Начало / Екскурзии / Екскурзии - Кападокия

Анталия и Кападокия - Земя на феномени

Номер на оферта

/

214241

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет за директен чартърен полет - София - Анталия - София на авиокомпания BH Air
Летищни такси
Багаж - 7 кг. Ръчен и 20 кг. чекиран
Транспорт с лицензиран автобус
4 нощувки в Анталия в хотел HANE SIDE HOTEL 4* (или подобен) на база закуска и вечеря
3 нощувки в Кападокия в хотел MUSTAFA HOTEL 4*(или подобен) на база закуска и вечеря
Екскурзионната програма в Кападокия с лицензиран екскурзовод на български език
Екскурзоводско обслужване в Анталия
Медицинска застраховка при пътуване в чужбина на ЗК "Уника Живот" АД с лимит на отговорност 5000 EUR
Цената не включва:
Разходите от личен характер
Черната църква в Гьореме - 8 турски лири
Входни такси на музеите в Кападокия (подземния град и открития музей "Гьореме"), Подземния град Каймаклъ (25 TL), скалните църкви в Гьореме (25 TL) и Учхисар (5 TL), Мавзолея на Мевляна (5 TL); кервансарай "Sultanhan" (5 TL)
Вечеря в традиционен ресторант в Кападокия с богата фолклорна програма (с включена вечеря, напитки и програма) - 25 евро (заявява се и се заплаща на място)
Обзорна екскурзия на въздушен балон над приказния пейзаж на Кападокия - 130 евро (заявява се и се заплаща на място)
Еднодневна екскурзия до древния град Мира - 60 евро (заявява се и се заплаща на място)
Мистична церемония с дервиши - 20 евро (заявява се и се заплаща на място)
Екскурзия до Сиде и Манавгат - ( с включен обяд) - 60 евро (заявява се и се заплаща на място)
Премиум пакет - хотел 5*
Всички услуги предложени по желание
Бакшиши на екскурзовода и шофьора 15 евро на човек за целия престой
Горивна такса (ако има промяна в цените на горивата и Авиокомпанията начисли такава)

Програма на пътуването

ДЕН 1

СофияАнталия

Излитане от София за Анталия с директен чартърен полет с номер BGH2005 в 09:30ч. от Терминал 1 на летище София. Кацане на летището в Анталия в 11:40ч. Посрещане от представител на фирмата партньор в Анталия. Трансфер до хотел. Настаняване. Вечеря. Свободно време. Нощувка.
ДЕН 2

АнталияСиде

75 km

Закуска. Обзорна обиколка на Анталия (включена в цената). В този ден Вие ще видите един от най-красивите градове на Турската Ривиера – Анталия. Стария град, площада на републиката, символа на града – минарето Ивли, паметника на основателя на града пергамския цар Атал ІІ, вратата на Адриан / построена в чест на посещението в града на римския император Адриан през 130г.пр.н.е., водопада Дюден. Също така ще Ви бъде предоставена възможност да разгледате магазини за кожени и бижутерски изделия. По време на тази екскурзия Вие ще посетите град Боазкент и неговите квартали, където по удивителен начин се съчетават археологически паметници ( античен театър, акведукт, крепост) и живота на съвременното турско село. Месните занаятчии ще Ви предложат турски изделия, ръчно направени. Връщане в хотела. Вечеря. Свободно време. Нощувка.
ДЕН 3

Анталия – Кония – Кападокия

460 km

След закуска отпътуване за Кападокия. Този път ще се отправите на удивителна екскурзия през планината Тавър до Коня, бивша столица на империята на Селджуките. Кония – това е «зеления оазис», където прекрасните с красотата си растения и реки създават неповторима успокоителна атмосфера. По време на тази екскурзия Вие ще можете да посетите една от религиозните светини в тези места – мавзолея на ислямския философ Руми. Мавлана Руми е основател на мистичния суфически орден на « въртящите се дервиши»,чийто танц е божествена молитва хипнотизираща медитация. Пристигане в Кападокия. Настаняване в хотел. Вечеря. Свободно време. Нощувка.
ДЕН 4

Кападокия

Кападокия - “Страната на красивите коне” един музей на открито, включен в списъка на Юнеско за световно наследство. Земя извадена от сънищата и фантастичните приказки. Вятърът и слънцето са изваяли чудновати образувания от скалите, а около 5 век човешката ръка е издълбала в тях едни от най-старите християнски църкви и манастири. Тук Апостол Павел води първите християни, това е родното място на Св. Георги и Св. Василий Велики.Кападокия – това , преди всичко, са мистичен красив ландшафт, създаден от самата природа: розови и бели скали, неръкотворни « магически кули». За Вас ще се проведе екскурзия по този очарователен ландшафт, наричан още «лунен ландшафт». Ще посетите известното поклонническо място Гьореме със уникални по красотата си пещерни селища, изсечени в скалите домове и цели дворци, паметник, намиращ се под защитата на Юнеско. Ще бъдете възхитени от изсечените от камък гостни и спални, манастири и църкви. Също така ще видите и светини на православна Византия: школата на свети апостол Павел, стенни образи на православни светци, Библейски сюжети в древни фрески. Вечерта ще имате възможност при желание да вземете участие в удивителна кападокийска вечеря, където можете да се насладите на местния фолклор и интересни танци с корем (срещу допълнително заплащане – 25 евро с включени , напитки и програма). Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
ДЕН 5

Кападокия

След закуска отпътуване за един от подземните градове. Там изцяло под земята са прокопани десетки километри галерии срязващи помещения, построени още преди 4000 години от хетите, стигащи понякога до 20 етажа надолу в земните недра. Те са служели за всичко, с което трябва да разполага един град – резервоари за вода, складове за жито, мелници, обори, жилищни помещения. Според някои историци, в кападокийските скални обители и подземни градове са живели до 80 хиляди жители. Посещение на долината Зелве – природен феномен с “приказни” скални комини, издигащи се на височина 30 – 40 метра и център за обучение на монаси. В края Вие ще посетите характерна за местността занаятчийница за производство на килими. Ние ще Ви покажем всички стадии на производство и ще имате възможност да си закупите. Също така при желание от Ваша страна, ще ви бъде предложена Обзорна екскурзия на въздушен балон над приказния пейзаж на Кападокия (срещу допълнително заплащане – 130 евро). Вие ще можете от «птичи поглед» да разгледате неповторимата красота на това място, а вечерта можете да участвате в мистична церемония, наречена «въртящи се дервиши» със хипнотизираща молитва и божествено служение, в един от приказните каравани – сарай.(срещу допълнително заплащане на място – 20 евро) Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
ДЕН 6

КападокияАнталия

460 km

След закуска Вие ще се отправите на удивителна екскурзия през планината Тавър към Средиземноморското крайбрежие. По пътя ще посетите селджуски керван – сарай по Пътя на коприната. Големите строежи с разкошно украсени врати създава образа на крепост от източните приказки. Настаняване в хотел 4* в региона на Анталия.
ДЕН 7

Анталия

Този ден ще ви предложим едни от най-интересните исторически екскурзии. Екскурзия до Демре, Мира и Кекова – на тази екскурзия ще посетите древния град Мира, основан през 5 в.пр.н.е., ще видите скалните гробници от епохата на Ликийския съюз, римски театър и ще посетите църквата, където е погребан Свети Николай Чудотворец. Също така ще Ви разкажат за чудни свети места (срещу допълнително заплащане – 60 евро с включен обяд). Екскурзия до Сиде и Манавгат – на тази екскурзия ще посетите античния град Сиде, водопада в Манавгат, джамията Кюлие (Kulliye) в Манавгат както ще имате почивка за плаж и ще се повозите на яхта (срещу допълнително заплащане – 40 евро с включен обяд) Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
ДЕН 8

АнталияСофия

Закуска. Свободно време за плаж. След обяд трансфер от хотела до летището в Анталия. Излитане за София с директен чартърен полет с номер BGH2005 в 12:00ч. и кацане на летището в София Терминал 1 в 13:40ч.

Тагове

Оферти - Турция |  Оферти - Кападокия |  Екскурзии - Турция |  Екскурзии - Кападокия |  Лято в чужбина - Турция |  Лято в чужбина - Кападокия

Избрани оферти