Начало / Екскурзии / Екскурзии - Рио де Жанейро

Аржентина и Бразилия с водопадите Игуасу

Номер на оферта

/

195248

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет София–Лондон-Буенос Айрес / Рио де Жанейро–Лондон-София с включени летищни такси и багаж до 23 кг на човек;

Самолетен билет Буенос Айрес – Игуасу с включени летищни такси и багаж до 23 кг на човек;

Самолетен билет Игуасу – Рио де Жанейро с включени летищни такси и багаж до 23 кг на човек;

Всички описани в програмата трансфери и екскурзии с местни екскурзоводи; комфортни автобуси;

3 нощувки със закуски в централно разположен хотел Pestana Buenos Aires Hotel 4* в Буенос Айрес;

Две полудневни туристически обиколки на Буенос Айрес;

2 нощувки със закуски в централно разположен хотел Esturion 4* в Пуерто Игуасу;

Целодневен тур на водопадите Игуасу от аржентинска страна с включени входни такси;

Полудневен тур на водопадите Игуасу от бразилска страна с включени входни такси;

Посещение на Птичия парк от бразилска страна с включени входни такси;

4 нощувки със закуски в хотел Windsor Excelsior Copacabana 4* в Рио де Жанейро, до плажа на Копакабана;

Полудневен сити тур в Рио до планината Корковадо и статуята на Христос - изкачване с железница, с включени билет и входни такси и посещение на стадиона Маракана (без включена входна такса);

Полудневна обиколка на Рио с посещение на хълма Захарната глава - изкачване с кабинков лифт;

Обслужване на английски език от местни екскурзоводи по време на всички трансфери и екскурзии по програмата;

1 нощувка в хотел в района на летище Хийтроу в Лондон;

Медицинска застраховка с асистанс покритие 20 000 евро;

Водач от туроператора по време на цялото пътуване, който ще превежда на български език;

Цената не включва

Допълнителни мероприятия и екскурзии по желание и разходи от лично естество;

Застраховка „Отмяна на пътуване” – допълнителна информация можете да получите в офисите ни.

Програма на пътуването

1-ви ден: 26.10.17 (четвъртък) – СофияЛондонБуенос Айрес

Полет от летище София до Буенос Айрес с АК "British Airways” в 14:30 ч. Кацане в Лондон в 16:00 ч. Свързващ полет за Буенос Айрес в 21:55 ч.

2-ри ден: 27.10.17 (петък) – Буенос Айрес

Пристигане на международно летище Езейза в Буенос Айрес в 07:45 ч. Посрещане от представител на местния туроператор в аржентинската столица.

Добре дошли в Аржентина!

След пристигането се отправяме на полудневен тур на южните райони на столицата Буенос Айрес (включен в пакетната цена), с местен екскурзовод. Обиколката ще започне с посещение на квартала, основан от италианските емигранти - Ла Бока (La Boca), известен със своите типични цветни къщи, павирани улици и множество заведения, в които можете на живо да гледате танго изпълнения. Ще имаме възможност да се разходим по улица “Caminito”, известна като родното място на тангото. Турът продължава със спиране за снимки пред стадиона на един от най-известните местни футболни отбори „Бока Хуниорс”- Естадио Алберто Х. Армандо. Другото име на стадиона е „Ла Бомбонера”. Тук е тренирал и самия Диего Марадона.

Следва посещение на центъра на града или Площад Майо(Plaza de Mayo), където могат да се видят сградата на Президентството, известна още като Розовата къща. Тук е и модерната сграда на най-голямата Катедрала в страната, а срещу нея е една от малкото запазени сгради от 18 в, известна с името Кабилдо, изпълнявала някога функциите на кметство на града. Ще минем и по булевард Майо (Avenida de Mayo), който „свързва“ законодателната и изпълнителната власт на страната - в единия край е Президентството, а в другия му край е Сената (Парламента на страната). Тук се намира и известното кафене Тортони, с автентичен интериор, запазен от средата на 19 век (няма да се спира или влиза, можете да го посетите през свободното си време).

Обиколката продължава на север, към Булевард 9 юли (Avenida 9 de julio), който е и най-широката улица в света. Тук се намира и известният Обелиск – символ на града.

Около 14:00 часа - настаняване в хотел Pestana Buenos Aires Hotel 4*. Свободно време за почивка. Възможност за разходка по близкия до хотела булевард 9 Юли, както и популярната пешеходна улица Флорида – една от най-атрактивните в аржентинската столица. Нощувка.

3-ти ден: 28.10.17 (събота) – Буенос Айрес

Закуска.

Днес продължаваме опознаването на Буенос Айрес с полудневна обиколка на северната част на града (включена в пакетната цена).

Ще започнем обиколката с фото пауза на мястото, където се намира Цветето от метал (Floralis Gen?ric), в близост до Юридическия факултетна местния университет. Цветето е проектирано да се отваря сутрин с изгрева на слънцето и да се затваря вечер, когато то залезе. Това го прави уникално и е един от символите на града. Преминаване покрай Изложбения център и Националния музей за изящни изкуства.

Следва спирка в квартал Риколета, който е един от най-престижните в града, известен с построените във френски стил административни и жилищни сгради, и многото музеи. Тук се намира и гробището на Риколета, своебразен музей на открито, който ние ще посетим. В него са погребани известни личности като Евита Перон, аржентински президенти, местни артисти и художници, нобелови лауреати и дори дъщерята на Наполеон.

Обиколката продължава с преминаване през квартал Палермо, известен със скъпите аристократични жилища с изглед към парка. В Палермо се намират и Японските градини и ботаническата градина на Буенос Айрес.

Екскурзията ще завърши с посещение на една от най-красивите и уникални сгради в столицата – книжарницата Еl Ateneo Grand Splendid. Сградата, в която се помещава, първоначално е използвана за театър - Teatro Gran Splendid и е построена през 1919 г. Дълги години, мястото не е било стопанисвано от никого, а през 2000 г. е преустроено в книжарница. Интериорът е запазен, като на някогашната сцена днес се помещава кафене, ложите, както и балконите с пищни орнаменти са превърнати в рафтове за книги и места за четене.

Връщане в хотела и свободно време или по желание - възможност за допълнителни мероприятия.

14:00 ч. – Разходка с корабче по Тигре и делтата на река Парана (срещу допълнително заплащане).

Отпътуване с автобус от хотела по един от главните булеварди Libertador Avenue, които водят към северните елегантни квартали като Vicente Lopez и Olivos, където се намира и резиденцията на аржентинския президент. Ще минем и покрай San Isidro, с неговата едноименна нео готическа катедрала, както и квартал San Fernando. Градчето Тигре е разположено на едноименната река, част от делтата на река Парана и е едно от най-популярните места за почивка и бягство от града за местните хора с многобройните малки островчета, канали и ръкави, притоци на голямата река Парана. Пътуването ни по реката, ще започне от пристана Тигре и ще продължи по мрежата от канали,докато се любуваме на зелените острови, елегантни вили, викториански докове, градини и клубове за гребане. Ще срещнем много канута, местния хранителен магазин (отново на кораб), частни лодки и много усмихнати хора. Ще пътуваме и по реките Lujan, Sarmiento, Tigre и San Antonio, докато отпиваме чаша ароматно кафе и опитваме от местните десерти Alfajores. Пристигане на пристана и връщане в хотела с автобус.

Цена: 55 $ (с екскурзовод на английски и испански език). Включва: трансфер до /от пристанището на Тигре, екскурзовод, разходка с корабче. Обща продължителност: около 4 часа

20:30 ч. - Вечеря + Танго шоу в “La Esquina de Carlos Gardel” (срещу допълнително заплащане, вечеряс включени напитки).

Един незабравим спектакъл с най-чувствения танц - тангото, който се провежда в ресторанта-театър „La Esquina de Carlos Gardel”, на името на популярния аржентински танго изпълнител, композитор и актьор – Карлос Гардел. Вечерята е по меню по избор с включени напитки. Шоу програмата включва изпълнения на танго в различните му вариации, променящи се през вековете. Ще научим повече за възникването на тангото, за измененията му през годините и ще усетим тръпката от този емоционален танц.

Вечерята започва в 21:00 ч. Шоуто започва в 22:30 ч., завършва около 00:00.

Цена: ~ 130 $. Включва: частен трансфер, екскурзовод, вечеря с напитки и богата шоу програма. Продължителност: ~ 4 часа.

Нощувка в Буенос Айрес.

4-ти ден: 29.10.17 (неделя) – Буенос Айрес

Закуска. Свободен ден за разходки в Буенос Айрес или възможност за допълнителни екскурзии, по желание:

Целодневна екскурзия до Ранчо Санта Сузана в Аржентинската пампа– земя на гаучосите (срещу допълнително заплащане).

Днес ще излезем извън големия град и ще опознаем навиците на аржентинските „каубои”, докато се разхождаме в един от най-обширните равни райони на света – Аржентинската пампа. Пътуването е на около 80 км от Буенос Айрес, където ще спрем в ранчото Санта Сузана. Тук ще бъдем посрещнати от нашите домакини с напитка и „емпанадас” (традиционни хапки от месо в тесто). След това ще имаме свободно време да се включим в различни активности традиционни за ранчото като яздене на кон, качване на каруца, разходка в ранчото и др.

Следва обяд с традиционните „asados“ или различни видове месо печено на открит огън, наденички и разнообразие от салати, домашни десерти, различни напитки (включени в цената) и не на последно място – традиционния за аржентинците чай „мате“. По време на обяда, ще наблюдаваме фолкролно шоу с изпълнения на живо на местни музика и танци, а в края на обяда ще станем свидетели на надбягвания с коне, демонстрация на уменията на гаучосите и ... някоя дама ще получи сърцето на своя гаучо по един незабравим начин.

Цена: ~150 $ (регулярен тур, обслужване на английски и испански език) Включва: трансфер с автобус, обслужване от местен екскурзовод, богат обяд, напитки, езда на коне, шоу програма. Обща продължителност: около 8 часа.

Или

Екскурзия до столицата на Уругвай – град Монтевидео (срещу допълнително заплащане, около 16 ч). Пътуване с хидрофойл, около 2 часа и 15 мин.

Рано сутринта в 06:00 ч. трансфер до пристанището, за отплаване към Монтевидео. Пристигане около обяд в уругвайската столица и посрещане от местен екскурзовод на английски език.

Следва обзорна екскурзия на града с посещение на старата част на града и централния площад Plaza Matriz, фонтана, Катедралата, старата сграда на кметството Cabildo, клуба Уругвай, театър Солис, площада на Независимостта с паметника на националния герой Хосе Г. Артигас, Цитеделата, известният със своята архитектура Palacio Salvo. Обиколката ще продължи като минем по Булевард 18 юли, където се намират повечето магазини, както и Законодателната палата. Ще се посети също жилищния квартал Del Prado, както и Парламента, също така и Обелиска, построен в чест на 100 години от приемането на първата конституция на страната. Продължаваме с парка Batlle и Ordo?ez Park, наименуван на един от президентите на страната и любимо място за почивка на местните жители. Следва паметника La Carreta(вагона) и стадион Centenario. Ще минем през квартала Carrasco, крайбрежната улица на Монтевидео, площад Virgilio и няколкото крайбрежни квартала като Punta Gorda, Malvin, Buceo с прочутия яхт клуб, Punta Carretas и голф клуба.

Пристигане на пристанището и отплаване към Буенос Айрес. Пристигане в аржентинската столица около 22:00ч.

Допълнителна информация: Екскурзията се осъществява при минимум 10 записани туриста. Цена: около 390 $ на човек. Включва: трансфери от / до хотела, фериботни билети, целодневен тур в Монтевидео - само с местен екскурзовод , на английски език.

5-ти ден: 30.10.17 (понеделник) – Буенос Айрес / Игуасу

Закуска. Свободно време в Буенос Айрес. Трансфер до летището за вътрешен полет до Игуасу. Посрещане от агенцията партньор, трансфер и настаняване в хотел Esturion 4*. Свободно време. Нощувка в Пуерто Игуасу.

6-ти ден: 31.10.17 (вторник) – Водопадите Игуасу от страната на Аржентина

Закуска. Целодневен тур на водопадите Игуасу от Аржентинска страна (включен в цената).

Днес ще прекараме един незабравим ден в природния парк Игуасу и ще видим водопадите от аржентинска страна. Тук се намират 80% от тях, а само 20% са от бразилска страна. Тези над 275 водопада са създадени от двете реки Игуасу и Парана, като водата на някои места пада от 82м, а средното количество вода, което минава през водопадите е около 1500 м3 в секунда и варира в зависимост от сезона и пълноводието на реките.

Ще направим разходка по туристическите пътеки, от които се откриват невероятни гледки към водопадите, и откъдето ще може да ги снимаме и да се насладим на този природен феномен. Ще останем без дъх от това, което ще видим и ще онемеем пред красотата на природата.

Свободно време за обяд (за собствена сметка).

Следобед – желаещите ще имат възможност да се потопят в кристалните води на водопадите, участвайки в “Nautical adventure” – мокро приключение с лодка (заплаща се допълнителнона място).

Нощувка в хотела в Пуерто Игуасу.

7-ми ден: 01.11.17 (сряда) – Игуасу от страната на Бразилия, Птичи парк / Рио де Жанейро

Закуска. Напускане на хотела в Пуерто Игуасу, преминаване на границата и пристигане в Бразилия.

Ще минем по моста на дружбата, от който се открива гледка към границите на 3 държави – Аржентина, Бразилия и Парагвай и ще можем да я снимаме от автобуса.

Днешният ден ще започне с посещение на Птичия парк (включен в цената). Паркът е дом за над 1000 птици от различни части на Бразилия. Намира се в близост до Националния парк Игуасу и ще ни предостави възможността да видим отблизо различни видове папагали, тукан, фламинго и най-малката птица в света – колибри, както и много други разноцветни представители на птичия вид.

Възможност за полет с хеликоптер над водопадите Игуасу(заявява се и се заплаща на място).

Полудневен тур с местен екскурзовод на водопадите Игуасу от бразилска страна (включен в цената). Днес ще имаме възможност да видим най-големия от водопадите – Дяволското Гърло и ще усетим величеството на природата. Ще имаме възможност да отидем по пътека навътре към водопада сред ревящите звуци на танцуващата вода.

Следобед - трансфер до летище Фоз до Игуасу за полет до Рио де Жанейро.

Кацане във втория по големина град в Бразилия, посрещане от представител на местния туроператор в Бразилия и трансфер до един от най-популярните курортни райони на Рио де Жанейро - Копакабана. Настаняване в хотел на брега на Атлантическия океан Windsor Excelsior Copacabana 4*. Нощувка в Рио де Жанейро.

8-ми ден: 02.11.17 (четвъртък) - Рио де Жанейро

Закуска в хотела.

Полудневен тур в космополитния Рио де Жанейро с местен екскурзовод (около 6 часа, включен в пакетната цена). Турът обхваща посещение на планината Корковадо, на чийто връх се намира един от най-известните паметници в света - статуята на Христос Спасителя.

Статуята на Христос Спасителя може да се види от всички точки на Рио, тя е символ на града и привлича милиони туристи всяка година. Намира се на върха на планината Корковадо (710м) и предоставя панорамни гледки към Рио де Жанейро. Паметникът е издигнат по случай 100 годишнината от независимостта на Бразилия и е открит през 1931г. До нея се достига със зъбчата железница, която минава през най-голямата градска дъждовна гора в света – природния парк Тижука. Следват само 100 стълби (има и асансьор) до панорамната площадка, от която гледката е смайваща.

Отпътуване от Корковадо към най-известния стадион в Бразилия – Маракана и един от най-големите в света. Първоначално побиращ 100 хил зрители, след реконструкция през 2014г, в момента стадионът може да събере 80 хил запалянковци. Ще имаме възможност за фото пауза пред стадиона, а тези които желаят, могат да влязат и вътре (при възможност и ако няма футболна среща, входната такса не е включена ~ 24 BR).

Следва обиколка с автобус на най-известните плажове в Рио де Жанейро – езерната област, плажовете Ипанема и Леблон, както и луксозните Фламенго и Ботафого бийч.

Завръщане в хотела около 15:00 ч. Свободно време.

Нощувка в Риоде Жанейро.

9-ти ден: 03.11.17 (петък) - Рио де Жанейро

Закуска. Полудневна туристическа обиколка на Рио де Жанейро с местен екскурзовод, с посещение на другата основна забележителност в Рио – знаменитата скала Захарната глава (4 часа, включена в пакетната цена).

Ще започнем тура от втората най-голяма забележителност на Рио де Жанейро – Захарната глава (Sugar Loaf). Планината е с височина 395 м и дава възможност да снимате панорамно известните плажове на града. От тук се открива гледка към моста, който свързва Рио с Нитерой – точно на отсрещната страна на залива Гуанабара. Изкачването с лифт включва още една спирка – на 220 м в планината Урка, откъдето може да снимате Захарната Глава отблизо.

След като слезем от Захарната глава, ще имаме възможност да видим отблизо и старата централна част на Рио де Жанейро. Ще минем покрай модернистичната катедрала Канделария, ще се разходим до Националната Галерия, градския театър, музеят Утре, посветен на опазването на околната среда, както и множество други исторически и модерни сгради в сърцето на града.

Завръщане в хотела окол 13:00 ч. Свободно време.

Вечерта - по желание, Rio by night – вечеря в типичен ресторант + Платаформа шоу (срещу допълнително заплащане).

Отпътуване от хотела с автобус до местен ресторант, където ще имаме възможност да опитаме от всички типични за Бразилия ястия, включително и разнообразни видове месо (напитките се заплащат допълнително). След вечерята се преместваме в залата на Plataforma, където група професионалисти ще покажат историята на страната в спектакъл от около 2 ч. Ще видим различните периоди, през които минава Бразилия - от раждането на страната до наши дни, пресъздадени с пъстри костюми, ритмична музика и невероятно настроение. В края на представлението ще се потопим в ритъма на самбата в изпълнение на красивите танцьори и ще имаме възможност да се снимаме с тях.

Цена: ~ 130 $. Включва: трансфер, екскурзовод, вечеря (без включени напитки), пищен шоу спектакъл! Обща продължителност: около 5 часа

Нощувка в хотела в Рио де Жанейро.

10-ти ден: 04.11.17 (събота) - Рио де Жанейро

Закуска. Свободен ден в „Града на чудесата”. Имате възможност да се потопите в местната атмосфера като се разходите до съседния плаж Ипанема, до стария луксозен квартал Санта Тереза с многобройните имения, павирани улици и да се повозите на стария трамвай, да се насладите на местната кухня в някой от ресторантите край брега на океана, или да опитате кайпириня и да се забавлявате в нощните заведения на града под звуците на самба и боса нова.

Или

Възможност за целодневна екскурзия до лагуните на Ангра дос Рейс (срещу допълнително заплащане).

Рано сутринта - отпътуване с автобус към Costa Verde или в превод Зеленото крайбрежие. На около150 км (около 3 ч. в посока) западно от Рио де Жанейро е разположен районът Ангра дос Рейс, който представя ландшафт на повече от 100 острова. Круиз (около 4 часа) с типична лодка сред някои от най-красивите острови, спирка на тропически остров - ще имате възможност да поплувате в изумрудените води и да направите слънчеви бани. Обяд на лодката.

Отпътуване с автобус обратно към Рио и завръщане в хотела късно вечерта. Продължителност: около 12 часа.

Цена: ~ 75$ (регулярен тур, обслужване на английски език). Включва: трансфер с автобус, екскурзовод, разходка с лодка, обяд без напитките.

Нощувка в Рио де Жанейро.

11-ти ден: 05.11.17 (неделя) - Рио де ЖанейроЛондон

Закуска. Свободен ден за плаж, разходки, развлечения, покупки на сувенири. Освобождаване на стаите до 12:00. Възможност за оставяне на багажа в помещение в хотела за съхранение на багаж.

Около 19 часа - трансфер до международното летище за полет с “British Airways” до Лондон в 23:05 ч.

12-ти ден: 06.11.17 (понеделник) – Лондон

Пристигане в Лондон в 13:25 ч. Трансфер с шатъл бус и настаняване в хотел до летище Хийтроу на база нощувка.

Свободно време за почивка или разходка в центъра на английската столица.

Нощувка в Лондон.

13-ти ден: 07.11.17 (вторник) – ЛондонСофия

Трансфер с шатъл бус до летище Хийтроу за полет до София в 08:10 ч.

Каца в София на терминал 2 в 13:15 часа.

Тагове

Оферти - Бразилия |  Оферти - Рио де Жанейро |  Екскурзии - Бразилия |  Екскурзии - Рио де Жанейро |  Екзотична почивка 2024 - Бразилия |  Екзотична почивка 2024 - Рио де Жанейро

Избрани оферти