Начало / Екскурзии / Екскурзии - Рио де Жанейро

Аржентина и Бразилия с Водопадите 02.03.17

Номер на оферта

/

185835

Дати & цени

Цената включва

http://www.bellatravel.eu/tour_1307.html
цена с включени летищни такси:
Дата
Цена на човек в двойна стая
02.03.2017
2760 еur / 5398 лв
Доплащане за настаняване в самостоятелна стая: 665 евро / 1300 лева
Намаление за 3-ти възрастен в стая: 250 евро / 489 лева
Намаление за дете до 12 години, настанено с двама възрастни в стая: 450 евро / 880 лева

Условия за записване:
2000 лв. депозит при резервация и сключване на договор за туристическо пътуване
Копие от международен паспорт
Доплащане до 20.01.2017 г.

Цената включва:
Самолетен билет София–Лондон-Буенос Айрес /Рио де Жанейро–Лондон-София с вкл. летищни такси
Самолетен билет Буенос Айрес – Игуасу с включени летищни такси
Самолетен билет Игуасу – Рио де Жанейро с включени летищни такси
Всички описани в програмата трансфери и екскурзии с местни екскурзоводи; комфортни автобуси
3 нощувки със закуски в централно разположен хотел Amerian Buenos Aires Park Hotel 4* в Б. Айрес
Две полудневни туристически обиколки на Буенос Айрес
2 нощувки със закуски в централно разположен хотел Saint George 4* в Пуерто Игуасу
Целодневен тур на водопадите Игуасу от аржентинска страна с включени входни такси
Полудневен тур на водопадите Игуасу от бразилска страна с включени входни такси
Посещение на Птичия парк от бразилска страна с включени входни такси
4 нощувки със закуски в хотел Windsor Excelsior Copacabana 4* в Рио де Жанейро, плаж Копакабана
Полудневен сити тур в Рио до планината Корковадо и статуята на Христос - изкачване с железница, с включени билет и входни такси и посещение на стадиона Маракана (без включена входна такса)
Полудневна обиколка на Рио с посещение нахълма Захарната глава - изкачване с кабинков лифт
Обслужване от местни екскурзоводи (АЕ) по време на всички трансфери и екскурзии по програмата
1 нощувка в хотел в района на летище Хийтроу в Лондон
Медицинска застраховка с асистанс покритие 20 000 евро, ЗД „Евроинс”
Водач-преводач от Туроператора по време на цялото пътуване
Цената не включва:
Допълнителни мероприятия и екскурзии по желание
Разходи от лично естество
Застраховка „Отмяна на пътуване”

Програма на пътуването

Аржентина и Бразилия с Водопадите Игуасу
София - Буенос Айрес - Игуасу - Рио де Жанейро - Лондон - София

Полет с АК „British Airways”, 3 нощувки в централно разположен 4* хотел в Буенос Айрес, 2 нощувки в 4* хотел в Пуерто Игуасу, 4 нощувки в 4* хотел в Рио де Жанейро – до плажа Копакабана, 1 нощувка в хотел ? * в Лондон;
2 полудневни тура в Буенос Айрес, полудневен и целодневен тур на водопадите Игуасу + посещение на Птичия парк, 2 полудневни екскурзии в Рио де Жанейро, 2 вътрешни полета с включени летищни такси. Възможност за разходка в центъра на Лондон! Екскурзията предоставя възможност и за посещение на Уругвай.

13 дни/ 10 нощувки
Отлични хотели 4*с централна ТОП локация
Потвърдени дати: 02.03.2017 - Последни 4 места!

http://www.bellatravel.eu/tour_1307.html


ПРОГРАМА
1 ден 02.03.17 (четвъртък) – СофияЛондонБуенос Айрес
Полет от летище София до Буенос Айрес с АК “British Airways” в 14:10 ч. Каца в Лондон в 15:40 ч. Излита за Буенос Айрес в 22:10 ч. Каца на международно летище Езейза в 09:00 ч. на 03.03.

2 ден 03.03.17 (петък) – Буенос Айрес
Посрещане в аржентинската столица от представители на партниращата агенция. Добре дошли в най- европейската южноамериканска столица – Буенос Айрес! Туристическа обиколка с местен екскурзовод на южната част на града – 1-ва част (включена в пакетната цена). Посещение на историческия комплекс Пласа де Майо, със забележителните сгради – на парламента, известна още като Розовата къща, Катедралата, красивата историческа сграда от 18 век - Кабилдо. Множество архитектурни образци от 19 век по един от емблематичните булеварди Авенида де Майо. Обиколката продължава на юг, към най- старите райони на града. Пристигане в квартал Ла Бока – най- големият типичен италиански район, където колония от артисти и художници, със своите великолепни произведения, правят града известен по цял свят. Разходка по колоритната пешеходна улица “Caminito” – родното място на тангото. Следва спирка пред Естадио Алберто Х. Армандо - стадионът е по- известен с прозвището си „Ла Бомбонера” (разглежда се отвън), където в най-популярния спортен клуб на Аржентина - „Бока Хуниорс”, е тренирала и футболната легенда Диего Марадона. Обиколката продължава на север, към Авеню 9 юли (най-широката улица в света), където се намира известният Обелиск – символ на града. Около 14:00 часа - настаняване в хотел HN BUENOS AIRES FLORIDA 4*. Свободно време за почивка. Възможност за разходка по близката до хотела улица Флорида – най- популярната търговска улица в Буенос Айрес и една от най- атрактивните. Нощувка.
Допълнителна информация: на пешеходно разстояние от хотела (около 20 минути) се намират известните кафе Тортони, Театър Колон. Не пропускайте да изпиете чаша кафе в Caf? Tortoni, открито през 1858 г., средище на културния и политически елит, днес обявено за Национален исторически паметник на Аржентина. Разходете се до Colon Theatre – един от най-големите театри в света, известен със своята величествена сграда и безупречна акустика.

3 ден 04.03.17 (събота) – Буенос Айрес
Закуска. Полудневна обиколка на северната част на Буенос Айрес – 2-ра част (включена в пакетната цена). Ще посетите елегантните северни райони на града, като квартал Риколета, където френското архитектурно влияние предизвиква възхищение, предлагайки оживена картина. Преминаване през Експозиционния център, Юридическия факултет и Националния музей за изящни изкуства. Пристигане в квартал Палермо, изобилие от стари аристократични жилища с изглед към парка – 2500 акра парк, един от най-обичаните в града. Посещение на една от най-големите книжарници в Южна Америка и една от най- красивите в света – Еl Ateneo Grand Splendid. В тази красива сграда в Буенос Айрес през 1919 година е открит театър Teatro Gran Splendid. През 2000 година сградата е преустроена в книжарница, като е запазен изключителния интериор, сцената, ложите и пищните балкони с орнаментика, а местата за публиката са превърнати в рафтове за книги, с прекрасни зони. Свободно време или по желание* - възможност за допълнителни мероприятия (срещу доп. заплащане): 14:00 ч. – * Разходка с корабче по Тигре и делтата на река Парана 20:30 ч. - * Вечеря + Танго шоу в “La Esquina de Carlos Gardel” (с включени напитки). Нощувка в Буенос Айрес.

4 ден 05.03.17 (неделя) – Буенос Айрес
Закуска. Свободен ден за разходки в Буенос Айрес или възможност за допълнителна екскурзия, по желание*: * Целодневна екскурзия Фиеста гауча шоу в традиционно ранчо в Аржентинската пампа – земя на гаучосите.

5 ден 06.03.17 (понеделник) – Буенос Айрес / Игуасу
Закуска. Свободно време в Буенос Айрес. Трансфер до летище "Jorge Newbery" за вътрешен полет до Игуасу в 15:20 часа. Каца в Пуерто Игуасу в 17:10 часа. Посрещане от агенцията партньор, трансфер и настаняване в хотел Saint George 4*, Master rooms. Свободно време. Нощувка в Пуерто Игуасу.

6 ден 07.03.17 (вторник) – Водопадите Игуасу от страната на Аржентина
Закуска. Целодневен тур на водопадите Игуасу от Аржентинска страна. Ще станете свидетели на невероятен природен спектакъл! ВОДОПАДИТЕ ИГУАСУ са сред най- мащабните прирородни феномени. Намират се на границата между Аржентина (80%) и Бразилия (20 %). Образувани са преди 120 милиона години и са най-големите водопади в света! Неслучайно, през 2011 година, са избрани сред 28 финалисти за едно от новите 7 чудеса на природата!!! Игуасу представлява съвкупност от около 275 водопада, създадени от реките Игуасу и Парана непосредствено до устието и?. В зависимост от състоянието на водната маса в реката, броят на водопадите варира от 150 до 300, а височината им е между 40 и 82 метра. Средното количество вода от реката, което връхлита от водопадите, е около 1500 м3 в секунда, като през различните годишни сезони варира между 500 и 6500 м3 в секунда. Разположени са под формата на подкова с дължина 2700 м. Най- впечатляващ от тях е водопадът „Дяволското гърло“. Водопадите са само част от национален парк Игуасу,който е най- големият субтропичен резерват в света и един от най- посещаваните туристически обекти в Южна Америка – близо 1 милион посетители годишно. *По желание - “Nautical adventure” – мокро приключение с лодка под водопадите(заплаща се допълнително). Фото пауза на границата на 3 държави – Аржентина, Бразилия и Парагвай! Нощувка в Пуерто Игуасу.

7 ден 08.03.17 (сряда) – Игуасу от страната на Бразилия, Птичи парк / Рио де Жанейро
Закуска. Полудневен тур с местен екскурзовод на водопадите Игуасу от бразилска страна. Отново ще имате възможност да се насладите на „Голямата вода”, както звучи в превод думата с индиански произход Игуасу. Посещение на Птичия парк. Разположен до Националния парк Игуасу, това е най-големият парк за птици в Латинска Америка - забележително място, обитавано от над 1000 птици от около 150 вида от всички краища на Бразилия и различни части на света. Подгответе се за вълнуващо преживяване от контакта с птиците на това привлекателно място, където редките видове с екзотични цветове превръщат срещата с тях във фантастично шоу. Следобяд - трансфер до летище Фоз до Игуасу за полет до Рио де Жанейро. Посрещане от представители на агенцията партньор в Бразилия и трансфер до един от най- популярните курортни райони на Рио де Жанейро - Копакабана. Настаняване в хотел до брега на Атлантическия океан Windsor Excelsior Copacabana 4*, Superior rooms. Нощувка в Рио де Жанейро.

8 ден 09.03.17 (четвъртък) - Рио де Жанейро
След закуска, полудневен тур в космополитния град Рио де Жанейро с местен екскурзовод (~ 6 часа, включен в пакетната цена), до планината Корковадо, на чийто връх се намира един от най-известните монументи в света - статуята на Христос Спасителя, избрана през 2007 година за едно от 7-те съвременни чудеса на света! От всяко място в града, посетителите му могат да видят най- красивата картичка на Рио де Жанейро – знаменитата статуя на Исус Христос (открита през 1931 г.), разположена на хълма Корковадо, на 710 м над морското равнище. До статуята се стига със зъбчата железница, която минава през най-голямата градска гора в света. След това с панорамен асансьор, изграден в скалата - изкачване до панорамната площадка, разположена около статуята. Усещането от присъствието тук и гледката от това място не могат да бъдат описани с думи! След посещението на хълма Корковадо, обиколката продължава с панорамна обиколка наплажовете на Рио де Жанейро. Следва спирка при известния стадион Маракана - един от най-големите стадиони в света, където се проведе финала на 20-тото Световно първенство по футбол 2014, чийто домакин беше Бразилия. Фото пауза отвън и възможност за разглеждане на стадиона - за тези, които желаят (входната такса не е включена ~ 24 BR). Завръщане в хотела. Свободно време. Нощувка в Рио.

9 ден 10.03.17 (петък) - Рио де Жанейро
Закуска. Полудневна туристическа обиколка на Рио де Жанейро с местен екскурзовод, с посещение на другата основна забележителност в Рио – знаменитата скала Захарната глава (~ 4 часа, включена в пакетната цена). По време на тура ще преминете през центъра на града, край църквата Канделария, исторически сгради, градския театър, националната галерия, Аркос да Лапа. Следва изкачване (на два етапа) с лифт до един от символите на града – Захарната глава (Sugar Loaf). Първата спирка на лифта е на височина 215 м, където ще имате възможност да направите панорамни снимки на залива Гуанабара и да видите моста, свързващ Рио де Жанейро и Нитерой, както и планината Корковадо. При втората спирка на лифта (395 м), при ясно време ще можете да видите плажовете на Копакабана и някои от плажовете на Нитерой, крепостта Санта Круз и да се насладите на спиращи дъха панорамни гледки към града. Завръщане в хотела. Свободно време. Нощувка в Рио де Жанейро. * Вечерта - по желание, Rio by night – вечеря в типичен ресторант + Платаформа шоу (срещу доп. заплащане).

10 ден 11.03.17 (събота) - Рио де Жанейро
Закуска. Свободен ден в „Града на чудесата”. Можете да се отдадете на разходки или да се насладите на слънчеви бани в един от най-известните плажове в света – Копакабана, да се разходите по Ипанема, да опитате блюда от бразилската кухня в някои от многобройните местни ресторанти или да разпуснете с кайпириня в един от клубовете на Рио, под звуците на Боса нова - бразилски музикален жанр, съчетаващ самба и джаз... * Възможност за целодневна екскурзия до лагуните на Ангра дос Рейс (срещу доп. заплащане). Нощувка в Рио де Жанейро.

11 ден 12.03.17 (неделя) - Рио де ЖанейроЛондон
Закуска. Свободен ден за плаж, разходки, развлечения, покупки на сувенири. Освобождаване на стаите до 12:00.
Около 19 часа - трансфер до международното летище за полет с “British Airways” до Лондон в 23:05 ч.

12 ден 13.03.17 (понеделник) – Лондон
Пристигане в Лондон в 13:25 ч. Трансфер с шатъл бус и настаняване в хотел до летище Хийтроу на база нощувка. Свободно време за почивка или възможност за разходка в центъра на английската столица. Нощувка в Лондон.

13 ден 14.03.17 (вторник) – ЛондонСофия
Трансфер с шатъл бус до летище Хийтроу за полет за София в 08:10 ч. Каца на терминал 2 в 13:20 часа.
Допълнителна информация:
Програмата на водопадите Игуасу се провежда съобразно часовете на вътрешните полети!
Обслужването от местните екскурзоводи е на английски език

За пътуването до Бразилия и Аржентина не се изискват визи и имунизации


Забележка: * При неблагоприятни метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства, е възможно програмата да претърпи промяна! Полетните часове подлежат на препотвърждение от АК-те! ТО си запазва правото за промяна в реда на разглеждане на забележителностите, при необходимост!


Допълнителни екскурзии и мероприятия - заявяват се и се заплащат в България

Тагове

Оферти - Бразилия |  Оферти - Рио де Жанейро |  Екскурзии - Бразилия |  Екскурзии - Рио де Жанейро |  Екзотична почивка 2024 - Бразилия |  Екзотична почивка 2024 - Рио де Жанейро

Избрани оферти