Начало / Екскурзии / Екскурзии - Рим

Априлска ваканция в Рим, самолет - 11.04.2020 (БОНУС ВЕЧЕРЯ)

Номер на оферта

/

231202

Дати & цени

Цената включва

1.Самолетен билет София-Рим с директен полет на авиокомпания България Ер и Рим-София с директен полет на Алиталия
2.Летищни такси, ръчен багаж до 10 кг. и чекиран багаж до 23 кг. на турист;
3.Tрансфери летище-хотел-летище;
4.4 нощувки със закуски в хотел-категория по избор:
а/в хотел 3* в район Термини център (Lazio 3* или подобен)
б/в хотел 4* в район Термини, център (Archimede 4*) + БОНУС ВЕЧЕРЯ (за резевации от 16.02. до 28.02.);
5.Панорамна автобусна обиколка на Рим с местен лицензиран екскурзовод на български език;
6."Бароковите площади на Рим и фонтана ди Треви" - пешеходен тур с местен екскурзовод на български език;
7.Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност до 5000 EUR на застрахователна компания 'Армеец';
8.Водач от България по време на пътуването и престоя.

Цената не включва

==>Намаление от цената за пътуване само с ръчен багаж до 8 кг. (55x35x25) по двете отсечки: -60 лв
==>Ползване на слушалки по време на туристическата програма в Рим - 3 € на човек на ден (заплащат се при получаването им на място);
==>Градска такса: 6 € на човек на ден за хотели 4* (заплаща се лично от всеки турист на рецепция на хотела)
==>Разходи за градски транспорт
==>Застраховка "Отмяна на пътуване"
==>ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ ПО ЖЕЛАНИЕ (заявяват се при сключване на договора, заплащат се 30 дни преди датата на заминаване):
1. "Ватикана, Ватиканските музеи със Сикстинската Капела и базиликата Св. Петър" - пешеходен тур с местен екскурзовод на български език: 80 лв. при минимум 12 записани туристи
2. "Магията на Тиволи и вила Д"Есте" - полудневна автобусна екскурзия с местен екскурзовод на български език: 74 лв. на турист при мин. 15 записани туристи (на място се заплаща входна такса)
3. "Романтиката на Трастевере" - пешеходна екскурзия с местен екскурзовод на български език: 42 лв. на турист при минимум 15 записани
4. „Шедьоврите на галерия Боргезе“ - с професионален лицензиран екскурзовод на български език: 82 лв. на турист при минимум 12 записани туристи
5. "Античен Рим" с посещение на Колизеума, Римския форум и базиликата Сан Клементе - пешеходна екскурзия с местен екскурзовод на български език: 68 лв. на турист при минимум 12 записани туристи (на място се заплаща входна такса за криптата на Сан Клементе - 10 € на човек)
6. Билет за самостоятелно посещение на Колизеума и Римския форум: 36 лв. на турист.
7. Вечеря в типичен италиански ресторант: 39 лв на турист (включва предястие-стартер, основно традиционно ястие, десерт и неограничена консумация на вода).

Програма на пътуването

АПРИЛСКА ВАКАНЦИЯ В РИМ - 4 НОЩУВКИ С ВОДАЧ ОТ БЪЛГАРИЯ!
КАТОЛИЧЕСКИ ВЕЛИКДЕН В РИМ!
!!!с включени в цената два тура с лицензиран топ екскурзовод на български език
и допълнителна екскурзия "Античен Рим" с посещение на Колизеума, Римския форум и базиликата Сан Клементе (гроба на Св. Кирил)

АПРИЛСКА ВАКАНЦИЯ В РИМ: 11.04.-15.04.2020
Самолетна екскурзия до Рим 5 дни/ 4 нощувки

Ранни записвания: 849 лв в хотел 3*
Ранни записвания: 939 лв в хотел 4* + БОНУС ВЕЧЕРЯ (за резевации от 16.02. до 28.02.)
=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================
ПРОГРАМА:

1 ден
Среща на летище София, Терминал 2 и отпътуване с директен полет на България Ер до летище Фиумичино, Рим в 07:35 ч. Трансфер (около 50 минути).
ПАНОРАМНА АВТОБУСНА ОБИКОЛКА НА РИМ с местен екскурзовод на български език (включена в цената): термите на античен Рим; храмът на Херкулес Непобедимия; църквата "Санта Мария ин Козмедин", известна с мраморния си релеф "Устата на истината"; Авентинският хълм; арената "Циркус Максимус"; Палатинският хълм с императорските дворци; хълмът Челио; акведуктът на Клавдий; величествената арка на император Константин; хълмът Есквилин с Domus Aurea – златният дом, построен от император Нерон след големия пожар в Рим от 64 г.; Колизеума - величествения символ на Рим и на силата на една велика империя; площад "Венеция"; Колоната на Траян – уникален паметник, покрит със спираловидни релефи; паметникът на Виктор Емануил – олтарът на родината; Капитолийския хълм със стълбите на Микеланджело; базиликата "Санта Мария ин Арачели"; Римската община, Капитолийските музеи; замъкът "Сант Анджело", построен от император Адриан за негова гробница и използван през Средновековието като отбранително съоръжение от папите; мостовете на река Тибър и др.
Трансфер до хотела, разположен в центъра на Рим и настаняване.
Информационна среща - водачът на групата ще ви ориентира в района около хотела и ще даде полезна и практична информация, свързана с престоя. По желание - опознавателна разходка в района около хотела - площада на Републиката (Piazza della Repubbluca), характерен с великолепните неокласически колонади от 19-ти век и елегантния фонтан на четирите нимфи (Fontana delle Naiadi), църквата Санта Мария Маджоре и др.
Свободно време.
По желание (с доплащане): Вечеря в типичен италиански ресторант в близост до хотела.
Нощувка.


2 ден
Закуска.
"БАРОКОВИТЕ ПЛОЩАДИ НА РИМ И ФОНТАНА ДИ ТРЕВИ" - пешеходен тур с местен екскурзовод на български език (включен в цената) - площад “Навона” с трите прословути скулптурни шедьовъра - фонтана на “Четирите реки”, на Мавъра и на Нептун; площад Ротонда и уникалната сграда на Пантеона - най-старата запазена сграда от времето на Римската империя; централната търговска улица Via del Corso; магнетичния фонтан “Треви” - шедьовър на бароковата архитектура; площад “Испания” с прочутия фонтан Barcaccia, Испанските стълби, църквата „Санта Тринита дей Монти” с откриващата се от нея прекрасна гледка към целия град (ползва се градски транспорт).
Екскурзия по желание (с доплащане): "ШЕДЬОВРИТЕ НА ГАЛЕРИЯ "БОРГЕЗЕ" с местен екскурзовод на български език – най-важната художествена галерия на Рим е разположен в градините на едноименния парк. Официално галерията отваря врати през 1902 г., но богатият и влиятелен род Боргезе започва да събира колекцията от началото на 17-ти век. Днес в нея са представени уникални скулптурни и картинни шедьоври на прочути майстори като Рафаело, Тициян, Доменикино, Караваджо, Бернини, Антонио Канова и други именити творци, които през вековете са допринесли за величието и уникалността на Вечния град.
Свободно време.
Нощувка.

3 ден
Закуска.
Свободен ден.
Екскурзия по желание (с доплащане): "АНТИЧЕН РИМ" с местен екскурзовод на български език – посещение на археологическата зона, включваща базиликата Сан Клементе, Римския форум и Палатинския хълм и Колизеума. Ще посетим църквата "Сан Клементе" - уникален архитектурен комплекс, включващ в себе си части от различни епохи - стар езически храм, върху останките на който през 4 век е построена църква, от която са запазени автентични стенописи от 9-ти и 11-ти век. През 1084 г. тя е разрушена от норманите, а през 12 век е издигната отново. Църквата е посветена на четвъртия римски папа Климент I. Освен неговите мощи, в криптата на базиликата се съхраняват и тленните останки на св. Константин Кирил Философ и други християнски светци. Ще посетим величествения Колизеум, официално открит през 80 г. - символ не само на Рим, а и на силата на цяла една велика империя. Ще се разходим по една от най-оживените улици на Римския форум - Виа Сакра или Свещеният Път, ще разгледаме центъра, около който се е развивал Древният Рим - Курията, Табулариума, Рострата, храмовете на Веста, Венера, Веспасиан, Сатурн; арките на Септимий Север, на Тит, Тиберий и Август и още много от най-обширната археологическа зона с останки, свидетелстващи за славното минало на Вечния Град. Античните руини между Палатинския и Капитолийския хълм ще оживеят с помощта на екскурзовода ни и ще разкрият част от тайните на този удивителен град, който не престава да ни изумява и същевременно да ни напомня за оставеното наследство от древноримската цивилизация в областта на правната система, градоустройството, строителството на пътища, архитектурата, живописта и скулптурата.
Екскурзия по желание (с доплащане):
"РОМАНТИКАТА НА ТРАСТЕВЕРЕ" с екскурзовод на български език. Средновековният исторически квартал Трастевере и живописните му улички с характерна атмосфера са любимо място за изява на улични музиканти и артисти. На централния площад "Санта Мария в Трастевере" се намира най-стария фонтан на Рим, както и едноименната християнска базилика, основана през III век. Освен като средновековното сърце на града, Трастевере е популярен с безбройните типични ресторанти, в които може да се опита римската кухня в оригинал. След приключване на разходката с екскурзовод, ще имате свободно време с възможност за прекарване на вечерта в Трастевере - на пръв поглед пустите и тесни улички крият типичните тратории, в които ще ви нагостят не като туристи, а като римляни с типичната римска кухня. Опитайте местните спагети с миди - Spaghetti Alle Vongole, спагети със сос от домати с бекон - Bucatini all"Amatriciana, паста с лют сос - Penne al"arrabiata, мариновано печено месо в прошуто - Saltimbocca и много други вкусотии.
Нощувка.


4 ден
Закуска.
Екскурзия по желание (с доплащане): "ВАТИКАНА - Ватиканските музеи, Сикстинската капела и базиликата Свети Петър" с местен екскурзовод на български език
Ватиканските музеи са основани през 16 в. от Папа Юлий II. Първият експонат, изложен в музея, е скулптурата "Лакоон и синовете му", шедьовър от I век пр.н.е. Заедно ще разгледаме богатите колекции с безценни произведения на скулптурното и изобразително изкуство - четирите „Стаи на Рафаело”, Залата с географските карти (от XVI в.), Залата с гоблените и много други и ще посетим емблематичната „Сикстинска капела”, където пред нас ще оживее историята на човечеството от Сътворението на света до Страшния съд, пресъздадена по неповторим начин от уникалните стенописи на Микеланджело (в Сикстинска капела до днес се провежда изборът на нов папа). Следва посещение на най-голямата християнска базилика в света - Св. Петър и прочутия площад - дело на най-големия бароков архитект - Бернини.

Екскурзия по желание (с доплащане):"МАГИЯТА НА ВИЛА Д"ЕСТЕ В ТИВОЛИ" – малкото средновековно градче, разположено на 30 км. от Рим, е някогашна резиденция на древните римски аристократични семейства и императори, родно място на много художници и музиканти. Посещение на вила "Д`есте" (на място се заплаща входна такса - 10 € на човек), прочута със своите градини, включени в Списъка за световно културно и природно наследство на ЮНЕСКО.
Свободно време.
Нощувка.


5 ден
Закуска. Освобождаване на стаите.
Трансфер от хотела до летището за директен полет до София. Отпътуване за България.


Възможни са размествания на туровете в програмата по дни с цел оптимизация.

Полетно разписание:
11.04.2020 FB449 София-Рим (FCO, Фиумичино) 07:35 - 08:25
15.04.2020 AZ520 Рим (FCO, Фиумичино)-София 15:30 - 18:20

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Рим |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Рим |  Ранни записвания 2024 - Италия |  Ранни записвания 2024 - Рим

Избрани оферти