Начало / Екскурзии / Екскурзии - Валенсия

Екскурзия Барселона - Мадрид - Валенсия - самолет - 7 нощувки

Номер на оферта

/

153014

Дати & цени

Цената включва

* 7 нощувки със закуски;
* Самолетен билет София-Мадрид на AK Wizz Air
* Самолетен билет Милано-София на AK Wizz Air
* Включени летищни такси;
* Автобусен транспорт по програмата;
* Туристическо обслужване на български език по време на екскурзията.
* Медицинска застраховка.

Цената не включва

* Голям салонен багаж (максимални размери 56 см x 45 см x 25 см) - 70 лева;
* Регистриран багаж до 23 кг - 160 лева;
* Фламенко спектакъл /с вкл. вечеря и транспорт/ - 55 евро/108 лева;
* Трансфер до летище София от Пловдив и Хасково – 25 лева;
* Входните такси на посещаваните туристически обекти

Програма на пътуването

Маршрут: СофияТоледоМадридВаленсияБарселонаКаркасонАвиньонНицаМонакоМонте КарлоСофия

ДАТА: 25.09. – 02.10.2017 г.

ЦЕНИ:
Възрастен в двойна/ тройна стая: 1295 лв.
Единична стая: 1695 лв.
Дете до 12 г. с двама възрастни: 1245 лв.

-------------------------------------------------------------------

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

===============================================================

ПРОГРАМА

ДЕН 1 - 25.09.2017:
Отпътуване от летище София за Мадрид в 18:10ч. /по желание трансфер до летище София за туристите от Пловдив и Хасково/. Пристигане в Мадрид в 21:05ч. Нощувка.

ДЕН 2 - 26.09.2017:
Закуска. Отпътуване за Толедо с разглеждане на Катедралата, църквата Санто Томе с шедьовъра на Ел Греко – „Погребението на граф де Оргас”. Отпътуване и панорамна туристическа обиколка на Мадрид, която ще ни разкрие богатата и разнообразна архитектура на испанската столица. През шикозния булевард „Гран Вия“ ще достигнем до площад „Испания“ с паметника на Сервантес с Дон Кихот и Санчо Панса. Сърцето на града е централният площад “Пуерта дел Сол“ със сградата на Кметството и Часовника, нулевия километър, статуята на мечето-символ на града, а по назад във времето ще ни върне историческият площад „Пласа Майор“. Обиколката ще завърши пред красивия площад “Ориенте“, където са Кралският театър, катедралата „Алмудена“, градините на Сабатини и внушителният Кралски дворец. Нощувка.

ДЕН 3 - 27.09.2017:
Закуска. Отпътуване за Валенсия. Панорамна и пешеходна разходка в историческия център на Валенсия: 3-те порти на Катедралата – по-известна като "Seu", съчетала в себе си множество архитектурни стилове от начало от ХІІІ в., строена не от крал, а от буржоазията на града. В катедралата на Валенсия се пази "Свещеният граал"- чашата, от която Исус е пил по време на Последната вечеря, донесен от Йерусалим. Той е поставен в специален олтар, където може да бъде видян от всеки посетител; Централния пазар (търговски център) – намиращ се в старинна, модернистично реновирана сграда, където се продава всичко – от пресни плодове и зеленчуци, до скъпи модни колекции; Националния музей на керамиката /отвън/ - помещава се в сградата на дворец от XV в., реконструиран през 1740 г. в стил рококо с прекрасен вход, покрит с алабастър. Нощувка.

ДЕН 4 - 28.09.2017:
Закуска. Отпътуване и панорамна обиколка на Барселона: площад “Испания”; “Побле Еспаньол” или както още го наричат “Испания в миниатюра”: в испанското село са представени всички архитектурни стилове характерни за различните райони на ИспанияКаталуния, Арагон, Андалусия, Галиция, Кастилия, Балеарските острови и др. Тук има множество магазинчета, кафенета и ресторанти; хълма Монджуик; Олимпийския стадион; площад “Колумб” с паметника на Христофор Колумб – великия испански мореплавател от италиански произход, който убеден, че е достигнал бреговете на Индия, така и не разбрал, до края на живота си, че е открил Америка; Пристанището; “Лас Рамблас” - улица Рамбла, която често определят като „душата на града”; стадиона “Ноу Камп” с капацитет 98 800 зрители. Той е една от най-добрите спортни постройки в света. Вечерта по желание посещение на спектакъл Фламенко. Нощувка.

ДЕН 5 - 29.09.2017:
Закуска. Ден, посветен на творчеството на гениалния Антонио Гауди, за когото можем да кажем, че в пълна сила важи латинската максима "Omnis ars imitatio naturae" - Всяко изкуство е подражание на природата. Посещение на парка Гюел, чийто павилиони и стълби са пренесени сякаш от някоя приказка на Андерсен. Саграда Фамилия, чието строителство започва през далечната 1881 г. и продължава и до днес. По замисъла на Гауди Саграда Фамилия трябва да бъде сграда-символ, грандиозна алегория на Рождеството Христово. Casa Mila – последната построена от Гауди сграда, преди да се посвети изцяло на построяването на Саграда Фамилия. Поглеждайки я отвън фасадата прилича на крайбрежна скала прорязана от пещери. Ето защо хората и до днес наричат Каса Мила по-често с името La Рedrera. Когато попитали Гауди защо сградата е с такива форми, той отговорил: „Това са очертанията на планините, които ограждат Барселона и тези планини се виждат от това място, на което е разположена къщата”. Casa Batlo С - тук откриваме личното виждане на Гауди по отношение на модернизма, а именно култа към извитите линии. По желание посещение на пеещите фонтани. Нощувка.

ДЕН 6 - 30.09.2017:
Закуска. Отпътуване за Каркасон. Пешеходна разходка в средновековния град – двореца “Комтал”, базиликата “Сен Назар” и Театъра. Отпътуване за Авиньон – града на папите и разглеждане на Двореца на Папите, Малкия дворец, Площада с часовника, Старото кметство и Авиньонския мост. Отпътуване за Кан. Вечерна разходка по изискания крайбрежен булевард “Ла Кроазет”, на който са разположени бутици на световноизвестни марки и скъпи хотели като „Карлтон“, „Мажестик“ до Фестивалния дворец с Алеята на славата. Нощувка.

ДЕН 7 - 01.10.2017:
Закуска. Отпътуване за столицата на Лазурния бряг - Ница. Панорамна обиколка на крайбрежния булевард “Променад де–з–англе”, площад “Масена”, Стария град с пазара на цветята. Отпътуване и разглеждане на княжество Монако и Монте Карло – Катедралата, Двореца на династия Грималди, Океанографския музей и Казиното. Отпътуване за Италия. Нощувка.

ДЕН 8 - 02.10.2017:
Закуска. В 09:05ч. отпътуване от Милано за София. Пристигане в София в 12:00ч.

==============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Необходими документи:
* лична карта или задграничен паспорт, валидни минимум 6 месеца след датата на завръщане от екскурзията – копие от документа се предоставя в офиса на фирмата при депозитната вноска. Визи не се изискват.
* за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители – попълва се по образец.

Общи условия:
* Местата в автобуса се определят по реда на записване.
* Няма специфични медицински и санитарни изисквания.
* Участието в допълнителните посещения (по желание) се заявява и заплаща задължително при резервация за екскурзията и се осъществява при минимум 20 туристи!
* Резервации се приемат срещу копие от личните документи на пътуващите.
* Първа вноска 400 лв. на човек, доплащане до 20 дни преди отпътуването.

Тагове

Оферти - Испания |  Оферти - Валенсия |  Екскурзии - Испания |  Екскурзии - Валенсия |  Есен 2023 - Испания |  Есен 2023 - Валенсия

Избрани оферти