Начало / Екскурзии / Екскурзии - Дуръс

Саранда - Албания - 3 нощувки - автобус - нощен преход!

Номер на оферта

/

168114

Дати & цени

Цената включва

Транспорт с автобус, лицензиран за пътуване в чужбина

3 нощувки със закуски /блок маса/ и вечери /сет меню/ в избрания хотел

Застраховка Помощ при пътуване в чужбина, на база 4000 евро.

Чадъри и шезлонги край басейна и на плажа – безплатно за хотел Андон Лапа

Водач на групата.

Цената не включва

Входни такси за музеи и туристически обекти

Доплащане за единична стая

Предлаганите по време на почивката допълнителни услуги и екскурзии са по желание, не са включени в пакетната цена и се осъществяват при мин. 20 или 30 души желаещи

Програма на пътуването

МАЙСКИ И СЕПТЕМВРИЙСКИ ПРАЗНИЦИ В САРАНДА, АЛБАНИЯ

Маршрут: София - Саранда – Гирокастро и Синьото око* - Бутринт и Ксамил* - Саранда - София

Нощен преход

4 дни / 3 нощувки

ДАТИ:
28.04.2018 – 01.05.2018
24.05.2018 – 27.05.2018
22.09.2018 – 25.09.2018
04.10.2018 – 07.10.2018

-----------------------------------------------------------

ЦЕНИ на човек в двойна стая:

1) Промоционални цени за ранно записване до 27.02.2018:

Хотел Андон Лапа 4**** /или подобен/ - 320 лв
Хотел Саранда 3*** /или подобен/ - 250 лв


2) Цени за записване след 27.02.2018:

Хотел Андон Лапа 4**** /или подобен/ - 349 лв
Хотел Саранда 3*** /или подобен/ - 279 лв

---------------------------------------------------------------


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



======================================================

ЗАЩО АЛБАНИЯ?

Албания е новият туристически хит на Балканите! Тази удивителна страна има огромен потенциал: фантастичен ландшафт, кристално море, планини, езера, исторически и архитектурни паметници, където времето като че ли е спряло в едно романтично, необозримо минало. Параноидният режим на изолация на Енвер Ходжа оставя на страната трудно наследство, ето защо дълги години след 1992 и установяването на плаха демокрация страната не е готова да посреща туристи. Но сега, 25 години след промените, ситуацията е коренно различна!

Чистите плажове на Йонийско море, уникалните традиции, гостоприемните жители, историческите обекти, включени в списъка на световното културно наследство, ви очакват!
Пътуването ни до Саранда, прелестен морски град, е през Гърция, по магистралата Виа Егнатия. За разлика от албанските курорти на север, пътят от България дотук е почти изцяло по магистрала.
Градът е красиво разположен на живописен залив с формата на подкова. Точно срещу Саранда, на разстояние само 2 морски мили, се вижда о-в Корфу. По протежението на целия залив се простира красивият крайбрежен булевард на града, който е пешеходна зона, с дължина от почти километър. От множеството кафенета, сгушени под прекрасните огромни палми, сред зеленина и цветя, се открива невероятно красива панорамна гледка към залива и към о-в Корфу.

======================================================

ПРОГРАМА:

1 ден: СофияКулатаИгуменицаСаранда
Сбор на групата и отпътуване с автобус в 07:00 ч. Пътуването е през територията на Гърция, по магистрала „Виа Егнатия”. Привечер пристигане в курорта и настаняване в избрания хотел в Саранда. Вечеря. Нощувка.

2 ден: Саранда – Гирокастро и Синьото око
Закуска. Свободно време.

По желание и срещу допълнително заплащане: Целодневна екскурзия до Гирокастро и природния феномен Синьото око.

Гирокастро е град-музей под закрилата на Юнеско, разположен в живописната долина на река Дрин.
Пешеходна обиколка с местен екскурзовод: уникалните къщи-кули от 17 ти век, къщата–музей Zekate, Сребърната крепост, Аргирокастра, построена от илирийското племе арги, съвременници на траките и допълнително укрепена от Али паша Янински. Следва старият базар, откъдето никой не си тръгва с празни ръце и без покупка, Етнографския музей, помещаващ се в родната къща на комунистическия водач Енвер Ходжа, църквата „Свети Сотир”, наричана още старата Метрополия, старата джамия и др.
Свободно време за самостоятелна разходка, шопинг и възможности за обяд или освежителна напитка в някое от местните заведения.
На връщане за Саранда посещаваме редкия природен феномен Синьото око /при подходящи метеорологични условия/. Връщане в Саранда. Вечеря. Нощувка.

3 ден: Бутринт и Ксамил
Закуска. Свободно време.

По желание и срещу допълнително заплащане: Полудневна екскурзия до античния и средновековен град Бутринт и курорта Ксамил, които се намират на 20 км от Саранда.

Бутринт е древен град, дело на 4 цивилизации. Разглеждайки града, разположен в естествен парк от 20 кв.км., с грандиозните му някога постройки, обществени и административни сгради, площад, обществена баня, светилището на Асклепий и прилежащият амфитеатър, Портата кула и Лъвската порта, си даваме сметка за уникалната хармония в строителството на този древен град.
Разглеждането на Бутринт е с лицензиран екскурзовод на руски език и отнема около 2 часа. Свободно време за покупка на сувенири и се отправяме към следващата цел: курорта Ксамил
Ако наричат Саранда градът на слънцето, то Ксамил е определян като тропическия рай на Европа. Силно нарязаната крайбрежна ивица на Ксамил е оформила дълга поредица от малки заливчета със смарагдов цвят на морето, контрастиращ с ослепително бял и ситен пясък. Общо на брой плажовете са 12 и са разположени по протежение на около 3 км. дълга брегова ивица. Свободно време за разходка и шопинг в Ксамил. Връщане в Саранда следобяд /около 15.00 ч./
Вечеря.

Вечерта, по желание и срещу допълнително заплащане: Aлбанска фолклорна вечер в замъка Лекуръси в Саранда.

Интересна програма с полифонично пеене, национални носии, национални танци.
Замъкът Лекуръси от 17-ти век, понастоящем напълно реновиран, разполага с прекрасен ресторант, а интериорът му наподобява същински старинен замък.
Намира се на хълм с височина 600 м.над град Саранда, откъдето се откриват незабравими гледки на всички посоки към езерото Бутринт и Ксамил на полуострова, а обърнете ли се настрани, ще видите красивия залив на самата Саранда, както и отсрещния остров Корфу. Предлагат се плодове, вино, бира, безалкохолни напитки.
Нощувка.

4 ден: Саранда – Янина – КулатаСофия
Закуска. Отпътуване за България. Кратък престой в Янина, столицата на Епир и свободно време за кафе пауза или обяд в някоя от многобройните таверни. Разходка в централната част, живописно разположена на езерото Памвотис. Пристигане в София вечерта.

==================================================================

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ХОТЕЛИТЕ ПО ПРОГРАМАТА

Хотел Андон Лапа 4****:

Намира се на първа линия, на чудесен, отлично поддържан собствен плаж, който е на разположение само за гостите на хотела. Стаите са с минибар, климатик, телевизор, балкон, сешоар, баня и WC.
Повечето от помещенията са с пълен или частичен изглед море.Пред сградата на хотела има голям басейн. Отлична оценка от вече почивали туристи в хотела!

Хотел Саранда 3***:

Хотел Саранда 3*** е разположен на 200 м от плажа и на 3 км от центъра на Саранда, с прекрасна панорама към залива. Разполага с добре обзаведени просторни стаи, всички с пълен или частичен изглед море. Всяка стая има балкон. Хотелът има бар и реторант, безплатен Wi-Fi.
Шезлонгите на плажа се обслужват от няколкото бара в близост и се ползват срещу консумация или заплащане в порядъка на 3-5 Е според сезона.

==================================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Собствен транспорт:
- Отстъпка за туристи, пътуващи със собствен транспорт – 70 лв от пакетната цена.
- Пътуващите със собствен транспорт се възползват от допълнителните екскурзии, само ако има свободни места в автобуса.

Необходими документи:

лична карта или задграничен паспорт; няма визови, санитарни и медицински изисквания.

Пътуващите на възраст до 18 години трябва да носят със себе си писмено родителско съгласие от двамата родители, респ. от непътуващия родител, заверено нотариално (оригинал и 1 копие), че родителите им са съгласни те да пътуват в чужбина сами, като се посочи, кой ще отговаря за тях.

За децата, непритежаващи лична карта, е необходим задграничен паспорт.


Условия за резервации:
- Депозит: 30% от пакетната цена при записване
- Доплащане: до 21 дни преди дата на заминаване

Няма изискване за минимален брой туристи, екскурзията е потвърдена!

Няма паспортен и визов режим в страната; няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

==================================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ:

Всички допълнителни екскурзии и услуги се заявяват предварително от България и заплащат при окончателното доплащане на екскурзията!

Екскурзия до Гирокастро и природния феномен Синьото око, с включени входни такси за Крепостта и Етнографския музей, с екскурзовод на руски език: 25 евро/49 лв за възрастен, 15 евро/29 лв за дете до 14 г., при мин. 20 души

/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България - предварителна резервация/

Античния и средновековен град Бутринт и курорта Ксамил: 15 евро/29 лв за възрастен, 10 евро/20 лв за дете до 14 г. с включен входен билет за археологическия парк и екскурзовод на руски език, при мин. 20 души

/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България - предварителна резервация/

Албанска фолклорна вечер: 17 евро/33 лв за възрастен, 10 евро/20 лв за дете до 12 г.

/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България - предварителна резервация/

======================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


======================================================

Тагове

Оферти - Албания |  Оферти - Дуръс |  Екскурзии - Албания |  Екскурзии - Дуръс |  Майски празници - Албания |  Майски празници - Дуръс

Избрани оферти