Начало / Екскурзии / Екскурзии - Амстердам

Амстердам - градът на каналите и греха

Номер на оферта

/

190084

Дати & цени

Цената включва

Самолетни билети София – Амстердам – София с редовен полет на авиокомпания България Ер и включени летищни такси и багаж до 23кг.
4 нощувки със закуски в хотел кат.3* hotel Tulip Inn Riverside в Амстердам
Трансфер летище – хотел – летище
Туристическа програма в Амстердам на български език
Водач-екскурзовод по време на цялото пътуване
Медицинска застраховка с лимит на отговорност 10 000 евро.

Цената не включва

Входните такси за посещаваните обекти
Допълнителна екскурзия до Волендам и остров Маркен – 50 лв (с градски транспорт и корабче, в цената влиза и билет за етнографския музей във Волендам). Заплаща се предварително от България.
Карта за градски транспорт - 4 дневна- 21.50 евро

Програма на пътуването

ПРОГРАМА
1 ден / 20.05.2017
Среща на летище София / Терминал 2 с водача на групата в 05:15ч. Полет за Амстердам в 07:15 ч. с авиокомпания Bulgaria Air и пристигане на летището в Амстердам в 09:05 ч. Трансфер и при възможност ранно настаняване в хотел Tulip Inn Riverside 3*. Туристическа програма в града: Ще започнем с най-старата част на Амстердам, където се намира най-старата Катедрала от 1302 г разположена на улица Вармстраат (Warmoesstraat). Районът Де Вален (de Wallen) е т.нар. "Квартал с червените фенери“ в Амстердам и е основна туристическа дестинация. Разположен е в сърцето на старата част на Амстердам и покрива периметър от няколко пресечки южно от църквата Оуде Керк (Oude Kerk), като пресича и няколко канала. Площад Дам с Кралския дворец (Koninklijk Paleis; Royal Palace), построен през 1665 г., Новата църква (Nieuwe Kerk), построена през XV в. След обяд по желание посещение на Музея на Мадам Тюсо. Нощувка.

2 ден / 21.05.2017
Зауска. По желание: разходка по каналите на Амстердам. По време на разходката с корабче, която трае 60 мин ще чуете прекрасна беседа и ще се насладите на града от една друга гледна точка. След разходката по желание посещение на два от най известните музеи в града: Музеят на Ван Гог - най-голямата художествена колекция в света от Винсънт Ван Гог, има и много творби на други импресионисти като Моне и Гоген. Национален музей (Rijksmuseum) - този музей притежава една от най-уникалните художествени колекции в целия свят. Сред петте хиляди творби, безспорно най-добрата е „Нощна стража” на Рембранд. След музеите ще разгледаме един от най – големите цветни пазари. Свободно време или по желание посещение на Музея на бирата Хайникен - увлекателната експозиция на музея запознава посетителите с историята на известната холандска марка бира и процеса на нейното производство. Музеят се намира в помещението на бившия бирен завод на Хайнекен, който е основан в средата на XIX век. Дегустация на пенливата напитка е неразделна част от посещението. Свободно време за разходка. Нощувка.

3 ден / 22.05.2017
Закуска. По желание целодневна екскурзия (срещу допълнително заплащане): Посещение на рибарското селце Волендам, което се намира само на 20 км от Амстердам на брега на езерото Маркермер (до там се пътува с градски транспорт). Разходка в старата част и в района около пристанището. Посещение на Етнографския музей, където ще се запознаете с начина на живот в рибарското селище. От там с корабче се отпътува до остров Маркен – мястото където ще се почувствате като „Алиса в страната на чудесата“. Миниатюрни, сякаш току-що боядисани, еднофамилни къщички, зеленина и цветя, цветя, цветя…Връщане в Амстердам. Нощувка.

4 ден / 23.05.2017
Закуска. Свободно време за шопинг или самостоятелно разглеждане на музеи, сред които са: Къщата на Ане Франк (малкото еврейско момиченце, чийто дневник е една от най- продаваните книги в света); Музей на марихуаната и хашиша - този музей предлага на посетителите обширна документация и исторически факти за употребата на канабиса. Освен това внимание е отделено на важността на употребата на канабис за околната среда, селското стопанство и индустрията; Музей на еротиката, където е събрана историята на еротичното изкуство през вековете. И още много други. В един град на контрастите можете да откриете всичко, което ви трябва. Нощувка.

5 ден / 24.05.2017
Ранна закуска. 7:00 ч Трансфер от хотела до летището. В 10.05 ч полет от Амстердам за София. Пристигане на летище София в 13:45 ч.

Тагове

Оферти - Холандия |  Оферти - Амстердам |  Екскурзии - Холандия |  Екскурзии - Амстердам |  Майски празници - Холандия |  Майски празници - Амстердам

Избрани оферти