителите могат да очакват изключително разнообразие от големи бозайници като лъв, жираф, слон, бял и черен носорог, леопард, зебра, а също и разнообразие от птици, като фламинго и пеликани. Дори само гледката към залеза над този великолепен див пейзаж ще спре дъха ви. Включен е обяд в лагера на парка. Продължаваме от водоем на водоем в търсене на големите пет. Вечеря и нощувка в Etosha Safari Camp.

Ден 9: ЕТОША - УИНДХУК
Закусваме в лоджата и потегляме отново към Уиндхук, където утре ни очаква полет до Зимбабве и водопада Виктория.
По пътя ще спрем в Otjiwarongo и Okahandja, където можем да посетим местни пазари.
Вечеря в ресторант и нощувка във вече познатият ни хотел Safari Court Hotel. 

Ден 10: УИНДХУК - ВИКТОРИЯ ФОЛС (ЗИМБАБВЕ)
След закуска разполагаме със свободно време за разходка из града и пазаруване на сувенири и други местни стоки. Около 11:00 трансфер до международното летище Уиндхук за полет до Виктория Фолс. Пристигане във Виктория Фолс в 15:50 ч. и трансфер до хотела. След като се настаним, ще прекараме остатъка от деня в почивка. Разположен на южните брегове на река Замбези в западния край на едноименните водопади, този популярен туристически град е достатъчно компактен, за да можем спокойно да се разходим самостоятелно, да се насладим на еклектичното разнообразие от интересни африкански произведения на изкуството, продавани от местни жители, които са приветливи и приятелски настроени. Вечеря в ресторант Boma, известен с традиционната си африканска кухня, и забавна програма с барабани и танци. Нощувка в хотел Shearwater Explorers Village.

Ден 11: ВОДОПАДЪТ ВИКТОРИЯ И КРУИЗ ПО РЕКАТА ЧОБЕ (БОТСВАНА)
Тази сутрин ще посетим едно от седемте чудеса на света - огромния водопад Виктория. На местното наречие звучи като Мози-оа-Туня и означава Гърмящ пушек. И действително, когато човек наблюдава водопада отдалеч, във въздуха се издига огромно кълбо пара, наподобяващо дим. Водопадът се простира на площ от 1,5 км и се спуска от над 100 м височина. Гледката е неописуема! Над дефилето, в което пада огромната гърмяща маса вода, се простира мост, от който се открива не само страхотна гледка към водопада, но тук си пробват адреналина и какви ли не смелчаци сред които на първо място скачачи с бънджи.

Трансфер до Казунгула, граничен пункт между Зимбабве и Ботсвана, и отпътуване към Националния парк Чобе. Настаняваме се в Chobe Safari Lodge и след обилен обяд ще се отдадем на круиз по река Чобе. Това е прекрасна възможност да разгледаме парка с преход по вода. Можем да видим много слонове, които често посещават реката в следобедните часове, хипопотами...

Вечеря в лоджата и нощувка.

Ден 12: САФАРИ В ПАРКА ЧОБЕ
На следващия ден след закуска потегляме на сутрешното си джип сафари в Националния парк Чобе, а след обяд ще се отдадем отново на круиз по реката. Река Чобе формира северната граница на едноименния национален парк. Този участък от парка е най-известен с гъстата си концентрация на диви животни, включително популации на слонове и хипопотами, но водите привличат всякакъв вид дивеч, включително големи стада биволи и лъвове. Посещението в тази област гарантира близки срещи с множество африкански диви животни.
Обяд и вечеря в лоджата. Нощувка.

Ден 13: ВИКТОРИЯ ФОЛС - ЙОХАНЕСБУРГ - ДОХА
Закуска и трансфер до летище Виктория Фолс за полет до София през Йоханесбург и Доха.
Ден 14: ДОХА - СОФИЯ
Пристигане на летище София в 21:15ч. с полет на Катар Еъруейз от Доха.

========================================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Минимален брой участници: 12

Условия за записване и начин на плащане:
Условия за записване:
Депозит 50% от пакетната цена.
Доплащане до 60 дни преди датата на отпътуване.

Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата: международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.

Необходима ваксина: Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.

Курортни такси:
Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация и визи (издават се при пристигане).
Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение.
 
=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Намибия |  Оферти - Виндхук |  Екскурзии - Намибия |  Екскурзии - Виндхук |  Екзотична почивка 2024 - Намибия |  Екзотична почивка 2024 - Виндхук

Избрани оферти